Sinoć sam gledao utakmicu uživo na Grbavici. Potom sam istu utakmicu gledao na TV Vogošći, a isto sam učinio i danas na istoj TV stanici.
Kada si na stadionu ne možeš sve jasno vidjeti, ali možeš osjetiti atmosferu i igru. Nakon tri gledanja iste utakmice, pokušao sam je malo analizirati. Analizirati igru Želje i igru Zrinjskog. Zrinjski za nešto više od 97 minuta koliko je trajala ukupno utakmica nije na Željinoj polovini proveo više od 10 minuta, ali su nam uspjeli dati 3 neodbranjiva gola. To su uostalom bili i svi pokušaji prema našem golu. Prvi gol-neodbranjiv slobodnjak (nakon sumnjivog faul). Drugi gol Niyema poklanja čistu loptu igračima Zrinjskog na našoj polovini, a kod trećeg isti igrač asistira za lijep gol Mostaraca. Nikada u životu nisam gledao utakmicu da ekipa koja i ne pomišlja da napadne daje tri gola u gostima i bude nadomak pobjede. Ovo se jednostavno ne može objasniti.
Ovdje mnogi pričaju kako se igrači Želje nisu trudili, trčali, borili, sa čime se ne bih složio. Po meni su momci igrali maksimalno. Možda je bilo manje kreacije u igri, ali na borbenosti im niko ne može zamjeriti. Na učinjenim greškama tokom tekme itekako.
Ovdje mnogi prozivaju Amara zbog pogrešne postavke i taktike. Dali smo dva gola i imali i igru i rezultat. Igrači su i dalje napadali da daju treći, ali nisu. Šta je trebalo? Da igramo kao pitari protiv Veleža? Daš go u 4. minuti i zatvoriš utakmicu? Braniš se devedeset punih minuta i pokušavaš na kontre riješti utakmicu? Da budem iskren meni se takva taktika ne sviđa. Ko je želi neka ide na Koševo i gleda pitare.
Igrali smo neriješeno protiv Zrinjskog, pa šta? Ima li kakav problem? Igraćemo i ubuduće i gubićemo i nerve i utakmice, ali to mora biti samo motiv više, da mi kao navijači, damo punu podršku našem Želji. Ovdje mnogi govore o pljuvačima, psovkama i zvižducima, a ja to na tri gledanja utakmice i nisam tako osjetio il' vidio. Bilo je, al' pojedinačno, kao i na svakoj prvenstvenoj utakmici i uvijek će takvih pojedinaca biti u svakom klubu, a ne samo Želji.
Čitao sam mnoge komentare o ovoj utakmici i imam osjećaj da je mnogi koji je komentiraju nisu ni pogledali, nego svoj sud daju na osnovu sportskog pregleda ili subjektivnih komentara željomrzaca.
Ove godine očekujem duplu krunu. Naprijed Željo ljubavi moja.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".