FK Rudar Prijedor

veteran 1987
Kontakt:

Re: FK Rudar Prijedor

Post Postao/la veteran 1987 » 25 avg 2011, 13:59

Hemuli je napisao/la:
Tetrijeb je napisao/la:Ovaj jaran kaze ono su juce bili pravi navijaci Rudara :o
Jesu li pravi navijaci Rudara oni koji sjede cijelo drugo poluvrijeme ili mozda oni koji pjevaju vise protiv Borca i Banja Luke nego za svoj klub :?: :!:

90-teeeeeee
Ni jednu pjesmu nismo pjevali vama, Borcu, Banjalučanima. A znaš kako je bilo, navijanje odlično prvo poluvrijeme, i onda rezultat malo pokvari stanje (3-0 na poluvremenu), pa proradi sav onaj alkohol i gandža, pa umor (napolju 30+ stepeni, u busu 40+ :o ) i onda ljudi posjedaju. Ali neka, vidim ja mi smo sve više vama trn u oku (ide parola na dve motke, pokušavaju ljudi upasti nama na tribini, kamenovanje sa njihovog istoka, naravno murija ništa ne radi, kamenovanje i bacanje stolica sa zapada, i kamenovanje busa i kombija). Vidimo se na sljedećem derbiju u Prijedoru! ;)
Kom derbiju pa za derbi su potrebne 2 dobre ekipe i dve dobre grupe :roll: nemojte lagati sebe
"JOŠ OD 1926"

Vastecija_GSE
Kontakt:

Post Postao/la Vastecija_GSE » 25 avg 2011, 14:04

veteran 1987 je napisao/la: Kom derbiju pa za derbi su potrebne 2 dobre ekipe i dve dobre grupe :roll: nemojte lagati sebe
Ok...nema derbija sve je uredu losiji smo manji grad mi seljaci , ali iz svega ovoga vi ste velika ****....kamenuj Srbe to svaka cast....jos nisam cuo da ste u BL kamenovali ili tukli nekog a da nije srbin....nas Sokolove liderse itd , svaka vam cast....al nek ste vi pravi Srbi nek vam je klub velikan nek smo mi svi seljaci za vas , **** vam mater!

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 25 avg 2011, 14:08

Vastecija_GSE je napisao/la:
veteran 1987 je napisao/la: Kom derbiju pa za derbi su potrebne 2 dobre ekipe i dve dobre grupe :roll: nemojte lagati sebe
Ok...nema derbija sve je uredu losiji smo manji grad mi seljaci , ali iz svega ovoga vi ste velika ****....kamenuj Srbe to svaka cast....jos nisam cuo da ste u BL kamenovali ili tukli nekog a da nije srbin....nas Sokolove liderse itd , svaka vam cast....al nek ste vi pravi Srbi nek vam je klub velikan nek smo mi svi seljaci za vas , **** vam mater!

hahaha, imamo nove sarajlice i provincijalce, :lol: :lol: :lol: svugdje isto

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 25 avg 2011, 14:10

Kakve stolice su letjele sa zapada???? :o :o :o :o :o Koga lazes, sebe? Nije bilo pjesama protiv Banjaluke i Borca, nije jer vi nemate pjesme, ali je bilo mrzim borac i banjaluku...

Kraljevi, bilo ih 100 od toga 70 starosti do 17 godina, dosli u BL dzabe pa na poluvremenu otisli prosetati po gradu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bole_pd
Kontakt:

Post Postao/la bole_pd » 25 avg 2011, 14:11

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
bole_pd je napisao/la:Poz. svima! Mene je licno iznenadio prenos Rudara u nedelju, ali ok, treba da se prenose utakmice iz svih krajeva. Malo mi je glupo zato sto je stadion u fazi izgradnje pa nije bas lijepo za vidjeti, ali nek se vidi da se u Prijedoru ulazu ne tako mala finansijska sredstva u to. S druge strane, prijenos se moze odraditi i sa istoka, pa bi pogled bio na postojeće tribine, ne znam sto to niko ne uradi :roll: privremeno se može postaviti skela za potrebe prenosa. Neko je gore spomenuo kapacitet istoka 1750 mjesta, pa mala ispravka, kapacitet istočne tribine ce biti oko 2370 mjesta.

Jel to istina..otkud ti taj podatak? :geek:

Jeste istina. ;) gledam u projekat :)

Tetrijeb
Kontakt:

Post Postao/la Tetrijeb » 25 avg 2011, 14:12

Dosli setati po metropoli malo sta ce .
E al frajer se sunca na skeli :lol: :lol:

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 25 avg 2011, 14:27

Kulirajte ovu "Gospodu i Patriote" iz BL....Pustite ih neka pričaju i pišu,njihova djela govore više od svega.
Eto doće i oni u našu "Selendru"... ;)

Nego baš me obradovalo to za kapacitet,znači 2350 mjesta na istoku..fino...baš :D ..2350+1500 zapada+onih 200(ilegalno može i 400) za gostujuće navijače,imaćemo kapacitet od 4000 mjesta,mada će se moći i do 4200,300 nagurati po potrebi.Lijepo,trenutno nam je to optimalno,ne treba veće...doće bolji dani,igraće se bolji fudbal,pa će se ako bude potrebe nešto i dograditi :D ...do tada je ovo super,jer mnogo ljepše izgleda 2500-3000 ljudi na stadionu kapaciteta 4000 ,nego 2500-3000 na kapacitetu 10 000,20 000,30 000 ;)
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 25 avg 2011, 14:35

Vastecija_GSE je napisao/la:
Hajd me citiraj pa da vidim gdje sam ja vas nazvao seljacima itd. ono sto si napisao to vjerovatno ti mislis o sebi e to su vec kompleksi meni prijedor nije selo niti su prijedorcani seljaci. Ako ti tako mislis onda ok tvoj problem i kompleks. Dijete drago vidim da si dijete jer kad nemas argumente onda ide psovka, ja sam bio `95 u pd na onoj prvoj utakmici finala kupa rs. Dosao sam jos u uniformi vrs jer rat tek sto je stao zeljan fudbala, nakon utakmice ulazimo u buseve i pocinje letjeti kamenje i cigle nicim izazvane.Od 7 ili 9 autobusa nesjecam se vise, koliko ih je doslo svi su porazbijani a onaj u kom sam ja bio je dosao u bl bez i jedne sajbe. Ili prosle godine vracam se kuci poslije utakmice u pd i vidim grupu klinaca kako bacaju kamenje na voz sa navijacima iz bl. I sad se vi cudite kad vam se to vrati.Trebalo bi prestati sa tim vrijeme jer nebi valjalo da neko strada, a svakako trebate voljeti svoj klub i grad i navijati za njega a ne svoje postojanje zasnivati na mrznji drugog kluba i grada. Kad to bude mozda to i bude derbi ovako nije.
"JOŠ OD 1926"

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 25 avg 2011, 14:37

Kad sam zadnji put, to jest prosle godine, bio u Prijedoru svratio sam malo do stadiona, jer sam tu prije u blizini stanovao. Mogu reci da je stadion mali, ali lijepo uredjen, tribine cisto ofarbane, pravi dobar utisak. I btw Prijedor nije mozda metropola, ali sigurno nije selendra.

edit: Oh ovo je moj 4000 post. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 25 avg 2011, 14:43

Da ste šupci,jeste,ali ipak mi se ne sviđaju ovi vještački pokušaji podjele na megagrađane iz metropole i seljačine iz pd.
Bez veze!
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 25 avg 2011, 14:47

Niti je Prijedor selendra niti je Banja Luka metropola.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 25 avg 2011, 14:51

I meni se tako čini. Dovoljno je pogledati našeg Gradonačelnika,vidjeti mu seljačku facu i ne treba ništa drugo.

A čim su ga građani Banjaluke izabrali,nismo ni mi u prosjeku onda puno bolji. Da smo toliki građani,ne bi takvu seljačinu birali non-stop.
Zadnja izmjena: Armageddon2012, dana/u 25 avg 2011, 15:15, ukupno mijenjano 1 put.

Tetrijeb
Kontakt:

Post Postao/la Tetrijeb » 25 avg 2011, 14:51

Nema te vi pravo pricace ti koja seljak ko nije juce lomite skele,gadjate nasu djecu bakljama i jos kao oni nesto se zaljecu na muriju JADNO :oops:

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 25 avg 2011, 14:59

Principatus je napisao/la:Kad sam zadnji put, to jest prosle godine, bio u Prijedoru svratio sam malo do stadiona, jer sam tu prije u blizini stanovao. Mogu reci da je stadion mali, ali lijepo uredjen, tribine cisto ofarbane, pravi dobar utisak. I btw Prijedor nije mozda metropola, ali sigurno nije selendra.

edit: Oh ovo je moj 4000 post. :D

Da se razumijemo,Banja Luka je veći grad,glavni grad RS,veoma lijep grad u svakom pogledu,ulaže se,gradi se..Nije metropola...Aj da budemo malo objektivni...šta su metripole na Balkanu..Atina,Beograd,Bukurešt,Sofija,Zagreb..i to je pitanje,ovo ostalo nisu metropole,već gradovi,manji ili veći,razvijeniji ili najrazvijeniji,zavisi od dosta faktora...Neću da sad budem ko Cigo u onoj pjesmi"Ciganin hvali svog konja" :D ,ali..ko god je dolazio u PD zadnje 2-3 godine vidio je svojim očima jedan lijep grad,dosta se uložilo i promjenilo,ajmo reći tamo od 2004,2005 godine..stalno se nešto gradi,glavna ulica je jedna od ljepših u BiH i slobodno mogu reći u ovakvom stanju ljepša od Gospodske,ko je vidio zna da ne lažem...Stvarno se uređuje i gradi zadnje vrijeme...pa opština Prijedor ima oko 120.000 stanovnika..sam grad ima oko 60 000-70 000 što za BiH i RS,uopšte nije malo.....I zato nije u redu da neko o Prijedoru priča ozmišljotine i laži,neka dođe,vidi,uvjeri se,pa neka priča ;) Svi su dobrodošli.. :) ...Što se tiče stadiona,u odnosu na onaj kakav je bio do plasmana u PL,ovo ja Alianz Arena :lol: :mrgreen: ...Uglavnom je uređen,sad će biti još ljepši nakon dogradnje,na atraktivnoj je lokaciji...u samom centru grada...300-400 metara od Trga Zorana karlice...malo koji grad ima stadion tako blizu Centra 8-)
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 25 avg 2011, 15:20

Prijedor je sasvim lijep gradić,ona glavna ulica je ljepša nego i naša Gospodska i Ferhadija u Sarajevu.Takve ulice u Bosni nema. Vidio sam i dva-tri nova kružna toka,a i ono odbrojavanje sekundi na semaforu sam na Balkanu vidio samo u Beogradu i Prijedoru,kod nas te super stvari nema. Treba još poraditi na fasadama,a pogotovo periferija nije ni za k....

Ali ste brate indijanci na tribinama,ponašate se seljački i mnogi ljudi su mi pričali da su imali problema na utakmicama u Prijedoru tako da vas ne treba čuditi ako je sinoć i bilo tog kamenovanja.A da ne govorim što svi bez izuzetka navijate za Zvezdu i Partizan,a Rudar vam je usput.

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 25 avg 2011, 16:08

Kamenje nisu bacali Banjalučani (masa neka) nego jedan kreten ali to je brzo riješeno. Zbog tog kretena kao i zbog vaših nekoliko su ljudi morali sklanjati malu djecu sa tog dijela tribine jer ste počeli nešto bacati.

drugo momak sa zapada jeste odvalio stolicu i bacio na vas, kad ste odlazili. Znajući da ne može letjeti više od 3 m al nek je on izvalio :x Ali to je uključujući i one koju su vas kao nešto čekali kod semafora 20 najviše 30 ljudi.

Ja osuđujem njihove postupke, ali to nije ni 1% ljudi koji su bili na stadionu a kamoli Banjalučana. Takvih svugdje ima. A kad bi krenuo o vama pričati i tu bi mogao mnogošta reći. Sve vam pjesme protiv Borca i Banjaluke. Sramota za Prijedor ko to smišlja i ko vas filuje protiv Banjaluke. Ta prozivanja lešinara su došla kao zajebancija jer sjedite ko kurve a došli na utakmicu i to kao navijači. Pjevajte o Prijedoru, Republici Srpskoj, Srbiji, šta ste se napalili na Banjaluku tako ispadate ono što negirate.

Izuzmemo li sve ove gluposti, vrhunska atmosfera i utakmica. Bolji tim je pobjedio vama srećno u nastavku ;)

plavobijeli
Kontakt:

Post Postao/la plavobijeli » 25 avg 2011, 16:21

Gospodo draga bit će Vam ova godina izuzetno teška za ostati u ligi,i već se lagano na višem nivou govori o ponovnom dolasku pokislog Gavrana u Prijedor.Probam realno razmišljati tko bi to mogao ove godine u niži rang i kako god poredam Vi ste tu zajedno sa Kozarom i Slavijom u borbi zas ostanak u ovom rangu.Gabela ima novca i previše da bi razmišljala o ispadanju.Lani ste kiksali kući pa ste to odmah vratili iz Širokog,a ove to godine nije ni blizu, a Borcu toliko smetate da pojma nemate.

RedBlueArmy
Kontakt:

Post Postao/la RedBlueArmy » 25 avg 2011, 16:47

plavobijeli je napisao/la:Gospodo draga bit će Vam ova godina izuzetno teška za ostati u ligi,i već se lagano na višem nivou govori o ponovnom dolasku pokislog Gavrana u Prijedor.Probam realno razmišljati tko bi to mogao ove godine u niži rang i kako god poredam Vi ste tu zajedno sa Kozarom i Slavijom u borbi zas ostanak u ovom rangu.Gabela ima novca i previše da bi razmišljala o ispadanju.Lani ste kiksali kući pa ste to odmah vratili iz Širokog,a ove to godine nije ni blizu, a Borcu toliko smetate da pojma nemate.
Objasni mi ovo da Rudar Borcu smeta "da nemaju pojma" koliko?! Sta se Borca tice Rudar PD??? Osim ako ne poklanjaju bodove Zeljeznicaru :lol:

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 25 avg 2011, 16:55

Kao sto su naveli u prethodnim postovima, ne treba grijesiti dusu Prijedor je zaista fin i lijep grad...Ti semafori, gradsko setaliste, i jos par extra stvari je napravljeno i moze se reci da je Prijedor u zadnjih nekoliko godina zaista postao prelijep grad...Tu je i znatan porast stanovnistva...Nije fino pricati Prijedor selo, ovo ono, dodjite jedan dan prosetajte kroz Prijedor fino kulturno, izadjite preko vikenda u PD i vidjecete da su ovde ljudi dosta drugaciji nego prije, dosta vise opusteniji i gostoljubljiv je ovo grad. Ne treba crniti Prijedor, jeste to za Banja Luku gradic, ali ipak i Prijedor je prelijep.
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

Vastecija_GSE
Kontakt:

Post Postao/la Vastecija_GSE » 25 avg 2011, 17:32

veteran 1987 je napisao/la: Hajd me citiraj pa da vidim gdje sam ja vas nazvao seljacima itd. ono sto si napisao to vjerovatno ti mislis o sebi e to su vec kompleksi meni prijedor nije selo niti su prijedorcani seljaci. Ako ti tako mislis onda ok tvoj problem i kompleks. Dijete drago vidim da si dijete jer kad nemas argumente onda ide psovka, ja sam bio `95 u pd na onoj prvoj utakmici finala kupa rs. Dosao sam jos u uniformi vrs jer rat tek sto je stao zeljan fudbala, nakon utakmice ulazimo u buseve i pocinje letjeti kamenje i cigle nicim izazvane.Od 7 ili 9 autobusa nesjecam se vise, koliko ih je doslo svi su porazbijani a onaj u kom sam ja bio je dosao u bl bez i jedne sajbe. Ili prosle godine vracam se kuci poslije utakmice u pd i vidim grupu klinaca kako bacaju kamenje na voz sa navijacima iz bl. I sad se vi cudite kad vam se to vrati.Trebalo bi prestati sa tim vrijeme jer nebi valjalo da neko strada, a svakako trebate voljeti svoj klub i grad i navijati za njega a ne svoje postojanje zasnivati na mrznji drugog kluba i grada. Kad to bude mozda to i bude derbi ovako nije.
Ma nisam mislio samo na tebe...cast izuzetku ali mi nije jasno da ja kao "dijete" nisam vas prozivao nisam pjevao nikad "Zeljo sampion" kao neki i nisam bacao kamenje na vas , ali da mozete i vi tj vecina vas stalno nas ponizavati pricati kako mi mrzimo Borac , kako nismo Srbi , seljaci ovo ono...ne mrzimo mi Borac a ni BL nego samo neke koji prozivaju nas Rudar i sve ostalo vezano za to a predstavljaju se kao veliki Srbi ponosni Banjalucani! Prvi sam napisao "Svaka cast" na vasoj temi...ali je izbrisano , sto nez i vise me boli...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Combattente87, LondonBlues, MukiBek, tutankamon1905 i 50 gostiju.