Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
Mirza_Hordas
-
Kontakt:
Postao/la Mirza_Hordas » 29 jul 2009, 18:23
još da počnu problemi i sa ostalim televizijama koje prenose jednu od liga petice biće nam super

fakat više ni fudbal ne možer gledati kako treba
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
-
mirza_9
-
Kontakt:
amerosm je napisao/la:Pa koliko se to treba platiti ? Ali u ovom clanku pise samo da su osigurali za teritoriju Srbije. Ako budu cijene slicne kao sto to radi Permiere nece biti skupo (godisnje izadje oko 200 km). Racunica jednostavna, svaki dan ostavljaj hebenu marku i imas Bundesligu, ali se bojim da ovo samo vazi za teritoriju Srbije, a da cemo mi dobiti onu stvar. Molim da javite odmah sta su odgovorili Vam ovi sa Eurosporta.
ja ga svakako nemam na kablovskoj tako da...

-
amerosm
-
Kontakt:
Za ovo su sve krivi Enlgezi, a koje citao moje postove znam sta mislim (@ geronimo i Ribery hvala Vam na podrsci), oni za TV prava bacaju parama i igrace dovode i daju im velike plate zato sto imaju ugovor o TV pravima koji je kriminalan. Pa nece vise Njemac da budu tri Engleska kluba u polufinalu LP, zato sto ovi traze ogromne pare za TV prava, a ovi prethodnih sezona to davali za sitinicu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
deni_m1312
-
Kontakt:
Postao/la deni_m1312 » 29 jul 2009, 18:31
Navodi se da će se utakmice Bundeslige emitirati na novoj, specijalnoj verziji Eurosporta 2 na kojem ćemo svaki tjedan moći gledati do četiri utakmice Bundeslige.
e sad hoce li se ta nova verzija morati posebno platiti il cu brate u pola 4 sjesti upaliti tv i gledati dzeku kao dere ko covjek....kad bi to bilo besplatno,bilo bi super za one koji ga imaju preko kablovske a za one sto nemaju opet ne valja

-
mirza_9
-
Kontakt:
deni_m1312 je napisao/la: Navodi se da će se utakmice Bundeslige emitirati na novoj, specijalnoj verziji Eurosporta 2 na kojem ćemo svaki tjedan moći gledati do četiri utakmice Bundeslige.
e sad hoce li se ta nova verzija morati posebno platiti il cu brate u pola 4 sjesti upaliti tv i gledati dzeku kao dere ko covjek....kad bi to bilo besplatno,bilo bi super za one koji ga imaju preko kablovske a za one sto nemaju opet ne valja

to će ti slabo znati ko odgovoriti, osim ovih iz eurosporta. sačekaj 7.august pa se uvjeri

-
miralem444
-
Kontakt:
Postao/la miralem444 » 29 jul 2009, 20:59
ma ima na onom satalitu THORU...bundes ligu isto reklamira digi sport...pise od 7.augusta.bundes liga...
a i ima eurosport2..
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
-
esso
-
Kontakt:
pozdrav svima evo jedna nova informacija vezana za bundesligu jutros sam razgovarao sa vlasnikom kablovske televizije u mom gradu i on mi kaze da same kablovske televizije nemaju mogucnost otkupiti prava bundeslige od eurosporta nego to mora uciniti udruzenje kablovskih operatera BIH tj. AKOP BIH jer oni mogu otkupiti citav paket za BIH i onda mi mozemo pratiti bundesligu preko eurosporta 2 ako FTV nemoze tako da vas molim da svi posaljete e-mail na AKOPBIH
[email protected] da oni kontaktiraju eurosport i da nam omoguce gledanje bundeslige

-
NoName
-
Kontakt:
Hajde sada SportSport, vrijeme je da se i vi uključite u sve ovo. Ipak ste vi najjači sportski portal u BiH, radite ono što Vam je posao.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
-
esso
-
Kontakt:
NoName je napisao/la:Hajde sada SportSport, vrijeme je da se i vi uključite u sve ovo. Ipak ste vi najjači sportski portal u BiH, radite ono što Vam je posao.
apsolutno se slazem pomozite nam da zajedno uzivamo u majstorijama nasih igraca

-
dani84
-
Kontakt:
Pozdrav svima.....slao sam poruku ovom udruženju kablovskih operatera ali treba napraviti pravi pritisak...bez toga ništa....
-
Neutral
-
Kontakt:
Imamo na eurosport, što će na FTV. Ionako su lopovi . Prenose je godinama i sada nešto s..., ko ih j....

-
NoName
-
Kontakt:
Rz88 je napisao/la:Imamo na eurosport, što će na FTV. Ionako su lopovi . Prenose je godinama i sada nešto s..., ko ih j....

Rz88, griješiš. Pročitaj prethodnu stranicu teme, neće biti prenosi na redovnom Eurosportu2 nego ide neki novi Eurosport2 bundesliga, tako da nećemo imati prilike gledati naše ljubimce ako se nešto ne promjeni.
Evo jedan intervju koji sve ovo pojašnjava:
EDIT:
Izvinjavam se, to je ovaj intervju sa vrha stranice tako da se ne ponavljamo!
SPORTSPORT MOLIMO VAS! ANGAŽIRAJTE SE OKO OVOG PROBLEMA, SADA NIKO NE MISLI O OVOME ALI ĆEMO SVI ZA 8 DANA BITI RAZOČARANI!
EDIT2: Moderatori, otišli smo suviše offtopic, molim da komentare koji se tiču prenosa utakmica BL prebacite na temu Bundesliga pod ino sportom. Hvala.
Zadnja izmjena:
NoName, dana/u 30 jul 2009, 15:29, ukupno mijenjano 1 put.
-
Neutral
-
Kontakt:
Aha, onda razumijem u potpunosti, ali hvala Bogu da postoji stream tako da ću moći tamo gledati, iako bi naravno jednostavnije bilo da ima ipak na FTV-u sa Kemalom .
-
amerosm
-
Kontakt:
Ja neznam sta ste svi uzdigli. Platite pa gledajte, do ovoga su nas doveli Vasi sjani Englezi i Njemci vidjeli kako dovesti dobre igrace i imati 3 ekipe u polufinalu LP, pa i oni podigli cjenu i ko najvise plati taj dobije prijenos. Ovdje ne moze ni pomoci ni Edin Dzeko ni SS.ba ni Zeljko Komsic. Treba se obratiti DFL-u i pitati ih sto su prodali prava onome ko najvise nudi. Jer prodavati svake godine TV prava za sitnicu i biti ismijavan sto ti klubovi u Europskim takmicenjima ne igraju samu zavrsnicu, i ako je Bundesliga najkvalitetnija sto se tice marketinga i stadiona. Man. UTD dobije godisnje od TV prava 100 miliona funti, a Bayern dobije oko 17 miliona eura, sto npr. jedan Bayern ne moze dovesti jednog Ronalda, jednog Kaku itd., kad zna da ga samo moze finansirati od TV prava, jos plus ima budzet koji svake godine uprava kluba odobrava. Pa Real dobija oko milijardu eura na TV prava, a Bayern hebenih 17 miliona eura. Ja u potpunosti razumjem celnike DFL-a, ko zeli gledati nek plati, nije skupo godisnje bi trebalo da bude oko 200 km, pij jednom dnevno kafu, a ne tri puta i imas Bundesligu.
-
NoName
-
Kontakt:
@amerosm, bezveze ti je to pitanje "šta smo se digli". Digo sam se jer hoću subotom da se izvrnem i gledam BL ko' čovjek a ne pred računarom da buljim u neki niskokvalitetni stream. Bunim se jer već plaćam pretplatu FTV na kome gledam samo BL i što plaćam pretplatu kablovskom operateru na kome, uglavnom, gledam BL ili neki drugi sport. Nemoj mi sad reči da bih još trebao i satelitsku da kupim i neke dodatne pretplate i sl.
Malo si kontradiktoran. BHT će i dalje prenositi Englesku ligu, Hayat primeru, OBN calcio, a tamo neke cifre spominješ da se vrte u tim ligama. Kako onda Premier liga, kao najskuplja i sa najskupljim TV pravima, i dalje može biti na BHT a ta jeftina BL ne može biti na FTV?
Dalje, ovdje je apel upućen asocijaciji kablovskih operatera da uvedu Eurosport2 bundesliga a ne primjedba FTV što nisu otkupili prava od DFL. Tu ne vidim nikakav problem, i ja razumijem DFL ali se ne dižemo zbog toga nego zbog činjenice da će se BL prenositi na kanalu koga nemamo na kablovskoj.
200 KM nije problem za platiti za gledanje naših zvijezda i uz tri kafe, makar meni, ali ne govorim ovdje samo o sebi. A ako može jedno pitanje za tebe: Da li trenutno živiš u BiH ili inostranstvu?
-
deni_m1312
-
Kontakt:
Postao/la deni_m1312 » 30 jul 2009, 16:49
ma **** im mater svima......gledanje nasih igraca u bundesligi je jedna od rijetkih stvari koje me iskreno raduju!
-
Neutral
-
Kontakt:
amerosm je napisao/la:Ja neznam sta ste svi uzdigli. Platite pa gledajte, do ovoga su nas doveli Vasi sjani Englezi i Njemci vidjeli kako dovesti dobre igrace i imati 3 ekipe u polufinalu LP, pa i oni podigli cjenu i ko najvise plati taj dobije prijenos. Ovdje ne moze ni pomoci ni Edin Dzeko ni SS.ba ni Zeljko Komsic. Treba se obratiti DFL-u i pitati ih sto su prodali prava onome ko najvise nudi. Jer prodavati svake godine TV prava za sitnicu i biti ismijavan sto ti klubovi u Europskim takmicenjima ne igraju samu zavrsnicu, i ako je Bundesliga najkvalitetnija sto se tice marketinga i stadiona. Man. UTD dobije godisnje od TV prava 100 miliona funti, a Bayern dobije oko 17 miliona eura, sto npr. jedan Bayern ne moze dovesti jednog Ronalda, jednog Kaku itd., kad zna da ga samo moze finansirati od TV prava, jos plus ima budzet koji svake godine uprava kluba odobrava. Pa Real dobija oko milijardu eura na TV prava, a Bayern hebenih 17 miliona eura. Ja u potpunosti razumjem celnike DFL-a, ko zeli gledati nek plati, nije skupo godisnje bi trebalo da bude oko 200 km, pij jednom dnevno kafu, a ne tri puta i imas Bundesligu.
Odlično, sve što sam ja mislio rekao si ti. Imamo slična mišljenja posebno to za TV prava i cijena koliko ko dobiva. Malo to ko shvata jer svi gledaju svoj klub a ne kako dolaze do novca.
Da ne kvarimo temu, lijpo bi bilo gledati kao i uvijek subotom Bundesligu ako je nema onda stream ili učiti subotom hehe.
-
amerosm
-
Kontakt:
@ NoName zivim u Sarajevu i placam porez ovoj drzavi i placam RTV pretplatu. To nije kanal Europsort 2, vec neki kanal za koji ti treba kod da bi gledao Bundesligu, danas sam zvao Eurosport Srbija i rekli su mi slicno nesta kao Premiere, platis pretplatu i imas Bundesligu, po njihovom dobijes neki kod koji moras prijaviti kablovskom operateru i zahvaljujuci njemu dobijes taj Eurosport 2 Bundesliga. To sto kazem da sam kontradiktoran, nije istina. Hayat ce dalje prijenositi Spanjolsku Ligu, ako malo bolje slusas mocices cuti Engleskog komentatora kojeg naglasa nas komentator i to u vecini utakmica, Serie A ce se i dalje prijenositi na OBN-u sto je istina, ali oni sigurno nisu direktno otkupili od Italijana nego su se dogovorili sa Hrvatima, a sto se tice Engleske tu je BHT izletio novac jer misli da je najkvalitetnija, pa onda FTV nema vise para u budzetu da bi mogli ponuditi da otkupe BL. Ovdje treba kriviti BHT koji daje pare FTV-u i RTRS-u sto su otkupili Englesku gdje nema ni jednog naseg igraca, a nisu otkupili Bundesligu gdje nasi igraci igraju glavnu ulogu. Samo bih jos rekao pogledaj kvalitet slike kad Hayat prijenosi Premieru i kad FTV prijenosi Bundesligu, razlika je kao nebo i zemlja.
Jos bih dodao sljedece
Premier Liga - 1,3 milijarde funti (1,8 milijardi eura) na osnovu TV prava
Seria A - nezna se tacna cifra no uglavnom je preko jedne milijarde eura, s tim sto mozes vidjeti koje su televizije otkupile prava gdje nema OBN-a sto potvrdjuje moju gore navedenu tvrdnju
Premiera Division - u Spaniji nije centralizovano nego svaki klub ima pravo prodati svoje utakmice onoj televiziji koja najvise nudi, npr. Real je prodao svoja prava za milijardu eura, Barca za 500 miliona eura itd. , s tim sto je uprava Premiere odobrila da se utakmica Subotom (s pocetkom u 22 h) prikazuje na javnom emiteru i gle cuda da Hayat prijenosi samo tu utakmicu
Bubndesliga - 489 miliona eura su iznosila TV prava do pocetka ove sezone, a Barcelona je samo prodala svoja za 500 miliona eura, pa ti ovu cifru podjeli na 36 jer je Bundesliga jedina liga gdje se u TV prava uracunavaju i klubovi druge Bundeslige pa vidis koliko malo dobije jedan Bayern u ondnosu na jedan Man. UTD ondnosno jedan Real Madrid ili Barcelonu
Izvor ovih podataka ti je wikipedia.
-
NoName
-
Kontakt:
Meni ovdje nije jasno da se neki korisnici sekiraju oko budžeta klubova, o tome koliko je koji klub izdvojio za pojedinog igrača, izjave tipa "E puno smo dali za ovog ili onog..." Doduše, nisam neki
obožavalac bilo kojeg kluba pa to možda zbog toga to nemogu razumijeti.
Mene stvarno ne zamaraju te milijarde i milioni, iako sigurno da stoji konstatacija da je to sve prenapuhano, mene zanima moja reprezentacija i to da gledam njihove nastupe a kako svi znamo, oni nastupaju uglavnom u BL. Stoga, amersom, dobro si naveo da je glupost da se kupuje prenos utakmica premier lige a sa druge strane ne kupuje BL, iako smatram da u ovom slučaju nije do ftv.
Ako je tačna tvoja konstatacija da će se moći kupiti Eurosport BL onda je to OK. Samo bih te molio izvor ove informacije, nadam se da nije Wikipedia

-
amerosm
-
Kontakt:
NIje izvor te informacije wikipedia, nego sam zvao Eurosport Srbija i tako su mi oni rekli, i ne vjerujem da su me slagali. A ovo sto se tice para tu je izvor Wikipedia. Sada je samo do nasih kablovskih operatera da ubace taj kanal, mada kaki su oni u to cisto smunjam.
Trenutno korisnika/ca: al87, Alipasino, Alucard, AmirBvB, ANamelessGhoul, AnelMid, Anoniman, antisisoja1919, AzRimiRzA, BarbareZeljin, bavarian_bk, Beduin, Beli98, Blackwargreymon, boki86, BosnianDragon2024, CAGarfia, Confiance, COYGBiH, darker10, denza, Direktorcic, Drum, dzemil, eaglebvb09, Edincapitano, Edo1922, emir79, enobarca, galia95, General505, GG3, GIBRA, Goalgetter, Google Adsense [Bot], greenwood, Hafiz00, Hardzavi, HariTz, head88, Hrammm1921, invincible1921, JackW, Jadnimi, JayCatwright, Jegres, JimmyPage, KarlMarx, kaskada1922, Kaunas, L-Train, Lavcina, legendarnadruga, lol89, Maestro^^, marlostanf1eld, miguelramos, mirsonetz, MostarNeretva, MrPink, Muumii, myself, Nah1d, napapijri1987, nebeskasila, nerkolfc, newton_heath_lyr, pama, Pirke, PointBlank, prijeratni mangup, r3m1, RaZuti, rio_Ferdy88, rishovski, s4mke, sagitarius, SanaBosna, Scholl, Shategabri, Sheyi, signalidunapark, smajke, sony_91, StevieG8, SWOT, TheTruth34, totasef1, travuljasSs, tuitamo, UnitedWA, UtdBiH21, Venom, VolimBiH96, voltron30, wanakis, Wolffire, zastitaIdentiteta, zeljovolimte, zemuntrg, zgembo89 i 879 gostiju.