Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la calcio » 29 jul 2009, 14:47

esso je napisao/la:ljudi imam jedan prijedlog da se svi mi i urednistvo sportsport.ba obratimo eurosportu pismom ili nekom peticijom vezano za bundesligu jer bice katastrofa za sve nas ako je ne budemo pratili
ovaj narod izgleda zahvatila prava peticijamanija, za svaku glupost nekakva peticija :lol:
ovo je biznis, ne pomazu tu nikakve peticije. plati, otkupi prava na prenos, pa gledaj

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 29 jul 2009, 14:54

calcio je napisao/la:
esso je napisao/la:ljudi imam jedan prijedlog da se svi mi i urednistvo sportsport.ba obratimo eurosportu pismom ili nekom peticijom vezano za bundesligu jer bice katastrofa za sve nas ako je ne budemo pratili
ovaj narod izgleda zahvatila prava peticijamanija, za svaku glupost nekakva peticija :lol:
ovo je biznis, ne pomazu tu nikakve peticije. plati, otkupi prava na prenos, pa gledaj
a zasto placamo pretplatu... :? :?
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 29 jul 2009, 15:04

Predsjednik Milana Silvio Berlusconi nedavno je izjavio kako njegova ekipa mora početi dovoditi igrače mlađe od 23 godine starosti.
Ta je izjava, međutim, pogodila novog trenera ekipe sa San Sira, Brazilca Leonarda, koji je oštro odgovorio svom predsjedniku.

“Trebamo igrače mlađe od 23 godine? Pa Edin Džeko ima 23, Cissokho također”, podsjetio je Leonardo predsjednika na dvije neuspjele kupnje ovoga ljeta.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko na kraju je ipak ostao u redovima aktuelnog prvaka Njemačke Wolfsburga, iako se stiče utisak da je Milan mogao malo povisiti ponudu i tako privoliti Nijemce na prodaju. Aly Cissokho je, nakon što su na San Siru u pitanje doveli njegovo zdravlje, postao novi član francuskoga Lyona.

nije valjda opet.... :lol: :lol:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 29 jul 2009, 15:11

lejla je napisao/la:
calcio je napisao/la:
a zasto placamo pretplatu... :? :?
neznam, samo kazem da peticija ne pomaze. tu su velike pare u pitanju i boli ih briga za nekakve peticije. to je kapitalizam

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 29 jul 2009, 15:56

Evo malo sam detaljnije pregledao i analizirao situaciji oko prenosa. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Na ovom "redovnom" eurosportu, u terminima utakmica prvog kola se prikazuje "Nogomet na pesku" hebo im pesak mater! Znači, izgleda ništa od BL ove godine, osim preko neta! Neznam kakva je situacija sa sportklubom jer ga nemam ali ako oni budu prenosili onda idem da molim svog operatera da umjesto Eurosporta uvedu Sportklub. U protivnom gasim kablovsku skroz, izbacujem tv iz kuće, koji će mi ku.rac!

TV program na Eurosportu - http://tv.sb.eurosport.com/tvschedule.shtml?menu=17893
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 29 jul 2009, 16:04

NoName je napisao/la:Evo malo sam detaljnije pregledao i analizirao situaciji oko prenosa. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Na ovom "redovnom" eurosportu, u terminima utakmica prvog kola se prikazuje "Nogomet na pesku" hebo im pesak mater! Znači, izgleda ništa od BL ove godine, osim preko neta! Neznam kakva je situacija sa sportklubom jer ga nemam ali ako oni budu prenosili onda idem da molim svog operatera da umjesto Eurosporta uvedu Sportklub. U protivnom gasim kablovsku skroz, izbacujem tv iz kuće, koji će mi ku.rac!

TV program na Eurosportu - http://tv.sb.eurosport.com/tvschedule.shtml?menu=17893
to je za eurosport a sta je sa eurosport2?

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 29 jul 2009, 16:08

NoName je napisao/la:Čekajte sad ba, nemojte me sekirat! Da li će biti prenos na Eurosportu 2, ovom što imamo na kablovskim operaterima? Znali iko išta o tome?

EDIT:
BUNDESLIGA na Eurosportu 2

Eurosport

Eurosport 2, televizijski kanal sa najbržim rastom u Evropi ponovo jača svoju poziciju u Srbiji pokretanjem nove regionalne verzije kanala sa dodatkom Bundeslige u svojoj programskoj ponudi.

Nova regionalna verzija Eurosporta 2 ima ekskluzivna prava za prenose Bundeslige i Bundeslige 2 u Srbiji. Nemačka liga je jedna od najboljih i najspektakularnijih liga u Evropi sa najvišim prosekom postignutih golova po utakmici (2.92) i najboljom posetom na stadionima (41,914 gledalaca po utakmici). Osim prestižnih klubova, sjajne igre i vrhunskog kvaliteta TV produkcije, Bundesliga je takođe poznata i po nekoliko sjajnih srpskih fudbalera kao što su Gojko Kačar, Marko Pantelić, Neven Subotić, Duško Tošić, Danijel Ljuboja koji su samo nekolicina među veoma poznatim internacionalnim igračima kao što su Franck Ribéry (Francuska), Luca Toni (Italija), Miroslav Klose (Nemačka) ili Lucio :roll: (Brazil).

Privremena programska šema Bundeslige - uključuje 6 ekskluzivnih LIVE mečeva svake sedmice – na novom regionalnom Eurosportu 2:

&bullPetak: 20.00-20.30 pregled 20.30-22.30 LIVE utakmica

&bullSubota: 15.30-17.30 LIVE utakmica, 17.30-18.30 repriza, 18.30-20.30 LIVE utakmica

&bullNedelja: 15.30-17.30 LIVE utakmica ,17.30-19.30 LIVE utakmica,19.30-20.30 najbolje iz programa

&bullPonedeljak: 20.15-22.15 Bundesliga 2 LIVE utakmica

&bullSnimci ponedeljkom popodne, subotom i nedeljom u 24:00

Ekskluzivno emitovanje Bundeslige je veliki plus Eurosportu 2, uz postojeće raznovrsne i poznate timske sportove, uključujući vrhunska takmičenja u najpopularnijim disciplinama kao što su košarka, rukomet, vaterpolo, hokej na ledu i travi, odbojka, ragbi, ili fudbal na pesku, da nabrojimo samo neke...

Ova nova programska ponuda pojačava važnost Eurosporta 2 na srpskom pay TV tržištu.

Kako bi zadovoljili srpsku publiku, srpski komentari na novoj verziji Eurosporta 2 kao i na Eurosportu dostići će 100% programa od 1.avgusta.

Gledaoci Eurosporta 2 i fanovi Bundeslige treba da kontaktiraju svoje kablovske, satelitske i IPTV operatere kako bi osigurali prvoklasnu ponudu pre početka nove Bundesliga sezone koja počinje 7. avgusta.
a gdje si ovo naso onda?

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 29 jul 2009, 16:11

Eurosport je u lijevoj a Eurosport2 u desnoj koloni. Članak sam našao na istom sajtu i očito da je riječ o nekom novog kanalu, kako i navode u ovom članku! Poslao sam im mail i zatražio pojašnjenje, nadam se da će odgovoriti. Ako odgovore, odmah objavljujem!
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 29 jul 2009, 17:11

ma prenosice se bundesliga na eurosport 2 samo bice poseban paket bundesliga i ko ga plati taj ce gledati a ako ne eurospoer 2 ce emitirati i dalje svoj program bez bundeslige i opet mi cemo izvisiti :( :(

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 29 jul 2009, 17:14

evo i ja sam poslao e-mail pa cu javiti kad odgovore vezano za bundesligu :D :D

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 29 jul 2009, 17:19

treba urgirati kod Federalne TV...slati im mailove i ja im vise nikad necu platiti pretplatu ukinu li nam Bundesligu!!

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 29 jul 2009, 17:53

NoName je napisao/la:Evo malo sam detaljnije pregledao i analizirao situaciji oko prenosa. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Na ovom "redovnom" eurosportu, u terminima utakmica prvog kola se prikazuje "Nogomet na pesku" hebo im pesak mater! Znači, izgleda ništa od BL ove godine, osim preko neta! Neznam kakva je situacija sa sportklubom jer ga nemam ali ako oni budu prenosili onda idem da molim svog operatera da umjesto Eurosporta uvedu Sportklub. U protivnom gasim kablovsku skroz, izbacujem tv iz kuće, koji će mi ku.rac!

sportklub je izgubio prava prijenosa, naravno zbog tog eurosporta 2. sportklub (tenisklub) će poslije gubitka bundeslige i cvajte biti "bezveze" (bar za ljubitelje fudbala). biti će ponekad utakmice holandske i belgijske lige. ne znam da li imaju prava na francuze, ali zaboli me racku kad neće biti bundeslige

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 29 jul 2009, 17:58

deni_m1312 je napisao/la:treba urgirati kod Federalne TV...slati im mailove i ja im vise nikad necu platiti pretplatu ukinu li nam Bundesligu!!
ja sam sinoć slušao na sportu, kad voditeljica kaže da nije do njih. oni žele otkupiti prava prijenosa, ali ovi iz eurosporta NE DAJU.

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 29 jul 2009, 18:05

ovo je prvi put da mi imamo bas neki veliki razlog da gledamo bundesligu....prije smo imali samo barbareza i hasana a sad kad smo jaci u bundesligi od samih njemaca nemamo gdje gledat!!

jasta su ovi nego nesposobni iz FTV,ne sredjuju se takve stvari u podljednji 7 dana....to se odmah kupi za 3 godine i zdravo :(

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 29 jul 2009, 18:11

ja sam cuo da je Eurosport kupio prava da prenosi Bundesligu na teritoriji cijele Evrope, ako je to istina onda tu FTV nemoze nista. Mogu ustvari prenositi ilegalno ali kad ih uhvate... ne dao im bog koliku bi kaznu morali platiti :lol:

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 29 jul 2009, 18:14

calcio je napisao/la:ja sam cuo da je Eurosport kupio prava da prenosi Bundesligu na teritoriji cijele Evrope, ako je to istina onda tu FTV nemoze nista. Mogu ustvari prenositi ilegalno ali kad ih uhvate... ne dao im bog koliku bi kaznu morali platiti :lol:
ne znam da li je dozvoljeno postavljati linkove, tako da evo samo tekst:

Federalna TV ostaje bez utakmica Bundeslige?
Na ovaj način bh. TV kuća ostala bi bez sportskih dešavanja za vrijeme vikenda...

Ljubitelji nogometa u našoj zemlji ove godine na Federalnoj TV, najvjerovatnije, neće moći gledati utakmice njemačke Bundeslige. Iako je ova televizija posljednju deceniju prenosila susrete njemačkog nogometnog prvenstva, kako nezvanično saznajemo, male su šanse da i ove godine subotom u 15.30 sati i nedjeljom u 17 sati emitira derbije.

Naime, popularni sportski kanal Eurosport otkupio je prava na emitiranje njemačkog prvenstva za 22 države u Evropi, među kojima je i Bosna i Hercegovina.

- Federalna TV ipak neće odustati od pokušaja da svojim gledaocima ponudi jednu od najjačih nogometnih liga u svijetu - rekli su nam iz Pres-službe Federalne TV.

Nadamo se da neće ostati na pokušajima, ali s obzirom na posljednja dešavanja i na finansijsku situaciju na Federalnoj TV, gledaoci u BiH će majstorije naših Edina Džeke, Zvjezdana Misimovića, Vedada Ibiševića, Sejada Salihovića, Zlatana Bajramovića, najverovatnije, moći gledati samo putem satelita ili kablovskih operatera koji emitiraju program Eurosporta 2.

Bundesliga počinje u petak, 7. avgusta, utakmicom šampiona Volfsburga i Štutgarta tako da je vremena za otkup TV prava ostalo vrlo malo. Federalna TV bi na ovaj način ostala bez sportskih dešavanja za vrijeme vikenda, a u sportskom programu jedino bi imala utakmice nogometne Lige šampiona, i to samo utorkom, kao i RTRS.

DAKLE NE ZA SVE, VEĆ ZA "SAMO" 22 DRŽAVE EVROPE

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 29 jul 2009, 18:17

deni_m1312 je napisao/la:ovo je prvi put da mi imamo bas neki veliki razlog da gledamo bundesligu....prije smo imali samo barbareza i hasana a sad kad smo jaci u bundesligi od samih njemaca nemamo gdje gledat!!

jasta su ovi nego nesposobni iz FTV,ne sredjuju se takve stvari u podljednji 7 dana....to se odmah kupi za 3 godine i zdravo :(
koliko znam, ugovor im je istekao baš poslije ove, završene sezone :cry: :cry: :cry:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 jul 2009, 18:21

Pa koliko se to treba platiti ? Ali u ovom clanku pise samo da su osigurali za teritoriju Srbije. Ako budu cijene slicne kao sto to radi Permiere nece biti skupo (godisnje izadje oko 200 km). Racunica jednostavna, svaki dan ostavljaj hebenu marku i imas Bundesligu, ali se bojim da ovo samo vazi za teritoriju Srbije, a da cemo mi dobiti onu stvar. Molim da javite odmah sta su odgovorili Vam ovi sa Eurosporta.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 29 jul 2009, 18:21

kako eurosport moze kupiti prava za teritoriju BiH....kakve veze mi imamo sa eurosportom,dobivamo ovaj srpski signal al samo preko kablovske,znaci to nije nasa drzavna televizija,ne hvataju je nase antene,jedino ga mozes imati ako ti ga kablovski operater ukrade negdje kao cnn,fashion tv i ova ostala sranja koja nikad nisam pogledao......a ako i imas eurosport,bilo koji,opet ne mozes gledati regularno vec se moras pretplatiti na ovaj EUROSPORT PLAYER i onda gledati bundesligu...............mamu im.......... ;)

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 29 jul 2009, 18:22

ewo još jedan članak koji sam pronašao. imaju i zemlje za koje su prava otkupili

Popularni paneuropski sportski kanal Eurosport od iduće će godine dodatno pojačati svoju programsku shemu sa još jednom atraktivnom nogometnom ligom - njemačkom Bundesligom. Prvi prijenosi Bundeslige kao i Bundeslige 2 moći će se gledati preko kanala Eurosport i Eurosport 2 već od početka iduće nogometne sezone, odnosno od kolovoza 2009 godine.

Olga Popović iz Eurosporta ljubazno nam je odgovorila na nekoliko detaljnijih pitanja vezanih za emitiranje Bundeslige na Eurosportu i Eurosportu 2. Eurosport je naime, otkupio prava za emitiranje Bundeslige za 22 teritorija u Europi, dakle ne za sve zemlje. Prava emitiranja se odnose na teritorije nordijskih i baltičkih zemalja te na skoro sve teritorije u središnjoj i istočnoj Europi, izuzev Rusije, Ukrajine i Moldavije. To su: Danska, Finska, Norveška, Švedska, Island, Poljska, Mađarska, Rumunjska, Češka, Slovačka, Bugarska, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Kosovo, Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Estonija, Letonija, i Litva.

Eurosport grupa osigurala je ekskluzivna prava za prikazivanje na gore navedenim teritorijima za sezonu 2009-2010, 2010-2011 i 2011-2012. Navodi se da će se utakmice Bundeslige emitirati na novoj, specijalnoj verziji Eurosporta 2 na kojem ćemo svaki tjedan moći gledati do četiri utakmice Bundeslige.

Eurosport kanali u ostalim europskim zemljama kao što su Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Italija ili Španjolska neće prenositi utakmice Bundeslige.

Pritom valja spomenuti da lokalni sportski kanali SportKlub i SportKlub + koji se emitiraju u velikom broju zemalja gore spomenute regije (Poljska, Mađarska, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Hrvatska, BiH, Crna Gora) više neće emitirati utakmice Bundeslige.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, jasmin10, mirsonetz, NazorUso, Rimes87 i 21 gost.