Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neko_iz_mase
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la neko_iz_mase » 28 jul 2009, 23:39

Ovaj Mensur, da mu givikt u ruke dadnes, on bi ga razvalio :o
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 jul 2009, 23:52

Rz88 je napisao/la:Ma brukaju se svakim danim sve više. Odkad je to Crna Gora velesila u košarci. Lijepi Marković.
mozda po tome sto imaju najboljeg centra Europe ili po tome sto imaju drobnjaka i vladu koji su pokorili europu,mozda sto imaju najboljeg selektora europe,ili pak odlicnog omara kuka,ili vladu dasica za koga se otimaju veliki europski klubovi....ili pak nikolu mirotica iz reala cini mi se koji je nadolazeca zvijezda,i koji je prosle godine cini mi se imao lud index korisnosti.ili slavka vranesa preko kojeg jednostavno ne mozes pucati....ima tu jos svega,da ti ne nabrajam,jer kad sam vidio da ti roko leni ukic spada u tri najbolja na balkanu sve mi je jasno........
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 jul 2009, 23:58

Sve ti je jasno. Kakva Crna Gora bolan. Eto sada i Mađarsku stavi u velesilu. Ukića sam stavio jer sam ga vidio u datom trenutko kao među 3 najbolja. Aktivno pratim NBA, vjeruj mi niko na forumu ne gleda 3 utakmice dnevno od NBA u regulranom djelu sezone. Imaju ovo, imaju ono, a gdje smo mi u svemu tome. Imamo li mi neke igrače ili samo neki koji dođu i odrade sve.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 29 jul 2009, 00:00

neno#4 je napisao/la:
Rz88 je napisao/la:Ma brukaju se svakim danim sve više. Odkad je to Crna Gora velesila u košarci. Lijepi Marković.
mozda po tome sto imaju najboljeg centra Europe ili po tome sto imaju drobnjaka i vladu koji su pokorili europu,mozda sto imaju najboljeg selektora europe,ili pak odlicnog omara kuka,ili vladu dasica za koga se otimaju veliki europski klubovi....ili pak nikolu mirotica iz reala cini mi se koji je nadolazeca zvijezda,i koji je prosle godine cini mi se imao lud index korisnosti.ili slavka vranesa preko kojeg jednostavno ne mozes pucati....ima tu jos svega,da ti ne nabrajam,jer kad sam vidio da ti roko leni ukic spada u tri najbolja na balkanu sve mi je jasno........
slazem se, sa svim izrecenim!
njihova centarska linija:Pekovic, Drobnjak, Vranes.
nasa: Varda, Kikanovic, Jazvin.
Kikanovic mozda, ali bas mozda dodje na nivo Drobnjaka(mislim na igracki, ne mentalni :mrgreen: ), a Pekovicu niko od njih nemoze na ruke da polije.
jedino na poziciji krilnog centra, ali i to sa Teletovicem bi se mozda mogli nositi sa njima, ostale nema sanse.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 jul 2009, 00:10

uvijek se pojave neki pametnjakovici na forumu koji ce reci da mi trebamo da dobijemo srbiju,hrvatsku,litvaniju,francusku.....znas li ti rz88 koliko vrijedi nikola pekovic sam?????da li samo to znas molim te?????znas li ti sta je pedja prosao i koje vazne suteve je pogadjao u svojoj karijeri....znas li ti da je dule mag,od vranesa kloca napravi solidnog i vise nego korisnog igraca...ocigledno gledas nba ali europa je bolja,kreativnija,profinjenija.....i nemas pravo da kazes da je CG losa....ja sam ih prosle godine gledao oba puta u sarajevu,vidjet ce ih svi za par godina....zamolio bih te da ne pises i ne krcas postove o necemu o cemu poznajes malo ili nimalo....cook igra za unikahu,a nas bremer za trijumf i to ti sve govori,ali nekim ljudima se ne mogu neke stvari objasniti.......ukic ne moze patike da cisti rakocevicu,pekovicu,stojakovicu,smodisu,,vujcicu i jos mnogim drugim da ti ih sada ne nabrajam mrsko mi je,a kasno i vruce.......

Ostalo je samo ime.....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 jul 2009, 00:15

Zaboli mene briga ko koliko vrijedi. Po tvome bi BiH odmah trebala reći izgubili smo, nemamo ništa tražiti idemo ići. Koliko je vrijedila jedna Francuska pa je izgubila sve lagano i sa Parkerom. Koliko vrijedio Portugal pa nas uništio. Daj molim te, pobjeđivali smo Litvance u gostima, Hrvatsku, i još mnoge druge zemlje. Sada nisu u stanju da dobiju jednu Mađarsku. Ne pravim se ja pametan, već realno pričam. Wow igraju i neki drugi igrači za neke NBA timovi pa igraju u baražu sa nama. Šta gledaš po tome. Ne budi smiješan. Šta je sljedeće, Kosovo će biti bolje od nas u košarci.

Generacija, Firić, Markovič, Alihodžić, mladi Ovčina, Krasić, Mršić, Lerić, Avdić bi uništila ovu Crnu Goru na proste faktore.

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 29 jul 2009, 00:19

izvini rz88,ali crnogorci imaju odlicnu ekipu,i da nije odlicna,tu je trener da kompezuje ;)
Zadnja izmjena: lolo d pitar, dana/u 29 jul 2009, 00:20, ukupno mijenjano 1 put.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 29 jul 2009, 00:19

problem je u tome sto u CG ko god da igra igrace srcem.......jer kod duleta drugacije ne mozes :D
dok kod nas svi igraju preko qrca i sigurno bi bolje odigrali neki juniori nego ovi sto igraju samo zato sda im ne bude dosadno preko ljeta ;)
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 jul 2009, 00:22

Ma okey, odo ja sa ove teme, svi su ovdje prepametni, imaju oni vrijedniju ekipu zato moraju biti bolje, a tamo pucaju nakve šuteve što ih Bryant ne bi uzeo, haj živjeli. Crna Gora je prvak svijeta. CIao. ;)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 jul 2009, 00:28

Rz88 je napisao/la:Zaboli mene briga ko koliko vrijedi. Po tvome bi BiH odmah trebala reći izgubili smo, nemamo ništa tražiti idemo ići. Koliko je vrijedila jedna Francuska pa je izgubila sve lagano i sa Parkerom. Koliko vrijedio Portugal pa nas uništio. Daj molim te, pobjeđivali smo Litvance u gostima, Hrvatsku, i još mnoge druge zemlje. Sada nisu u stanju da dobiju jednu Mađarsku. Ne pravim se ja pametan, već realno pričam. Wow igraju i neki drugi igrači za neke NBA timovi pa igraju u baražu sa nama. Šta gledaš po tome. Ne budi smiješan. Šta je sljedeće, Kosovo će biti bolje od nas u košarci.

Generacija, Firić, Markovič, Alihodžić, mladi Ovčina, Krasić, Mršić, Lerić, Avdić bi uništila ovu Crnu Goru na proste faktore.
nemoj se provaljivati molim te,cuj ovcina,krasic,mrsic....nije to ista generacija........poslije nenine,dzevdine,firketove,beciragiceve,avdiceve,korlatoviceve je dosla ova...znas li ti kako smo litvaniju uzeli....mozda se ne sjecas te tekme,ja cu ti reci uzeli smo ih zato sto sabonis nije bio,kada je dosao u sarajevo ubio nas,odnio nas 30 i kusur razlike.....cuj zaboli tebe briga ko koliko vrijedi,jel ti isto pao i zvezda,tebi ocigledno jeste,jel ti isto efes i ruski neki prvoligas koji se raspao,jel ti isto bosna i unicaja.......kako ne shvatis ili ne znas ocigledno roster da su ljudi realno bolji......covjece shvati nemamo drugog beka sutera,krpimo se,**** te drzava nemamo drugog sutera,znas sta to znaci,da li si ti toga svjestan,ocigledno nisi,da jesi ne bi ovako pricao..shvati ostali napredovali a mi stagnirali ili ostali na istom mjestu.....nenina genracija se borila,ja tada kao 7-godisnjak na tribinama,tada je ludilo vladalo u sarajevu....u skenderiji tada bi pala i mnogo bolja ekipa od hrvatske,neno da je bacio sa 10 metara uslo bi,split je doduse bio cudesan,odlicna igra nasih...ali vrati se u realnost...ocigledno nisi dovoljno gledao nikolu.....sta radi santiagu,lorbeku,vujcicu i ostalim....u 60 posto situacija je to 2+1....nisi nazalost gledao kako mu dule u maloj dvorani skenderije prosle godine(tekma bila zatvorena za javnost)psuje boga i majku kada mu je jazvin zakucao dvije,menso nikome ne smije nista cak ja mislim ni muminu,a nikola potpisao za pao ugovor vrijedan dva miliona eura po sezoni....jos ti jednom kazem osvrni se i pogledaj realno,da ce za dvije godine ljudi igrat zapazenu ulogu....Dule,pa covjek vraca igrace u zivot sada ces da vidis sta ce da napravi od marica,sinoveca i urosa........ali nemam namjeru da se vise prepirem s tobom,

Ostalo je samo ime.....

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 29 jul 2009, 00:36

joj sto ne mogu ovih sto se upuste u pricu,pa samo napuste temu :D

rz88,pomiri se sa tim,oni su mnogo jaci od nas

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 jul 2009, 00:37

Znam da su nas dobili 30 razlike u Sarajevo, i onda kada smo Hrvatsku dobili u Splitu oni su nas dobili isto 30 razlike u Sarajevo kad nas je Kukoć razvalio. Sjećam se dosta utakmica, a Mršić je tek pri kraju te generacije došlo. BiH je u očajnom stanju, nemamo vođu, nemamo dobra šutera, kakav je šuter kada je sam da promašuje nikakav. Imamo igrače koje su prenapuhani, imamo najglupljeg trenera što ima BiH. Opet se javljam na temu , ne znam ni sam zašto.

aldin-8
Kontakt:

Post Postao/la aldin-8 » 29 jul 2009, 00:52

BRUKA, SRAMOTA, MENSO JE UNISTIO REPKU

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 29 jul 2009, 01:00

neno#4 je napisao/la:uvijek se pojave neki pametnjakovici na forumu koji ce reci da mi trebamo da dobijemo srbiju,hrvatsku,litvaniju,francusku.....znas li ti rz88 koliko vrijedi nikola pekovic sam?????da li samo to znas molim te?????znas li ti sta je pedja prosao i koje vazne suteve je pogadjao u svojoj karijeri....znas li ti da je dule mag,od vranesa kloca napravi solidnog i vise nego korisnog igraca...ocigledno gledas nba ali europa je bolja,kreativnija,profinjenija.....i nemas pravo da kazes da je CG losa....ja sam ih prosle godine gledao oba puta u sarajevu,vidjet ce ih svi za par godina....zamolio bih te da ne pises i ne krcas postove o necemu o cemu poznajes malo ili nimalo....cook igra za unikahu,a nas bremer za trijumf i to ti sve govori,ali nekim ljudima se ne mogu neke stvari objasniti.......ukic ne moze patike da cisti rakocevicu,pekovicu,stojakovicu,smodisu,,vujcicu i jos mnogim drugim da ti ih sada ne nabrajam mrsko mi je,a kasno i vruce.......
Sve se slazem drug, osim s dijelom da je europa "bolja, kreativnija". Profinjenija i nekako. :) Ali dobro, o ukusima se ne raspravlja.
Inace sto se tice reprezentacije, evidentno je Menso ne moze bolje od ovoga, te da nam nedostaje jos par karika tu.
Te da Esmir nema sta da trazi u reprezentaciji, objektivno.
Sport je lijek za tijelo i duh.

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 29 jul 2009, 01:08

neno#4 je napisao/la:
Rz88 je napisao/la:Zaboli mene briga ko koliko vrijedi. Po tvome bi BiH odmah trebala reći izgubili smo, nemamo ništa tražiti idemo ići. Koliko je vrijedila jedna Francuska pa je izgubila sve lagano i sa Parkerom. Koliko vrijedio Portugal pa nas uništio. Daj molim te, pobjeđivali smo Litvance u gostima, Hrvatsku, i još mnoge druge zemlje. Sada nisu u stanju da dobiju jednu Mađarsku. Ne pravim se ja pametan, već realno pričam. Wow igraju i neki drugi igrači za neke NBA timovi pa igraju u baražu sa nama. Šta gledaš po tome. Ne budi smiješan. Šta je sljedeće, Kosovo će biti bolje od nas u košarci.

nemoj se provaljivati molim te,cuj ovcina,krasic,mrsic....nije to ista generacija........poslije nenine,dzevdine,firketove,beciragiceve,avdiceve,korlatoviceve je dosla ova...znas li ti kako smo litvaniju uzeli....mozda se ne sjecas te tekme,ja cu ti reci uzeli smo ih zato sto sabonis nije bio,kada je dosao u sarajevo ubio nas,odnio nas 30 i kusur razlike.....cuj zaboli tebe briga ko koliko vrijedi,jel ti isto pao i zvezda,tebi ocigledno jeste,jel ti isto efes i ruski neki prvoligas koji se raspao,jel ti isto bosna i unicaja.......kako ne shvatis ili ne znas ocigledno roster da su ljudi realno bolji......covjece shvati nemamo drugog beka sutera,krpimo se,**** te drzava nemamo drugog sutera,znas sta to znaci,da li si ti toga svjestan,ocigledno nisi,da jesi ne bi ovako pricao..shvati ostali napredovali a mi stagnirali ili ostali na istom mjestu.....nenina genracija se borila,ja tada kao 7-godisnjak na tribinama,tada je ludilo vladalo u sarajevu....u skenderiji tada bi pala i mnogo bolja ekipa od hrvatske,neno da je bacio sa 10 metara uslo bi,split je doduse bio cudesan,odlicna igra nasih...ali vrati se u realnost...ocigledno nisi dovoljno gledao nikolu.....sta radi santiagu,lorbeku,vujcicu i ostalim....u 60 posto situacija je to 2+1....nisi nazalost gledao kako mu dule u maloj dvorani skenderije prosle godine(tekma bila zatvorena za javnost)psuje boga i majku kada mu je jazvin zakucao dvije,menso nikome ne smije nista cak ja mislim ni muminu,a nikola potpisao za pao ugovor vrijedan dva miliona eura po sezoni....jos ti jednom kazem osvrni se i pogledaj realno,da ce za dvije godine ljudi igrat zapazenu ulogu....Dule,pa covjek vraca igrace u zivot sada ces da vidis sta ce da napravi od marica,sinoveca i urosa........ali nemam namjeru da se vise prepirem s tobom,
Sve to stoji sto si napisao, al samo ovo podebljano komentarisati, jer moram.... jer da mi je srest ovog Mensura negdje, letva bi mu u glavi zavrsila, a sto...
Sad kuka kako je oslabljen. Nema mu kaze Vasiljevica, nema mu Mirze i ostalih.
Pa jel se on upitao sto mu ih nema.
Otpisati jednog igraca kao Vasiljevica,KOJI JE IZGUBIO KLUB KADA JE ODLUCIO IGRATI ZA REPREZENTACIJU BIH , da bi mu onaj rob-crnac Bremer igrao, to samo Menso mozak uraditi.
Mirzi Teletovicu... momku koji je izabran u TOP10 ACB lije davati po 5 minuta po utakmici, sa izgovorom da se mladji kale, pa za to stvarno trebas se roditi kao idiot da bi to uradio.
I sad kuka i zapomaze za njima.
Pametni ljudi sto mu se nisu odazvali.
Dok takav kloc vodi nasu reprezentaciju, nigdje mi drugovi moji necemo dospjeti.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 jul 2009, 08:48

Ma reprezentacija je u rasulu,cini mi se da niko ne zeli da igra za nju,svi bas sad iskoristili sansu da se oporavljaju od kojekakvih povreda,i jos mi je OK dok ne cujem posle poraza meni najmrzu frazu koju slusamo godinama u fudbalskoj(dobro to se sada ne desava),rukometnoj i kosarkaskoj reprezentaciji: " stvaramo ekipu za naredne kvalifikacije" ..
jezim se od te fraze
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 29 jul 2009, 09:17

Mensur je grobar nove ere BH kosarke, od njegovog prvog mandata je zapoceo pad u ponor, i sada se vratio da zatrpa repku, jest se kvalifikovao na EP 2005 ali sa kojom ekipom? Sta je kasnije bilo sa tom ekipom, kakva mu je atmosfera bila na pripremama, gdje su sve cugali Hukic, Krupalija i kompanija.
Sto smo trazili to smo i dobili, kazu da nemamo boljeg trenera, moje misljenje ako je tako, kosarku treba prestati igrati u ovoj drzavi.
Sve price oko njega i njegovih vodjenja tekmi kao i autoritetu su prepricane milion puta, tu je sto je poremecen sistem vrijednosti u samoj drzavi pa tako i u KS BiH, da nije rata koji je sve to uradio Menso ne bi mogao ni gledati repku a kamoli sta vise.
I gdje su sada oni strucnjaci sa foruma za koje je Bosa izjavio da je Menso najperspektivniji trener starog kontinenta, hahahahahah evo smijem se do iznemoglosti hahahahah, davno sam rekao da on osim Bosne nikad nikog nece voditi u NLB a kamoli gdje vise.
I sto je najgore od svega, popusit ce kvalifikacije i naravno ostati u sedlu jer je od strucnjaka Imamovica dobio mandat od 4 godine na raspolaganje, da nije tuzno bilo bi zalosno.
Sad gledajte i uzivajte u putujucem cirkusu Menso vi koji ste ga dizali u nebesa.
Cuva Bog Zelju svog!

nedzad
Kontakt:

Post Postao/la nedzad » 29 jul 2009, 16:40

ojj Boze sacuvaj...lik mu dao 4 godine da vodi repku...pa jel on normalan imalo...

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 29 jul 2009, 17:41

menso izjavljuje da nije nezadovoljan.....ja ne znam stvarno....ok crna gora jeste bolja i nijedna repka nije za podcjenit al mi u cetiri tekme odigrane imamo 1-3 omjer....to bas i nije najpovoljnije sa nekog psiholoskog stanovista, i to pred sami baraz...a sto se imamovica tice..ok frajer ima pare al definitivno ne treba da se petlja oko izbora igraca i trenera...imam osjecaj da je ovaj ponovni angazman mense u repki neka vrsta kompenzacije za odlazak iz bosne...s obzirom da je imao jos do isteka ugovora u bosni, placano mu je obestecenje nakon odlaska....mozda se to obestecenje transformisalo u ponovni angazman u repki...ko zna...vidjecemo kad baraz zavrsi...ako ne otpuste mensu zbog eventualnog ne prolaska na EP onda to nisu cista posla....jedva su docekali da otpuste nenu...sta ce sada biti ostaje da se vidi...
I feel devotion!!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 jul 2009, 17:52

ja ne znam zasto to pises o stvarima koje ne poznajes dovoljno, samo se bezze prosipas. ljudi su na SVIM pozicijama jaci od ove repke koju mi trenutno imamo na okupu a to sto ti nisi dovoljno upoznat sa cinjenicama je tvoj problem ali i za to postoji lijek idi malo proguglaj drugi put prije nego sto se pocnes prosipati.
You are someone else I am still right here

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.