calcio je napisao/la:ja sam cuo da je Eurosport kupio prava da prenosi Bundesligu na teritoriji cijele Evrope, ako je to istina onda tu FTV nemoze nista. Mogu ustvari prenositi ilegalno ali kad ih uhvate... ne dao im bog koliku bi kaznu morali platiti

ne znam da li je dozvoljeno postavljati linkove, tako da evo samo tekst:
Federalna TV ostaje bez utakmica Bundeslige?
Na ovaj način bh. TV kuća ostala bi bez sportskih dešavanja za vrijeme vikenda...
Ljubitelji nogometa u našoj zemlji ove godine na Federalnoj TV, najvjerovatnije, neće moći gledati utakmice njemačke Bundeslige. Iako je ova televizija posljednju deceniju prenosila susrete njemačkog nogometnog prvenstva, kako nezvanično saznajemo, male su šanse da i ove godine subotom u 15.30 sati i nedjeljom u 17 sati emitira derbije.
Naime, popularni sportski kanal Eurosport otkupio je prava na emitiranje njemačkog prvenstva za 22 države u Evropi, među kojima je i Bosna i Hercegovina.
- Federalna TV ipak neće odustati od pokušaja da svojim gledaocima ponudi jednu od najjačih nogometnih liga u svijetu - rekli su nam iz Pres-službe Federalne TV.
Nadamo se da neće ostati na pokušajima, ali s obzirom na posljednja dešavanja i na finansijsku situaciju na Federalnoj TV, gledaoci u BiH će majstorije naših Edina Džeke, Zvjezdana Misimovića, Vedada Ibiševića, Sejada Salihovića, Zlatana Bajramovića, najverovatnije, moći gledati samo putem satelita ili kablovskih operatera koji emitiraju program Eurosporta 2.
Bundesliga počinje u petak, 7. avgusta, utakmicom šampiona Volfsburga i Štutgarta tako da je vremena za otkup TV prava ostalo vrlo malo. Federalna TV bi na ovaj način ostala bez sportskih dešavanja za vrijeme vikenda, a u sportskom programu jedino bi imala utakmice nogometne Lige šampiona, i to samo utorkom, kao i RTRS.
DAKLE NE ZA SVE, VEĆ ZA "SAMO" 22 DRŽAVE EVROPE