Vremena za pojačanja više nema što se tiče utakmice sa Čelikom. Dakle, otprilike znamo čime se možemo suprostaviti Čeliku. Svi se slažemo da u trenutnoj ekipi još fali kvalitetnih igraća. Po meni to su jedan pravi rasni strijelac, jedan pravi vezni igrać koji zna lopte i jedan dobar desni bek jer mali Čolić ne može sam to igrati cijelu sezonu. Mada iskreno ja bi volio vidjeti i jednog pravog golmana.
Međutim, nadam se da ovu ekipu (to se moglo vidjeti protiv Olimpika) će malo ko nadtrčati. Mišljenja sam da trkom, borbenošću, Amarovom taktikom i podrškom plave armije ovaj tim može postići više nego što realno vrijedi. Problem je jedino što u našoj ligi ne postoji normalno suđenje. To za posljedicu može imati (posebno u gostima) veliki broj žutih i crvenih kartona, primanje golova iz offside-a i ono već za naše prilike standardno izmišljanje penala itd. Utakmice na Grbavici će opet biti neizvjesne jer ne posjedujemo kvalitet sa kojim možemo bez problema pobjeđivati protivnike. Biće tu natezanja, borbe, ali zato je vjerna armija tu da donese prevagu kad bude gutavo. Ne treba se ni bojati konkurencije. Sve je to tu negdje. Široki, Zrinjski moždaju imaju neki kvalitet, ali to su klubovi bez navijača i ikakve karizme. Pitari ako nisu gori nisu ni bolji od nas. Jedino ih Čala drži i nešto kratkoročno povoljnija finansijska situacija (redovno plačaju igraće). Čelik i Borac tu negdje ko i mi. Uz podršku navijača će biti nešto jači nego što realno jesu. Slavija nešto slično ko Široki i Zrinjski, ali kvalitetom slabija. Ostalo mislim da nije toliko vrijedno spomena. Legendarni Velež je nadam se jači nego prošle godine tako da ne bi trebao imati problema sa opstankom.
Helem nejse, sve je to tu negdje. Uz još par ciljanih pojačanja i da nas malo krene. može biti svašta. Naravno, osnovni preduslov da bi se išta moglo postići je da sadašnja Uprava riješi finansijske probleme, plati igraćima pošteno i osigura jednu pozitivnu, pobjedničku atmosferu. Imamo sada i svog čovjeka u Savezu tako da ne bi trebalo da bude zaje.banc.ije na naš račun kao prethodnih godina.
Što se nas navijača tiče mi smo spremni, svako u svom domenu. Ovi mlađi na svoj način, mi stariji na svoj itd. Plava armija, ma gdje širom svijeta bili njeni pripadnici, je zaista zaslužila pravog Želju. Nadati se je najboljem.