sad mi je nekako i zao arsenala, kako stvari stoje otisli ste u prosjecnost
sta je uzrok tome sad je to pitanje, neki krive vengera, dal je kriv on ili uprava i vlasnici kluba, ili svi zajedno, to je tesko znati, uglavnom, arsenal u zadnje vrijeme pokazuje kako nije u onom krugu od nekoliko top svjetskih klubova, ovako dodje samo kao dobar rasadnik za prodaju dobrih igraca, do sada ste se opet i nekako kaskali za najjacim, sad je men se cini neminovnost odlazak u prosjecnost
jbg, i vi navijaci a i venger ste se kurchili da se tako izrazim, glumeci velicinu koja niste, nekad ste to bili, al raspodom one slavne generacije anri, pires, bergkamp, viera, cole i ostali, venger je krenuo u projekat s tim mladjim igracima koji je zaista i izgledao lijepo i obecavajuce, sve je to ok bilo samo da nije konstantno iz godine u godinu prodavao igrace i da se nije konstantno mislilo da se zaradi samo. taj princip prodaj izgradjenog igraca a u vatru bacaj neke nove klince koji ce brzo izrasti u igracine nekad moze i uspjeti, al ako se to godinama radi onda se desi jednostavno odron kvaliteta, malo-pomalo nabere se to, kad u roku od 3-4 godine pokusas tako prodati 7-8 igraca, dobijes 2-3 svjetske klase, al ne mozes nikad dobiti opet 7-8 svjetskih klasa
po meni tesku gresku ste napravili s fabregasom, o tome sam vam nekoliko puta govorio, al vi ste se pravili pametni, velicajuci velikog vodju i velicinu arsenala. kardinalnu gresku napravili ste proslog ljeta, dok je laporta bio predsjednik barce mogli ste dobiti i 45-50 miliona za njega, sad ste dobili samo tridesetak miliona, on je ostao godinu dana i to vam nije donijelo nista narocito. da ga je venger tada prodao, i kao sto smo govorili da je doveo recimo za te pare 2-3 igraca svjetske klase, a tada se to moglo, ozil jedan kostao je desetak miliona tek, bilo je i sjajnih stopera i napadaca, da je sve to dovedeno umjesto fabregasa bili bi ste dosta jaci, a klisi i nasri bi sigurno ostali tu i dalje, arsenal bio beton ekipa
gresku ste napravili i ovog ljeta, otezuci s tom prodajom fabregasa, da ga je vodja odmah prodao i za ovih tridesetak miliona, imao bi vremena uvjeriti nasrija da ostane i opet dovesti kvalitetnih igraca, a ovako totalno nerezonski se sve odigralo, nesto se otezalo a opet je fabregas otisao za malo para, sto je i gore jos ode i nasri i klisi, sad se nema ni vremena za nove igrace, klase su razgrabili drugi, i ono sto je ostalo sad ovi manji klubovi lupetaju astronomske cifre aguero 45 miliona, pastore 40, falcao 40, sad arseanalu treba 100 miliona nekih brzinskih ulaganja, a to se naravno nece desiti, uci cete u sezonu ovakvi kakvi jeste i to je meni onako zalosno
al jbg, tako je to kad se neko okurazi, kad se ne misli itd, umjesto arsenala sad ce u tom nekom vrhu engleskom i evropskom biti city i mozda liverpool, tako je to, dok se jednom ne smrkne, drugom ne svane jbg
NE DAJTE MI LAGAT' !!!