RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

DRHAUSE
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la DRHAUSE » 23 avg 2011, 18:36

frenki je napisao/la:ne znam, dabogda da ovo sve dugorocno bude ok. realno gledajuci, velezu puse u ledja politika, moć premijera federacije, i sve uz to sto ide, pa sve to moze pomrsiti uglavnom ustaljeni raspored u gornjem domu tabele, al dugorocno gledajuci ko zna sta s politikom bude, i dalje se dovlace sa strane igraci upitnog kvaliteta, po meni vise nego treba, i oni se ne vezu dugorocno, nekim starim se ne smiju zahvaliti, mladima se ne daje prilika, cujem iz provjerenih izvora da je mali zvonic zvijer, al izgleda predstoji mu stagniranje,ne moze on doci na red dok mrkva sidro ne digne iz kaznenog...jbt, najlosiji igrac na kosevu izadje izgleda kad je njemu cejf, a prethodno izbacuju durakovica koji je nesto odigrao valjano. pa i kad mrkva digne sidro, tu je polovnjak coric i bajro, a ti crkni zvonicu na klupi il van nje, dobices sansu tek s 25 i svi ti **** mater sto se nisi izdigao iznad prosjecnosti ove jalove lige, a i kako ces kad ima "vaznijih" od tebe, pa stagniras u doba kad bi trebao dobijati priliku...
Slažem se za starije igrače da ih niko nesmije otjerati ali mlađi su vam nula .Veležove omladinske kategorije su najgore u svim ligama i o kakvim ti talentima tu pričaš. 8-)
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 avg 2011, 18:58

ČESTITKA IZ FSBiH

Rigorozna kazna za pirotehnička sredstva
Utorak, 23 August 2011 16:19
Na adresu Fudbalskog kluba Velež danas je stigla kazna iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za događaje na utakmici protiv Čelika i Slavije. Naime, NS BiH je zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, tzv. topovskih udara“, kaznio Velež sa 4.500 KM.

Sigurno da je kompletnu upravu izuzetno neugodno iznenadila rigorozna kazna, ali isto tako ostaje činjenica da su tzv. „topovske udare“ navijači koristili na ove dvije utakmice. Oni nisu bacani u teren, ali jesu unutar tribina. Sreća je pa nisu završili u terenu, jer bi kazna onda bila sigurno barem dvostruko veća.

Ovakav oblik podrške, koji pored što donosi izuzetno rigorozne finansijske kazne, izaziva opasnost na tribinama jer je poznato da ova vrsta pirotehničkih sredstava izaziva neugodan prasak koji može ostaviti posljedice. Sve ovo je nepotrebno i na ovaj način se ne pomaže klubu u povratku u vrh bh fudbala, već naprotiv direktno šteti finansijskoj stabilnosti kluba i može uticati na rezultate.

Upotreba bilo kakvih oblika pirotehničkih sredstava, od najmanjih petardi pa do baklji ili ubacivanja predmeta u teren nije dozvoljena propisima NS BiH i kao takva biće rigorozno kažnjavana od strane NS BiH. U Upravi Veleža se nadaju da će događaji iz prva dva kola biti stvar prošlosti i da se neće ponoviti u budućnosti, jer takvi postupci mogu samo unazaditi povratak Veleža u vrh bh fudbala, a obzirom na visinu kazni mogu i dovesti u pitanje sve takmičarske planove u ovoj sezoni.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 23 avg 2011, 19:04

@DRHAUSE

S mladima se veoma lose radi trenutno. To ce vjerovatno ubrzo biti promijenjeno ali o otom potom.

Ja bi volio da RA bude prva grupa sa NULA pirotehnickih sredstava na utakmicama. Engleski stil je zakon !
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

dino_velez
Kontakt:

Post Postao/la dino_velez » 23 avg 2011, 19:13

DRHAUSE je napisao/la:
frenki je napisao/la:ne znam, dabogda da ovo sve dugorocno bude ok. realno gledajuci, velezu puse u ledja politika, moć premijera federacije, i sve uz to sto ide, pa sve to moze pomrsiti uglavnom ustaljeni raspored u gornjem domu tabele, al dugorocno gledajuci ko zna sta s politikom bude, i dalje se dovlace sa strane igraci upitnog kvaliteta, po meni vise nego treba, i oni se ne vezu dugorocno, nekim starim se ne smiju zahvaliti, mladima se ne daje prilika, cujem iz provjerenih izvora da je mali zvonic zvijer, al izgleda predstoji mu stagniranje,ne moze on doci na red dok mrkva sidro ne digne iz kaznenog...jbt, najlosiji igrac na kosevu izadje izgleda kad je njemu cejf, a prethodno izbacuju durakovica koji je nesto odigrao valjano. pa i kad mrkva digne sidro, tu je polovnjak coric i bajro, a ti crkni zvonicu na klupi il van nje, dobices sansu tek s 25 i svi ti **** mater sto se nisi izdigao iznad prosjecnosti ove jalove lige, a i kako ces kad ima "vaznijih" od tebe, pa stagniras u doba kad bi trebao dobijati priliku...
Slažem se za starije igrače da ih niko nesmije otjerati ali mlađi su vam nula .Veležove omladinske kategorije su najgore u svim ligama i o kakvim ti talentima tu pričaš. 8-)
jao jesi i ti dosadan. Evo sta si piso o Velezu u zadnji nekoliko dana:
Nažalost vaša omladinska škola je od najbolje postala najgora u BIH.
Nažalost vaša omladinska škola je trenutno najslabija u PL , koju got tabelu pogledam Velež zadnji .Nadam se da če te i tu staviti prave ljude na prava mijesta.
Slažem se za starije igrače da ih niko nesmije otjerati ali mlađi su vam nula .Veležove omladinske kategorije su najgore u svim ligama i o kakvim ti talentima tu pričaš.
Dobro bolan, skontali smo te. Losa nam je omladinska škola. što moraš stalno ponavljat?

hordas'87
Kontakt:

Post Postao/la hordas'87 » 23 avg 2011, 19:16

on je inace dosadan zanemarite ga mada vam je skola odron

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 23 avg 2011, 19:21

E sada lijepo drkadzije tzv. navijaci koji su bacali topovske udare neka skupe 4500KM i neka plate kaznu. Aha, dje si sta ima, hoce,hoce kako da ne. Treba stoki zabraniti ulazak na stadion godinu dana, a ako ponove dozivotno.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 23 avg 2011, 19:34

Ima li ikakav klip navijanja Red Army-a u Sarajevu ? :)
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Red
Kontakt:

Post Postao/la Red » 23 avg 2011, 19:41

vfcmostar je napisao/la:E sada lijepo drkadzije tzv. navijaci koji su bacali topovske udare neka skupe 4500KM i neka plate kaznu. Aha, dje si sta ima, hoce,hoce kako da ne. Treba stoki zabraniti ulazak na stadion godinu dana, a ako ponove dozivotno.
Nije nimalo fino sto nazivas stokom nekoga, a posebno ne navijace koji su uz Velez svaku domacu i gostujucu i navijaju citavu utakmicu, koji se druze, prave parole, zastave, transparente i iz svog djepa daju pare za clanske, baklje pa i te topovske udare. Ti da navijas sigurno bi znao u glavu ko je bacao topovske udare, ali ne ti sjednes i pritisnes guzicom stolicu i baljezgas preko foruma.
Za tvoju informaciju sasvim je normalno na navijackoj tribini da se koriste pirotehnicka sredstva i koreografije.
Oni sto su iza gola i ne vide utakmicu jer navijaju non stop, za razliku od tebe i takvih ko ti sto kupe u Karica dvojni C, kospice i mule.

dino_velez
Kontakt:

Post Postao/la dino_velez » 23 avg 2011, 20:08

http://s" onclick="window.open(this.href);return false; ource.ba/clanak/4991961248/sport/Gančev:%20Možda%20se%20vratim%20u%20Željezničar%20ili%20Velež!/?ref=pretraga

Ra`81
Kontakt:

Post Postao/la Ra`81 » 23 avg 2011, 20:11

Nama kazna za topovske a svinjskom za upad navijača u teren :?: :|

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 23 avg 2011, 20:13

vfcmostar je napisao/la:E sada lijepo drkadzije tzv. navijaci koji su bacali topovske udare neka skupe 4500KM i neka plate kaznu. Aha, dje si sta ima, hoce,hoce kako da ne. Treba stoki zabraniti ulazak na stadion godinu dana, a ako ponove dozivotno.
Šta bola ti ser.eš? Otpepaj. :evil:
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 23 avg 2011, 20:53

oldbridge je napisao/la:
Šta čovjek sere. Čovjek je upravu. Više štete klubu napravite nego što pomognete ovime. Ovim ne kritikujem sve ljude u RA, nego samo one koji to organizuju i podržavaju.

Niti je ovo prvi niti zadnji put. Skontaj treba 300 ljudi da se učlani u Velež da bi se skupilo 4500KM.

Među tih 300 ljudi sam i ja. Sad skontaj da je 300 ljudi dalo pare klubu da bi degenerici i dječurlija obična kao vi to izbili klubu iz đepa.

Jeste li vi navijači ili pirotehničari. Ako ste navijači onda navijajte bože dragi.

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 23 avg 2011, 21:09

Analic je napisao/la:
oldbridge je napisao/la:
Šta čovjek sere. Čovjek je upravu. Više štete klubu napravite nego što pomognete ovime. Ovim ne kritikujem sve ljude u RA, nego samo one koji to organizuju i podržavaju.

Niti je ovo prvi niti zadnji put. Skontaj treba 300 ljudi da se učlani u Velež da bi se skupilo 4500KM.

Među tih 300 ljudi sam i ja. Sad skontaj da je 300 ljudi dalo pare klubu da bi degenerici i dječurlija obična kao vi to izbili klubu iz đepa.

Jeste li vi navijači ili pirotehničari. Ako ste navijači onda navijajte bože dragi.
sta je upravu ??... neka on ode na jedno gostovanje u pizdice gdje smo mi isli i ja cu mu sve oprostiti neka baca i bombe a ne neke topovske udare, koje baca svaka navijacka skupina u bih, lako vam je pametovati ovako preko tastature, hajdee deckoo da idemo u subotu u trebinje po onom dzehenemu, da malo vidis kako je :D aa jos te i murija casti " pendrecima " i onda kad baci neko koji topovski udar, razvezete jezicine vi mi neki moralisti i navijaci, na dedaru pa pametuj..... all ste mi cool braco 8-)
i tito je volio velež :D

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 23 avg 2011, 21:19

@kroos

Radite sta zelite i idite gdje zelite , ocekujes li sada medalju zato. Pametnije bil bilo da te pare ulozite u donatorstvo /clanstvo jer je dobro poznato kako prolazimo na gostovanjima !!!

Sto se tice tribine iza gola slobodno je napustite bolje nego da nas ovako pubertetske za.je.bancije kostaju 45000 KM ,tesko stecenih KM. A libo me neka stvar sta druge grupe rade od kada se to mi ugledamo na druge .
Budite revolucionarni al na jedan pozitivan nacin. Na nacin koji nas nece kostati ovako. Velezov napredak je bitniji od ceifa neke piane i nafurane glave !!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 23 avg 2011, 21:24

Baklje i topovski udari su davno izasli iz mode!
Ako jos stizu ovakve kazne, nevidim oko cega se raspravljamo!
To podhitno treba biti ostranjeno od strane vodja RA!
Inace nema stabilizacije ;)
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 23 avg 2011, 21:26

MOZAK je napisao/la:Baklje i topovski udari su davno izasli iz mode!
Ako jos stizu ovakve kazne, nevidim oko cega se raspravljamo!
To podhitno treba biti ostranjeno od strane vodja RA!
Inace nema stabilizacije ;)
bas tako ne znam kako zaboravi spomenuti to sa S :D :D

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 23 avg 2011, 21:28

kimbo je napisao/la:@kroos

Radite sta zelite i idite gdje zelite , ocekujes li sada medalju zato. Pametnije bil bilo da te pare ulozite u donatorstvo /clanstvo jer je dobro poznato kako prolazimo na gostovanjima !!!

Sto se tice tribine iza gola slobodno je napustite bolje nego da nas ovako pubertetske za.je.bancije kostaju 45000 KM ,tesko stecenih KM. A libo me neka stvar sta druge grupe rade od kada se to mi ugledamo na druge .
Budite revolucionarni al na jedan pozitivan nacin. Na nacin koji nas nece kostati ovako. Velezov napredak je bitniji od ceifa neke piane i nafurane glave !!
Prvo ne ocekujemo medalju ni od koga, jedino sto ocekujem je malo postovanja od takvih kao vi, sto odmah dignete galamu za neku kaznu radi topovski udara..
Drugo kazna druze nije 45 000 koliko si ti napisao vec 4 500
i tito je volio velež :D

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 23 avg 2011, 21:29

AlemC85 je napisao/la:ČESTITKA IZ FSBiH

Rigorozna kazna za pirotehnička sredstva
Utorak, 23 August 2011 16:19
Na adresu Fudbalskog kluba Velež danas je stigla kazna iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za događaje na utakmici protiv Čelika i Slavije. Naime, NS BiH je zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, tzv. topovskih udara“, kaznio Velež sa 4.500 KM.

Sigurno da je kompletnu upravu izuzetno neugodno iznenadila rigorozna kazna, ali isto tako ostaje činjenica da su tzv. „topovske udare“ navijači koristili na ove dvije utakmice. Oni nisu bacani u teren, ali jesu unutar tribina. Sreća je pa nisu završili u terenu, jer bi kazna onda bila sigurno barem dvostruko veća.

Ovakav oblik podrške, koji pored što donosi izuzetno rigorozne finansijske kazne, izaziva opasnost na tribinama jer je poznato da ova vrsta pirotehničkih sredstava izaziva neugodan prasak koji može ostaviti posljedice. Sve ovo je nepotrebno i na ovaj način se ne pomaže klubu u povratku u vrh bh fudbala, već naprotiv direktno šteti finansijskoj stabilnosti kluba i može uticati na rezultate.

Upotreba bilo kakvih oblika pirotehničkih sredstava, od najmanjih petardi pa do baklji ili ubacivanja predmeta u teren nije dozvoljena propisima NS BiH i kao takva biće rigorozno kažnjavana od strane NS BiH. U Upravi Veleža se nadaju da će događaji iz prva dva kola biti stvar prošlosti i da se neće ponoviti u budućnosti, jer takvi postupci mogu samo unazaditi povratak Veleža u vrh bh fudbala, a obzirom na visinu kazni mogu i dovesti u pitanje sve takmičarske planove u ovoj sezoni.
J E B E M TI SAVEZ DA TI J E B E M

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 23 avg 2011, 21:37

kroos je napisao/la:
kimbo je napisao/la:@kroos

Prvo ne ocekujemo medalju ni od koga, jedino sto ocekujem je malo postovanja od takvih kao vi, sto odmah dignete galamu za neku kaznu radi topovski udara..
Drugo kazna druze nije 45 000 koliko si ti napisao vec 4 500
Naravno da imate postovanje , jer sto se uradilo oko bojkota to je neprocjenjivo. Ali jednostavno nemamo prostora za ovakve stvari (kao placanje kazni) i vjerujem da cete vi to regulisati. A i 4500 je cifra to je skoro godisnja plata za neke igrace.
Bez ljutnje i tenzija , svi zelimo isto ... pozdrav

ziggystardust
Kontakt:

Post Postao/la ziggystardust » 23 avg 2011, 21:44

kroos je napisao/la:
sta je upravu ??... neka on ode na jedno gostovanje u pizdice gdje smo mi isli i ja cu mu sve oprostiti neka baca i bombe a ne neke topovske udare, koje baca svaka navijacka skupina u bih, lako vam je pametovati ovako preko tastature, hajdee deckoo da idemo u subotu u trebinje po onom dzehenemu, da malo vidis kako je :D aa jos te i murija casti " pendrecima " i onda kad baci neko koji topovski udar, razvezete jezicine vi mi neki moralisti i navijaci, na dedaru pa pametuj..... all ste mi cool braco 8-)
evo buraz ja cu ti odgovoriti

ja sam malo stariji, cak dovoljno da kao dijete budem svjedok oba osvojena kupa na oba beogradska stadiona, protiv zelje i dinama.
dalje, neko ko je za najdrazi klub dao u zivotu svom malo vise od promuklog glasa i batina, racunajuci i predratna gostovanja, i neko ko kao aktivni ucesnik pamti i tuche sa torcidom na vojnickom i sa vulturesima po gradu dok im je jos, cini mi se koncar bio vodja..itd itd da ne nabrajam sta sam za Veleza dao jer ce se pretvoriti u onu seljacku "gdje si ti bio kad je gorilo" a to mi ni malo nije cilj.

ja sam neko ko i dan danas zapuca par stotina kilometara par puta godisnje muhajem samo da odgleda dvije tri tekme kluba kojeg volim toliko da mi je momacko vece pred vjencanje bilo sastavljeno od Velezovih pjesama. derbije ne propustam, a desi se da provedem noc u busu, dodjem, odgledam derbi i uvece palim nazad. po svemu ovome, cak mislim i da vjerovatno znas o kome se radi.

prema tome, mislim da bez ikakvog kurcenja, imam pravo glasa.

a stvari stoje ovako - kad vec spominjes Veleza i gostovanja..ako se neka dva gostovanja mogu nazvati najpitomijim, onda je to koshevo i police. i pretprosli put kad smo isli tamo, 1:0 secic kad je dao gol cini mi se, nismo imali problema ni sa murijom ni sa trebinjcima. naprotiv, davali su nam da par nas izadje sa tribine i preko atletske staze ode da natoci vode za raju. citav dan je orilo od nas trebinje, pun grad velezovih majica, niko nije ruznu rijec rekao. slican slucaj je i sa gostovanjem na koshevu, kako ranijih sezona, tako i na ovom sad.
tako da ta prica sa dzehenemom i pendrecima ne prolazi sto se konkretno tih gostovanja tice. zna sse koja su gostovanja najzajebanija (bio sam) a ova dva ni pod razno ne spadaju u to.

poenta je ovakva - barem ja nisam lazni moralista da kukam zbog topovskih udara i gluposti, ali moras da shvatis da savez jedva ceka da nas kazni i da nam izbije ovu crkavicu iz dzepa...a mi jos ludji sto igramo kako oni sviraju. jednostavno, ne smijemo im dati povoda jer nas na svaku sitnicu cekaju da nas opletu. sa neke mazohisticke strane, to je dobro u smislu da smo ipak im dovoljno bitni da smo im trn u oku, ali s druge strane, sta je rjesenje? da sad budemo jos gori pa da nas jos vise kazne???? ja mislim da nije.

evo, javlja ti se neko ko ide na gostovanja i ne baca topovske udare, ali NE ZATO sto sam neki lazni moralista, nemam nista protiv pirotehnike, stavise i ja volim vidjeti bakljadu, dimne bombe i sve..ali moras shvatiti da nas papci iz saveza prcaju na sitno i jedva cekaju da im sjednemo na volej. a mi s takvim ponasanjem upravo radimo ono sto oni zele..
nadam se da sam bio jasan, bez ikakvih pogresnih konotacija. vidimo se iza gola sutra protiv kozare ili u trebinju pa cemo popiti pivu..

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.