RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

The_Target
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la The_Target » 27 jul 2009, 01:00

Valjda pripremne, ili prijateljske utakmice sluze za uigravanje ekipe, uvidjanje mogucih gresaka, provjeravanje igraca, eksperimentisanje sa izmjenama i slicno...nedavno sam procitao u Njemackoj na pripremnoj utakmici trener stavio golmana na poziciju beka. Istina da nemamo pravog spica, al' svakako pred nama su utakmice kao pravi dokaz spremnosti i kvalitete svake ekipe pa i Veleza
Rođeni brato

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 27 jul 2009, 05:07

Joj sto su dosadni ovi kriticari de sacekajte dok sezona pocne pa onda dajite kritike... :evil: :evil:
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

High

Post Postao/la High » 27 jul 2009, 19:00

Rasprave u kojim spominjete politicke stranke ostavite za neki drugi forum.Hvala
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 27 jul 2009, 19:08

ako cemo posteno gledat-
nama tj Velezu je ovo vec treci stadion da gradimo,
znaci ne racunajuci stadion tj teren koji smo imali u na prostoru sj.logora onda kada je klub i osnovan- 8-)
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 28 jul 2009, 18:26

Možda se nekada vratim među "Rođene" kao trener

Nikada neću prežaliti što, osim osvojenog Kupa bivše države, nismo postali i prvaci...
28.07.2009. 10:00

Sredina je osamdesetih godina prošlog stoljeća. Velež u bivšoj državi igra najljepši fudbal, osvojen je Kup, blizu je i naslov prvaka, a na lijevoj strani protivničke bekove izluđuje igrač sa brojem 11 na dresu. "Semir iz svemira", govorili su TV komentatori, pisali sportski novinari...

Njegove centaršuteve, kada lopta "leti kao suhi list", u mrežu su pospremali Predrag Jurić, Vladimir Gudelj, Meho Kodro.... Tu su bili i nezaboravni "slobodnjaci", a nekada je znao zabiti i četiri gola na utakmici (Velež - Sion 5:0). Danas je Semir Tuce u posjeti Mostaru, a već skoro dvije decenije živi u Švicarskoj.

Pogodak glavom

- Mostar kao Mostar, uvijek fin. To je moj grad, tu sam se rodio i, kad god mogu, obiđem staru raju... Volim osjetiti ovu temperaturu, ono, kada je vrućina, a nebo vedro - počeo je Tuce sentimentalno razgovor za "Dnevni avaz".

Devet godina nosio je dres Veleža, odigrao više od 180 utakmica, osvojio Kup Jugoslavije, igrao je u Evropi, ali ostaje žaljenje što priča nije zaokružena naslovom prvaka.

- Rodio sam se u pravo vrijeme, generacija Bajevića, Marića, Vladića... već je bila na odlasku, a dolazila je moja. Sve su to bili igrači koji su igrali zajedno od pionira, odlično smo se znali. Imali smo rezultate, osvojili smo Kup, ali je ostalo žaljenje što nismo uzeli i naslov prvaka, jer smo, stvarno, dobro igrali.

Imali smo tu meč-loptu, igrali smo protiv Slobode i vodili, ali se, onda, dogodilo to što se dogodilo. Istina, i prije Tušnja ispustili smo neke važne bodove, izgubili smo kući od Hajduka nekoliko kola ranije - prisjeća se Tuce.

Jedan od najvećih uspjeha Veleža je Kup iz 1986. godine, kada su "Rođeni" u nezaboravnom finalu u Beogradu savladali zagrebački Dinamo sa 3:1.

Mnogi se sjećaju i četvrtfinala, kada je Velež, također u Beogradu, pobijedio Partizan nakon izvođenja penala. U regularnom toku bilo je 1:1, a gol za izjednačenje postigao je Tuce, i to glavom!

Uzlazna putanja

- Baš smo prije nekoliko dana u jednom društvu prepričavali tu utakmicu. Bio je pun stadion, Partizan je vodio i onda je u jednom trenutku neko od mojih saigrača šutirao i pogodio stativu. Lopta se odbila, a ja sam zatvorio oči i postigao sam taj gol glavom. Ne znam, možda sam još jednom ili dva puta u cijeloj karijeri zabio glavom - kaže Tuce.

Ne isključuje mogućnost povratka u Mostar i Velež.

- Znamo kakva situacija vlada u gradu i državi, novca je sve manje, ali čini mi se da Velež hvata pozitivan ritam.

Imam u planu da se školujem za trenera. Ko zna, možda se nekada i vratim u Velež kao trener. Nikada se ne zna šta život nosi - kaže na kraju razgovora jedan od legendarnih igrača Veleža.

Očekivao poziv za SP u Italiji

Iako je u svoje vrijeme bio najbolje lijevo krilo u bivšoj državi, Tuce je veoma malo igrao za A-reprezentaciju.

- Tada o tome nisam razmišljao, ali kada danas vrtim film, vidim da je tu svega bilo. Recimo, za Olimpijske igre 1984. u Los Anđelesu jednostavno sam izbrisan sa spiska.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1990. u Italiji nekoliko utakmica sam presjedio na klupi. Tada sam u reprezentaciju pozivan iz vojske. Poslije sam otiša u Lucern, ali nisam dobio poziv za Mundijal. Mislim da sam za reprezentaciju mogao igrati daleko više. Ali, život ide dalje, bilo pa prošlo - kaže Tuce.

Džeko je najbolji igrač Evrope

Na pitanje može li reprezentacija BiH do Južne Afrike odgovara:

- Hvala Bogu pa se sve ovako poklopilo i imamo priliku da odemo na veliko takmičenje. Ovakva šansa teško će se ponoviti. Nekoliko naših igrača su svjetska klasa, za mene je Edin Džeko trenutno najbolji fudbaler u Evropi.

Povreda na Vembliju

Semirovu karijeru obilježile su sjajne igre, ali i povrede. U bivšoj državi suparnički bekovi bili su neumoljivi, ali je povreda na Vembliju na utakmici Engleska - Jugoslavija ostala u sjećanju.

- Što se tiče bivše države, vodio sam borbu sa Bračunom, Klinčarskim, Stanojkovićem.... Vembli je i meni i mnogima ostao u sjećanju. Igrali smo kvalifikacije za Euro 1988., ušao sam u igru sa klupe i, nakon samo nekoliko minuta, morao izaći zbog povrede. Iako su mi prognozirali dugu pauzu, nakon samo jednog mjeseca, jednog jutra sam na svoju odgovornost skinuo gips i vratio se na teren.

[youtube][/youtube]

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 29 jul 2009, 14:27

''ROĐENI'' SE VEČERAS PREDSTAVLJAJU

Osvajanjem turnira u Jelahu Velež je završio seriju kontrolnih utakmica u kojima je šef struke Abdulah Ibraković isprobao veliki broj igrača.
Prema ranije zacrtanom, 23 igrača su brojka sa kojom bi ''Rođeni'' trebali krenuti u novu sezonu, međutim Ibraković ima problema sa povredama određenih igrača, tačnije napadača Adisa Obada i Armela Škaljića.
Za sada su tu Admir Veleagić, mladi Adil Kajan odnosno Elvir Čolić, pa je glavna preokupacija Ibrakovića i uprave kluba pronalazak jednog pravog špic igrača čime bi priča oko pojačanja definitivno bila završena. Za sada se kao ozbilje opcije spominju Duško Stajić odnosno Adin Džafić.

Iako prelazni rok traje još, do kraja avgusta, Velež nema previše vremena za čekanje, u subotu u Vrapčiće stiže Travnik. Već na startu prvenstva navijači će imati prilike da upoznaju novo ruho ovog stadiona. Naime, od ove sezone fudbaleri Veleža ali i njihovi gosti će na raspolaganju imati moderno uređene svlačionice koje se nalaze ispod novoizgrađene tribine.

Velež je odigrao deset utakmica u pripremnom periodu, ali zanimljivo niti jednu pred svojim navijačima koji još uvijek nisu upoznali novi ambiciozni Velež. Međutim, priliku da upozanju igrački kadar, novi dizajn dresova ali i da se druže sa igračima, rukovodstvom i stručnim štabom, navijači če imati priliku večeras. Uprava kluba se odlučila za svojevrsnu promociju ekipe u samom centru grada, na Trgu Musala i to večeras sa početkom u 21 sat. Specijalno za ovu priliku voditelj programa će biti Marjan Mijajlović.

[youtube][/youtube]

Kad se samo sjetim kako je gorilo.......

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 29 jul 2009, 16:00

[youtube][/youtube]

slikaslika

nem73
Kontakt:

Sedin Tanović: Želimo u Evropu

Post Postao/la nem73 » 29 jul 2009, 17:38

Sedin Tanović: Želimo u Evropu

Krenuli smo u stvaranje evropskog Veleža što nije nimalo jednostavan proces, ali kako vrijeme prolazi u ovom periodu prije početka prvenstva tako i naši apetiti rastu. S obzirom na činjenicu da je u odnosu na prošlu sezonu tu devet - deset novih igrača, naš cilj je plasman izmeđuđu prvog i petog mjesta, ali ako se ukaže prilika da dohvatimo Evropu kroz Kup ili prvenstvo, mi jednostavno tu priliku ovaj put moramo iskoristiti - kaže Sedin Tanović direktor FK Velež u razgovoru za Studio 88 tri dana prije početka prvenstva.

Osvajanjem turnira u Jelahu Velež je završio seriju kontrolnih utakmica u kojima je šef struke Abdulah Ibraković isprobao veliki broj igrača. Posljednji problem koji se pojavio povredama napadača Adisa Obada i Armela Škaljića, trebao bi biti riješen dolaskom mladog napadača reprezentacije BiH, Adina Džafića. Prema ranije zacrtanom, 23 igrača su brojka sa kojom bi ''Rođeni'' trebali krenuti u novu sezonu.

Velež je odigrao deset utakmica u pripremnom periodu, ali zanimljivo niti jednu pred svojim navijačima koji još uvijek nisu upoznali novi ambiciozni Velež. Međutim, priliku da upozanju igrački kadar, novi dizajn dresova ali i da se druže sa igračima, rukovodstvom i stručnim štabom, navijači če imati priliku večeras. Uprava kluba se odlučila za svojevrsnu promociju ekipe u samom centru grada, na Trgu Musala i to večeras sa početkom u 21 sat. Specijalno za ovu priliku voditelj programa će biti Marjan Mijajlović.

- To je nešto se godinama praktikuje u Evropi i mi smo željeli napraviti nešto slično, jer želimo pravi evropski klub.Večeras svi naši navijači koji dođu imat će priliku opoznati nove igrače, sponzore, novi dizajn dresova našeg sponzora jer navijači moraju znati u svakom trenutku ko nosi dres ovog kluba, šta se događa u ovom klubu, jer su godinama uz ovaj klub - kaže Tanović u svojevrsnoj najavi večerašnje promocije. O novoj sezoni, promjenama u samom klubu i ciljevima za narednu sezonu, razgovarali smo sa direktorom FK Veležom, Sedinom Tanovićem. Razgovor poslušajte u cijelosti.

http://studio88.ba/bh/46/sp/14743/
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 29 jul 2009, 18:23

Novi dres Veleza za sezonu 2009/2010

http://www.postimage.org/image.php?v=PqUQzkJ

DRAMA!!!!.. :P

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 29 jul 2009, 18:37

Crveni_1922 je napisao/la:Novi dres Veleza za sezonu 2009/2010

http://www.postimage.org/image.php?v=PqUQzkJ

DRAMA!!!!.. :P
drama je, puno bolji nego sto sam ocekivao (ocekivao sam nesto slicno kao prosle sezone) :D

Starm0
Kontakt:

Post Postao/la Starm0 » 29 jul 2009, 19:06

Svi na musalu

Starm0
Kontakt:

Post Postao/la Starm0 » 30 jul 2009, 00:31

Drama bilo na musali, dosta naroda, iz strucnog stozera najavljuju evropski Velez, onaj Marijan lud lik skroz haha :mrgreen: Kad je prozivo da Kadra nesto kaze uze lav mikrofon uuuuuuu aaaaaaaaaa ubi ubi ultrasa :D :D :D :D
Deremo travnika, deremo ligu :mrgreen: :lol:

miki27
Kontakt:

Post Postao/la miki27 » 30 jul 2009, 01:39

Starm0 je napisao/la:Drama bilo na musali, dosta naroda, iz strucnog stozera najavljuju evropski Velez, onaj Marijan lud lik skroz haha :mrgreen: Kad je prozivo da Kadra nesto kaze uze lav mikrofon uuuuuuu aaaaaaaaaa ubi ubi ultrasa :D :D :D :D
Zato će imati tri žuta kartona prije utakmice na stadionu Zrinjskog. Po običaju slavite najvećeg krkana od igrača u čitavoj ligi.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 30 jul 2009, 01:55

Malo atmosfere sa Musale....

[youtube][/youtube]

nexoze
Kontakt:

Post Postao/la nexoze » 30 jul 2009, 01:57

mocan vam je grb na rukavu dresa . Svaka cast za to . ;)
"My lands are where my dead lie buried" Chief Crazy Horse

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 30 jul 2009, 02:41

nexoze je napisao/la:mocan vam je grb na rukavu dresa . Svaka cast za to . ;)

Imaju i imena igraca na svakom dresu..... ;)

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 30 jul 2009, 02:45

Crveni_1922 je napisao/la:Malo atmosfere sa Musale....

[youtube][/youtube]
oj,sav sam se najezio gledajuci dio atmosfere na musali...

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 30 jul 2009, 03:14

Red or Dead je napisao/la:
Crveni_1922 je napisao/la:Malo atmosfere sa Musale....

[youtube][/youtube]
oj,sav sam se najezio gledajuci dio atmosfere na musali...

Dje se neces najezit..... :mrgreen: .......nije mi dobro sekunde

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 30 jul 2009, 06:52

miki27 je napisao/la:
Starm0 je napisao/la:Drama bilo na musali, dosta naroda, iz strucnog stozera najavljuju evropski Velez, onaj Marijan lud lik skroz haha :mrgreen: Kad je prozivo da Kadra nesto kaze uze lav mikrofon uuuuuuu aaaaaaaaaa ubi ubi ultrasa :D :D :D :D
Zato će imati tri žuta kartona prije utakmice na stadionu Zrinjskog. Po običaju slavite najvećeg krkana od igrača u čitavoj ligi.
Dobro sad Miki :P Opstepoznato je da navijaci Zrinjskog od svih Velezovih igraca najvise mrze Kadrica i Velagica :D , ali evo da te razocaram, nece Kadra blizu prve postave ove sezone, tako da smatram da nece imati kad ni da skupi te kartone. :P A to sta on pjeva, ma znas Kadrica, to on malo da se zeza sa rajom, nema uopste antipatije prema vasem klubu :P

Hajd ne zamjerite sta, sve s ciljem da se malo druzimo :) Pozdrav.
Support Velez, It's logical! ★

alen m
Kontakt:

Post Postao/la alen m » 30 jul 2009, 09:43

Nabrijana atmosfera do bola... bice nesto od ovog Veleza, napokon vala. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.