Valencia Club De Futbol

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Frantisek Planicka
Kontakt:

Re: Valencia Club De Futbol

Post Postao/la Frantisek Planicka » 19 avg 2011, 15:08

Precenjen ili ne on je bitna karika u lancu Valencie i taj lanac bi se pokidao njegovim odlaskom.

Sa druge strane znam da je fudbalsko trziste postalo stocna pijaca tako da ce ga klub prodati ako dobiju zadovoljavajucu ponudu a to je koliko vidim 35 miliona evra.

U svakom slucaju i zbog tih stvari sam prestao da gledam fudbal na zapadu,i Valencia je jedan od retkih timova iz tog dela Evrope koje koliko toliko pratim.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 avg 2011, 15:18

Frantisek Planicka je napisao/la:Posto je Mata po tebi zamenjiv prepostavljamo da ce Emery kao zamenu dovesti za manje pare boljeg igraca od njega koji ce za razliku od svog predhodnika biti nezamneljiv ??? :roll:

Ajde mi sad objasni gde tu ima logike???
Vjerovatno je momak mislio da njegov odlazak ekipa nece previse osjetiti, te da se za njega moze naci prilicno adekvatna zamjena. Al' kad pogledas danasnju Valensiu, nema tu igraca koji su nezamjenjivi i bez kojih ekipa ne moze odigrati jednako ili priblizno kvalitetno. Svi su nekako ujednaceni, ni od koga ekipa ne zavisi kao recimo Barsa od Mesija, Totenhem od Modrica ili Inter od Snajdera. Mata je svakako najbolji igrac Valensie, al' sigurno nije igrac bez kojeg tim ne moze.

Ipak prodaja najboljih igraca pokazuje ambicije kluba. Borba za titule nije u planovima celnika kluba. Ocito da je trenutni cilj napraviti kvalitetnog igraca i onda ga dobro unovciti. Finansijska kriza je uzela danak.

Matina realna vrijednost je negdje oko 35 miliona eura. On je sigurno dobro rjesenje za Celsi, puno bolje nego Maluda. Momak ne komplikuje kao drugi spanci, te mislim da bi se brzo uklopio u Celsijev sistem igre. Mislim da nece pogrjesiti ako ga dovedu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 19 avg 2011, 18:53

Frantisek Planicka je napisao/la:Precenjen ili ne on je bitna karika u lancu Valencie i taj lanac bi se pokidao njegovim odlaskom.

Sa druge strane znam da je fudbalsko trziste postalo stocna pijaca tako da ce ga klub prodati ako dobiju zadovoljavajucu ponudu a to je koliko vidim 35 miliona evra.

U svakom slucaju i zbog tih stvari sam prestao da gledam fudbal na zapadu,i Valencia je jedan od retkih timova iz tog dela Evrope koje koliko toliko pratim.

Ma kad su prezivjeli odlazak dva Davida, koji su dosta kvalitetniji nogometasi od Matte, mislim da ce i nakon ove prodaje nastaviti kontinuitet dobrih rezultata, kako u Primeri, tako i u ligi prvaka.
Mislim da bi kao zamjena Matti, najbolje 'sjeo' Kostarikanac Bryan Ruiz, a ne bi ih puno ni kostao, al' vidjet cemo...
Joint_fc

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 avg 2011, 20:47

kumkalesic je napisao/la:
Frantisek Planicka je napisao/la:Precenjen ili ne on je bitna karika u lancu Valencie i taj lanac bi se pokidao njegovim odlaskom.

Ma kad su prezivjeli odlazak dva Davida, koji su dosta kvalitetniji nogometasi od Matte, mislim da ce i nakon ove prodaje nastaviti kontinuitet dobrih rezultata, kako u Primeri, tako i u ligi prvaka.
Mislim da bi kao zamjena Matti, najbolje 'sjeo' Kostarikanac Bryan Ruiz, a ne bi ih puno ni kostao, al' vidjet cemo...
Jesi li siguran u ovo?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 19 avg 2011, 22:30

LBJ MVP je napisao/la:
kumkalesic je napisao/la:

Jesi li siguran u ovo?
Pa naravno da sam siguran. Pa ne bih napisao da ne mislim tako :D
Joint_fc

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 20 avg 2011, 00:22

Valencia i Chelsea postigli dogovor oko Mate,navodno Valencia pristala na 28.miliona funti.....
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 20 avg 2011, 02:55

Adi_Zepce je napisao/la:Valencia i Chelsea postigli dogovor oko Mate,navodno Valencia pristala na 28.miliona funti.....
Bas lepa vest...

Ako nisam dosad prestao da pratim Valenciu,sad cu...

Ako je to za njih nogomet neka im,ja to necu da pratim... :roll:

Sve se pretvorilo u robu za prodaju,a igrači su postali obican proizvod na trzistu...

Ako neko da "odgovarajucu" ponudu igrac moze da ode a kako ce se to odraziti na tim nije bitno...

U danasnje vreme mnoge stvare gube smisao pa i fudbal sve vise i vise.

Sve je samo daj jos da zaradim pa su o fudbaleri deo tog scenarija.

Da ih zalim i ne jer i ja radim dosta za mnooogo manje. Zalim jedino igru koja se sve vise ubija u pojam...

To ti je zapad brale... ;)

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 20 avg 2011, 11:40

Frantisek Planicka je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Valencia i Chelsea postigli dogovor oko Mate,navodno Valencia pristala na 28.miliona funti.....
Bas lepa vest...

Ako nisam dosad prestao da pratim Valenciu,sad cu...

Ako je to za njih nogomet neka im,ja to necu da pratim... :roll:

Sve se pretvorilo u robu za prodaju,a igrači su postali obican proizvod na trzistu...

Ako neko da "odgovarajucu" ponudu igrac moze da ode a kako ce se to odraziti na tim nije bitno...

U danasnje vreme mnoge stvare gube smisao pa i fudbal sve vise i vise.

Sve je samo daj jos da zaradim pa su o fudbaleri deo tog scenarija.

Da ih zalim i ne jer i ja radim dosta za mnooogo manje. Zalim jedino igru koja se sve vise ubija u pojam...

To ti je zapad brale... ;)
alo frajeru....ti ne znas il se pravis da ne znas, da je Valencia u ogromnim dugovima...pa nisu ludi da tek tako prodaju najbolje igrace...sve to ima svoj razlog...po meni ovo je donekle ispravan potez, i svaka cast kad su uspjeli izvuc toliku lovu za njeg...nama je prijeko potreban jedan stoper, pa ajmo reci i jedan desni bek...a o tom ne bismo mogli razmisljat da nismo prodali Matu,...e sad, mozemo sebi priustiti Andreasa Becka, i jos jednog stopera, pa cak i jos jednog lijevokrilnog napadaca da zamijeni matu...i nemojte pravit toliku tragediju d ove prodaje...valencia je jos uvijek najbolja u ostatku La Lige i ne sumnjam u nase trece mjesto, naravno, sa manjim zaostatkom u odnosu na real i barcu...AMUNT VALENCIA
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 20 avg 2011, 11:45

Cuj nes Matu nikada nisam smatrao nekom bog zna kakvom klasom ,i svaka cast sto ste izvukli ovoliko love za njega ,negdje procitah vise od 32 mil eura ?! Mislim da je Piati mnogo bolji igrac sto ce i dokazati vjerujem.

Ne znam brate sta ti ili Adi mislite o ovoj politici kluba ? mogu razumjeti Villareal ali da Valencia prodaje svake sezone najbolje igrace :? cuj svaki veci klub je u financijskim problemima ,nije samo Valencia , ajmo reci da te pare od transfera idu na otplatu dugova ?! Koliko vidim nuevo Mestala stoji na mjestu,dakle ne idu na stadion sigurno . Prosle sezone ste zaradili samo od Ville i Silve oko 70 mil eura, igrali LP i tu se uzelo najmanje 20 milki ,a koliko se potrosilo ? oko 30 mil eura najvise?! Dakle ostalo je sasvim dovoljno da ove sezone ne morate prodavati ponajboljeg igraca ! Nadam se da cete dovesti kvalitetnog desnog beka i stopera ,te da ce Lorente prestati sa ovom politikom :| sto se tice trece pozicije 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 20 avg 2011, 12:23

juznjak> je napisao/la:Cuj nes Matu nikada nisam smatrao nekom bog zna kakvom klasom ,i svaka cast sto ste izvukli ovoliko love za njega ,negdje procitah vise od 32 mil eura ?! Mislim da je Piati mnogo bolji igrac sto ce i dokazati vjerujem.

Ne znam brate sta ti ili Adi mislite o ovoj politici kluba ? mogu razumjeti Villareal ali da Valencia prodaje svake sezone najbolje igrace :? cuj svaki veci klub je u financijskim problemima ,nije samo Valencia , ajmo reci da te pare od transfera idu na otplatu dugova ?! Koliko vidim nuevo Mestala stoji na mjestu,dakle ne idu na stadion sigurno . Prosle sezone ste zaradili samo od Ville i Silve oko 70 mil eura, igrali LP i tu se uzelo najmanje 20 milki ,a koliko se potrosilo ? oko 30 mil eura najvise?! Dakle ostalo je sasvim dovoljno da ove sezone ne morate prodavati ponajboljeg igraca ! Nadam se da cete dovesti kvalitetnog desnog beka i stopera ,te da ce Lorente prestati sa ovom politikom :| sto se tice trece pozicije 8-)
pa ne znam...Llorente-u je cilj da sto vise smanjuje dugove...a dug je oko 450 miliona (Adi ispravi me ako grijesim) a bio je negdje oko 600 miliona...znaci vec je stvoren neki pomak u prvoj sezoni...shvatas...a i ja se nadam da necemo vise prodavati nase kljucne igrace...
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 20 avg 2011, 12:40

I ove sezone je Valencia fino poslovala do prodaje Mate..
Najveci finansijski potez je prodaja igraca koji su primali najvece plate: Asier,Vicente,Joaquin,Navarro,Fernandes.. Uzete su solidne pare od prodaje i za ,pogledajte sad dobro cifre, kupili mlade,kvalitetne,perspektivne igrace:
Parejo 6 mil.
Canales posudba 2 godine uz mogucnost otkupa za 13 mil. posudba placena 2 mil
Piatti 7.5 mil.
Rami 6 mil.
Diego Alves 3 mil
Sve ukupno: 24.5 mil.

Otisli: Vicente
Moyá (Getafe)
Stankevicius
'Chori' Domínguez
D. Navarro (Neuchatel)
César (Villarreal)
Joaquín (Málaga)
Isco (Málaga)

Uzeli su 17-18 mil. na njima a najvaznije je da su se rijesili polovnjaka i velikih plata,ako Mata ode to ce biti jedini gubitak ove sezone,a dobitaka je bilo puno bgm..

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 20 avg 2011, 12:42

amadeus21 je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:Cuj nes Matu nikada nisam smatrao nekom bog zna kakvom klasom ,i svaka cast sto ste izvukli ovoliko love za njega ,negdje procitah vise od 32 mil eura ?! Mislim da je Piati mnogo bolji igrac sto ce i dokazati vjerujem.

pa ne znam...Llorente-u je cilj da sto vise smanjuje dugove...a dug je oko 450 miliona (Adi ispravi me ako grijesim) a bio je negdje oko 600 miliona...znaci vec je stvoren neki pomak u prvoj sezoni...shvatas...a i ja se nadam da necemo vise prodavati nase kljucne igrace...
Zadnji put kada je objavljen dug u javnosti iznosio je 370 miliona eura,uzmemo li u to i zaradu od LP onda je vjerovatno sada dugo ispod 350 miliona eura sto je opet puno.
@Juznjak jeste ruzno sto klub prodaje svoje ponajbolje igrace,ali bez toga ne mozemo uspjeti.Nama prijeti banka oduzimanjem imovine (Nove Mestalle) jer je pod hipotekom zato se prodaju ti najbolji igraci jer se banci mora vratiti novac.Llorente je obecao do kraja godine im vratiti oko 40 miliona,zato Matu i zeli prodati,naravno za dobru lovu ;)
Sto se tice ambicija,ja mislim da su one i dalje iste.Mozda cak uđemo i jaci u sezonu,jer cemo dovesti jednog branica,desnog beka i mozda jednog krilnog veznjaka.Po meni idealna pojacanja bi bila Beck,Albiol i Guardado ili Lafita.... :)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 20 avg 2011, 12:45

L_blancos je napisao/la:I ove sezone je Valencia fino poslovala do prodaje Mate..
Najveci finansijski potez je prodaja igraca koji su primali najvece plate: Asier,Vicente,Joaquin,Navarro,Fernandes.. Uzete su solidne pare od prodaje i za ,pogledajte sad dobro cifre, kupili mlade,kvalitetne,perspektivne igrace:
Parejo 6 mil.
Canales posudba 2 godine uz mogucnost otkupa za 13 mil. posudba placena 2 mil
Piatti 7.5 mil.
Rami 6 mil.
Diego Alves 3 mil
Sve ukupno: 24.5 mil.

Otisli: Vicente
Moyá (Getafe)
Stankevicius
'Chori' Domínguez
D. Navarro (Neuchatel)
César (Villarreal)
Joaquín (Málaga)
Isco (Málaga)

Uzeli su 17-18 mil. na njima a najvaznije je da su se rijesili polovnjaka i velikih plata,ako Mata ode to ce biti jedini gubitak ove sezone,a dobitaka je bilo puno bgm..
Odlazak Mate isto moze biti pozitivan,jer ce Valencia onda dovesti mozda 2-3 pojacanja jos :)

www.valencia-balkan.net

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 20 avg 2011, 12:55

Sergio Canales 8-)

a za pare pokriti još dvije pozicije i to je dobar posao.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 20 avg 2011, 15:09

sta je s matom jel istina da je blizu prelaska u chelsea?
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 20 avg 2011, 15:48

bimbrlica je napisao/la:sta je s matom jel istina da je blizu prelaska u chelsea?
malo prelistaj ovu temu, nemoj samo tako doc i napisat....sve ti pise na prethodnim stranicama...
AMUNT VALENCIA!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 21 avg 2011, 11:46

Valencia je prodajom Ville,Mate,Albiola i Silve zaradila 115 mil eura . Adi mislim da vam ne treba Lafita, Pablo je bolji od njega , dovesti tog Becka i pokusati vratiti Albiola e to bi vec bio dobar pos'o.

Mislim da cete ove sezone igrati 4-3-3 formaciju ,napad bi ovako trebao izgledati . Najvaznije da ste zadrzali Banegu.

....................Banega................
.......Tino....................Parejo /Topal
Pablo .........Soldado ...........Piatti
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 avg 2011, 12:27

juznjak> je napisao/la:Valencia je prodajom Ville,Mate,Albiola i Silve zaradila 115 mil eura . Adi mislim da vam ne treba Lafita, Pablo je bolji od njega , dovesti tog Becka i pokusati vratiti Albiola e to bi vec bio dobar pos'o.

Mislim da cete ove sezone igrati 4-3-3 formaciju ,napad bi ovako trebao izgledati . Najvaznije da ste zadrzali Banegu.

Definitvno nema nista od Guardada ili Lafite,zamjena za Matu ce biti Juan Bernat.Bolje receno zamjena za Pabla Piattia.
Valencia od danas krece u borbu za Becka ili Azpilicuetu,te Pareja ili Albiola :) Ja mislim da necemo igrati 4-3-3 mada bi volio to,mislim da cemo igrati 4-2-3-1 formaciju.

www.valencia-balkan.net

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 21 avg 2011, 14:27

dovodjenje Ramija-ODLICNO....dovodjenje Piattija-FENOMENALNO...dovodjenje Alvesa i Canalesa-EXTRA...dovodjenje Pareja-SUPER...al ljudi....ima jedna cinjenica koja me raduje od svih ovih pojacanja...a to je, sto Bruno nece vise bit u ekipi ako kupimo novog desnog beka...mislim, ako je Emery imalo normalan, ostavit ce Miguela a Bruno ce dobit nogu... :D
AMUNT VALENCIA!

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 21 avg 2011, 14:59

Adi_Zepce je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:Valencia je prodajom Ville,Mate,Albiola i Silve zaradila 115 mil eura . Adi mislim da vam ne treba Lafita, Pablo je bolji od njega , dovesti tog Becka i pokusati vratiti Albiola e to bi vec bio dobar pos'o.

Definitvno nema nista od Guardada ili Lafite,zamjena za Matu ce biti Juan Bernat.Bolje receno zamjena za Pabla Piattia.
Valencia od danas krece u borbu za Becka ili Azpilicuetu,te Pareja ili Albiola :) Ja mislim da necemo igrati 4-3-3 mada bi volio to,mislim da cemo igrati 4-2-3-1 formaciju.
odlican prelazni rok za Valenciu, doveli ste par dobrih pojacanja, Rami, Piatti, Parejo, Caneles...
dovesti Becka ili Azpilicuetu, obojica su dobri, mada Beck je realno klasa...
samo neznam sto ce vam Albiol, pa on je ionako poluproizvod...
zaj.ebali ste Real jednom za njega, dobr pare uzeli, i onda hocete da zajebete sebe...nekontam...
izgleda da se spanski giganti precesto zaj.ebu sa ovom pozicijom, barcelona kupila milion stopera, svi zajedno odigrali 5,5 utakmica za Barcu...
Real isto tako imo puno losih stopera...
sad hocete i vi kupovati bezveze igrace...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.