najpametnije do sad i najrealnijeBianconeri1988 je napisao/la:Ljudi, svaki gol koji se primi sa udaljenosti veće od 30 metara ide na golmanovu dušu...
Pa vi razglabajte i dalje o zakonima fizike i parabolama...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Za zivot cijeli!
Seyo transferiši se u moderatore pa zaganjaj u BanovićeSeyo_TM je napisao/la:placenicke price...nekad su se lijepili plakati sad se preko foruma izmislja, huska i stvara losa atmosfera, pritisak/tlak/prešr...

Jao kako smo ispali kod prvog gola... Drugi gol sam pregledao 5 puta i svaki put bez obzira što je naša nesreća mi je izgledao moćno. Nisam vidio kako je Karić bio postavljen tako da ne znam je li mogao skinuti, ako Aca kaze pretpostavljam da i jeste mozda. Neutralni to najbolje vide

Mene jako strah da ćemo ovu sezonu pomalo mrcvariti kao i prošlu, da ćemo dosadno igrati i da će opet biti slab prosjek na Grbavici... Nadam se sada 9 bodova i da se dignemo svi, i ovi s najcrnjim mislima. Najpametnije je sačekati koji sahat dok se ohladi pa onda piskarati po forumu. Aj' uzdravlje !

Osim - drugo ime za Želju !
- themaniaks
- Kontakt:
Jeli istina da Karic nosa naocale i da ima problema sa vidom? ali ozbiljno 

I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
Tačno da ti dođe da se odjaviš na neko vrijeme. Npr. boccaccio kaze neki dan: "Evo glasno cu reci Amar je kriv i niko drugi vezano za taktiku u Ilijašu", tako nešto; pa sad su ga trebali kamenovat ? Ljudi moji, kad neko kaže eh Amar je pogriješio u tome i tome, Karić, Zeba... znači treba ih odmah otjerati, smeće su... ?!aleksandar_veliki je napisao/la: Klasicni bh. forumas, ako neko igrom slucaja napise nesto drugacije onda je pljuvac.
Osim - drugo ime za Želju !
frajer uzeo zalet iz onog kruga sa centra igrališta,smiješnoThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:najpametnije do sad i najrealnijeBianconeri1988 je napisao/la:Ljudi, svaki gol koji se primi sa udaljenosti veće od 30 metara ide na golmanovu dušu...
-
- Kontakt:
Kad je Juninho pukne sa 40 metara Kasiljasu u raslje to ne ide na dusu golmana. Mozda ide iz slobodnog jer on mora pokrit stranu koju ne cuva zivi zid a ako lopta predje onda krivicu nosi zivi zid a ne golman.Bianconeri1988 je napisao/la:Ljudi, svaki gol koji se primi sa udaljenosti veće od 30 metara ide na golmanovu dušu...
-
- Kontakt:
ma ozbiljno kari se mogu mnogi napusiti, da ga nije bilo popusili bi mi davno sve utakmice sa 2-3 gola razlike,odbrani lik st moze, sto odbrana pusti primi i sta ce covjek, meni je odlicanthemaniaks je napisao/la:Jeli istina da Karic nosa naocale i da ima problema sa vidom? ali ozbiljno
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
-
- Kontakt:
Dobro Karić , al što se Adilović nafulo 

GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !
Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !
Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !
aleksandar_veliki je napisao/la:Za Nicka, posto nisi bio jedna realna ocjena svakog ponaosob:
Karić: U dva tri navrata reagovao fantasticno i onda primi gol koji je morao odbraniti, odnosno trebao je loptu na prsa ustopati.
Markovic: Van forme, takticki nikakav, borbenosti ne fali, ali ispada stalno.
Nyema: Nikakav i citao sam komentare i vidim ljudi ga hvale, kontam da li smo bili na istoj tekmi. Sukrivac za prvi gol, i za dva mrtva zicera Travnika.
Bogicevic: Isto kao i Nyema
Stanic: Ne zna da li je dosao ili posao, kao i Markovic, bori se, gine ali takticki neskolovan
Savic: Los, moze i mora bolje. Imao idealnu priliku, ali pade preko lopte
Stanceski: Zna lopte, trudio se, ali sporo to ide. On mora biti taj koji ce prenijeti loptu, odigrati na brzinu, ali kakvi je danas bilo on je majstor
Smajic: Danas daleko najbolji, iako moze i on mnogo bolje, ali vidi se da je ta zadnja sezona neigranja ostavila traga. Medjutim, danas sve sto je Zeljo uradio, uradio je zahvaljujuci njemu. Ucestvovao kod gola, u prvom dijelu Adilovica izbacio u mrtvu sansu, prebacio odbranu dugom loptom, no ovaj se na 30 metara spetljao. Da je gurnuo loptu naprijed gol sansa. U drugom dijelu takodjer Adila gurnuo u mrtvaka, ali opet lose sutira.
Zeba: Jako los danas, imao je tu asistenciju, ali ostalo nista. Nisam ga navikao gledati u ovakvom izdanju. Bez volje, zelje. Da li mozda zeli ici (ponuda ima), ne znam.
Adilovic: Mogao se proslaviti, ali...Nije bio njegov dan, momka ne treba razapinjati.
Selimovic: Jako los, ali zabio je. Medjutim, malo me cudi da ne zna primiti loptu, da se odbija od njega kao od plakara. Da li je to neka treba, veliki klub ili...
Zamjene necu, ali realno, ne izgleda dobro. Bar meni, ova ekipa moze i mora bolje. Na Amaru je sada, mora ih probuditi, mora smisliti nesto. Navijaci, ne bih komentarisa skandiranje zadnjih deset minuta. Mislim da se igraci trebaju bodriti i kada im ne ide. Lako je biti navijac kada ti ide sve, ali dajte im podrsku kada ih je stalo.
markovic, taj momak moze igrat dobro samo kad mi napadamo, ljudi ga gledaju na grbavici, gdje se moze oslobodit i probijat po liniji a defanzivno je 0 bodova to se ne vidi na grbavici jer pretezno mi imamo incijativu ista stvar i sa stanicem, zeba pelja loptu pretjera kad nema kome dati, to je ono sto ja vidim ko problem na gostujucim utakmicama, sredina ima problem jer nemamo trkaca a da zna pruzit loptu po zemlji u prazan prostor i da oslobodi zebu, i fale nam bekovi za gostujuce tekme... adilovica treba stavit pred betonski zid i neko da puca u zid a on da smiruje odbice

hvala na izvjestaju
Zadnja izmjena: nick, dana/u 21 avg 2011, 01:37, ukupno mijenjano 1 put.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
zaboravljas jedno, nije mu pucao juninho, pucao mu je svima dobro znani ELVEDIN VARUPA, lik od 35 godinasamosarajvo je napisao/la:Kad je Juninho pukne sa 40 metara Kasiljasu u raslje to ne ide na dusu golmana. Mozda ide iz slobodnog jer on mora pokrit stranu koju ne cuva zivi zid a ako lopta predje onda krivicu nosi zivi zid a ne golman.Bianconeri1988 je napisao/la:Ljudi, svaki gol koji se primi sa udaljenosti veće od 30 metara ide na golmanovu dušu...
Za zivot cijeli!
Može se raspravljati o tome da li Karić snosi krivicu za gol ili ne, ali reći da ju je trebao "uhvatiti živu" ili "golmanski spustiti ispred sebe" je smiješno, da ne upotrijebim neku ružniju riječ. To u ovoj situaciji nije mogao uraditi niti jedan golman na svijetu. Niko. Ova lopta se jedino može braniti tako što se dodirne jednom rukom i prebaci preko prečke, odnosno promjeni se smjer lopte. Uhvatiti bi je mogao možda Yao Ming ili neko slične visine i dužine ruku.aleksandar_veliki je napisao/la:Klasicni bh. forumas, ako neko igrom slucaja napise nesto drugacije onda je pljuvac. Gol je fenomenalan, ali ide na dusu Karica. Ljudi Karic kod ovakvog slobodnjaka mora stajati metar i pol od svoje lijeve stative, jer desnu mu cuva zid. Gdje je on bio, da je bio na mjestu gdje treba biti odbranio bi, uhvatio je živu, mozda bi je ono golmanski spustio ispred sebe i to je to. ne vidi se na snimku, kada se sam hvata za glavu, zna da je kikasao, no da nekakim vise. Vi mislite da nije njegov gol, ja suprotno. Jasno kao dan.
Zadnja izmjena: gollum, dana/u 21 avg 2011, 01:37, ukupno mijenjano 1 put.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
- themaniaks
- Kontakt:
moj je post bio bez ironije jer sam tako cuoold school je napisao/la:ma ozbiljno kari se mogu mnogi napusiti, da ga nije bilo popusili bi mi davno sve utakmice sa 2-3 gola razlike,odbrani lik st moze, sto odbrana pusti primi i sta ce covjek, meni je odlicanthemaniaks je napisao/la:Jeli istina da Karic nosa naocale i da ima problema sa vidom? ali ozbiljno
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
-
- Kontakt:
i samim ti ako je on varupa ne moze zabiti gol ovakav jel, nemojte ispadati glupi kakve veze ima da je i sa centra pucao da je zabio ovakav golThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:zaboravljas jedno, nije mu pucao juninho, pucao mu je svima dobro znani ELVEDIN VARUPA, lik od 35 godinasamosarajvo je napisao/la:Kad je Juninho pukne sa 40 metara Kasiljasu u raslje to ne ide na dusu golmana. Mozda ide iz slobodnog jer on mora pokrit stranu koju ne cuva zivi zid a ako lopta predje onda krivicu nosi zivi zid a ne golman.Bianconeri1988 je napisao/la:Ljudi, svaki gol koji se primi sa udaljenosti veće od 30 metara ide na golmanovu dušu...
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
- KB-TM87
- Kontakt:
Znači i kad je Dudek primio go sa gola na go, to je bila parabola, kupola, nije bilo šanse da odbrani, logično, nema šta.
Zadnja izmjena: KB-TM87, dana/u 21 avg 2011, 01:41, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
Golcina extra i treba da udje u top 10 golova takodje i go koji se samo nama moze desiti a ovaj sto je puco neka ga arhivira i unucima neka ga pokazuje jer ovakvu frljoku nikad vise nece u zivotu napravit,sto je najgore ni sam nije svjestan kako je to uspio...ciji je go i snosi li ko odgovornost neko za njega ne bih previse jer je ovaj go vise splet spretnih i sretnih okolnosti za travnik,a nas maler koji nas prati vec duze vrijeme nego bilo cija greska.Vise sam zabrinut za prvi go koji se nikako nije smio desiti gdje jedan igrac dribla pola odbrane i uspjeva izvuc loptu pored trojice koji zbunjeno gledaju i isto tako ga zbunjeno pustaju da se uputi ka golu... to je ono sto me brine i kompletna indolentnost odbrane u cijelom tom napadu kod prvog gola travnika je zabrinjavajuca.Zadnjoj liniji ekipe koja ima pretenziju ka ostvarenju visih ciljeva u ovoj nasoj ligi kao i sire,ne bi se smjele desavati ovakve stvari da im jedna osrednja ekipa i osrednji igrac u poznim fudbalerskim godinama pravi ovakav dar-mar u odbrani.To je ono sto me brine i zabrinjava i mislim da ce mo to i u nastavku sezone dosta puta gledati..!!
Zadnja izmjena: legenda79, dana/u 21 avg 2011, 01:44, ukupno mijenjano 1 put.
nosi inace naocale kad vec pitasthemaniaks je napisao/la: moj je post bio bez ironije jer sam tako cuo

- storm_raider
- Kontakt:
Brate, ne da je bila bomba, nego meteor.aleksandar_veliki je napisao/la:Malo sam karikirao, no ovdje se izgleda precesto sve shvata doslovno. Ne kritikujem Karica jer sam u prvom postu rekao da je imao nekoliko sjajnih intervencija, samo mislim da je gol njegov. Desava se, nije mrtva glava, ali ne kontam kako ljudi nece da skontaju da golman mora cuvati svoju stranu kod slobodnjaka i da mu na dudu ide gol ukoliko ga primi na istoj. Dalje, ne znam da li si bio na tekmi, ali vjeruj mi da je svako ziv mislio da je hvata Karic. Ovdje izgleda bomba, ali nije bila.gollum je napisao/la:Može se raspravljati o tome da li Karić snosi krivicu za gol ili ne, ali reći da ju je trebao "uhvatiti živu" ili "golmanski spustiti ispred sebe" je smiješno, da ne upotrijebim neku ružniju riječ. To u ovoj situaciji nije mogao uraditi niti jedan golman na svijetu. Niko. Ova lopta se jedino može braniti tako što se dodirne jednom rukom i prebaci preko prečke, odnosno promjeni se smjer lopte. Uhvatiti bi je mogao možda Yao Ming ili neko slične visine i dužine ruku.aleksandar_veliki je napisao/la:Klasicni bh. forumas, ako neko igrom slucaja napise nesto drugacije onda je pljuvac. Gol je fenomenalan, ali ide na dusu Karica. Ljudi Karic kod ovakvog slobodnjaka mora stajati metar i pol od svoje lijeve stative, jer desnu mu cuva zid. Gdje je on bio, da je bio na mjestu gdje treba biti odbranio bi, uhvatio je živu, mozda bi je ono golmanski spustio ispred sebe i to je to. ne vidi se na snimku, kada se sam hvata za glavu, zna da je kikasao, no da nekakim vise. Vi mislite da nije njegov gol, ja suprotno. Jasno kao dan.

Sport je lijek za tijelo i duh.
- KB-TM87
- Kontakt:
Kako ne možete shvatit, ovo nije bila bomba, pa bio sam tamo. Imala je efea lopta
Željezničar - kult glavnog grada
Ovo 3 golmana nebi odbranilo kako je dobro fudbaler iz Travnika zavuko. Bezze napadaju golmana.old school je napisao/la:e svasta, karicu debilu kako ovo nisi odbraniocuj neke parabole spominju, mogla je biti i kupola kako li bi izgledala,gdje ce ovo odbraniti sta vam je ljudi, jednostavno seljacina je odvalio i ispalo na kraju dobro po njih,samo sto se kod nas raja nadoveze sto cuje od drugih jao karic morao odbraniti

Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
-
- Kontakt:
Amare dragi dozovi se, krajnje je vrijeme. Istina je da sa ovim kadrom izvlačiš maksimum i da nijedan drugi trener sa ovim džabalanerima ne bi bio ni među prvih pet, ali isto tako je istina da si ih ti gotovo sve doveo. Imaš apsolutnu vlast u Želji, bukvalno radiš šta hoćeš. Numero uno si u pravljenu ekipe ni od šta, ali daj prevaziđi to više. Raja hoće više od toga, a ne jedne te iste hadalje godinama. Ne valja ti niko (eto npr. Vladavić i Bučan), a njih dvojica bi rutinski riješili onu Viščinu zaje.banc.iju u Širokom. Znamo da ne znaš kupiti igrača nisi nikad ni znao, ali pusti i nekom drugom da proba. Kupi barem tekmu kad ne znaš igrača. U Travniku se vazda može kupiti. Je.bog.a više Popovići i Adilovići.
Bilo prošlo, idemo dalje. Ekipu za titulu nemamo jer ove džabalanere svako može dobiti. Ne znam da li je kasno, ali ako nije podhitno nabaviti slijedeće:
Napadača pravog pa ako nema para pod hipoteku nešto staviti ako treba. Pa je li moguće da na dunjaluku nema kakvog napadača da može trpati zicere u ovoj jadnoj ligi. Pa je li problem pogoditi taj go od 7 metara makar 10 puta u sezoni. Ne traži se od njih atome da cjepaju. Vidiš da ti ne ide sa jednim napadačem, metni dvojicu veće su šanse
Pravog playmaker-a pakera tipa nekadašnjih Agića i Huljeva (ko se je mogao nadati da ćemo nakon toliko godina ove spominjati kao neke strašne igraće. Prosto nevjerovatno, ali kad vidiš Svrake, Jamake i ostalo
)
Desnog beka
Stopera još jednog jer ovo je sve mlohavo i nedovoljno
Uvali se milion je.bo te on. Titula sama će ti pola vratiti (330.000 eura), ostalo će ti raja na kartama namiriti.
Nema tog marketinga da skupi raju na tekmu kad hadalji rastjeraše sve. Amare budi ti i marketing kada ga već nemamo. Kupi ba ono što će makar privući raju, gori od ovih ne mogu biti. Vladavić je bio magnet za raju, sam je igrao u ono vrijeme, eno onaj Džekson (nije gori od Adilovića da ga jeb.eš.) što je u Čeliku igrao ode u Zrinjski, kod nas bi ga raja od meraka gledala itd.
Dalje, do kad ćemo mi biti klub za nezbrinutu djecu. Šta rade više kod nas ovi Baljići, Nikolići, Ramići, Pehilji i ostali nazovi talenti. Čekaju šansu
Šansu očito dobiti neće sa ovom našom formacijom. Šta je treb'o danas mali Ramić ući i uvaliti hek trik. Igrao je danas više nego sve zajedno do sada. Ako sa 20 godina nisu više postali igrači neće nikad ni postati. Igrači sa 20 godina već prave transfere i imaju više para nego budžet opštine Novo Sarajevo, a u nas čekaju šansu.
Rastjerati što prije slijedeće vedete Čoliće (oba), Svraku, Jamaka, ovu gore nabrojanu dječurliju i uzeti dva normalna igrača. Bolje dva iole igrača nego 7 nekakvih kari.na. Jeli problem naći od 200 miliona brazilaca dvojicu poput Wagnera iz Širokog ili onog Marsijana. Skupo i to ha? Ne mora biti Neymar.
Uglavnom krajnje je vrijeme da se napravi rez. Ovako više ne ide. Izblamirali smo se po Evropi u ove dvije godine da je bolje da je nismo ni igrali. Godinama sam mislio da nam samo treba Amar i malo više love i gotovo je. Nažalost, zabluda. Nije to to.
Bilo prošlo, idemo dalje. Ekipu za titulu nemamo jer ove džabalanere svako može dobiti. Ne znam da li je kasno, ali ako nije podhitno nabaviti slijedeće:
Napadača pravog pa ako nema para pod hipoteku nešto staviti ako treba. Pa je li moguće da na dunjaluku nema kakvog napadača da može trpati zicere u ovoj jadnoj ligi. Pa je li problem pogoditi taj go od 7 metara makar 10 puta u sezoni. Ne traži se od njih atome da cjepaju. Vidiš da ti ne ide sa jednim napadačem, metni dvojicu veće su šanse

Pravog playmaker-a pakera tipa nekadašnjih Agića i Huljeva (ko se je mogao nadati da ćemo nakon toliko godina ove spominjati kao neke strašne igraće. Prosto nevjerovatno, ali kad vidiš Svrake, Jamake i ostalo

Desnog beka
Stopera još jednog jer ovo je sve mlohavo i nedovoljno
Uvali se milion je.bo te on. Titula sama će ti pola vratiti (330.000 eura), ostalo će ti raja na kartama namiriti.
Nema tog marketinga da skupi raju na tekmu kad hadalji rastjeraše sve. Amare budi ti i marketing kada ga već nemamo. Kupi ba ono što će makar privući raju, gori od ovih ne mogu biti. Vladavić je bio magnet za raju, sam je igrao u ono vrijeme, eno onaj Džekson (nije gori od Adilovića da ga jeb.eš.) što je u Čeliku igrao ode u Zrinjski, kod nas bi ga raja od meraka gledala itd.
Dalje, do kad ćemo mi biti klub za nezbrinutu djecu. Šta rade više kod nas ovi Baljići, Nikolići, Ramići, Pehilji i ostali nazovi talenti. Čekaju šansu

Rastjerati što prije slijedeće vedete Čoliće (oba), Svraku, Jamaka, ovu gore nabrojanu dječurliju i uzeti dva normalna igrača. Bolje dva iole igrača nego 7 nekakvih kari.na. Jeli problem naći od 200 miliona brazilaca dvojicu poput Wagnera iz Širokog ili onog Marsijana. Skupo i to ha? Ne mora biti Neymar.
Uglavnom krajnje je vrijeme da se napravi rez. Ovako više ne ide. Izblamirali smo se po Evropi u ove dvije godine da je bolje da je nismo ni igrali. Godinama sam mislio da nam samo treba Amar i malo više love i gotovo je. Nažalost, zabluda. Nije to to.
Zadnja izmjena: rodom s Mejtaša, dana/u 21 avg 2011, 03:15, ukupno mijenjano 1 put.