FK Radnički Lukavac

_soda_
Kontakt:

Re: FK Radnicki Lukavac

Post Postao/la _soda_ » 17 avg 2011, 23:15

a Josika stizu dobre vijesti. Naime, jedan od novopridoslih pojacanja u timu - Zlatko Tomic, dobio je u utorak certifikat iz NS BiH, sto znaci da ce u nastavku prvenstva moci igrati za FK Radnicki.
Tomic je zbog administrativnih problema propustio prvu ovosezonsku utakmicu u D. Mahali u kojoj je Radnicki zabiljezio visoku pobjedu od 5-1.

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 17 avg 2011, 23:24

Prijateljska: FK Radnicki 1-0 NK Svatovac (Poljice)
Utakmica u kojoj je dominirao Radnicki,u prvom poluvremenu igrala je druga postava i igra se uglavnom odvijala na polovici gostiju,ali ipak igraci Radnickog nisu uspjeli postici pogodak i na poluvrijeme se otislo rez. 0-0.U drugom poluvremenu zaigrao je prvi sastav i u potpunosti nadigrao goste.U drugom poluvremenu igralo se dosta ostrije pa je sudija pokazao nekoliko zutih kartona i jedan crveni za gostujuceg igraca.Jedini pogodak na utakmici postigao je Gutic nakon sjajne akcije :)

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 18 avg 2011, 21:45

Bila je to trening-utakmica u kojoj je Fuad Grbesic isprobao neke kombinacije, odnosno kako igrati kada se protivnik zatvori i kako probiti njihov "bunker".
Takodjer, bila je ovo i prva utakmica koju su na glavnom terenu odigrali fudbaleri Radnickog, znaci priprema za utakmicu u subotu sa ekipom Dizdaruse.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 20 avg 2011, 20:15

FK Radnicki - Dizdarusa 2-0

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 20 avg 2011, 21:16

Strijelci: Zlatko Tomic (1-0) i Mirnes Salihovic (2-0).

Odlicna igra nase ekipe, posebno u drugom poluvremenu kada smo u potpunosti vladali terenom i razbili igru gostiju.

Sve cestitke strucnom stabu i igracima.

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 20 avg 2011, 21:29

Zoom088 je napisao/la:Strijelci: Zlatko Tomic (1-0) i Mirnes Salihovic (2-0).

Odlicna igra nase ekipe, posebno u drugom poluvremenu kada smo u potpunosti vladali terenom i razbili igru gostiju.

Znaci broj 18 je Tomic. Vidi se da je dobar i izuzetno jak. Salihovic kad primi loptu na njemu se vidi da je igrac i da nema nekog petljanja, Jaranovic isto dobar, danas ponajbolji, samo cesto ima viska poteza. 5 ja mislim da je Bekric (Giga) isto dobar, odlicna duga lopta (zar on nije otisao u Slovacku il Cesku?). Najslabiji igrac po meni je bio onaj sa brojem 9 sto ga je Redza zamijenio, potpuno neprimjetan, a i Jasko il kako se vec zove sa brojem 4 u odbrani imao je nekih kikseva, lose procjene visokih lopti, kapiten Suba dobar a nije ni imao nekog posla, golman izvadio dva dobra suta.

Sve u svemu apsolutno zasluzena pobjeda, sudjenje odlicno (samo jedan ofsajd sto je sudija digao gostima a nije bio), ni jedan grub start i ja mislim 2 zuta kartona sto su dobili gosti bili su zbog prigovora.
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

hdmed
Kontakt:

Post Postao/la hdmed » 20 avg 2011, 22:17

ide ovaj Mirnes S.stvarno je igracina i pravo pojacanje ja mislim da Radnički dugo nije imao boljeg strijelca.

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 20 avg 2011, 22:35

prekrasan pogodak Tomica :) odavno nije bilo vise ljudi na stadionu zapadna tribina skoro do kraja popunjena ako je kapacitet 750-800 mjesta bilo je sigurno 600-650 gledalaca na njoj na sjeveru 20ak i na jugu 100 znaci oko 750 gledalaca...kada bi donijeli 3 boda iz Zivnica sljedece kolo sigurno ispod 1000 ne bi bilo na stadionu :)

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 20 avg 2011, 22:52

_karabaja_ je napisao/la:

Znaci broj 18 je Tomic. Vidi se da je dobar i izuzetno jak. Salihovic kad primi loptu na njemu se vidi da je igrac i da nema nekog petljanja, Jaranovic isto dobar, danas ponajbolji, samo cesto ima viska poteza. 5 ja mislim da je Bekric (Giga) isto dobar, odlicna duga lopta (zar on nije otisao u Slovacku il Cesku?). Najslabiji igrac po meni je bio onaj sa brojem 9 sto ga je Redza zamijenio, potpuno neprimjetan, a i Jasko il kako se vec zove sa brojem 4 u odbrani imao je nekih kikseva, lose procjene visokih lopti, kapiten Suba dobar a nije ni imao nekog posla, golman izvadio dva dobra suta.

Sve u svemu apsolutno zasluzena pobjeda, sudjenje odlicno (samo jedan ofsajd sto je sudija digao gostima a nije bio), ni jedan grub start i ja mislim 2 zuta kartona sto su dobili gosti bili su zbog prigovora.
slazem se ovo za Jaranovica cesto potez viska i skoro ista finta pa skonto bi ga i ja nakon 2-3 prodora sta pokusava... a Gigu nostalgija vratila (na nasu srecu) :) znao sam da je onaj Luga dobar golman ali danas je i pokazao siguran pri svakom ubacivanju svaka lopta je njegova dobra saradnja sa odbranom zna se ko sta treba da radi plus onaj slobodnjak izvadi fantasticno :) Suba kao i svaku dobar :) a slazem se sa tobom u vezi Jaska,ali nadam se da je to samo los dan bio :)

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 21 avg 2011, 00:30

_soda_ po mojoj procjeni bilo je malo manje gledalaca. Zapad vise nego solidan, najvise 500 ljudi, sjever se mogao prebrojat na prste do 10 ljudi, a jug do 80 sa vise nego solidnim navijanjem u prvom poluvremenu. I na istoku je Sasa imao tribinu za sebe u prvom poluvremenu :lol: . I ovo je dobro s obzirom kako je prije bilo, a i protivnik je "nezanimljiv". Dok se uveze jos koji dobar rezultat i zasjedne ubljedljivo na prvo mjesto bit ce to mnogo bolje sto se tice posjecenosti, pogotov kada bude dolazio Puracic, Mramor....
Vrijedi napomenuti da je bilo dosta ljudi sa strane iz okolnih mjesta kao ja npr., koji smo dosli pogledati kako izgleda nadam se sampionska ekipa 2. Federalne lige.

Jel i sad u Radnickom Sejdinovic (Samko) sto je igrao u spicu i ko je ona 9-ka sto je danas igrala?

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 21 avg 2011, 00:58

_karabaja_ je napisao/la:_soda_ po mojoj procjeni bilo je malo manje gledalaca. Zapad vise nego solidan, najvise 500 ljudi, sjever se mogao prebrojat na prste do 10 ljudi, a jug do 80 sa vise nego solidnim navijanjem u prvom poluvremenu. I na istoku je Sasa imao tribinu za sebe u prvom poluvremenu :lol: . I ovo je dobro s obzirom kako je prije bilo, a i protivnik je "nezanimljiv". Dok se uveze jos koji dobar rezultat i zasjedne ubljedljivo na prvo mjesto bit ce to mnogo bolje sto se tice posjecenosti, pogotov kada bude dolazio Puracic, Mramor....
Vrijedi napomenuti da je bilo dosta ljudi sa strane iz okolnih mjesta kao ja npr., koji smo dosli pogledati kako izgleda nadam se sampionska ekipa 2. Federalne lige.

Jel i sad u Radnickom Sejdinovic (Samko) sto je igrao u spicu i ko je ona 9-ka sto je danas igrala?
ma bilo je vise na jugu nisu samo navijaci bili bilo je i onih ljudi sto su se sakrili od sunca takod aje sigurno bilo 100 ako ne i vise tu ali ajd eto je manje bitno :) a Sale na istoku vjecno jehhehe bio je jos jedan sto se suncao hahah :D a nisam druze ni vidio ko je 9ka posto sam bio na jugu a i nisam imo kad da ti pravo kazem :D za Samka nisam siguran ali mislim da je u Radnickom i sad ali to moze Zoom potvrditi tako sacekat cemo da on odg :) a navijanje solidno 1 pol. drugo zeza vise valjda sto je prva tekma a i ramazan je pa nije se moglo "goriva" uzeti da se pogura malo ali nadoce iz utakmice u utakmicu :D hehe

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 21 avg 2011, 09:19

Ma posjeta je bila odlicna s obzirom kako je bilo prosle sezone :).
@Karabaja, nadam se da se nisi pokajao sto si dosao na utakmicu.

Samko je trenutno u Gnojnici i iskreno se nadam da ce tamo "proraditi" sto se tice golova. On ima tehniku i osjecaj, ali ga je gol stao u zadnje vrijeme i to je bio taj peh zbog kojeg je izgubio mjesto u prvoj ekipi Radnickog.

Igrac sa brojem 9 je Haris Ibric, inace iz Srebrenika a igrao u Orasju zadnju sezonu. Dobar je on...brz, prodoran i sto je najbitnije - neustrasiv. Igrac za gostovanja koji se ne boji nikoga.

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 21 avg 2011, 09:39

Ma nisam se pokajao. Nije losa utakmica bila, sto je najvaznije nije bila krkanska kao sto vecina bude, a imalo je se sta i vidjeti, tako da cu vjerovatno pogledati jos koju i ako sam bio skroz prestao pratiti ovaj nas fudbal.

Radnicki ima vise nego finu ekipu, ne bi rekao da iko ima ovako kvalitetnu ekipu u ovoj ligi, a i uslove, tako da na osnovu toga prvo mjesto ne bi smjelo doci u pitanje, al ko ce ti ga znat kad kod nas ne odlucuje samo kvalitet. Ova je ekipa po meni puno jaca od ekipe Bratstva iz prosle sezone. U svim dijelovima ekipe nekoliko kvalitetnih igraca: odlican golman, Suba pravi kapiten, bekovi solidni, onaj iz puracica moze jos puno da napreduje i za nekoliko utakmica bit ce ponajbolji bek u ligu s obzirom na znanje koje ima samo da se malo privikne i uigra, Giga zna lopte, odlican pas i jak na nogama, a uz sve to jos hladnokrvan, nema panike, Jaranovic se davno dokazao, jest da cesto petlja nesto sa loptom al uvijek ce napravit nekoliko dobrih prilika i to je dovoljno od njega, Tomic odlican po onome sto sam jucer vidio i o Salihovicu je suvisno trositi rijeci. Evo ovdje sam nabrojao nekih 7-8 igraca koji zasluzuju da igraju u vecem rangu, uz njih je jos nekoliko solidnih igraca i dobar trener, to znaci da Radnicki ima kompletnu ekipu da ide na 1. mjesto.

Steta sto Kuduz sad nije u Radnickom, kakva bi to lijeva strana bila :mrgreen: .

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 24 avg 2011, 16:14

Zoom mislim da mozemo ocekivati i bodove iz Zivinica jer oni su dosta igraca prodali nakon sto su ispali iz 1l fed. a i nemaju ambicija da se vrate u visi rang i cuo sam da im igra dosta djece :)

idemo glavom Radnicki :D

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 24 avg 2011, 19:14

Sa ekipom kakvu imamo mi jednostavno u svaku utakmicu ulazimo s namjerom da pobjedimo. S obzirom da je utakmica Slaven - Radnicki derbi 3. kola, ocekujem barem 1 bod da osvojimo.

Gledao sam Slaven u utakmici s Prilukom i definitivno je da imamo bolju ekipu...e sad, da li ce oni iskoristiti prednost domaceg terena ili nesto drugo 8-) , vidjecemo u subotu.

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 24 avg 2011, 19:21

Zoom088 je napisao/la:Sa ekipom kakvu imamo mi jednostavno u svaku utakmicu ulazimo s namjerom da pobjedimo. S obzirom da je utakmica Slaven - Radnicki derbi 3. kola, ocekujem barem 1 bod da osvojimo.

Gledao sam Slaven u utakmici s Prilukom i definitivno je da imamo bolju ekipu...e sad, da li ce oni iskoristiti prednost domaceg terena ili nesto drugo 8-) , vidjecemo u subotu.
Trebali bi sa ovakvom ekipom uzeti sva 3 boda.Gledao sam Slaven protiv Priluka i ono što sam vidio je loše skroz.Jedina svijetla tačka im je golman.Ima dosta i 'djece' u ekipi,juniora i kadeta Slavena.

Evo njihove ekipe,pa presudite sami kakav igrački kadar imaju :
slika

Očekujem pobjedu Radničkog ako sve bude pošteno što se djelioca pravde tiče.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 24 avg 2011, 19:25

Zoom088 je napisao/la:Sa ekipom kakvu imamo mi jednostavno u svaku utakmicu ulazimo s namjerom da pobjedimo. S obzirom da je utakmica Slaven - Radnicki derbi 3. kola, ocekujem barem 1 bod da osvojimo.

i ja bi bio zadovoljan bodom protiv Slavena pa onda kuci protiv Radnika 3 boda ne bi smjela doci u pitanje i 5 kolo ocekujem 3 boda u Puracicu 8-) ma uvijek smo dobro igrali protiv Slavena smao sudije da ne zeznu:) znas li mozda ko sudi ovu utakmicu??

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 24 avg 2011, 19:31

neutralan__ je napisao/la:

Trebali bi sa ovakvom ekipom uzeti sva 3 boda.Gledao sam Slaven protiv Priluka i ono što sam vidio je loše skroz.Jedina svijetla tačka im je golman.Ima dosta i 'djece' u ekipi,juniora i kadeta Slavena.

Evo njihove ekipe,pa presudite sami kakav igrački kadar imaju :
slika

Očekujem pobjedu Radničkog ako sve bude pošteno što se djelioca pravde tiče.
ma ide nam u korist i to sto se ovi igraci ne boje igrati na strani smiju uci u duel sa protivnikom i igrati ostrije dok to prosle godine nije bilo tako....kao sto reko u predhodnom postu samo da sudije ne zeznu.

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 24 avg 2011, 21:45

Ja kako sam cuo valjda sudi Čikalo iz Tojsica, i cuo sam jos da dolazi da nas povali u zivinicama :D Lijepo je vidjeti vas optimizam i sigurno da imate pravo na to, ali ako mislite da ce te se prosetati ko protiv Mahale grdno se varate :P

P.S. ko vam je dozvolio da mi postavljate sliku na forumu :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 24 avg 2011, 21:49

hammers je napisao/la:
P.S. ko vam je dozvolio da mi postavljate sliku na forumu :mrgreen:
Bježi hammers nije od zlata :D .Ako je neki problem editovat ću post ?
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.