FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Klare

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 20 avg 2011, 17:53

Ali @amere, vidiš ovo, kada Muller fula nemoguće, svi tu nešto šute, a Gomez promaši, odmah je najveći kloc, tako to ovdje ide. Iako je Gomez i danas promašio nekoliko poluizglednih prilika, vidjelo se na Heynckesu koliko je samo zadovoljan njegovim doprinosom. ;) Inače, slažem se s tobom, ovo ne treba uzimati kao napredak u našoj igri, jednostavno ne znam kad sam vidio da nam protivnik svih 90 minuta daje ovoliko prostora, zaista u HSV ništa ne štima. :roll: Mogu reći da sam danas i očekivao nešto približno ovome, Oeningu uručiti otkaz, inače mogli bi za još nekoliko kola zaglaviti duboko na dnu.
Kod nas su danas svi odigrali na zadovoljavajućem nivou, poslije ovakve partije protivnika ne možemo nikoga hvaliti, tako je to. Najviše mi je drago zbog još jedne utakmice bez primljenog gola, u njih 5 samo jednom je Neuer vadio loptu iz svoje mreže 8-) , zaista za svaku pohvalu. Jupp je svjestan da igramo dvije utakmice sedmično, tako da je rotacija prava stvar, na to nismo navikli, ali barem se ja radujem takvom načinu rada.

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 20 avg 2011, 17:56

FC Bayern - Hamburger SV 5:0 (3:0)

FC Bayern Neuer - Rafinha, Van Buyten, Badstuber, Lahm - Tymoshchuk, Schweinsteiger - Robben (66. Alaba), Müller, Ribéry (70. Olic) - Gomez (76. Petersen)

Ersatz: Butt, Boateng, Gustavo, Kroos

Hamburger SV Drobny - Diekmeier (68. Tesche), Bruma, Mancienne, Aogo - Westermann, Jarolim - Rincon, Jansen - Töre (68. Kacar), Son (87. Elia)

Schiedsrichter: Michael Weiner (Giesen)

Zuschauer 69.000 (ausverkauft)

Tore: 1:0 Van Buyten (13.), 2:0 Ribéry (17.), 3:0 Robben (34.), 4:0 Gomez (56.), 5:0 Olic (80.)

Gelbe Karten: Tymoshchuk, Rafinha / Aogo, Westermann, Mancienne, Jansen
Pocetni sastav je za mene bio iznenadjenje, ali na terenu je sve to dobro izgledalo. Obradovao me povratak Mullera u prvih 11 (ali o njemu kasnije malo vise :roll: ).
Neuer bez posla :!: Odbrana je dobro odigrala, kada se sve sabere bilo je maksimalno tri pogresna pasa, ostalo je uredu. Tymo bio dobar (kakav samo sut ima :o ), ali ja i dalje Gustava gotivim vise. Ofanzivni vezni red odlican, odavne nisu onako dobro igrali :!: Promjene pozicija izmedju Mullera, Riberya i Robbena su iznenadili ionako staticnu odbranu HSV, odlicno su kombinovali i zahvaljujucu tome smo gledali dobru utakmicu. Posebno sam zadovoljan sa dvojcem Robbery. Eh sad Muller i taj nas Super Mario... Ne mogu da vjerujem da se toliko toga moze promasiti. :roll: Hajde ipak je Muller imao dobru utakmicu, ali da je barem jednu pogodio. A Gomez, pa ne znam, od toliko prilika on je pogodio iz nemoguce pozicije (usput i iz ofsajda). :roll:
dr.adnan je napisao/la:Eto šta žnači Uli uleti u svlačionu
Cuo sam da je ipak razrjeseno to pitanje. Uli je sisao u tunel, ali nije bio u svlacionici :!:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 avg 2011, 17:56

effe_sa je napisao/la:Hsv slab, al možda bi bolje odigrali da nisu rano primili gol, a naravno našoj ekipi polazilo sve za rukom ili ti nogom pa čak i glavom :D :D :D
Kljuc danasnje lakoce igranja. Hanseate jesu bili ocajni, ali taj rani gol se pokazao kao jako bitan.
Ribery gori, kljuca, puca...kuc, kuc (ne ureklo se :D ) samo da ga povrede zaobidju, onda nema zime.
Ipak je kod Robbena taj nesretan izraz lica prouzrokovan stalnim bolovima, a ne necim drugim. Njegova genijalnost nema cijenu.
Da li JH rotira sto mu se rotira ( :mrgreen: ) ili su se neki igraci zalili na bolove (oni koji nisu bili u kadru) saznacemo uskoro. Uglavnom, strepilo se do samog pocetka za Robberyja i Gomeza, kad ono...
Müller i Gomez se jesu ispromasivali, ali naplatice to neko. Mozda vec Zürich? :?

P.S. Je l´ se to slatki vratio da se oprosti? :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 avg 2011, 18:03

Wow koja utakmica. Totalno smo izdominirali HSV i sreca njihova sto nisu primili 10 komada. Ponovo smo vidjeli ono je sto je najvaznije za Bayern. Zdravi, 100% spremni Ribery i Robben. Koja samo leprsavost u igri, veliki broj ideja u napadu, stvoren veliki broj prilika, ma sve super. Iako sam na pocetku utakmice bio iznenadjen. Boateng i Gustavo na klupi, Tymoschuk i van Byten od pocetka :? Ali onda je sve krenulo kako treba. Do poluvremena smo rijesili utakmicu i u nastavku je bilo pitanje koliko cemo jos golova zabiti. Nakon gola Gomeza za 4:0, malo smo spustili gas. Izasao je Robben i nasi napadi su malo splasnuli. A onda ipak tata Olic ulazi sa klupe i zabija za konacnih 5:0.

PS Produzili smo niz utakmica bez primljenog gola
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 20 avg 2011, 19:00

amerosm je napisao/la:vecih kloceva od Muellera i Gomeza nisam vidio
grijesis, arnesen je najveca klocina - oberkloc.
eto, plak o si za celzijevim otpatkom - dosao je. je l sta uradio - nije.
on podrzava tog vaseg polu-trenera.
trolejbus je napisao/la:Inace, danas 2:0 za bolje.
hihihihihiiii, uphiskhicu se u gaci :lol:
SECO DOMINATOR je napisao/la:ako roberi budu spremni, bice petica. bez njih ce biti teze, bice trica
pih, najgrdje je kada se ovim zehlenim napne goffno pa pomisle da je hercika i krenu da se nadmecu sa najmocnijim 8-) hantro, gotov si. gace su same spale, ostalo ti ne moram ni spominjati :lol:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 avg 2011, 19:12

Jao, sta im napravismo. :lol: :lol:
Kako ono paja kaze, dominantno, dominantna, dominacija. :D

Kazu ocjene isto nista. Sve jedinice i dvice. Tacnije, Robben je jedini sa kecom. 8-)

Ali, ljudi, Franck Bilal Ahmed Muhamed Hasan Hamza Ribery. 8-)
Samo da ga zdravlje posluzi...
Vratio me 4 godine unazad, lijepo se prisjetiti dobrih starih vremena, koja ocigledno opet nadolaze.

@doktore Ado: Ako im ga FCZ uvalja, idem u strajk teme.
Nisam dzaba nabavio abacus. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 avg 2011, 20:50

Još jedan podatak sa 32 postignuta gola ribery je postao najuspješniji francuz po broju postignuti golova u bundesligi, do sada je to bio Micoud koji je nastupao za Werder sa 31 golom...Ribery je u 100 utakmica zabio 32 gola, što je za njega odlična kvota, jer ipak se radi o krilu, čovjeku koji nije samo zadužen za postizanje golova. A često sam znao navodit da su obićno riberyjevi golovi i jako bitni golovi
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 21 avg 2011, 00:01

HSV kupio Chelsea-ovu djecu pa misle mogu s Bayom. Ne, ne, ne ide to tako. :lol:
Ova utakmica i nije bila neko mjerilio, jer Hamburg zaista izgleda ocajno pod vodstvom ovog trenera. Jupi je to mudro procijenio pa je poceo sa dva igraca koji nisu standardni.
Mario je poentirao, nadam se da ce sad da procepi.
secer je napisao/la:pih, najgrdje je kada se ovim zehlenim napne goffno pa pomisle da je hercika i krenu da se nadmecu sa najmocnijim hantro, gotov si. gace su same spale, ostalo ti ne moram ni spominjati
Pa mister fubale i corava koka nabode zrno.
Brzo si zaboravio kako nogometni Ajnstajn Hantro pogadja rezultate.
Izazivam te na jos jedan dvoboj, a to ce biti predvidjanje utakmice protiv Zuricha.
Al' pretpostavljam da ces se, kad shvatis da se boris s najboljim, izgubiti u vidu magle. Nisi ni prvi ni zadnji koji je to uradio, zato ne brini. :twisted:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 avg 2011, 00:19

Izjave nakon utakmice :

Jupp Heynckes: „Možemo biti svi zadovoljni, kako s rezultatom tako i sa našom igrom.Ekipa je od samog početka jurila svoj cilj.Ali pogotovo me raduje što smo završili utakmicu bez primljenog gola.Nismo im ništa dopustili.Nismo im dozvolili da stvaraju svoje akcije jer smo od početka igrali koncentrisano.Ovo je sigurno najbolji sezonski učinak moje ekipe."

Arjen Robben: „Danas smo ostali bez greške.Ali ako želimo baš nešto kritikovati, onda činjnenicu da smo propustili dosta šansi.Možemo biti sasvim zadovoljni načinom na koji smo igrali danas fudbal.Također je i s moje strane bilo nesto bolje.Ali bol je još prisutan.Tokom drugog poluvremena sam imao jače bolove, tako da je moja izmjena bila ispravna.Potrajat će još malo dok se oporavim totalno."
1974---1975---1976---2001---2013---2020

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 21 avg 2011, 03:42

Super utakmica... pitam se zašto u nas vezni red ne probija nikako kroz sredinu, stalno je šalju na stranu Ribery-u i Robben-u, nije ni čudo što su toliko povrijeđeni kroz sezonu. Mislim da trebaju (ko god je u vezi) preuzeti inicijativu, razraditi malo, dupli pas, pa probijati, ako treba nek se i dvojac sa krila priključe akcijama. Ja mislim da se tu da raditi...

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 21 avg 2011, 03:57

Evo malo zanimljivosti iz utakmice jucer .

Najvise je pretrcao Muller i Schweini a malo iza njih je Tymo . Muller je imao ubjedljivo najvise sprinteva i to 28 cak 13 vise od Riberya :) Maksimalne brzine u tim sprintovima su dostigli Alaba 32.54 ,Gomez 32 KM/H i Buyto 31.25 KM/H .

:D

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 21 avg 2011, 04:51

Olić je postigao gol nakon više od godinu dana pauze. Zadnji koji je postigao bio je u finalu kupa 15.maja 2010. Drago mi je zbog njega ;)
Sent from my Philips Smart TV.

LAW
Kontakt:

Post Postao/la LAW » 21 avg 2011, 07:02

Zakljucak svega: DEMONSTRACIJA SILE idemo dalje bez primljenog gola
Bio sam tad dečko mali,ni roditelji nisu znali,da sam dobio najljepši dres,Od tada kreće urnebes,Čak sa svojih godina sedam,shvatio sam da je grb taj vrijedan,naučio sam da volim crveno-crnu boju,jer znam da će Celik uljepšati mladost moju...

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 21 avg 2011, 11:12

Evo kako se trcalo,cijeli pregled :D

slika
#miasanmia

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 21 avg 2011, 12:18

ova tabela pokazuje koliko su povrede kostale bilala i robena sto se tice brzine.

bavarac_33
Kontakt:

Post Postao/la bavarac_33 » 21 avg 2011, 12:53

sta je bilo sa Boatengom...??iznenadilo me je sto ga nije bilo u sastavu
'Dobar dan. Javljamo se iz Mostara. Ovdje je nedjelja.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 21 avg 2011, 15:41

zanima me zbog cega je izostavljen L.Gustavo pa njemu treba konstantnost prvog tima da dosegne svoj vrhunac kao najbolji zadnji vezni u BL.Mada je Tymo to odradio poprilicno dobro,,Van Buyten takodjer dobra partija,bez nesigurnosti,mada Boatenk izgleda bolje,,ali sad bar znamo da imamo dvije dobre zamjene Gusta i Buyten,a i Alaba izgleda sasvim zrelo...

Olic ponovo van terena,propustiti ce duel sa svicarcima,kad se tacno vraca na teren nije poznato.
VOLIM BAYERN

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 avg 2011, 16:23

I Boateng i Gustavo su propustili mec radi predostroznosti. Nijedan nije imao neku povredu lili nesto slicno, vec je plan takav da se svaki igrac odrzi u najboljoj formi a uz to da se ne izgubi na kondiciji i svjezini.
Ekipa se rotira u zavisnosti od protivnika, sto nismo imali slucaj gledati u proslim sezonama.

Nije dzaba Jupp onoliko skocio kad je Buyten dao gol. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 avg 2011, 21:55

Pozdrav Ljudovi! Samo da se javim jer dobio sam informacije da sam bio dosta puta spominjan od žabarske strane! Pošto se ja žabara ne bojim reko idem pokazat svoju njušku!

CIAO RAGAZZA! :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 avg 2011, 22:44

Opet nemamo sreće izgleda da je naš pitbull poznatiji kao Ivica Olić doživio težu ozlijedu na utakmici protiv HSV-a naime povrijedio je tetivu kuka i prema prvim prognozama neće ga biti oko 2 mjeseca. :roll:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.