FC Bayern - Hamburger SV 5:0 (3:0)
FC Bayern Neuer - Rafinha, Van Buyten, Badstuber, Lahm - Tymoshchuk, Schweinsteiger - Robben (66. Alaba), Müller, Ribéry (70. Olic) - Gomez (76. Petersen)
Ersatz: Butt, Boateng, Gustavo, Kroos
Hamburger SV Drobny - Diekmeier (68. Tesche), Bruma, Mancienne, Aogo - Westermann, Jarolim - Rincon, Jansen - Töre (68. Kacar), Son (87. Elia)
Schiedsrichter: Michael Weiner (Giesen)
Zuschauer 69.000 (ausverkauft)
Tore: 1:0 Van Buyten (13.), 2:0 Ribéry (17.), 3:0 Robben (34.), 4:0 Gomez (56.), 5:0 Olic (80.)
Gelbe Karten: Tymoshchuk, Rafinha / Aogo, Westermann, Mancienne, Jansen
Pocetni sastav je za mene bio iznenadjenje, ali na terenu je sve to dobro izgledalo. Obradovao me povratak Mullera u prvih 11 (ali o njemu kasnije malo vise

).
Neuer bez posla

Odbrana je dobro odigrala, kada se sve sabere bilo je maksimalno tri pogresna pasa, ostalo je uredu. Tymo bio dobar (kakav samo sut ima

), ali ja i dalje Gustava gotivim vise. Ofanzivni vezni red odlican, odavne nisu onako dobro igrali

Promjene pozicija izmedju Mullera, Riberya i Robbena su iznenadili ionako staticnu odbranu HSV, odlicno su kombinovali i zahvaljujucu tome smo gledali dobru utakmicu. Posebno sam zadovoljan sa dvojcem Robbery. Eh sad Muller i taj nas Super Mario... Ne mogu da vjerujem da se toliko toga moze promasiti.

Hajde ipak je Muller imao dobru utakmicu, ali da je barem jednu pogodio. A Gomez, pa ne znam, od toliko prilika on je pogodio iz nemoguce pozicije (usput i iz ofsajda).
dr.adnan je napisao/la:Eto šta žnači Uli uleti u svlačionu
Cuo sam da je ipak razrjeseno to pitanje. Uli je sisao u tunel, ali nije bio u svlacionici