Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
http://www.sportsvibe.co.uk/news/footba ... tar-10152/" onclick="window.open(this.href);return false;
Izgleda da bi Raul ovog ljeta mogao promijeniti sredinu.
FK Pjetlovi
- neutralan__
- Kontakt:
Istina da je odigrao ponajbolje prošle sezone u Crvenom dresu, no mišljena sam da bi se trebali rješiti nekog veznjaka, a to bi u ovom slučaju trebao biti Raul.reds je napisao/la:http://www.sportsvibe.co.uk/news/footba ... tar-10152/
Lucas zna kako pobijediti Arsenal
Lucas Leiva vjeruje kako je ključ prve pobjede Liverpoola na Emiratesu u posjedu lopte.
Arsenal u engleskom nogometu svojom tehnički potkovanom igrom brzih pasova predstavlja jedinstven izazov. Isto tako, Wengerovu je momčad u pripremi za utakmicu uzdrmao odlazak Cesca Fabregasa, kao i neizvjesna situacija oko Samira Nasrija.
Lucas je svjestan da će, jednako kao uvijek, biti teško doći do 3 boda, a gubitak posjeda lopte bio bi posebno opasan.
"Arsenal voli igrati od noge do noge, imali veliki postotak posjeda lopte. Zadnjih nekoliko godina borili su se za naslov, no nisu ga uspjeli osvojiti. Vjerujem da će i ove sezone biti snažni, tako da ova utakmica nipošto neće biti lagana."
"Uvijek je teško protiv takvog tipa igrača. Barcelona je takva momčad i u određenim trenucima su nezaustavljivi. Moramo se pokazati u dobrom svjetlu i biti odlučni. Ključ je u posjedu lopte. Ako je lopta kod nas, smanjene su im šanse za kreiranje igre."
Otkad se Arsenal 2006. preselio na Emirates, taj je stadion europska baza reprezentacije Brazila.
"Mnogo sam puta s Liverpoolom i Brazilom igrao na Emiratesu. To je sjajan stadion s odličnom atmosferom. Prošle smo sezone tamo imali tešku utakmicu. U dvije smo minute najprije primili, a potom i postigli pogodak. Lijepo se

Odlična atmosfera pred utakmicu, abd i pobjeda

PS. @reds zamolio bih te kad objaviš vijest (na stranici) izbrišeš link na objavi, i ukratko napišeš nešta, tipa Meireles blizu Chelsea ...

Zadnja izmjena: Han!$;Lfc, dana/u 19 avg 2011, 20:50, ukupno mijenjano 1 put.
YOU'LL NEVER WALK ALONE
tesko ce mo sutra do pobjede jer arsenal ima dobru ekipu bez obzira sto im neki igraci nece igrati ali sve je moguceneutralan__ je napisao/la:Sutra samo pobjeda i ništa manje.

LIVERPOOL YNWA
"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI
"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI
"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI
"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI
- neutralan__
- Kontakt:
Naravno Arsenal ima dobru ekipu ko god igrao za njih,ali isto tako imamo i mi dobru ekipuanfield je napisao/la:tesko ce mo sutra do pobjede jer arsenal ima dobru ekipu bez obzira sto im neki igraci nece igrati ali sve je moguceneutralan__ je napisao/la:Sutra samo pobjeda i ništa manje.

FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
Kapetan Arsenala, Robin Van Persie, istaknuo je opasnost Andya Carrolla u nadolazećem susretu te ga usporedio sa Alanom Shearerom.
Devetka Redsa zabila je gol na Emiratesu prošle sezone za pobjedu svog Newcastlea i pojasnio Wengeru kakva ga opasnost očekuje u utakmici.
"Vrlo je jak i podsjeća na Alana Shearera, dobro drži loptu, jak je na njoj, dobro se kreće i odličan je u šesnaestercu."
"Vidjeli smo što Carroll može napraviti, zabio nam je gol za pobjedu. Moramo ga se paziti."
Van Persie je dodao: "Cijenim Liverpool kao napadača na titulu svake godine, ove su posebno jaki. Jedva čekam utakmicu."
Devetka Redsa zabila je gol na Emiratesu prošle sezone za pobjedu svog Newcastlea i pojasnio Wengeru kakva ga opasnost očekuje u utakmici.
"Vrlo je jak i podsjeća na Alana Shearera, dobro drži loptu, jak je na njoj, dobro se kreće i odličan je u šesnaestercu."
"Vidjeli smo što Carroll može napraviti, zabio nam je gol za pobjedu. Moramo ga se paziti."
Van Persie je dodao: "Cijenim Liverpool kao napadača na titulu svake godine, ove su posebno jaki. Jedva čekam utakmicu."
LIVERPOOL YNWA
[youtube][/youtube]
And could he play

And could he play

IN WEED WE TRUST!!!
Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.
Kum sa stalnim ugovorom.
Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.
Kum sa stalnim ugovorom.
Kakav sastav sutra mozemo ocekivat sa strane L'poola ? Ocel vam grcka stjena predvoditi odbranu? 

Profesor je napisao/la:Kakav sastav sutra mozemo ocekivat sa strane L'poola ? Ocel vam grcka stjena predvoditi odbranu?
Reina, Glen, Carra, Agger, Enrique, Henderson, Adam, Aqua, Downing, Suarez i Carrol.
There got to be something for Liverpool big number nine ...
Mislim da će Kuyt igrati umjesto Hendersona, mada bih ja iskreno više volio da Hendo počneRizah je napisao/la:Profesor je napisao/la:Kakav sastav sutra mozemo ocekivat sa strane L'poola ? Ocel vam grcka stjena predvoditi odbranu?
Reina, Glen, Carra, Agger, Enrique, Henderson, Adam, Aqua, Downing, Suarez i Carrol.

[youtube][/youtube]
Ako Bog da, sutra idemo na sve ili ništa!
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Rumours Aquilani didnt travel down to london with the squad. :ugeek: (neprovjerenoRizah je napisao/la:Profesor je napisao/la:Kakav sastav sutra mozemo ocekivat sa strane L'poola ? Ocel vam grcka stjena predvoditi odbranu?

Reina, Kelly, Carra, Agger, Enrique, Henderson, Adam, Lucas, Downing, Suarez i Carroll.

FK Pjetlovi
Lucas ce igrati 100% i vise bi volio da Kuyt pocne, smijesno mi vidjeti Kuyta na klupi... 

Proud to be a Red! ♥ Liverpool FC ♥
You'll Never Walk Alone! Long live the King !
"I know Liverpool fans care more about their club's success than the national team." Rafael Benitez
You'll Never Walk Alone! Long live the King !
"I know Liverpool fans care more about their club's success than the national team." Rafael Benitez
Teško da će protiv Arsenala igrati Kuyt,Downing,Suarez i Carroll,jedino ako bude trebalo ganjati rezultat,a nadam se i vjerujem da neće.ILoveLFC je napisao/la:Lucas ce igrati 100% i vise bi volio da Kuyt pocne, smijesno mi vidjeti Kuyta na klupi...

FK Pjetlovi
--------------Reina-------------
Glen--Carra--Agger--Enrique
--------------Lucas-------------
---Aquilani------------Adam---
--------------Downing----------
--------Suarez----Carroll-------
Ovako nekako bih ja volio da krenemo sutra protiv Arsenala...
Glen--Carra--Agger--Enrique
--------------Lucas-------------
---Aquilani------------Adam---
--------------Downing----------
--------Suarez----Carroll-------
Ovako nekako bih ja volio da krenemo sutra protiv Arsenala...

YOU'LL NEVER WALK ALONE
@Carlo
Pa isti klinac k'o i protiv Sunderlanda. Samo Johnson, je l', na desnoj strani. Ja ne bih Hendersona u prvom timu. Vratio bih se na 4-3-3 sa Downingom, Suarezom i Carrollom u samom špicu. Lucas kao zadnji vezni i dvojac ispred njega: Meireles-Adam.
Pa isti klinac k'o i protiv Sunderlanda. Samo Johnson, je l', na desnoj strani. Ja ne bih Hendersona u prvom timu. Vratio bih se na 4-3-3 sa Downingom, Suarezom i Carrollom u samom špicu. Lucas kao zadnji vezni i dvojac ispred njega: Meireles-Adam.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Unsung and lost, invisible to history
ma od kuyta najvise koristi ima u ovim jacim utakmicama al vidjecemo sta ce biti. ja bi volio da igra svih 90 minuta
You are someone else I am still right here
Ja sam isto razmišljao o 4-3-3 mada čisto sumnjam, jedino kada se Stevie vrati. Tri veznjaka su nam potrebna da razbijemo Arsenal na sredini terena.. Samo je za njih problem što će im igrati Frimpong i Ramsey, teško mogu nešto učiniti njih dvojica. Uostalom, KK najbolje znaBertrand je napisao/la:@Carlo

Svi mi se nadamo pobjedi, samo se nadam da se nećemo okliznuti i da neću morati citirati ovaj post poslije tekme

Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Logov'o sam se samo zbog sutrašnje tekme, inače bih otiš'o spavat. 
Malo vi podcjenjujete Arsenal, koliko vidim.
Iskreno, nemam pojma ko bi sutra trebao nastupati za L'pool, nekak' jedini sigurni su mi Reina,Carragher,Enrique,Lucas i Suarez, ovo ostalo mogu nagadjati, jer nisam gled'o L'poola još ove sezone (zamisli, ej!
).
Što se Arsenala tiče, tu sam skoro pa siguran, Szczesny-Sagna,Koscielny,Vermaelen ,
-Frimpong-Walcott,Miyaichi,Arshavin-RvP (eventualno Arshavin na bok, Nasri u sredinu,Miyaichi out).
Arsenal ima problema sa lijevim bekom i to će biti strateška prednost L'poola, osim ako tu poziciju ne zauzme Vermaelen.
Tomas, mada to možda neki i nisu znali, je dosta dugo (i po potrebi) i igrao lijevog beka, tako da se on na toj poziciji odlično snalazi. No, tada će sasvim sigurno ispaštati Arsenalov bedem ispred Vojchecha.
Naravno, u slučaju ovakvog scenarija, dvije su opcije Koscielny-Squillaci ili Koscielny-Djourou. No, kako znam i Djourou ima nekakvih problema sa ozljedama, tako da je i njegov nastup upitan.
Dobra stvar kod neigranja Djouroua je niska zadnja linija- s obzirom da Suarez predvodi L'pool-ov napad, loša strana toga (a njih je i previše) je prošlogodišnje iskustvo , kada je takva odbrana bila (malo je reći) smiješna.
Eventualna nada Arsenu je Sebastienov (Squillaci) inat, koji daj bože da proradi, pa da vrati povjerenje(stekne) navijača (prije svega), ali šanse da se to dogodi su ravne onima da ja budem kapiten Arsenala.
Što se vezne linije tiče, tu uopće ne mislim da ste u prednosti.
6-7 igrača konkuriše za prvih 11 , odnosno 5 mjesta u veznoj liniji Arsenala (Miyaichi,Frimpong,Ramsey,Chamberlain,Nasri,Arshavin), pa ko god od njih počeo, a mora ih početi 5, vjerujem da je dovoljno kvalitetan da se suprostavi veznoj liniji Liverpoola.
Dodajmo na to još da je veza Liverpoola hendikepirana neigranjem Stivena , te da je tu dosta novih momaka, pa ćemo dobiti nek' balans u odnosu snaga.
Frimpong je dosta neiksusan, ali se radi o vrlo kvalitetnom igraču, kom je Wenger htio još prošle sezone namijeniti minutažu, ali se povrijedio ,te propustio cijelu sezonu. Tu je i dodatan motiv , ako se sjećate tekme Gana-Urugvaj, SP JAR (
), on se sjeća, kako kaže.
Nesreća za Liverpool je ta, da su oni ekipa koji gaji takav stil da pri igranju napada razvlače protivnka i iskorištavaju cijeli teren-time neprestano upošljavajući svoje krilne igrače, što je ipak hendikep, s obzirom da je Arsenal upravo na bekoviskim pozicijama i ponajjači (bar sutra).
Oba beka (u slučaju da Vermaelen bude lijevi bek) su bolja u defanzivi nego ofanzivi, što će značiti i to da će voditi veću brigu o krilima Liverpoola, nego li o samom napadanju.
Adut Liverpoola je svakako Suarez, koji će ,vrlo izgledno, naićina tromu odbranu (ne u smislu sporosti, nego nesnalažljivosti),a on bi svojom sjajnom tehnikom mogao postići gol-dva i time možda i obezbjediti L'poolu tri boda.
Drugih aduta iskreno ne vidim, s obzirom da će igrati 3 Arsenalova srednja vezna vs Liverpoolova dva, pa je i logično da će Arsenal imati dominaciju na sredini terena.
Što se tiče Arsenala ,uzdam se na lijevo krilo, ma ko god bio. Znam da Miyaichi sigurno može probiti, budući da će ga na njemu dva relativno tromija igrača. Da napomenem, Glen nije trom, ali za beka je itekako ,kad uzmemo u obzir ko su najbolji bekovi današnjice-Lahm,Maicon,Alves itd., a Henderson je svakako sporiji od Downinga, posljedično i od Miyaichija.
Problem će nastati ako počne Arshavin, jer to bi značilo da bi Arsenalovo lijevo krilo igarlo više na tehniku, nego li brzinu, što mislim da Glen, sa svojom kvalitetom i iskustvom, ipak može otkloniti.
Dakle, da rezimiram Arsenalova prednost je posjed lopte, te eventualno brzo lijevo krilo, dok je Liverpoolova prednost isključivo Suarez,koji će napadati takvu odbranu, u slučaju da Arshavin počne, mogu reći i agresivnost.
Eto jedan moj mali osvrt, prognoziram X.A sad , do sutra i novog tipkanja.

Malo vi podcjenjujete Arsenal, koliko vidim.

Iskreno, nemam pojma ko bi sutra trebao nastupati za L'pool, nekak' jedini sigurni su mi Reina,Carragher,Enrique,Lucas i Suarez, ovo ostalo mogu nagadjati, jer nisam gled'o L'poola još ove sezone (zamisli, ej!

Što se Arsenala tiče, tu sam skoro pa siguran, Szczesny-Sagna,Koscielny,Vermaelen ,

Arsenal ima problema sa lijevim bekom i to će biti strateška prednost L'poola, osim ako tu poziciju ne zauzme Vermaelen.
Tomas, mada to možda neki i nisu znali, je dosta dugo (i po potrebi) i igrao lijevog beka, tako da se on na toj poziciji odlično snalazi. No, tada će sasvim sigurno ispaštati Arsenalov bedem ispred Vojchecha.
Naravno, u slučaju ovakvog scenarija, dvije su opcije Koscielny-Squillaci ili Koscielny-Djourou. No, kako znam i Djourou ima nekakvih problema sa ozljedama, tako da je i njegov nastup upitan.
Dobra stvar kod neigranja Djouroua je niska zadnja linija- s obzirom da Suarez predvodi L'pool-ov napad, loša strana toga (a njih je i previše) je prošlogodišnje iskustvo , kada je takva odbrana bila (malo je reći) smiješna.
Eventualna nada Arsenu je Sebastienov (Squillaci) inat, koji daj bože da proradi, pa da vrati povjerenje(stekne) navijača (prije svega), ali šanse da se to dogodi su ravne onima da ja budem kapiten Arsenala.

6-7 igrača konkuriše za prvih 11 , odnosno 5 mjesta u veznoj liniji Arsenala (Miyaichi,Frimpong,Ramsey,Chamberlain,Nasri,Arshavin), pa ko god od njih počeo, a mora ih početi 5, vjerujem da je dovoljno kvalitetan da se suprostavi veznoj liniji Liverpoola.
Dodajmo na to još da je veza Liverpoola hendikepirana neigranjem Stivena , te da je tu dosta novih momaka, pa ćemo dobiti nek' balans u odnosu snaga.
Frimpong je dosta neiksusan, ali se radi o vrlo kvalitetnom igraču, kom je Wenger htio još prošle sezone namijeniti minutažu, ali se povrijedio ,te propustio cijelu sezonu. Tu je i dodatan motiv , ako se sjećate tekme Gana-Urugvaj, SP JAR (

Nesreća za Liverpool je ta, da su oni ekipa koji gaji takav stil da pri igranju napada razvlače protivnka i iskorištavaju cijeli teren-time neprestano upošljavajući svoje krilne igrače, što je ipak hendikep, s obzirom da je Arsenal upravo na bekoviskim pozicijama i ponajjači (bar sutra).
Oba beka (u slučaju da Vermaelen bude lijevi bek) su bolja u defanzivi nego ofanzivi, što će značiti i to da će voditi veću brigu o krilima Liverpoola, nego li o samom napadanju.
Adut Liverpoola je svakako Suarez, koji će ,vrlo izgledno, naićina tromu odbranu (ne u smislu sporosti, nego nesnalažljivosti),a on bi svojom sjajnom tehnikom mogao postići gol-dva i time možda i obezbjediti L'poolu tri boda.
Drugih aduta iskreno ne vidim, s obzirom da će igrati 3 Arsenalova srednja vezna vs Liverpoolova dva, pa je i logično da će Arsenal imati dominaciju na sredini terena.
Što se tiče Arsenala ,uzdam se na lijevo krilo, ma ko god bio. Znam da Miyaichi sigurno može probiti, budući da će ga na njemu dva relativno tromija igrača. Da napomenem, Glen nije trom, ali za beka je itekako ,kad uzmemo u obzir ko su najbolji bekovi današnjice-Lahm,Maicon,Alves itd., a Henderson je svakako sporiji od Downinga, posljedično i od Miyaichija.
Problem će nastati ako počne Arshavin, jer to bi značilo da bi Arsenalovo lijevo krilo igarlo više na tehniku, nego li brzinu, što mislim da Glen, sa svojom kvalitetom i iskustvom, ipak može otkloniti.
Dakle, da rezimiram Arsenalova prednost je posjed lopte, te eventualno brzo lijevo krilo, dok je Liverpoolova prednost isključivo Suarez,koji će napadati takvu odbranu, u slučaju da Arshavin počne, mogu reći i agresivnost.

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
objasnio covjek neke stvariArnelinho je napisao/la:Logov'o sam se samo zbog sutrašnje tekme, inače bih otiš'o spavat.
Malo vi podcjenjujete Arsenal, koliko vidim.![]()
Iskreno, nemam pojma ko bi sutra trebao nastupati za L'pool, nekak' jedini sigurni su mi Reina,Carragher,Enrique,Lucas i Suarez, ovo ostalo mogu nagadjati, jer nisam gled'o L'poola još ove sezone (zamisli, ej!).
Što se Arsenala tiče, tu sam skoro pa siguran, Szczesny-Sagna,Koscielny,Vermaelen ,-Frimpong-Walcott,Miyaichi,Arshavin-RvP (eventualno Arshavin na bok, Nasri u sredinu,Miyaichi out).
Eventualna nada Arsenu je Sebastienov (Squillaci) inat, koji daj bože da proradi, pa da vrati povjerenje(stekne) navijača (prije svega), ali šanse da se to dogodi su ravne onima da ja budem kapiten Arsenala.![]()
Frimpong je dosta neiksusan, ali se radi o vrlo kvalitetnom igraču, kom je Wenger htio još prošle sezone namijeniti minutažu, ali se povrijedio ,te propustio cijelu sezonu. Tu je i dodatan motiv , ako se sjećate tekme Gana-Urugvaj, SP JAR (), on se sjeća, kako kaže.

ZZ
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.