RK Bosna

smradex
Kontakt:

Re: RK Bosna Sunce Osiguranje

Post Postao/la smradex » 01 jul 2009, 11:19

A ko ce ih znati..prica se da je ovcina pregovaro i sa bosnom i konjuhom nesto, sad ne znam s kim se uspio dogovoriti.. skoro sam cito intervju sa salmanom iz bosne u kojem kaze kako su blizu potpisivanja ugovora sa ovcinom, al ko ce to jos znati..

hare_HZ
Kontakt:

Post Postao/la hare_HZ » 06 jul 2009, 15:56

Jaškić produžio ugovor na još dvije godine
Rukometni prvak BiH Bosna Sunce Osiguranje započeo je sa slaganjem igračke križaljke za iduću sezonu. Stigle su i prve novajlije, mladi Faruk Vražalić koji je do sada nosio dres visočke Bosne i Alen Ovčina, lijevo krilo tuzlanske Slobode. Uprava kluba je krenula i u pregovore s igračima kojima ističu ugovori, a prvi na redu bio je Adnan Jaškić. Tako je rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine produžio ugovor sa Bosna Sunce Osiguranjem na još dvije godine. "Vrlo brzo smo se dogovorili oko detalja novog ugovora i sretan sam što ostajem u klubu. Mada se ranije o meni mnogo toga pričalo, želio sam nastaviti karijeru u Bosna SO, jer gradimo odličnu ekipu koja će u budućnosti biti spremna za velike rezultate" kaže Jaškić. Podsjećamo, Jaškić je u redove Bosna SO stigao iz Izviđača 2007. godine, kada je potpisao dvogodišnji ugovor s bh. prvakom. Tokom te dvije godine osvojio je sa Bosnom dvije titule prvaka i dva Kupa Bosne i Hercegovine. "Svi u klubu želimo na tragu tog uspjeha nastaviti s dobrim rezultatima i u sljedećoj sezoni pod vodstvom novog trenera Irfana Smajlagića. On je odličan trener, što je pokazao dok je radio s reprezentacijama Hrvatske i Egipta. Nadam se da ćemo s njim konačno ispuniti ciljeve koji nam postavljeni u prethodnim sezonama" rekao je Jaškić koji se uspješno oporavlja nakon neugodne povrede ramena. Iako se očekivao i njegov odlazak, navijače Bosna SO će obradovati vjerovatni ostanak Petra Kapisode, igrača koji dres "Studenata"' nosi dvije sezone. Trenutno je Kapisoda, prema riječima čelnika kluba, bliži produženju vjernosti Bosna SO nego odlasku.

nedzad
Kontakt:

Post Postao/la nedzad » 13 jul 2009, 16:32

imal kakvih vijesti iz Bosne...hocel biti kakvih novih pojacanja?

M2009
Kontakt:

Post Postao/la M2009 » 15 jul 2009, 14:29

KAžu da Bosna neće poslati ekipe na Turnir u Međugorje zbog debalka kadeta u Cazinu, a i da se, ne daj Bože, kojim slučajem ne sastanu sa ekipama Zagreba koji bi ih do kraja "sasadili"

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 jul 2009, 16:40

Reprezentativni pivot Vladislav Veselinov, koji je do sada nosio dres mađarskog Kečkemeta, naći će se među igračima Bosne Sunce osiguranja na prozivci uoči početka priprema za narednu sezonu.

Trener Irfan Smailagić zakazao je okupljanje za ponedjeljak u 18 sati u dvorani "Ramiz Salčin", a što se tiče Veselinova, on će među "Studentima" provesti najmanje pet dana, nakon čega bi Smailagić trebao procijeniti da li zadovoljava kriterije.

Veselinov je i ranije jednu polusezonu nosio dres Bosne, međutim, bez većeg uspjeha. Ekipa će prvi dio priprema obaviti u Sarajevu, nakon čega će uslijediti odlazak na slovensku Roglu, gdje bi trebali ostati 15 dana.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 19 jul 2009, 23:58

Smajlagić će prozivku igrača obaviti danas u 18 sati u dvorani "Ramiz Salčin" u Sarajevu. Na pripremama se očekuju sljedeći igrači: Nebojša Grahovac, Damir Efendić, Valter Matošević, Stanko Sabljić, Vladislav Veselinov, Petar Pucelj, Petar Kapisoda, Alen Ovčina, Bakir Buljugija, Adnan Jaškić, Faruk Vražalić, Fahrudin Melić, Damir Doborac, Nebojša Golić, Tarik Međić, Edhem Sirćo, Vedran Banić i Risto Arnaudovski.
+Dusan Bozoljac
imperator, prodavac magle

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 21 jul 2009, 10:34

nisam znao za damira doborca,cocjek bi bio najvece pojacanje bosne u zadnjih 5 godina,uz veselinova, i mlade nade,mozemo napraviti korak dalje

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 27 jul 2009, 12:22

lolo d pitar je napisao/la:nisam znao za damira doborca,cocjek bi bio najvece pojacanje bosne u zadnjih 5 godina,uz veselinova, i mlade nade,mozemo napraviti korak dalje
Evo na sportsport.ba danas da je potpisao, on i Golic na srednjem, ja mislim da se bolje ne moze naci

High

Post Postao/la High » 27 jul 2009, 13:44

Odlican potez uprave za ova pojacanja,i dalje ce RK Bosna dominirati.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

jocker123
Kontakt:

Post Postao/la jocker123 » 27 jul 2009, 15:17

sad bosna moze dosta dogurati i u ligi prvaka

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 27 jul 2009, 15:23

Bosna će ove sezone biti dosta jača sa ovim pojačanjima
i nadam se da će aBd napokon i u ligi prvaka otići bar korak dalje
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 08 avg 2009, 14:30

The Game je napisao/la:
lolo d pitar je napisao/la:nisam znao za damira doborca,cocjek bi bio najvece pojacanje bosne u zadnjih 5 godina,uz veselinova, i mlade nade,mozemo napraviti korak dalje
Evo na sportsport.ba danas da je potpisao, on i Golic na srednjem, ja mislim da se bolje ne moze naci

A Tariku nek se 'kali' na tribinama ... :roll:

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 09 avg 2009, 20:34

bandit je napisao/la:
The Game je napisao/la:

A Tariku nek se 'kali' na tribinama ... :roll:
nije on za bosnu

BegA_SA
Kontakt:

Post Postao/la BegA_SA » 12 avg 2009, 21:46

RK Creteil 20 - RK Bosna BH-Gas 26
10 minuta do kraja
SARAJEVO=Evropski Jerusalem :P

bilalinho2
Kontakt:

Post Postao/la bilalinho2 » 12 avg 2009, 22:02

BegA_SA je napisao/la:RK Creteil 20 - RK Bosna BH-Gas 26
10 minuta do kraja
koliko zavrsi
A . C . A . B.
The Maniacs 1987
YNWA
Mes que un club

BegA_SA
Kontakt:

Post Postao/la BegA_SA » 12 avg 2009, 22:09

bilalinho2 je napisao/la:
BegA_SA je napisao/la:RK Creteil 20 - RK Bosna BH-Gas 26
10 minuta do kraja
koliko zavrsi
25 - 35 Pobjeda Bosne!!

Grahovac 17 Odbrana
Melic 8 Golova
SARAJEVO=Evropski Jerusalem :P

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 12 avg 2009, 23:04

dobro je izgledalo ovo veceras, samo da tako nastave

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 12 avg 2009, 23:51

Svaka cast rukometasima Bosne! Oni su trenutno najuspjesniji sportski kolektiv u BIH! samo naprijed!
Nadam se da ce u Doboju doci do finala!

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 13 avg 2009, 13:09

bosnas_ je napisao/la: Nadam se da ce u Doboju doci do finala!

Ako odigraju ozbiljno do kraja (i bez Radeljica & Damjanovica) finale nebi trebalo doci u pitanje .... a tamo ceka Wacker Thun i eto osvojenog turnira Sampiona .... :arrow:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 avg 2009, 15:36

Je li ovo Bosna opet promijenila ime ili mi se ucinilo?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.