ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Hare_BvB
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Hare_BvB » 18 avg 2011, 19:20

soba 39 je napisao/la:A ako će se mućiti sa Blejkom... neka batali ;)
Blake je stanju dobiti bilo koga kada ima svoj dan. ;) Čovjek koji je nabijao komplekse Nadalu, koji je uništio Fedexov san o olimpijskom zlatu, sigurno nije za potcijeniti (da ne govorim kakve je tragedije pobjedio u ličnom životu). Ove godine je raskinuo saradnju sa Jonsom i trenira sam. Forma mu je u uzlaznoj putanji. Izgubio je par jako tijesnih mečeva. Ovo je jedan od omiljenih Rogerovih turnira i teško da James može do pobjede, ali i dalje je u stanju pružiti snažan otpor i najboljima.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 avg 2011, 19:24

Gled'o sam prvi set između Nadala i Verdasca. Fernando je mog'o isti riješiti u svoju korist, al' Nadal je pokaz'o zašto je dugo bio broj 1, a zašto je Verdasco samo jedan od onih koji mogu iznenaditi. Puno se griješilo (u jednom momentu je omjer winnera i UE bio 5:13 kada je Nadal u pitanju), a skoro svi winneri su bili iz, zna se, forehanda. :mrgreen: Drugi set ne'am snage gle'ati (dovoljno mi je što je prošla 2 na gemove :mrgreen: ), al' pretpostavljam da se ništa bitno nije promijenilo (sudeći po rezultatu). Vidljivo je da Nadal nije onaj pravi i da ukoliko ovakav bude na US Openu, onda možemo očekivati mučenje protiv nekih, uslovno rečeno, slabijih tenisera.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 18 avg 2011, 19:48

Hare_BvB je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:A ako će se mućiti sa Blejkom... neka batali ;)
Blake je stanju dobiti bilo koga kada ima svoj dan. ;) Čovjek koji je nabijao komplekse Nadalu, koji je uništio Fedexov san o olimpijskom zlatu, sigurno nije za potcijeniti (da ne govorim kakve je tragedije pobjedio u ličnom životu). Ove godine je raskinuo saradnju sa Jonsom i trenira sam. Forma mu je u uzlaznoj putanji. Izgubio je par jako tijesnih mečeva. Ovo je jedan od omiljenih Rogerovih turnira i teško da James može do pobjede, ali i dalje je u stanju pružiti snažan otpor i najboljima.
On je nekada mogao dobiti bilo koga, danas ne.
Ima prosjecnu sezonu, dobija one slabije, otpor pruzi Isneru, Nishikorriu, Raonicu, znaci prosjecnim igracima.
Lagano bi trebao Federer.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 19 avg 2011, 02:10

Blue_He4rt je napisao/la:Bogomolov < Murray 1:2
Verdasco > Nadal 2:1
Fish < Gasquet 1:2
Almagro > Berdych 2:1
Kohlschreiber < Monfils 1:2
Federer > Blake 2:0
Ferrer > Simon/Tipsarevic 2:1
Đokovic > Stepanek 2:1

Zanimljivo trece kolo Cincinnatija.Jedino Fedex po meni lagano dalje.Ostalo,zeznuto.Svaki igrac ce proliti dosta znoja za prolazak u cetvrtfinale.Cak i 1.igrac svijeta,posto se sastaje protiv vrlo neugodnog Čeha koji ima jedan od najboljih volley udaraca.Nadalova forma je u silaznoj pitanju i zato sam tipovo na Verdasca.Kada ga je Dodig mogao pobijediti :roll:,postao je nepredvidiv.Finalista Montreala bi mogao kuci.

Izgleda da cu samo Federera pogoditi :mrgreen:
Sreca pa nisam propustio epski mec između Nadal i Verdasca.Dovoljno je reci da su 3 tie-breaka odigrana.Navijao sam za Fernanda jer Nadala ne mogu organski podnijeti.Nazalost Verdasco je srljao kada je najpotrebnije i bezazleno pravio neprisiljenje greske koju su ravne amateru.13 put gubi od 1.reketa Spanije i vjerovatno nece nikad imati upisanu pobjedu u međusobnim duelima.Krivo mi je sto je 100 puta reket bacao od pod,a ni jedan postenski da ga razvali ili mogao je izvesti nesto u stilu Youzhny-og :)

Cetvrtfinale:
Fish-Nadal 1:2
Simon-Murray 1:2
Federer-Berdych 2:0
Đoković-Monfils 2:0
Chelsea F.C.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 19 avg 2011, 02:20

Federer ovo odradi pravo rutinski. Imam osjecaj da je osvajao game kad' je to htio...Ceka ga Ceh Berdych, koji u ovim trenucima igra double sa DC kolegom. Nadam se da nece proci kao u Wimbledonu prosle godine... :roll:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 avg 2011, 11:13

Monolog je napisao/la:Gled'o sam prvi set između Nadala i Verdasca. Fernando je mog'o isti riješiti u svoju korist, al' Nadal je pokaz'o zašto je dugo bio broj 1, a zašto je Verdasco samo jedan od onih koji mogu iznenaditi. Puno se griješilo (u jednom momentu je omjer winnera i UE bio 5:13 kada je Nadal u pitanju), a skoro svi winneri su bili iz, zna se, forehanda. :mrgreen: Drugi set ne'am snage gle'ati (dovoljno mi je što je prošla 2 na gemove :mrgreen: ), al' pretpostavljam da se ništa bitno nije promijenilo (sudeći po rezultatu). Vidljivo je da Nadal nije onaj pravi i da ukoliko ovakav bude na US Openu, onda možemo očekivati mučenje protiv nekih, uslovno rečeno, slabijih tenisera.
Isti smo. :mrgreen: Odgled'o sam 1. set i kasnije mi je dosadilo (vjerovatno zato što me je Verdasco naljutio jer je imao priliku dobiti i prije, a i u tajbrejku (5:3 imao u svoju koristi) :lol:). Al' eto, na kraju je pobjedio Rafu u drugom setu (za kojeg sam mislio da će također pripasti Nadalu). Kasnije sam okren'o na 9:9 u 3. setu i imao sam šta vidjeti - Verdasco katastrofalno servirao i kasnije napravio početničku grešku. Rafa je zadnji poen rutinski osvojio i priveo susret kraju. No ovaj duel nam je potvrdio dvije stvari - Verdasco je igrač s previše oscilacija u igri, pa uprkos sjajnom kretanju i forhendu upropasti mnogo toga (da ne kažem sve) što je ranije postigao, te da je Španac (Nadal) definitivno u padu forme otkako više nije No.1 na ATP ljestvici. US Open bi za njega mogao predstavljati doslovno pakao, ako prethodno ne uđe u formu naravno. :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 avg 2011, 15:25

Uh, danas bismo se mogli oprostiti od Nadala. Ni kladionice više ne vjeruju toliko u njegovu magiju (1.70 je na njega). Fish, s druge strane, je u odličnoj formi i sasvim sam siguran da može oktinuti barem set Rafi (mada, mišljenja sam da će Amerikanac pobijediti). Nadal me jučer nije impresionirao (ok, gled'o sam samo 1. set), a Fish je dobio Gašu ( :( ) u 2 seta. Ne znam, pretežak meč za prognozirati, al' mislim da ovo ide u 3 seta, te da će Amerikanac na kraju slaviti.

Fedex bi također mog'o imati velikih problema sa Berdychom (igr'o sam kontrahendikep). Čeh je jučer pregazio Almagra, Roger, pak, Blake-a. Sasvim sam siguran da ovdje neće Švicarac lako slaviti. Čeha ukoliko bude služio servis, onda će Roger biti na teškim mukama. S druge strane Roger sigurno želi nabildati izgubljeno samopouzdanje pa će ovdje gristi iz sve snage.

Đoković će razmontirati Monfilsa. Francuzu dajem maksimalno 6 gameova u 2 seta. :lol:

Murray bi treb'o dobiti (meni najdosadnijeg tenisera) Simona. Set količnik ne bih prognozirao, al' ne bi trebalo biti u hendikepu. :mrgreen:

U svakom slučaju, čeka nas jedan odličan teniski dan.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 19 avg 2011, 23:26

I opet Federer i Rafa ispadoše prije 1/2f...nisam ovo očekivao..Vidim da je Endi prošao dalje,ali upkos tome mislim da bi Nole ovde trebao uzeti titulu.

Kako stvari stoje,u 1/2 ide na Berdiha(očekujem da tuče Monfisa),a Marej dočekuje Fiša..Očekujem prošlonedeljno finale između Srbina i Amerikanca koji je izgleda u životnoj formi.
Zadnja izmjena: mnogo_smo_jaki, dana/u 19 avg 2011, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 19 avg 2011, 23:29

Ovaj Fish bi vrlo lahko mogao uzeti US Open! :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 19 avg 2011, 23:35

Ja Federera po prvi puta u zivotu jednostavno nisam mogao da gledam. Odgledao sam prvi set i maksimalno se razocarao, te nakon toga pratio sam rezultat. Onda odgledam tie break, i opet ista situacija... :(
Jednostavno, njegova igra se puno razlikovala od one s Del Potrom. Sad', sta je u pitanju, ja ne znam. :?
Gledao sam i Nadalov mec, i on je daleko od samopouzdanja kojem sam se nekad', u bliskoj proslosti, divio. Malo je reci da mu je to samopouzdanje poljuljano! Ko/Sta je razlog tome?! Pa sigurno Djokovic. :mrgreen:
Pitam se samo kako li ce izgledati igra Rafe na US-u, gdje on brani velikih 2000 bodova... :roll:
I ovaj masters ode u ruke Novaku!
Zadnja izmjena: kobe24, dana/u 19 avg 2011, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 19 avg 2011, 23:36

mogao bi se ovaj tenis svest na jednog tenisera sto nebi valjalo
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 19 avg 2011, 23:38

Nego, nema mi nesto Ede, nemam s kim tugovat... :cry: :cry:
:lol:

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 19 avg 2011, 23:41

Trenutno Đoković nema konkurenciju baš kao što Federer nije imao u svoje vrijeme.Nadal je svoje trofeje najteže zaradio a trenutno igra svoj najgori tenis u životu, sa 19 godina je igrao mnogo bolje nego danas.
FEDERER= KLOC

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 19 avg 2011, 23:44

kobe24, ja mnoge meceve Federera nisam mogao da gledam, pratim ga od tamo negdje malo prije Wimbledona 2003- razlog je jednostavan = boli me kad pobjedjuje sam sebe :s i sad tie brake i imao je par sansi samo da ubaci lopticu i on stalno u out :/ ne znam kako mu je tako oslabila koncentracija :/ RF <3
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 avg 2011, 23:57

Murray osvaja ovaj turnir.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 20 avg 2011, 00:07

Virtu4l je napisao/la:Murray osvaja ovaj turnir.
Ja mislim da ti imas više vjere u Murraja nego on sto ima u sebe :D

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 20 avg 2011, 00:09

Gledajući Federera ove godine zaključio sam da, kako mu se karijera bliži kraju, sve teže dobija ili u najgorem slučaju gubi od igrača koje je prije najlakše dobijao, od igrača koji igraju agresivan napadački tenis sa ravnim udarcima. Gasquet, Berdych, Tsonga, Melzer . . .
Odavno goreg Federera nisam gledao. Manjak samopouzdanja, slaba koncentracija, slabo namještanje na udarce itd, sve u svemu jako slabo izdanje. Mora se srediti do US Opena, inače neće biti dobro.

Rafa isto tako ima problema sa samopouzdanjem i očigledno je da su porazi od Novaka dosta uticali na njegovu psihu. Čak ni poeni koji bi mu ranije podizali samopouzdanje, a bilo je danas nekoliko takvih, nisu mu puno pomogli. Također treba pohvaliti i sjajnu igru Fisha koji igra najbolji tenisu u svom životu. Samo neka nastavi ovako i biće ogroman problem favoritima na US Openu.

Na kraju, ostaje činjenica da trenutno jedan čovjek hara tenisom, a to je Novak Đoković koji ima velike šanse da osvoji i ovaj masters a onda pokuša doći do svog četvrtog GS-a, jer slaba forma Rogera i Nadala daje mu velike šanse za to i čini ga velikim favoritom na predstojećem GS-u !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 20 avg 2011, 00:10

Mislim da Monfils nema ama bas nikakvog udarca da bi se imalo suprostavio Novaku. Ja stvarno ne znam kako se on "progurao" u TOP 10? Po meni je Tsonga puno, puno kvalitetniji igrac od njega. Njegov servis je jedan od boljih na touru, a ni ostali mu udarci nisu za bacit, pokazalo se to u mnogim mecevima. U Wimbledonu dogurao do same zavrsnice, pa Montreal... mislim da je ovo ispadanje od Bogomolova rezultat velikog umora, jer, u svim segmetnima je jaci od Amerikanca (mada, ne pobjedjuju uvijek ni najbolji). Tsonga, sigurno ulazi u TOP 10, i bice jedan od tenisera koji ce obavezno mrsiti racune ovoj prvoj cetvorci. No, vratimo se drugom Francuzu (Gaelu :mrgreen: ). Kao sto sam rekao, igrac bez nekog extra poteza, zna nekada bljesnuti onaj njegov forehand, kad' se najmanje ocekujes bubne neku zahtjevnu paralelu. Svidja mi se njegova borbenost, spretnost pri vracanju nekih izuzetno teskih udaraca protivnika, medjutim, ne moze se sve vratiti. Na mrezi je, takodjer vrlo snalazljiv, cini mi se da je uvijek korak ispred protivnika. Ali, dzaba sve, kad' on nema udarca da napadne, slabo je to.
Ocekujem maximalno 5-6 gemova protiv Djokovica.
Izdržati, to je temelj vrline!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 20 avg 2011, 00:16

Virtu4l je napisao/la:Murray osvaja ovaj turnir.
:lol:
"Indija,Pakistan..."

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 20 avg 2011, 00:18

formance je napisao/la: Na kraju, ostaje činjenica da trenutno jedan čovjek hara tenisom, a to je Novak Đoković koji ima velike šanse da osvoji i ovaj masters a onda pokuša doći do svog četvrtog GS-a, jer slaba forma Rogera i Nadala daje mu velike šanse za to i čini ga velikim favoritom na predstojećem GS-u !
Ne znam, ja Nadala ne bi nikada otpisivao. Kad se najmanje nadas, on osvoji GS (isti slucaj na RG-u). Slaba forma na turnirima prije GS-a, slabo otvaranje turnira, provlacenje u prvim kolima, i na kraju osvoji. "Lukav" je Spanac :mrgreen:
Izdržati, to je temelj vrline!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.