Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: FC Manchester United
Darren Ferguson

"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
A to je uz motivaciju jedan od najvaznijih karakteristika svakog velikog trenera. Murinjo je veliki motivator i to je jedan od glavnih segmenata u njegovoj uspjesnoj trenerskoj karijeri. Za Ciru se govrilo da je los strateg i da je sve positgao zhvaljujuci neobicnoj moci da motivise igrace. Fergi je kompletan, on ima bas sve. Cudno je kako odrzava motivaciju kod igraca, ne dozvoljava pretjerane oscilacije u formi,.. Cudno je kako ga se Gigs i Skols nisu zasitili kroz sve ove godineTrasimaco je napisao/la:To je i moje misljenje. Mada smatram da on nije takav tip menadzera koji bi se zadrzao nekih 10 godina. Inace kad ljudi porede menadzere, u obzir uzimaju samo trofeje, ali ne i okolnosti pod kojima je odredeni menadzer dosao do njih. Samo ce ti izlistati podatke sa wikipedie i reci - eto vidis.Fergie je u klubu cetvrtinu stoljeca i stvorio je 5-6 vrhunskih generacija. To je nesto sto Mourinho nije uradio i bez obzira koliko bio dobar u nekim stvarima, ne moze ni priblizno zamijeniti Fergiea na ovaj nacin. Tranzicija, to da, ali dugotrajan posao, to nikako. Ja bih najvise volio kad bi se Giggs ozbiljno zagrijao za taj posao. Mislim, ako bilo koji igrac poznaje United, sistem i nacin rada, odgoj mladih igraca - to je on. On je jedan od zastitnih znakova Uniteda vec 20 godina. Samo mi djeluje da nema tu drskost i nije nemilosrdan kao Fergie. Mediji ga se ne bi plasili i bio bi pod strasnim pritiskom. Ja se ipak trudim da ne razmisljam sta ce biti kad sef ode i nadam se da ce biti tu bar jos 5 sezona.

A ne mislim da Mancester nakon Fergija treba igrati isti stil,.. Fergi je jedinstven i njega niko ne moze iskopirati. Treneri kao Klop bi bili uspjesni kada bi u tim ubrizgali svoju viziju igre,.. Nastavljanje Fergijevog puta bi bila losa kopija, vjerovatno i neupsjesna.
Napadacki fudbal je najplodonosniji.
-----------Kin------------------
----------------Skols..........
...Bekam-------------Gigs---
-----------Kol---Jork----------
Ovaj tim je igr'o apsolutno napadacki fudbal i redovno torpedovao protivnicke mrze,.. Rucnu nisu povlacili ni kada su vodili 2,3 - 0. Borusia Dortmund ili Barselona ne igraju nista ofanzivnije nego sto je MU igrao tih godina. Rek'o bih da je MU tada bio ofanzivniji nego Dortmund sada. Zbog toga ne vidim razlog zbog kojeg Klop ne bi bio uspjesan sa svojom ofanzivnom taktikom.
A pustite se destruktivaca, kakvi destruktivci,.. To je igrac manje u timu. Zasto Barsa ne uzme destruktivca ako je neophodan. Kod njih cijeli tim igra odbranu, cijeli tim igra napad. To je pobjedonosna igra.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- Bošnjanin_89
- Kontakt:
Sto se mene tice, ne vjerujem da bi se bilo ko od ovih bivsih igraca snasno do te mjere da bi bio dostojna zamjena za Fergija, mozda se Kantona namece kao najautoritativniji po nekom karakteru, ali prevelik bi bio rizik povjeriti United nekome ko i nema nekog iskustva. Murinja ne bih volio, najvise zbog njegovog ponasanja jer je pravo arogantno deriste, neka ga u Realu, nek prkosi Barci koliko moze, to mi bar ne smeta..
Ja bi najvise volio Mojesa, covjek je od Evertona napravio izuzetnu ekipu, ima kontinuitet dobrih rezultata, odlicno poznaje prilike u Premiershipu, i meni se bar cini kao neko ko bi se mogao nositi sa tim teretom kojeg ce Fergi ostaviti svome nasljedniku. Pored njega tu je i Klop koji cini cuda sa Dortmundom, poslije Barce igraju najljepsi fudbal, ali nisam bas siguran koliko bi mogao provesti u djelo tu svoju igru u Premiershipu, ipak je Bundesliga mnogo „meksa“ liga i podobnija za onakav stil, no cinjenica je da je covjek genije, tako da bi se vjerovatno snasao, e sad pitanje je koliko bi mu vremena trebalo i da li bi mogli racunati na njega na duzi period. Zato sam prije za Mojesa jer vjerujem da bi se prije adaptirao i u slucaju dobrih rezzova duze ostao, ali to ne znaci da bih imao nesto protiv dolaska Klopa.
Ja bi najvise volio Mojesa, covjek je od Evertona napravio izuzetnu ekipu, ima kontinuitet dobrih rezultata, odlicno poznaje prilike u Premiershipu, i meni se bar cini kao neko ko bi se mogao nositi sa tim teretom kojeg ce Fergi ostaviti svome nasljedniku. Pored njega tu je i Klop koji cini cuda sa Dortmundom, poslije Barce igraju najljepsi fudbal, ali nisam bas siguran koliko bi mogao provesti u djelo tu svoju igru u Premiershipu, ipak je Bundesliga mnogo „meksa“ liga i podobnija za onakav stil, no cinjenica je da je covjek genije, tako da bi se vjerovatno snasao, e sad pitanje je koliko bi mu vremena trebalo i da li bi mogli racunati na njega na duzi period. Zato sam prije za Mojesa jer vjerujem da bi se prije adaptirao i u slucaju dobrih rezzova duze ostao, ali to ne znaci da bih imao nesto protiv dolaska Klopa.
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA
Vise nego neozbiljno bilo bi stavljanje na mjesto managera najveceg kluba u Engleskoj covjeka cije je svo menadzersko iskustvo vodjenje reprezentacije Francuske u fudbalu na plazi. Cantona je najjaca licnost od svih nasih legendi, ali to nije dovoljno. I Giggs i ostali se moraju dokazat prvo negdje. Mislim da bi Steve Bruce dosao u obzir prije svih njih.
Valencia, ja jaku odbranu veoma cijenim i ne bih zelio nista mijenjati. Sta mislis zasto United ima tako malo poraza u LP u zadnjih 5 sezona? Prije su uvijek igrali izrazito napadacki fudbal i to je bilo lijepo gledati, ali rezultata u Evropi nije bilo. Uvijek blizu, ali nikad tu. Izuzev 1999. ali tada su morali biti kilometrima ispred svih da bi osvojili trofej. Fergie je i sam priznao da odsustvo rezultata u LP smatra teskim sopstvenim neuspjehom i da se posebno koncentrisao da to popravi. To je i uradio. A sve zato sto je stvorio vrhunsku odbranu i unio mnogo vise discipline na taj segment igre. Barcelona je jedini razlog zasto United sad nema naprimjer 5 titula prvaka Evrope, jer da je bilo ko drugi bio nasuprot Uniteda, pao bi. Ali na neki nacin je i dobro sto ima jedan novi izazov u liku Barcelone. Vjerovatno ce ostati duze. 

A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
Ja sam rekao da bi Giggs bio moja zelja nekad u buducnosti. Najvise zbog toga sto bi to bilo romanticno, a i covjek stvarno poznaje United uzduz i poprijeko i njihov je covjek od glave do pete. On vec odavno radi na tom polju i priprema se za menadzersku karijeru. Uostalom, ucio je od najboljeg. Ne bih se iznenadio da postane Fergiev pomocnik kad se povuce. Na neki nacin, to vec i jeste neko vrijeme.VanTheMan je napisao/la:Vise nego neozbiljno bilo bi stavljanje na mjesto managera najveceg kluba u Engleskoj covjeka cije je svo menadzersko iskustvo vodjenje reprezentacije Francuske u fudbalu na plazi. Cantona je najjaca licnost od svih nasih legendi, ali to nije dovoljno. I Giggs i ostali se moraju dokazat prvo negdje. Mislim da bi Steve Bruce dosao u obzir prije svih njih.

Realne opcije su vec druga prica.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
moyes ili bruce.. meni treceg nema... dovoditi spance, francuze, portugalce, mongolce za trenere nema potrebe...
Ma o cemu vi pricate, kakve zamjene za SAF-a, on ce zivjeti jos 100 godina. 

ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
Problem i jest u tome sto jake licnosti jednog kluba,imaju normalno, strasan ugled u tom kubu.Trenerska licenca ne zanci odma,ev ga novopeceni trener,dobra zamjena,....U Njemackoj imamo klasnicni primjer,trener kao sto je Klopp prvo se pure dobro najeo u Mainzu,pa tek je onda nesto napravio u Dortmudnu,mada je jos mlad trener ima puno toga da uci.Marcus Babbel dozivio katasrofu u Stutgartu,pa se sad kali u jadnoj Herti,...Na ovim primjerima vidimo da Manchi poslije SAF-a treba trener,koji ima iskustvo kako u domacim ligama ,talo i u LP tipa Blanca,Deschampa(koji sa Marseilleom maximum izvlaci),pa cak i Marin ONeal,......sto da ne,.....
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Siguran sam da ce se Fergie potrudit da ipak njegov odlazak prodje bez turbulencijeVanTheMan je napisao/la:Kad ode Fergie pocece odmah price o propasti Uniteda, novih 26 godina bez titule i slicno, svi ce biti protiv nas i nadati se losim rezultatima. I unutar kluba ce biti turbulencija. To je sigurno. Zbog toga mu zamjena mora biti trener svetske klase, neko ko ce odmah da ostvari rezultate i tako i igracima i svijetu dokaze da ce zivot u Manchesteru teci dalje i bez SAFa. Zbog toga sam ja za Mourinha, s njim bi najbezbolnije prezivjeli taj period prelaska, pa makar po cijenu da i odigramo ponekad bunker i da moramo trpjet njegove ispade.

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Trener koji moze da bude zamjena SAF barem za mene je: 1.Blanc, 2.Guardiola, 3.Rednap
Blanc je mlad i veoma perspektivan trener, dobro vodi FR i sa Bordom bio odlican. Poznaje dobro United tako da mislim da bi se dobro uklopio i da bi sa Unitedom pravio prave stvari.
Guardiola jest da ima sjajnu generaciju ali covjek voli mlade igrace forsirati, mnogo kombinatorike i kada protivnicki igraci imaju loptu njegovi odmah vrse pritisak da oduzmu loptu. Mislim da bi i on doveo mozda kojeg talenta is Spanije sa sobom i napravio ga igracem.
Rednap stari lisac i zaista koju god ekipu je vodio bilo je sa dobrim uspjehom. Spurse dobro vodi svake godine su u vrhu EPL.
Blanc je mlad i veoma perspektivan trener, dobro vodi FR i sa Bordom bio odlican. Poznaje dobro United tako da mislim da bi se dobro uklopio i da bi sa Unitedom pravio prave stvari.
Guardiola jest da ima sjajnu generaciju ali covjek voli mlade igrace forsirati, mnogo kombinatorike i kada protivnicki igraci imaju loptu njegovi odmah vrse pritisak da oduzmu loptu. Mislim da bi i on doveo mozda kojeg talenta is Spanije sa sobom i napravio ga igracem.
Rednap stari lisac i zaista koju god ekipu je vodio bilo je sa dobrim uspjehom. Spurse dobro vodi svake godine su u vrhu EPL.
There is only one United!!!!
I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.
I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.
on je legenda Real Zaragoze više nego chelsea, ali ako je vaša legenda onda je haman i tottenham-ova legendaJohnyx95 je napisao/la: Znaci cijenite nase legende.![]()
Gus je previse 'lud' da bi bio dobar trener. Al opet nikad se ne zna...

http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years
ne šalim se jer koliko sam ga pratio kao igrača i kao trenera pokazivao je autoritet na i van terena bez nekih ekscesaMartex je napisao/la: Reci za se zayebavasOnda komotno stavimo Ibrahima Crnkica za trenera
inače osim njega u konkurenciji su : Moyes, Deschamps, Guardiola...i eventualno Klopp
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
Sve to stoji ali kakve su mu trenerske kvalitete? Od ovih ostalih jedino Guardiola i Mourinho dolaze u obzir eventualno Redknapp i Mirza Varesanovicja.neron je napisao/la:ne šalim se jer koliko sam ga pratio kao igrača i kao trenera pokazivao je autoritet na i van terena bez nekih ekscesaMartex je napisao/la: Reci za se zayebavasOnda komotno stavimo Ibrahima Crnkica za trenera
inače osim njega u konkurenciji su : Moyes, Deschamps, Guardiola...i eventualno Klopp

"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
mislis prandelliMartex je napisao/la:Sve to stoji ali kakve su mu trenerske kvalitete? Od ovih ostalih jedino Guardiola i Mourinho dolaze u obzir eventualno Redknapp i Mirza Varesanovicja.neron je napisao/la:ne šalim se jer koliko sam ga pratio kao igrača i kao trenera pokazivao je autoritet na i van terena bez nekih ekscesaMartex je napisao/la: Reci za se zayebavasOnda komotno stavimo Ibrahima Crnkica za trenera

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Upravo taj 

Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
Samo da je trener sa ostrva.Kopneni ne dolaze u obzir.Unistili bi dio engleskog fudbala,a i Manchester.
<3 Bosna i Hercegovina <3 Manchester United <3 NK Celik <3
- Sexmachineboy
- Kontakt:
Rio Ferdinand is poised for a sensational return for Manchester United against Tottenham on Monday night.
It would be a huge boost for United and England coach Fabio Capello.
Ferdinand feared he would be out for 10 weeks with a hamstring injury picked up against West Brom in the season’s opener on Sunday. But the centre-back, 32, has made a staggering recovery, according to ‘The Sun’.
He is now back in the frame for England’s crucial Euro 2012 qualifiers in Bulgaria and at home to Wales in September.
But United boss Alex Ferguson has had bad news on skipper Nemanja Vidic.
The Serbian defender is out for six weeks with the groin injury he picked up against the Baggies - a month longer than first thought.

It would be a huge boost for United and England coach Fabio Capello.
Ferdinand feared he would be out for 10 weeks with a hamstring injury picked up against West Brom in the season’s opener on Sunday. But the centre-back, 32, has made a staggering recovery, according to ‘The Sun’.
He is now back in the frame for England’s crucial Euro 2012 qualifiers in Bulgaria and at home to Wales in September.
But United boss Alex Ferguson has had bad news on skipper Nemanja Vidic.
The Serbian defender is out for six weeks with the groin injury he picked up against the Baggies - a month longer than first thought.

Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.
SAF: "Chicharito is back in training and doing very well."
Super, sa njim smo jaci jos 20%!
Super, sa njim smo jaci jos 20%!
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
dokle nam je Vidic ?? hoce igrati sada ovuu tekmu ili ce odmarati ovo kolo ??
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.