FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

roy_makaay
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la roy_makaay » 16 avg 2011, 18:00

Kad ste se "ufatili" statistike u vezi prva dva kola,da i ja kažem da je Bayo jedina ekipa u BuLi koja u prve dvije tekme nije imala ni jednu hundertprocentige(stopostonu) priliku za postizanje gola.Bolje i to nego imat 5 po utakmici i sve omašit. :D
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 16 avg 2011, 18:12

Procitah i ja tu Titanovu kritiku. Ima tu nesto... Odlaskom MvB izgubili smo takvu osobu. Istina da ga je Gustavo zamijenio, ali po meni samo igracki. Ocekivalo se da ce Schweinsteiger postati onaj pravi vodja, ali nema on taj karakter. Po meni nema ga ni Lahm, treba imati autoritet medju svojim igracima, a cini mi se da ga Lahm nema (sjetimo se duela Lahm-Robben :? ). Mislim da menadzment Bayerna mora poraditi na tome da se od nekog iz ekipe napravi vodja. Nije to lako, treba imati neke predispozicije. Mislim da ih ima Neuer, ali od njega se ne moze to ni ocekivati, jer je tek stigao.
Sto se tice Robbena, mislim da on ne ide nigdje, u najmanju ruku dok se ne obezbijedimo nekim igracem njegovog kvaliteta (neki bombastican transfer). Toga nece biti uskoro, tako da mislim da ni Robben nece uskoro otici.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 17 avg 2011, 11:29

Kakva su vasa ocekivanja za veceras? Ocekuje nas najvjerovatnije isti sastav kao i protiv Wolfsburga,s tim sto se nadam da ce Olic dobiti malo vise priliku (mislim kako bude spremniji da ce vise i igrati).
Gledam malo na kladionici cista pobjeda 1.30, a hendikep je 1.40. hehehehe
ne bi se usudio igrati taj hendikep
Stern des Südens

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 17 avg 2011, 12:13

Ocekivanja su poznata: samo pobjeda dolazi u obzir.
Igramo u najjacem sastavu, znaci nema izgovora. Zurich nije bezopasan protivik, ali realno nisu ni neka klasa.

Ne igra im ni ovaj Žitić...ili bjese Kukuruzović? :?
Veceras pred utakmicu mijenjam avatar pa stoga ocekujem golijadu od strane Mariona. Bez dva gola necu da pricam. :lol:

Najava utakmice:
[youtube][/youtube]
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 17 avg 2011, 12:47

Ocel koji kanal prenositi :?: :?:
Zemljo tisucljetna,na vjernost ti se kunem !

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 avg 2011, 12:54

Tekma je na SAT 1.

Sto se iste tice, nadam se samo da necemo biti neugodno iznenadjeni. Malo opreznosti pred Svicarce ne bi bilo na odmet. 8-)

Ja iskreno ocekujem pobjedu, pa makar ona bila sa jednim golom razlike. Imamo mnogo dominantniju momcad i sve osim naseg trijumfa je ravno senzaciji.
Sastav bi trebao biti isti kao i protiv Vukova, osim sto bi Robben mogao zaigrati umjesto Kroosa.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 17 avg 2011, 13:01

rase.king je napisao/la:Ocekivalo se da ce Schweinsteiger postati onaj pravi vodja, ali nema on taj karakter.
Ja mislim da je on pravi vodja kakvog bi ekipa trebala imati,ali da ga sputava to sto nije kapiten.Svi znamo,kad je u najboljem izdanju,kako komanduje na terenu,ali kako da se suprotstavi kapitenu i Bayerna i Njemacke :?
Sigurno mu nije bilo ni lahko kad su ga sredinom prosle sezone nazivali Chefchen u medijima.
LvG je napravio sranje kad je ostavio Lahma kao kapitena.
rase.king je napisao/la:Po meni nema ga ni Lahm, treba imati autoritet medju svojim igracima, a cini mi se da ga Lahm nema
Ma nije da ti se cini,to je tako,nazalost.Prvi put da sam vidio Lahma da kapitenski odbrusi je bilo u utakmici protiv Brazila i to Gomezu nesto nagovori,ali on samom pojavom nije kapitenski materijal.
Za razliku od Ballacka npr.
rase.king je napisao/la: Mislim da ih ima Neuer, ali od njega se ne moze to ni ocekivati, jer je tek stigao.
Hoces haos da napravis na tribinama :D
Jedan ultras da bude kapiten Bayerna,to bi kamenovanje bilo :D

Veceras se bojim bilo sta ocekivat,nakon onakva prva dva kola.Petarda bi bila najbolja :lol:
Uglavnom,nadam se da necemo primiti gol i da cemo ih najmanje dobiti s 2:0,posto je potreban jedan psiholoski boost pred HSV. :)
#miasanmia

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 17 avg 2011, 13:09

JetSet_Hantraga je napisao/la:

Najava utakmice:
[youtube][/youtube]
Sta im znaci ovo "dahoam" ? :D
#miasanmia

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 17 avg 2011, 13:31

schweinsteiger je napisao/la: Sta im znaci ovo "dahoam" ? :D
znači "kod kuće", "kući" ... sleng je ...

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 17 avg 2011, 13:55

thulkazal je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la: Sta im znaci ovo "dahoam" ? :D
znači "kod kuće", "kući" ... sleng je ...
Na hochdeutsch "daheim", na bavarskom "dahoam". :geek:
@thulkazal je preveo. ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 avg 2011, 15:55

Izgleda Timo pred potpisom za Anzhi Makhachkala , prihvatio je uslove koje nude rusi još se samo čeka odgovor Bayerna.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 17 avg 2011, 16:19

Saurman je napisao/la:Izgleda Timo pred potpisom za Anzhi Makhachkala , prihvatio je uslove koje nude rusi još se samo čeka odgovor Bayerna.
Bila je to opcija dok je Vidal trebao doci, a poslije se vise nije nista spominjalo.
Evo vidim sad opet prica o njegovom odlasku.
Iskreno mislim da nam nije neophodan, moze Pranjic popuniti prazninu u veznom redu, ako bude bilo potrebe za tim. Tu je i Alaba, pa sto se mene tice moze ici. Godine ga stizu (od njega stariji samo HJB i DvB), a bilo bi lijepo uzeti nesto para za njega (kad se sjetim koliko smo ga platili :roll: ).
Dobar je, ali ne i neophodan nasoj ekipi.
Ipak, mislim da do ovog transfera nece doci.

Je li neko citao sta se desava sa ovom kritikom koju je Kahn uputio Lahmu i Schweiniu :?: Obojica su preko medija odgovorili na njegovu kritiku, ne prihvatajuci je, dok je Beckenbauer podrzao ovu kritiku.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 avg 2011, 17:42

prodaja tyme bi mislim bila dobra stvar, gustavo je definitivno jači, a alaba je igrač koji svakako treba dobit više prostora, momak stvarno ima petlje, odvažan je, a iako tako mlad za austrijance sjajno igra u repki
Večeras očekujem pobjedu, al da će tako lako biti ne vjerujem, ali ako nas dobro krene onda Zurich tone skroz ;)

vidim gore schweinsteiger brani schweinsteigera, pa svi mi znamo da je to dobar igrač ali to mora još više pokazat na terenu...rekao sam već više puta da čovjek zna zabit bitan pogodak, odigrat sjajno, al nekad je totalno out...kao vođa bi se trebao još više pokazati, al nekako tu on dosta zaostaje za npr. van bommelom, a da ne govorimo koliko za jednim kahnom ili effenbergom...schweini pokaže povremeno, il da kažemo i češče određene liderske kvalitete al to nije dovoljno, mora biti mnogo više sposoban da razdrma ekipu, da je probudi kad se uljuljaju i kada igra nikako ne ide, al on ne dopire do ekipe na pravi način ko ovi drugi spomenuti, naši pravi lideri(nažalost bivši)....a naš sadašnji kapiten je posebna priča, on vala zna ekipu razdrmat i probudit ko niko :D :D kad bi barem sebe probudio ja bi bio sretan, jer odavno mu nisu partije na nivou ko prije ;) al čovjeku su dvije kapitenske trake došle preko glave izgleda :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 17 avg 2011, 17:54

hvala titanu i kralju :)
Saurman je napisao/la:Izgleda Timo pred potpisom za Anzhi Makhachkala , prihvatio je uslove koje nude rusi još se samo čeka odgovor Bayerna.
volio bih da Tymo ode,zato sto mi je drag igrac.Nazalost,za njega vise nema mjesta u prvih 11,ako je ikad i bilo...
A najmanje sto nam treba je nezadovoljan igrac u svlacionici...
rase.king je napisao/la:
Je li neko citao sta se desava sa ovom kritikom koju je Kahn uputio Lahmu i Schweiniu :?: Obojica su preko medija odgovorili na njegovu kritiku, ne prihvatajuci je, dok je Beckenbauer podrzao ovu kritiku.
Ja sam procitao to Lahmovo,ali nisam nigdje nasao odgovor Schweinia i Kaisera...

Ono Lahm sto mu je odgovorio je bilo previse glupo.Tako pricati o covjeku koji je oibljezio jednu eru i u reprezentaciji i u Bayernu,pa moze mu samo zavidit'.Jos mu Kahn moze ocitati i bukvicu kako da vodi tim.
Jadno od Lahma...

@effe
daleko od toga da sam ga branio,vec mislim da ima potencijal da vodi ekipu kad bi mu se ukazalo povjerenje i ima te "bljeskove" nekad,ali to svakako nije dovoljno...
a poredit bilo koga iz ove generacije Bayerna s Kahnom ili Effenbergom je suludo :D

ironija je sto mu je Schweini zamjenik za obje te trake :D
ja mislim da bi to trebalo izbalansirat :D
#miasanmia

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 17 avg 2011, 18:42

Sorry što ulijećem kao padobranac ali i moje mišljenje je da Bayi treba kapiten sa većim autoritetom nego što je sada.. kad se čovjek sjeti Effenberga i Kahna i uporedi ih sa ovim sada = neuporedivo.
Bez uvrede.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 avg 2011, 19:22

@schweinsteiger: ma ja to tako napisao da si ga branio...al kontamo se :D ma schweini bi svakako prije lahma trebao biti kapiten, jer ipak je on podobniji za tu funkciju nego lahm...bez daljnjeg ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 17 avg 2011, 20:23

Viel Gluck ... Cjela njemacka je uz vas :) ...
BvB Echte Liebe !!!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 17 avg 2011, 20:33

@effe_sa
Mi smo obitelj - MIA SAN MIA ; kako onda da se ne skontamo :D
ovo sad igraca sto imamo,ja mislim da Neuer ima najveci kvalitet vodje,ali tesko da cemo njega ikad gledat s kapitenskom :D

@damir_bvb
hvala,ovakve stvari se cijene :D
#miasanmia

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 17 avg 2011, 20:54

BASTIIII :D

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 17 avg 2011, 21:01

Na kladionici sam igrao tacan rezultat 2:0, ali kako sada stvari stoje moglo bi to biti puno vise.
Syebat ce me Mario. :lol:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 5 gostiju.