FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Virtu4l » 26 jul 2009, 11:17

Sova je napisao/la:Kažu može se pasoš dobit za 2 dana ako je hitna situacija :)
Prije je moglo za 2 sata ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ognjeslav
Kontakt:

Post Postao/la Ognjeslav » 26 jul 2009, 12:14

Pitanje: kako su prihvaceni Muminovic i Belosevic u Sarajevu (ne mislim na klub vec na grad)? Obojica su bili momci za primjer (Zoka pogotovo) i nisu incidentni (za razliku od Spaleta koji ne smije mrdnut' nigdje otkako je u Olimpiku, ali sam je kriv za to), ali svejedno, rivalitet je u pitanju, sportski iznad svega i zanima me kako gledate na njih.

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 26 jul 2009, 12:59

Ognjeslav je napisao/la:Pitanje: kako su prihvaceni Muminovic i Belosevic u Sarajevu (ne mislim na klub vec na grad)? Obojica su bili momci za primjer (Zoka pogotovo) i nisu incidentni (za razliku od Spaleta koji ne smije mrdnut' nigdje otkako je u Olimpiku, ali sam je kriv za to), ali svejedno, rivalitet je u pitanju, sportski iznad svega i zanima me kako gledate na njih.
Momci su prihvaceni odlicno, cak im se vise gleda kroz prste nego nasim igracima. Pod nasim mislim na ove koji su prosli sve skole FK Sarajeva. Ali to je nesto tipicno za nas, uvijek smo bili tolerantniji prema igracima koji bi dosli sa strane nego prema nasoj "djeci". Muminovic je ekstra pojacenje bio i moze se reci da je jedan od miljenika navijaca. Nijedan od njih dvojice nisu, kao sto si i sam rekao, incidentni. Belosevica ne poznajem licno ali je zasigurno pravo pojacanje za klub. O Spalevicu necu trositi rijeci, samo mogu reci da nikada ne bi mogao zaigrati za Sarajevo nakon svega.
Mi prema Slaviji ne osjecamo taj vid rivaliteta kao recimo prema Zeljeznicaru. Ne pokusavam umanjiti sportske rezultate Slavije ali jednostavno radi se o klubu sa kojim se ne tako davno pocelo igrati i tek je zadnjih par sezona u vrhu bh fudbala. Rivalitet sa Sirokim i Zrinjskim postoji tako da sam siguran da ce u slucaju da Slavija nastavi sa ovakvim rezultatima i taj vid rivaliteta uskoro doci. To je u interesu i jednog i drugog kluba.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

Ognjeslav
Kontakt:

Post Postao/la Ognjeslav » 26 jul 2009, 13:31

Megaloman je napisao/la:
Ognjeslav je napisao/la:Pitanje: kako su prihvaceni Muminovic i Belosevic u Sarajevu (ne mislim na klub vec na grad)? Obojica su bili momci za primjer (Zoka pogotovo) i nisu incidentni (za razliku od Spaleta koji ne smije mrdnut' nigdje otkako je u Olimpiku, ali sam je kriv za to), ali svejedno, rivalitet je u pitanju, sportski iznad svega i zanima me kako gledate na njih.
Momci su prihvaceni odlicno, cak im se vise gleda kroz prste nego nasim igracima. Pod nasim mislim na ove koji su prosli sve skole FK Sarajeva. Ali to je nesto tipicno za nas, uvijek smo bili tolerantniji prema igracima koji bi dosli sa strane nego prema nasoj "djeci". Muminovic je ekstra pojacenje bio i moze se reci da je jedan od miljenika navijaca. Nijedan od njih dvojice nisu, kao sto si i sam rekao, incidentni. Belosevica ne poznajem licno ali je zasigurno pravo pojacanje za klub. O Spalevicu necu trositi rijeci, samo mogu reci da nikada ne bi mogao zaigrati za Sarajevo nakon svega.
Mi prema Slaviji ne osjecamo taj vid rivaliteta kao recimo prema Zeljeznicaru. Ne pokusavam umanjiti sportske rezultate Slavije ali jednostavno radi se o klubu sa kojim se ne tako davno pocelo igrati i tek je zadnjih par sezona u vrhu bh fudbala. Rivalitet sa Sirokim i Zrinjskim postoji tako da sam siguran da ce u slucaju da Slavija nastavi sa ovakvim rezultatima i taj vid rivaliteta uskoro doci. To je u interesu i jednog i drugog kluba.
Hvala na korektnom odgovoru ;) . Naravno da nemate taj vid rivaliteta kao prema Zelji, generacije su odrasle uz sarajevski derbi i ne moze se to preko noci promjeniti bez obzira na lose rezultate Zelje ili dobre rezultate Slavije. Belosevic je ekstra decko (da nije fudbaler bio bi harmonikas :mrgreen: ) i dobar lijevi bek (u jednom trenutku ga je malo dijelilo od potpisa ugovora sa Bragom) koji je mnogo bolji u fazi napada (centrasutevi su mu srezani i precizni) nego u odbrani (mekan u duelu).
Spalevic je problematican generalno, ne samo na terenu i nije neki covjek (da nije bio najbolji igrac, popio bi batina i batina ovdje,ali mu se dosta toga tolerisalo,a mislim da ga pola igraca PL mrzi zbog njegove prgavosti).
Drago mi je da su nasi momci dole dobro prihvaceni i sto igrom zasluzuju mjesto u prvih 11.

High

Post Postao/la High » 26 jul 2009, 13:54

Poslije ovog dobrog rezultata i plasmana u trece pretkolo treba se dosta pripremati za utakmicu u Svedskoj,ali i za revans na Kosevu.Protiv Spartaka dosta gresaka,veliki broj prilika je mogao biti iskoristen sa njihove strane,ali na nasu srecu sve se dobro zavrsilo,jos smo ih kaznili za to u 88.minuti.Torlak,Maksumic odlicno odigrali protiv Spartaka,nadam se da ce nastaviti sa dobrim igrama.Drago mi je zbog Jahovica jer je postigao pogodak jer se momak trudi,zalaze,i mnogi se trebaju ugledati na njega.Eto,Muminovic nije ni igrao,ali prosli smo,to je vazno.Ponavljam,treba ginuti na terenu sad u cetvrtak,jer sigurno da su igraci Helsingborg-a ozbiljno shvatili zadnju utakmicu i da nece nista prepustiti slucaju u sljedece dvije,ali i ostale utakmice.Imaju dobru ekipu,i ne treba se zavarati zbog cinjenice da su jedva prosli predstavnika Gruzije.

I posvetite se temi.Hvala
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 26 jul 2009, 14:00

Ognjeslav je napisao/la:Hvala na korektnom odgovoru ;) . Naravno da nemate taj vid rivaliteta kao prema Zelji, generacije su odrasle uz sarajevski derbi i ne moze se to preko noci promjeniti bez obzira na lose rezultate Zelje ili dobre rezultate Slavije.
Ma normalno da mora proci barem koje desetljece dok to sve ne bude na istom nivou kao derbiji izmedju Sarajeva i Zeljeznicara. Ali ako Slavija odradi jos dvije-tri ovakve sezone to ce sigurno biti na nivou utakmica sa Sirokim i Zrinjskim, a uz to jos dodaj i taj "lokalni" smek. Meni, a i vecini navijaca Sarajeva, su utakmice sa ova dva hercegovacka kluba odmah poslije derbija: kako zbog kvalitetnog fudbala tako i zbog uslova igre - dole nam je recimo sudjenje zadnjih par sezona uvijek bilo fer. A koliko sam upucen u situaciju kod vas, Slavija i nije daleko od toga. Naravno, ne trebamo biti licemjerni pa reci da tu ne postoji rivalitet i iz nekih drugih aspekata ali cak ni to ne mora biti nesto negativno, naprotiv.

Belosevic je radilica na terenu, malo me podsjeca pristupom na Hadzica dok je Muminovic veliki smeker, namazan igrac. To je barem dojam koji sam ja stekao.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

ZOI1984
Kontakt:

Post Postao/la ZOI1984 » 26 jul 2009, 16:36

megaloman ti je fino objasnio u vezi muminovica,belosevica i slavije...
ako si ciljo na to da postoji neka mrznja prema njima zato sto su srbi ili prema slaviji jer je srpski klub,vjeruj ta mrznja je puno veca prema zelji(pa i prema celiku) i svemu sto ima veze s njima
ovo bi ti isto odgovorili i zeljovci sigurno...

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 26 jul 2009, 17:21

Bezveze je zo sto prvu igramo u gostima,navijaci koji su htjeli da idu u svetsku,nece moci izvaditi vize do cetvrtka,al siguran sam da ce biti nase diaspore iz skandinavskih zemalja ;) Uvjeren sam da mozemo proci i ovaj helsinborg,gledao sam ih malo protiv gruzijaca,nisu nista posebno,akoBoga izvucemo dobar rezultat dole i onda u revansu na punom kosevu :lol:

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 26 jul 2009, 17:29

jedno pitanje poslije treceg pretkola ima jos jedno "kolo" pa grupna faza ili?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 26 jul 2009, 17:34

nick je napisao/la:jedno pitanje poslije treceg pretkola ima jos jedno "kolo" pa grupna faza ili?
Poslije treceg pretkola ide play-off i onda idu grupe evropske lige ;)

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 26 jul 2009, 17:36

ultra@rajvosa je napisao/la:
nick je napisao/la:jedno pitanje poslije treceg pretkola ima jos jedno "kolo" pa grupna faza ili?
Poslije treceg pretkola ide play-off i onda idu grupe evropske lige ;)
a koja je razlika izmedju plej ofa i recimo 3 pretkola,po sistemu igranja?

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 26 jul 2009, 17:44

Mislim da nema nikakve razlike,vec se samo zove play-off zato sto se igra uoci grupa... :roll:

Sova
Kontakt:

Post Postao/la Sova » 26 jul 2009, 17:47

Nema nikakve razlike, ko prođe ide u grupe, ko ispadne, ispao je 8-)
I ko se nad'o ale...

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 26 jul 2009, 18:01

onda su ga jednostavno mogli nazvati, 4. pretkolo :D

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 26 jul 2009, 18:51

Ev helsinborg vodi kuci na poluvremenu gefle 1-0

Sova
Kontakt:

Post Postao/la Sova » 26 jul 2009, 19:04

lolo je napisao/la:onda su ga jednostavno mogli nazvati, 4. pretkolo :D
Ne bi UEFA bila UEFA da ne komplikuje :lol: Nije Kup UEFA već je Liga Evrope... ih! :)
I ko se nad'o ale...

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 26 jul 2009, 20:27

moze li mi ko naci raspored utakmica sarajeva za ovu prvu polusezonu treba mi hitno unaprijed hvala
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

BegA_SA
Kontakt:

Post Postao/la BegA_SA » 26 jul 2009, 20:33

1. kolo:
Sarajevo – Sloboda

2. kolo:
Modriča – Sarajevo

3. kolo
Sarajevo – Velež

4. kolo:
Olimpik - Sarajevo

5. kolo:
Sarajevo – Travnik

6. kolo:
Sarajevo - Laktaši

7. kolo:
Leotar – Sarajevo

8. kolo:
Sarajevo – Čelik

9. kolo:
Široki – Sarajevo

10. kolo:
Sarajevo – Zvijezda

11. kolo:
Zrinjski – Sarajevo

12. kolo:
Sarajevo – Slavija

13. kolo:
Željezničar – Sarajevo

14. kolo:
Sarajevo – Rudar

15. kolo:
Borac – Sarajevo
SARAJEVO=Evropski Jerusalem :P

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 26 jul 2009, 20:38

BegA_SA je napisao/la:1. kolo:
Sarajevo – Sloboda

2. kolo:
Modriča – Sarajevo

3. kolo
Sarajevo – Velež

4. kolo:
Olimpik - Sarajevo

5. kolo:
Sarajevo – Travnik

6. kolo:
Sarajevo - Laktaši

7. kolo:
Leotar – Sarajevo

8. kolo:
Sarajevo – Čelik

9. kolo:
Široki – Sarajevo

10. kolo:
Sarajevo – Zvijezda

11. kolo:
Zrinjski – Sarajevo

12. kolo:
Sarajevo – Slavija

13. kolo:
Željezničar – Sarajevo

14. kolo:
Sarajevo – Rudar

15. kolo:
Borac – Sarajevo
ok hvala jarane nepase mi ovaj raspored nikako ali haj heheheheeh imao sam nesto u planu pa sam trazio raspored
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 26 jul 2009, 20:48

ima razlike u play off-u ce igrati ekipe koje su ispale iz lige prvaka
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, ErosViverosViv, Google Adsense [Bot], riki46, Rodman i 66 gostiju.