FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bistrikboy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bistrikboy » 26 jul 2009, 08:39

Mislim sa smo poceli sa sastavom:Sehic,Colic(od 46.Simic),Radovanovic,Mesic,Coca,Muharemovic,Bekric,Bucan,Beslija,Kovacevic i Mehic,usli su Culum,svraka i jos neki al' ne znam ko je taj :?
Camac,csh,drop-svaka cast 8-)
Nije bio samo istuk bio je i Janjos,kao i nas Ivica...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Emir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Emir_tm87 » 26 jul 2009, 09:53

drop je napisao/la:Ono što sam ja veceras primjetio jeste da se uvela disciplina koliko-toliko u ekipu,za razliku od dosadašnjeg pristupa.
I trcali su barem 75 minuta kako treba (i to je veliki napredak)...dobili smo i novog kapitena ,Cocalić je zadužio traku i odigrao je vrlo dobro u odbrani.
Ne znam zašto Amar non-stop tjera odbranu da izađu na 30-35 metara i neke ofsajd zamke kad zna i sam da imamo ogranicene igrace za tih stvari...sa ovim igracima je velika kocka se oslanjati na tu taktiku u defanzivi...to jednostavno u našoj ligi ne prolazi jer sve i da korektno urade to (a male su šanse za to jer je veceras npr.Šimić tri puta kasnio za ostalim,tj.minirao ofsajd zamku jer je spor) linijske sudije naše lige ce nas uništiti,posebno na gostovanjima...jednostavno nece mahati,taman i bili ofsajdi.
Momak koji je igrao u samom špicu se nije kako treba sastavio sa loptom,a svakako smo tanki sa napadacima (bez Rovčanina ce to pogotovu teže ici).Još treba cistiti ovaj tim jer ima još nekoliko igraca-parazita od koje nemamo nikakve koristi na terenu (npr.Muharemović i Šimić).
Olimpik ništa posebno,imali jednu šansu i to je to...nešto su pokušavali da odigraju i iskombinuju,ali mislim da su samo jednu kombinaciju uspjeli uvezati za 90 minuta.
n slazem se s tobom: za muharemovica ne mozes reci da nema nikakve koristi od njega jer se bori najvise,presjece dosta lopti,jbg nije neki majstor ali ima koristi od njega

simic je dobar igrac,a mehic nije mogao sam u napadu pored njihove cetvorice, ali ce biti dobro pojacanje sigurno
i sinoc je pokazao koliko je brz i koliko moze trcati a ostalo ce tek vremenom pokazati(svoj sut...)

a najvise su me zadovoljili:radovanovic,culum i mali colic
JA VOLIM ZELJU IMAM KRV PLAVU,
SRCE MI KUCA ZA NJEGOVU SLAVU,
NA CIJELOM SVIJETU SAMO SI JEDAN,
BEZ TEBE ZELJO ZIVOT NIJE VRIJEDAN!!!

Boubacar Dialiba
Kontakt:

Post Postao/la Boubacar Dialiba » 26 jul 2009, 10:17

Samo da izdvojim ove što su baš prejako odigrali. Prvo Cocalić, pa onda Radovanović i Bešlija. Strašno mi je drago što imamo odličnog beka kojem je tek 18, Čolić je naš Santon. Raja ga je baš fino podržala, on odigr'o odlično, nadam se da je bezazlena povreda. Bešlija ekstra borben i pokretniji nego prošle sezone, pripremljeniji, što je logično.
Ne sjećam se da sam ikad gled'o na Grbavici beka koji centrira k'o ovaj Radovanović. Ekstra pojačanje. Dobar je bio i onaj Mešić, visok je, jak. Po meni, Cocalić igrač utakmice. Sve je lopte pokupio, iznosio, svaka mu čast! Kovačević se nije istak'o, Bekrić standardno odličan, Ćulum odigr'o perfektnih 15 minuta, koliko je bio u igri. Mehić se natrč'o k'o lud ali se nije s loptom sastavio kako treba. Ne što je loš, već što je bio sam u napadu. Posjeta prejaka, nestalo karata pred utakmicu. Žao mi što ne vidjesmo Serdarevića, on je baš majstor. Vidjećemo ga u Zenici aBd.

Pozdrav svim ŽELJOvcima!

džermejn
Kontakt:

Post Postao/la džermejn » 26 jul 2009, 12:38

Drago mi je sto je onoliko ljudi doslo,i drago mi je sto me je Zeljo pozitivno iznenadio,nadam se da je ovo dizanje iz mrtvih.....Bešlija je sinoc pokazao da je igračina,borben,prodoran....svaka mu dala :D :D Ćulume Ćulume Ćulumeeeee :D :D :D Cocalic,Colic,Radovanovic,Bekric-cista desetka.....Badžo se natrcao ko konj,al ne moze sam u napadu,Olimpik ****,al bas ;) ;)

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 26 jul 2009, 13:08

5 od Zrinjskog 4 od Lokomotive a svi odlični.

Ono što sam ja primjetio je Bešlija, 21 Bučan pretpostavljam, Coca i kolega štoper. Na zagrijavanju su se po fizičkoj konstituciji izdvajali 13(mali Žigić) kasnije saznajem Milan Ćulum i 15-ka koja nije ulazila. Edis pored njih dvojice ko pjetlić izgleda!

3 katastrofalna na lijevom boku. Napadača ni s glave.

Ipak juče je odigrana ozbiljnija i organizovanija utakmica nego ijedna koju sam ja gledao prošle sezone (propustio sam derbi na Grbavici doduše) uključujući i Zrinjski. Igrači su trčali u linijama i bili na svakoj lopti, nije bilo opuštanja nijedne sekunde.

Šta ipak ovo znači i kakva očekivanja treba da imamo najbolje govori rečenica Amara Osima:

"Ima napretka, više ne jedemo čips i ne pijemo coca-colu!"

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 26 jul 2009, 13:31

Dzoka The maniacs je napisao/la:omG amar im dao kondicioni poslije utakmice haha
jel stvarno?? :mrgreen:

Emir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Emir_tm87 » 26 jul 2009, 13:53

emchoz je napisao/la:5 od Zrinjskog 4 od Lokomotive a svi odlični.

Ono što sam ja primjetio je Bešlija, 21 Bučan pretpostavljam, Coca i kolega štoper. Na zagrijavanju su se po fizičkoj konstituciji izdvajali 13(mali Žigić) kasnije saznajem Milan Ćulum i 15-ka koja nije ulazila. Edis pored njih dvojice ko pjetlić izgleda!

Ipak juče je odigrana ozbiljnija i organizovanija utakmica nego ijedna koju sam ja gledao prošle sezone (propustio sam derbi na Grbavici doduše) uključujući i Zrinjski. Igrači su trčali u linijama i bili na svakoj lopti, nije bilo opuštanja nijedne sekunde.

Šta ipak ovo znači i kakva očekivanja treba da imamo najbolje govori rečenica Amara Osima:

e ako ti je radovanovic (3) bezveze onda slobodno prestani pratiti fudbal predji na neki drug sport...sah npr

P.S izgleda da je kurto coli malom nogu slomio...ako neko vise o ovome zna nek napise
JA VOLIM ZELJU IMAM KRV PLAVU,
SRCE MI KUCA ZA NJEGOVU SLAVU,
NA CIJELOM SVIJETU SAMO SI JEDAN,
BEZ TEBE ZELJO ZIVOT NIJE VRIJEDAN!!!

omerfcz
Kontakt:

Post Postao/la omerfcz » 26 jul 2009, 14:16

Emir_tm87 je napisao/la:
emchoz je napisao/la:5 od Zrinjskog 4 od Lokomotive a svi odlični.

e ako ti je radovanovic (3) bezveze onda slobodno prestani pratiti fudbal predji na neki drug sport...sah npr

P.S izgleda da je kurto coli malom nogu slomio...ako neko vise o ovome zna nek napise
Tako je, neka prati vaterpolo na Otoci. Radovanovic perfektan sinoc, samo da ga ne ureknemo

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 26 jul 2009, 14:46

ma pustite covjeka, mozda mu samo treba objasniti da je Zeljo sinoc igrao u bijelim dresovima, a Olimpik u tamnim, mozda je mislio obratno:)))
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 26 jul 2009, 14:53

Lijevi bek sa brojem 3 je bezbroj puta uvalio Cocu u belaj i u prvom poluvremenu dok mi je igrao pod nosem svaki pas mu je presretnut. Šta sad par centaršuteva znači perfektna igra??

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 26 jul 2009, 14:56

emchoz je napisao/la:Lijevi bek sa brojem 3 je bezbroj puta uvalio Cocu u belaj i u prvom poluvremenu dok mi je igrao pod nosem svaki pas mu je presretnut. Šta sad par centaršuteva znači perfektna igra??
sto ne znaci da je katastrofalan, kako si naveo prije...

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 26 jul 2009, 15:04

muXmania je napisao/la:
emchoz je napisao/la:Lijevi bek sa brojem 3 je bezbroj puta uvalio Cocu u belaj i u prvom poluvremenu dok mi je igrao pod nosem svaki pas mu je presretnut. Šta sad par centaršuteva znači perfektna igra??
sto ne znaci da je katastrofalan, kako si naveo prije...
bek koji odigra katastrofalno u odbrani a u najbolju ruku bude solidan u napadu šlepajući se uz odličnog Bučana je katastrofalno odigrao!

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 26 jul 2009, 15:06

Za tricu se ne slazem u prvih pola sata ispao jednom i to je to.Imao 5 izleta na protivnicku polovinu i 5 centarsuteva koje nismo godinama vidjeli na grbavici!Sadikovic je imao svaki 10 centarsut dobar!
AMAR OSIM!!!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 26 jul 2009, 15:10

csh je napisao/la:Za tricu se ne slazem u prvih pola sata ispao jednom i to je to.Imao 5 izleta na protivnicku polovinu i 5 centarsuteva koje nismo godinama vidjeli na grbavici!Sadikovic je imao svaki 10 centarsut dobar!
bio je (3) jedan od boljih sinoc definitivno

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 26 jul 2009, 15:15

Kad si rekao da je uvalio cocu par puta, poceo sam vrtiti film i nisam se mogao sjetiti...ali sada kada si rekao da se slepao "odlicnom" bucanu (koji se radije tukao, nije otvarao, nije dupli znao ispratit, niti jednom dobro centrirao) jasno mi je tvoje poznavanje ove materije i vjerodostojnost tvog suda oko ovog igraca!
Evo, kad bi lagali i rekli da je los bio radovanovic, opet sa onim centarsutevima je bolji daleko od sadikovica aka digitalne osmice, sto znaci da je pojacanje.

Da ne dubimo....sta je sa malim colicem, to je vijest (oko povrede) koja treba da nas brine???!!???
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 26 jul 2009, 15:24

Seyo_TM je napisao/la:Kad si rekao da je uvalio cocu par puta, poceo sam vrtiti film i nisam se mogao sjetiti...ali sada kada si rekao da se slepao "odlicnom" bucanu (koji se radije tukao, nije otvarao, nije dupli znao ispratit, niti jednom dobro centrirao) jasno mi je tvoje poznavanje ove materije i vjerodostojnost tvog suda oko ovog igraca!
Evo, kad bi lagali i rekli da je los bio radovanovic, opet sa onim centarsutevima je bolji daleko od sadikovica aka digitalne osmice, sto znaci da je pojacanje.

Da ne dubimo....sta je sa malim colicem, to je vijest (oko povrede) koja treba da nas brine???!!???
hej, da Bog da on bio Ashley Cole ne bih se ja bunio, ali i dalje ostajem da je loše odigrao sinoć!

Nego jel moguće da mi nekog napadača pribavimo??

alan ford 26
Kontakt:

Post Postao/la alan ford 26 » 26 jul 2009, 16:48

Daj ba znal ko sta je sa malim Colicem?
Jel Culum sigurno ostaje, ja mislim da ce on biti jedan od boljih igraca lige, zivi bili pa vidjeli :)
Jos samo jedan dobar playmaker i pravi centarfor i to je to, moje skromno misljenje
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jul 2009, 16:52

Ćulum potpisuje ugovor na dvije godine.

Osobođenje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Boubacar Dialiba
Kontakt:

Post Postao/la Boubacar Dialiba » 26 jul 2009, 17:53

Radovanović je komplikov'o i spetlj'o se par puta. Al' obzirom da je im'o 5 centarsuteva koji su bili pola gola(ukupno 2 i po gola :D ), odigr'o je više nego odlično. Santona sam nakon utakmice vidio da stoji pred svlačionicom s ledom na natkoljenici. Tako da ne vjerujem da je išta slomio.

omerfcz
Kontakt:

Post Postao/la omerfcz » 26 jul 2009, 18:03

I meni je ta 3 igrala pred nosem i vidio sam da je imao par veoma dobrih uklizavanja, par veoma kvalitetnih rjesenja u kontakt igri, odlicne centarsuteve, a to da je uvalio Cocu u belaj automatski bi znacilo gol sansu za Olimpik, a ja je nisam vidio osim slucajne stative. Ne bi se trebalo vise o njemu pisati pustite covjeka da radi, ono sto je bitno ne moze biti losiji od proslogodisnjeg beka i zato enjoy in the summer

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa i 32 gosta.