RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Ima dosta Veležovaca i u Hadžićima, a najviše zbog Borčana, Gačana, Nevesinjaca i dr..to znam jer imam prijatelja koji su iz Hadžića i navijaju za Velež, a također u Soklović Koloniji i Hrasnici ima dosta Veležovaca, ali ne navijaju samo hercegovci za rođene..
- Unknown Genius
- Kontakt:
ne znam ni ko si ni sta si ali zasigurno ti mogu reci da lupas gluposti .. ne mozes drinu gabelu i Veleza stavljati pod isti kos ... Velez uz SARAJEVO , zelju , borac zasluzuje veliki respekt i postovanje .mittpitt je napisao/la:sta se smijes jeli im u cilju prenositi bolje klubove i utakmice ili drinu,velež,gabelu ???
dobrodosli u SARAJEVO , mostarci !

Veliki pozdrav za Red Army navijace, gotivim klub kao sto je Velez i zaista ocekujem ove sezone od vas punoo, jer imate kvalitetnog trenera isto tako igrace koji znaju igrati lopte, napokon i vi mozete da gledate svoj pravi klub i da ga bodrite gdje god igrali. Gledao sam pregled utakmice Velez- Slavija i po prikazanoj igri Veleze je mogao dati najmanje 5 komada Slaviji ako ne i vise, da nije bilo onog golmana Dujkovica koji je bio raspolozen, Sretno u nastavku jer ove godine se borite sigurno za Evropu .
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
U pravom muslimanskom duhu si ovaj post napisao.edinko je napisao/la:Rahmet dusi nasem Ceci....iznezadila me vijest...jedva 52 godine covjek dozivio..rahmet mu dusi..
PS:Juniori-ne bih vam dao da se mrsite do kraja Ramazana,SRAM da vas bude!!!!!!
Ne bi bilo sehura i iftara-15 dana posta nakon one SRAMOTNE tekme?Znate li da ce te uci u istoriju ,onu CRNU Velezovu istoriju jer ste uspjeli izjaniti kuci sa katastrofalnih 1:7???Istorija ce pisati o vasim imenima.Sram da vas bude ,tako se ne"bori"za Velezov dres!!!!

Jeli te stid tako djeci pisati taman da su 1:100 izgubila ? Djeca su, eto ti odgovor na sve.
Ćeća, neka ti je laka zemlja.
Who dares, wins !
- mostarskiplemic
- Kontakt:
Kakav treci gol Merzica...svaka cast momku...po onome sinoc prilogu izgleda da Slavija nije izlazila iz sesnesterca!
PS:Gdje je prije Merzic igrao u karijeri?!
Nije sve tako crno,nekad se i proslavimo u europi ...Tre penne:Zrinjski 2:9
Usti nad Labem, Teplice i Amkar.mostarskiplemic je napisao/la:Kakav treci gol Merzica...svaka cast momku...po onome sinoc prilogu izgleda da Slavija nije izlazila iz sesnesterca!
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
- mostarskiplemic
- Kontakt:
Vidi se da momak ima kvalitet.Hvala!
Nije sve tako crno,nekad se i proslavimo u europi ...Tre penne:Zrinjski 2:9
-
- Kontakt:
SVI SVI SVI NA KOŠEVO......
CRVENA ARMIJA NA KOSEVO JE POSLA SAD ZA SVOJ KLUB ZA SVOJ GRAD AKO TREBA I ZIVOT DAT.....
PRIJAVE ZA GOSTOVANJE U KN RA
CRVENA ARMIJA NA KOSEVO JE POSLA SAD ZA SVOJ KLUB ZA SVOJ GRAD AKO TREBA I ZIVOT DAT.....
PRIJAVE ZA GOSTOVANJE U KN RA
Protiv Sarajeva samo ocekujem da odigramo onako kako igramo i kuci. Dosta je bilo uplasenosti gostujuceg terena. U Francuskoj smo dokazali da sa svakim mozemo igrati. Iako je Sarajevo po mom misljenju najjaca ekipa u ligi, nema razloga da se plasimo bilo koga iz PL.
FORZA VELEŽ
FORZA VELEŽ
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
- Curva_SUD
- Kontakt:
Velež se popravio prijateljuAlemC85 je napisao/la:MARŠ KUĆI PROVOKATORU JEDAN!!!mittpitt je napisao/la:ko gura ovaj velež u prenose pa ljudi su među najgorim klubovima u ligi jadno jadno od strane bhta!!

Varesanovic reagovao

I mogu nam ove godine biti ozbiljni konkurenti za titulu realno govoreci
...krvlju odbranjeni FK ŽELJEZNIČAR
-
- Kontakt:
ja sam iz hadzica i samo da se nadovezem na onu pricu da ima zaista dosta pristalica veleza u hadzicima....poslije manijaka i hordi tu su odmah...to mi je jako drago jer gotivim velez od malih nogu al ipak hordas sam i svetinja je na prvom mjestu...dobrodosli u subotu da odigramo taj najveci BH derbi...
Kad ja pođoh, na koševo, na koševo stadionnn...
-
- Kontakt:
Naravno u Veležu počeo i iz druge lige otišao u Češku, igrao u Veležu stopera, beton bio u drugoj ligi.Odigrao je i par utakmica u repki.Bliss je napisao/la:Usti nad Labem, Teplice i Amkar.mostarskiplemic je napisao/la:Kakav treci gol Merzica...svaka cast momku...po onome sinoc prilogu izgleda da Slavija nije izlazila iz sesnesterca!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
Bas se vidi da je Merzic kvalitetan nije dzaba igrao u amkaru i jos je odigrao nekoliko tekmi za repku.
PS:
SVI NA KOŠEVO
PS:
SVI NA KOŠEVO
IN MEMORIAM: Nenad „Ćeća“ Bijedić
O ljudima govore djela, o ljudima govori ono što iza njih ostane. O Nenadu Bijediću koji je jutros, u 52. godini života napustio zauvijek svoj Mostar, svoj Velež, govorit će upravo djela. U „pijetlićima“ Veleža počeo je svoju životnu priču, koja će imati, bar kada je njegov najdraži klub vrhunac priče maja 1986. godine. Vjerovatno da je kao dijete mostarskih ulica sanjao taj trenutak da mu se dogodi u životu, a kako život obično piše čudne priče, njemu se ispunila želja tog majskog popodneva. Postao je „heroj ulice, heroj svoga grada“. Dvije lopte pospremio je iza leđa golmana zagrebačkih „Modrih“ i armiji Veležovih navijača donio neopisivu sreću, Vjerovatno nigdje se više nije se želio i slavio, a niti će se ikada više željeti taj trofej Maršala Tita, kao u Mostaru. Sudbina je ustvari htjela da, pomalo povrede i pomalo kartoni, dovedu do magične kombinacije i u njenom sastavu Bijedića i da Dušan Bajević povede svoje „Rođene“ do drugog trofeja. „Ćeći“ je sudbina namjenila ulogu glavnog režisera i upravo zbog toga je ostao zauvijek zabilježen u srcima brojnih generacija Veležovih navijača. Zauvijek je ostala i zabilježena izjava beogradskog komentatora nakon drugog gola „Divan dan mladog Nenada Bijedića“. Ostalo je sve istorija i kao što je zauvijek ostao Semin slobodnjak, Duškova elegancija, Sejino biciklo,........tako će zauvijek ostati činjenica da je upravo „Ćeći“ pripala ta čast da postigne golove odluke.
Fudbalska karijera odvela ga je tog ljeta u Tursku, u Bursu. Upravo u ovom turskom gradu stekao je nadimak „imperator“. U Bursi je bio najbolji strijelac 1988. godine. Koliko je „Ćeća“ značio Bursi najbolje govori činjenica da je postao prvi kapiten stranac u istoriji Burse.
U svoje „Rođene“ se vratio na kratko u „ružno vrijeme“. U predvečerje rata nad njegovim rodnim gradom obavljao je funkciju direktora. I sada ga se sjećaju uposleni sa kojima je sarađivao kao elegantnog i markantnog čovjeka, profesionalca koji je cijenio rad.
U ratnom vihoru vraća se u Bursu, gdje dokazuje zašto je dobio nadimak imperator.

Za njegovo ime čvrsto se vezala karijera Elvira Baljića, tada golobradog klinca koji je iz ratnog Sarajeva došao kao talentovani momak. Samo je „Ćeća“ bio toliki autoritet da „trpi“ u ekipi mladog Baljića. Upravo je ta sezona 1994-1995 zapisana velikim slovima u istoriji Bursaspora, jer su predvođeni našim „Ćećom“ došli su do četvrfinala Inter Toto Cupa. Prethodno su u grupi izbacili Košice, Charleoa, Wimbldon i Beitar Jerusalem, a u osminifinala grčki OFI. U četvrfinalu, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u maratonskoj seriji 9:8, pobjedio je Karlsruhe. Koliki je to bio uspjeh za Bursu najbolje govori podatak da su sljedeći izlazak na evropsku scenu imali prošle godine, kada su i bili prvaci Turske.
Zbog svega ovoga i ne čudi zbog čega je oficijelna stranica Bursaspora posvetila jedan dio sa naslovom „Seni Unutmayacağız Biyediç“ – Nikad zaboravljeni Bijedić !
Nenad Bijedić je danas možda napustio svoj Mostar, ali nikada neće otići iz srca svojih Veležovaca, jer ako ništa, a zadužio je svoj grad i mnogo čim drugim, taj dan nije samo bio „divan dan mladog Nenada Bijedića“, bio je on divan dan svakog Veležovca.
„Ćeća“ hvala ti !!!

O ljudima govore djela, o ljudima govori ono što iza njih ostane. O Nenadu Bijediću koji je jutros, u 52. godini života napustio zauvijek svoj Mostar, svoj Velež, govorit će upravo djela. U „pijetlićima“ Veleža počeo je svoju životnu priču, koja će imati, bar kada je njegov najdraži klub vrhunac priče maja 1986. godine. Vjerovatno da je kao dijete mostarskih ulica sanjao taj trenutak da mu se dogodi u životu, a kako život obično piše čudne priče, njemu se ispunila želja tog majskog popodneva. Postao je „heroj ulice, heroj svoga grada“. Dvije lopte pospremio je iza leđa golmana zagrebačkih „Modrih“ i armiji Veležovih navijača donio neopisivu sreću, Vjerovatno nigdje se više nije se želio i slavio, a niti će se ikada više željeti taj trofej Maršala Tita, kao u Mostaru. Sudbina je ustvari htjela da, pomalo povrede i pomalo kartoni, dovedu do magične kombinacije i u njenom sastavu Bijedića i da Dušan Bajević povede svoje „Rođene“ do drugog trofeja. „Ćeći“ je sudbina namjenila ulogu glavnog režisera i upravo zbog toga je ostao zauvijek zabilježen u srcima brojnih generacija Veležovih navijača. Zauvijek je ostala i zabilježena izjava beogradskog komentatora nakon drugog gola „Divan dan mladog Nenada Bijedića“. Ostalo je sve istorija i kao što je zauvijek ostao Semin slobodnjak, Duškova elegancija, Sejino biciklo,........tako će zauvijek ostati činjenica da je upravo „Ćeći“ pripala ta čast da postigne golove odluke.
Fudbalska karijera odvela ga je tog ljeta u Tursku, u Bursu. Upravo u ovom turskom gradu stekao je nadimak „imperator“. U Bursi je bio najbolji strijelac 1988. godine. Koliko je „Ćeća“ značio Bursi najbolje govori činjenica da je postao prvi kapiten stranac u istoriji Burse.
U svoje „Rođene“ se vratio na kratko u „ružno vrijeme“. U predvečerje rata nad njegovim rodnim gradom obavljao je funkciju direktora. I sada ga se sjećaju uposleni sa kojima je sarađivao kao elegantnog i markantnog čovjeka, profesionalca koji je cijenio rad.
U ratnom vihoru vraća se u Bursu, gdje dokazuje zašto je dobio nadimak imperator.

Za njegovo ime čvrsto se vezala karijera Elvira Baljića, tada golobradog klinca koji je iz ratnog Sarajeva došao kao talentovani momak. Samo je „Ćeća“ bio toliki autoritet da „trpi“ u ekipi mladog Baljića. Upravo je ta sezona 1994-1995 zapisana velikim slovima u istoriji Bursaspora, jer su predvođeni našim „Ćećom“ došli su do četvrfinala Inter Toto Cupa. Prethodno su u grupi izbacili Košice, Charleoa, Wimbldon i Beitar Jerusalem, a u osminifinala grčki OFI. U četvrfinalu, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u maratonskoj seriji 9:8, pobjedio je Karlsruhe. Koliki je to bio uspjeh za Bursu najbolje govori podatak da su sljedeći izlazak na evropsku scenu imali prošle godine, kada su i bili prvaci Turske.
Zbog svega ovoga i ne čudi zbog čega je oficijelna stranica Bursaspora posvetila jedan dio sa naslovom „Seni Unutmayacağız Biyediç“ – Nikad zaboravljeni Bijedić !
Nenad Bijedić je danas možda napustio svoj Mostar, ali nikada neće otići iz srca svojih Veležovaca, jer ako ništa, a zadužio je svoj grad i mnogo čim drugim, taj dan nije samo bio „divan dan mladog Nenada Bijedića“, bio je on divan dan svakog Veležovca.
„Ćeća“ hvala ti !!!

jedini koji je imao damu da izvede penal u onako jakoj utakmici, protiv jakog protivnika pred onolikom gomilom naših navijača. Ćeća je uzeo hladno i frajerski loptu u svoje ruke sa riječima ja nemam ovde šta da izgubim, mene svakako ni ne vole...kimbo je napisao/la:Nek mu ja laka Mostarska zemlja ...nem73 je napisao/la:Jutros je u Mostaru umro Nenad „Ćeća“ Bijedić (52). Popularni „Ćeća“...![]()
![]()
Za ove malo mladje , Ceca je bio pravi dingospo kao igrac. Najbolju utakmicu koju je odigrao za Velez bilo je finale kupa u Beogradu. Kao da sada gledam.

postigao je prva dva, dva najvažnija gola na toj utakmici.
praktički osvojio nam sveti pehar kupa maršala tita po drugi put.
VELIKO TI HVALA Ćeća LJUDINO - i da ti je laka naša mostarska zemlja prijatelju!!!
ROĐENI BRATO
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
Evo moram napisati i ja par redova o Ceci !!!
Cecu sam gledao par sezona. Onda kada sam bio malo mladji mislio sam da je dosadan igrac. Uvijek namrsten. Sto sam stariji postajao kuzio sam da je Ceca bio cooler dingospo . Dres uvijek uredno zamrskan u sorcu , uvjek isti friz , uvijek obrijan , nikada nije gubio kontrolu da dobija bezze crveni karton , uvijek je igrao isto i protiv bivsih ex yu zvijezdaa i protiv losijih igraca. Bez respekta , ostro ali korektno. Uvijek je nekako odigravao prosjecne tekme po meni.
Finale kupa je bio daleko najbolji igrac. Osim golova ,pravo rastrcan i agilan ...
Jos je bitno spomenuti kako je odigrao veliku ulogu u karijeri tada uz rat mladog Bolica ..doveo ga u Tursku a ostalo je historija. Evo Ceca ode a premalo se i prica i pise o njemu bar sudeci po ovim danas portalima i medijima .. Nije bio osoba koja se puno profilira, valjda.
Cecu sam gledao par sezona. Onda kada sam bio malo mladji mislio sam da je dosadan igrac. Uvijek namrsten. Sto sam stariji postajao kuzio sam da je Ceca bio cooler dingospo . Dres uvijek uredno zamrskan u sorcu , uvjek isti friz , uvijek obrijan , nikada nije gubio kontrolu da dobija bezze crveni karton , uvijek je igrao isto i protiv bivsih ex yu zvijezdaa i protiv losijih igraca. Bez respekta , ostro ali korektno. Uvijek je nekako odigravao prosjecne tekme po meni.
Finale kupa je bio daleko najbolji igrac. Osim golova ,pravo rastrcan i agilan ...
Jos je bitno spomenuti kako je odigrao veliku ulogu u karijeri tada uz rat mladog Bolica ..doveo ga u Tursku a ostalo je historija. Evo Ceca ode a premalo se i prica i pise o njemu bar sudeci po ovim danas portalima i medijima .. Nije bio osoba koja se puno profilira, valjda.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Bitna je poenta!!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
- Kontakt:
Moze li mi neko reci kad je izvlacenje parova za KUP? Nekako bi volio da mi izadjemo u Evropu preko kupa... :)al ne bi imao nista protiv toga i da prvaci budemo.
U 9 sati svi na Kosevo ----- SARAJEVO - VELEZ 1-3 ( 0-1 Durakovic, 0-2 Okic, 1-2 Obuca, 1-3 Durakovic) HEHE
TVOJ DRES I MOJA KRV ISTA JE BOJA TOOOOOOOO..... HAJMO RODJENIIIIIIII
U 9 sati svi na Kosevo ----- SARAJEVO - VELEZ 1-3 ( 0-1 Durakovic, 0-2 Okic, 1-2 Obuca, 1-3 Durakovic) HEHE
TVOJ DRES I MOJA KRV ISTA JE BOJA TOOOOOOOO..... HAJMO RODJENIIIIIIII
Realno Sarajevo je apsolutni favorit na Koševu , Velež mora malo duže čekati na borbu za titulu a možda i Evropu. 

“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.