Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

lfc.tz
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la lfc.tz » 16 avg 2011, 00:33

Bosco je napisao/la:
lfc.tz je napisao/la:Barton je u ovoj situaciji zakuho i izvuko se(zuti karton),pametna odluka,a igraci Arsenala su nasjeli ko mala djeca, Gervinho crveni,a i protiv Songa(koji ga je nagazio) ce biti pokrenut postupak tako da u svakom slucaju hvala Bartonu,suspendovo je Gervinha i izbacio ga iz meca,a i Song bi trebao dobiti suspenziju(nadam se da hoce da neigra protiv Liverpoola).

Nije u fair-playu,al skoro svi igraju prljavo tako da OPRAVDAVAM!
OPRAVDAVAŠ sad, kad bude nešto slično radio protiv Liverpoola tad 100% nećeš opravdavat.
Opravdavam stvari koje su u granicam normale,a ovo je u granicama normale(za mene), u ovom slucaju prljave igrice(u skoro svakoj utakmici ih bude) koje su sastavni dio fudbala i za ovakav ishod su krivi igraci Arsenala koji su se morali bolje kontrolisati(to bi isto rekao i za igrace Liverpoola).
"Liverpool was made for me and I was made for Liverpool." - Bill Shankly

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 avg 2011, 00:35

Opravdavanje takvih startova i izleta od strane navijača samo govore o kakvim se karakternim navijačima radi.

Biti bolji u fair play tekmi -u tome leži ljepota igre. ;)

A za njega sam odavno rek'o da je najveći konj u svijetu fudbala, koji je spletom okolosti zalut'o u dotični sport jer o istom pojma nema.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

lfc.tz
Kontakt:

Post Postao/la lfc.tz » 16 avg 2011, 01:19

@Arnelinho

Ako neko opravdava taj potez Bartona neznaci da je los covjek.
Istina da nije taj potez bio u fair-playu(al nije ih dosta,a ima i gorih poteza od ovog Bartonovog,krsenje pravila je sastavni dio skoro svakog sporta,naravno da postoje granice i nesto sto netreba nikako tolerirati) al vjerovanje u fair-play(koji za mene postoji samo u teoriji) je naivnost.
Kada govorimo o fair-playu vecini je promakla situacija(koja je i bila povod Bartonovog "dizanja" i "tuce") u kojoj je Gervinho pokusao simulirati penal kojeg su igraci Arsenala nakon toga pokusali iznuditi.
Gdje je tu fair-play i ljepota fudbala ;)(?) ,to za mene nepostoji i igraci(i opcenito svi sportisti) se moraju znati nositi/kontrolisati u odredenim situacijama(u ovom slucaju podbadanju Bartona igraci Arsenala su se morali bolje kontrolisati i ne nasjesti).

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 avg 2011, 01:43

Kod penala je bilo itekako kontakta, tako da ta priča ne pije vode.

Granice koje se krše (bi trebale) su one u okviru borbe za loptu, a ne spominjanje majki, tuča ,provokacija i šta ti ja znam sve.

Lakše i bolje mogu da razumijem lomljenje noge Ramseyu npr. nego li ono provociranje Zidanea na SP znamo od strane koga(op.cigana svjetske klase).

Tu nema izvlačenja na onu "svi smo mi različiti" ili "i ovo je sport". Ne! Jer sport promovira zdrav način razmišljanja, a takve stvari definitivno ne spadaju medju zdrave.

I na kraju krajeva, hoće Barton uvrijediti, isprovocirati, al' takve stvari nikad nisam vidio od gentlimena ala Pirlo,što je dokaz da se i bez toga može igrati.

Takvi igrači tipa Barton su zalutali u fudbal i ja sam za da im se da doživotna zabrana igranja istog, jer ga kvare, al' k'o da se ja pitam.:D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

lfc.tz
Kontakt:

Post Postao/la lfc.tz » 16 avg 2011, 13:21

Pije ta prica itekako vode jer u onoj situaciji nije bilo penala(ispravna odluka sudije).
Jel stvarno mislis da je sudija trebao svirati penal ?
Procjeni:
http://fullhighlights.****/2011 ... n-and.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nigdje nisam spominjao kontakt u svom postu nego pokusaj simuliranja(sto svakako nije fair-play i povod za provokaciju Bartona).
Nevidi se bas najjasnije duel sa Tioteom(u prvom duelu definitivno nije bilo kontakta) radi krivog ugla kamere,koji je sakrio da li je tu bilo kontakta(ja sumnjam u postojanje kontakta radi teatralnog pada Gervinha),a i da jeste bilo kontakta(sto se nevidi bas najbolje) taj kontakt nije za najstroziju kaznu(fudbal je nije balet).

Ni ja nisam za spominjanje majki(protiv ove vrste provokacije sam i ja,kao i protiv:na rasnoj osnovi,nacionalnoj,vjerskoj i sl.),tuce(zbog toga i zasluzeno iskljucenje Gervinha koji se je morao kontrolisati,i protiv ovog sam) al bez provokacija(onih sitnih u ovom slucaju dizanje i dobacivanje zbog simulacije) se nemoze,u svakoj utakmici ih ima,negdje kulminiraju na ruzan nacin(kao u ovom slucaju),a negdje se fino iskulira(psihicka moc igraca koja itekako utice na kvalitet igraca).

Nepratim Italijanski fudbal(tu i tamo koju utakmicu) al evo vjerujem tvojim tvrdnjama da je Pirlo gentleman al zar stvarno mislis da je to dokaz da se bez toga moze igrati,da utakmica bude u fair-playu?
Nemoze,donedavni Pirlov suigrac Gattuso(netreba puno da se uprati njegova narav) je dokaz ili argument da se bez toga u ovom slucaju nemoze(da utakmica protekne u fair playu),za fair play treba 22 gentlemana na terenu(a to je tesko zamisliti u fudbalu,bar meni).

I sad da li se moze reci za Gattusa(koji je velicina) da mu nije mjesto u fudbalu to jest da je zalutao???

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 16 avg 2011, 17:38

"navijaci" arsenala imaju komplekse...newcastle je ostecen, song je vec imao zuti, i trebao je dobit izravan crveni...kod gervinha - on je pokusao ostetit newcastle sa penalom....zaronio je na nikakav kontakt, on je dirnuo tiotea a ne tiote njega....
i na kraju barton koji je vec zrtva od gaženja songa, i od divea gervinha ide dignut gervinha jer je pao kao pokošen..gervinho se odupire, i udara ga u glavu..newcastle je visestruko ostecen...
budite sretni sto ste uzeli bod.

pomirite se da postajete prosjecan klub :lol:
Zadnja izmjena: gloryhunter, dana/u 16 avg 2011, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 16 avg 2011, 17:40

gloryhunter je napisao/la:"navijaci" arsenala imaju komplekse...newcastle je ostecen, song je vec imao zuti, i trebao je dobit izravan crveni...kod gervinha - on je pokusao ostetit newcastle sa penalom....zaronio je na nikakav kontakt, on je dirnuo tiotea a ne tiote njega....
i na kraju barton koji je vec zrtva od gaženaj songa, i od divea gervinha ide dignut gervinha jer je pao kao pokošen..gervinho se odupire, i udara ga u glavu..newcastle je visestruko ostecen...
Čuj mi imamo komplekse ? Od koga ? Od Newcastlea možda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Višestruko oštećen. :lol: :lol: :lol: Kralj si, jesi majkemi.

UK_Gee
Kontakt:

Post Postao/la UK_Gee » 16 avg 2011, 19:45

gloryhunter je napisao/la:"navijaci" arsenala imaju komplekse...newcastle je ostecen, song je vec imao zuti, i trebao je dobit izravan crveni...kod gervinha - on je pokusao ostetit newcastle sa penalom....zaronio je na nikakav kontakt, on je dirnuo tiotea a ne tiote njega....
i na kraju barton koji je vec zrtva od gaženja songa, i od divea gervinha ide dignut gervinha jer je pao kao pokošen..gervinho se odupire, i udara ga u glavu..newcastle je visestruko ostecen...

Stvarno "glupi" su argumenti koje si iznio, nema niti u jednoj rečenici istine. Po čemu ste vi oštećeni ? Barton nije niti dobio kaznu od FA za razliku od naših nogometaša, mada je Barton pristupio dosta nasilno. Po čemu bi trebali biti sretni što smo uzeli bod ? Igrali ste čitavim tokom meča defanzivno i niste nam dopuštali igru na koju smo navikli, u toku meča niste stvorili niti jednu stopostotnu priliku. Toliko o Newcastleu! :lol:

Prosječan klub ? Momčad koja igra LP redovno ne može postati to, a i uz to kako je bilo u Championshipu ?
"We have leaders in every position" ... "I don't know where information comes from" ... "Why you look at me?" - Le Maniac.

IN DELUSION WE TRUST.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 avg 2011, 23:52

Arnelinho je napisao/la:Opravdavanje takvih startova i izleta od strane navijača samo govore o kakvim se karakternim navijačima radi.

Biti bolji u fair play tekmi -u tome leži ljepota igre. ;)

A za njega sam odavno rek'o da je najveći konj u svijetu fudbala, koji je spletom okolosti zalut'o u dotični sport jer o istom pojma nema.
vi igrate i lijepo i prilicno fer pa nista niste godinama osvojili pa ti vidi sta je fudbal danas...
You are someone else I am still right here

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 avg 2011, 10:23

Dobro je, ne izgubismo na otvaranju prvenstva. Nisam gled'o utakmicu, nisam pročit'o ni kakva je bila igra, nit' sam u toku sa transferima (al' haman niko novi nije doš'o). :mrgreen:

Idemo sad Sunderlandu pokazati da smo bolji tim i vratiti se na St. James sa punim plijenom. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 18 avg 2011, 15:05

budite sretni sto ste uzeli bod
.

losa kopija paje

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 avg 2011, 16:58

Napadač Sochaux-a, Modibo Maiga, se opasno povezuje sa prelaskom u Newcastle. Gle čuda, još jedan koji ima veze sa Francuskom. :mrgreen: Pretvaramo se u Arsenal, ebemu miša. :lol: Barem što se tiče nacionalnosti igrača. :mrgreen:

Kako je poznato, i dalje fali lijevi bek. Sada se uz već pomenutog Pietersa spominje i Cicokho. Moram priznati da ne vjerujem u dolazak Aly-ja, jer je isti bio povezivan sa Liverpoolom i Arsenalom. Nekako mi je čudno da iz čista mira dođe na St. James. No, s obzirom da je Pardew kren'o na Francuze, ništa nije isključivo. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 19 avg 2011, 17:18

nece oni nikog dovest..nisu primili gol sa raylorom pa misle da moze...da jonas nije duplirao raylora primili bi 5 golova

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 19 avg 2011, 21:06

Monolog je napisao/la:Napadač Sochaux-a, Modibo Maiga, se opasno povezuje sa prelaskom u Newcastle. Gle čuda, još jedan koji ima veze sa Francuskom. :mrgreen: Pretvaramo se u Arsenal, ebemu miša. :lol: Barem što se tiče nacionalnosti igrača. :mrgreen:

Kako je poznato, i dalje fali lijevi bek. Sada se uz već pomenutog Pietersa spominje i Cicokho. Moram priznati da ne vjerujem u dolazak Aly-ja, jer je isti bio povezivan sa Liverpoolom i Arsenalom. Nekako mi je čudno da iz čista mira dođe na St. James. No, s obzirom da je Pardew kren'o na Francuze, ništa nije isključivo. :mrgreen:
Ne znam jesil kad gledao tog Maigu cini mi se dobar igrac za EPL. " onclick="window.open(this.href);return false; eto tu ima materijala pa pogledaj :D.
A sto se aly-a tice predobro da bi povjerovao koliko se (ne)trosi ovaj prelazni rok al vidjet cemo opet al sigurno da je jedan od najboljih igraca na toj poziciji pogotovo kako je u portu igrao.
Valjal taj Pieters ista? :D
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

marijo_leeds
Kontakt:

Post Postao/la marijo_leeds » 20 avg 2011, 11:55

Danas se igra lokalni derby između Sunderlanda i Newcastla poznatiji kao Tyne-Wear derby......sretno
danas svrakama...... :D :D

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 20 avg 2011, 13:39

Evo gledam malo utakmicu i cist penal za vas a crveni karton sa sunderland !
Glory Glory Man United !!! :D

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 20 avg 2011, 14:26

ii 0-1 !! IDEMO SADA SACUVATI REZULTAT :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 avg 2011, 15:00

Odbrana na nivou. U dva meča nije primila niti jedan pogodak. :mrgreen: Što se tiče današnjeg meča, nisam gled'o 1. poluvrijeme, tako da o istom ne mogu suditi. Što se tiče drugog poluvremena, tu se ne'a šta pričati. Bolja ekipa (Newcastle, naravno) je zabila pogodak (Taylor) i slavila sa velikih 1:0. Sjetimo se samo prošlogodišnjeg gostovanja, kada smo nes(p)retno ostali bez 2 boda, al' sada to nije bio slučaj. Crveni karton je apsolutno zaslužen, mog'o je Colo ostati bez nogu. :( Idemo dalje, ovo je ono što je bilo potrebno.

Prvi smo na tabeli :!:

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 20 avg 2011, 15:09

tiote i barton vidi se da nisu prosli pripreme, do iduce tekme ce bit jos bolji i jos spremniji....
3 boda su tu....a sad kupit beka i napadaca...i to je to :) :mrgreen:

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 20 avg 2011, 18:25

Odlican mec nema sta primjetan je napredak u igri pogotovo u odbrani ako se ovako nastavi Bgm bice sezona iznad ocekivanja (iako sam glasao u anketi za onu prvu opciju :D ). Samo jos lijevi bocni i napadac sto neko rece iznad i kad se povrijedjeni vrate onda cemo da radimo belaj po PL :D :D :D
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.