Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Sir Matt
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Sir Matt » 15 avg 2011, 00:31

Već u drugom kolu dolazak Jonesa će nam ponudit logičan potez Safeta . Možda malo prerano ali ovakvih situacija se moglo očekivati . Rafael u iole jačem duelu zaradi povredu od min mjesec dana dok Ferdinad odavno kuburi sa pomenutima . Istina , u posljednje vrijeme sa predjelima donjih ekstremiteta ali isto nam ga dođe . Elem , već me počinju nervirati obojica . Toliko oprezno igraju odzada da se današnji posjed od 60 ili koliko već posto sastojao od njihovih dodavanja između sebe ili sa bekovima . Pa daj tu loptu pobogu u sredinu , malo više rizika . Zašto ovo potenciram odnosno želim ? Razlog je takoreći prost , United to dakako može priuštiti sebi , taj rizik . Mi igramo FUDBAL tek kad fafnemo gol , a dotad ne ličimo na ekipu koja je treći favorit za osvojit LP . Još smo danas dobro igrali u pojedinim trenucima jer mali Tomica je vukao konce . Ne smijem ni zamisliti kako bi izgledalo sa statičnim Carrickom . Ipak , opet je to bilo nedovoljno dobro da se protiv nekog tamo WBA nametne tempo igre . Pa jhebem mu pitu Božiju , Mulumbu ili onaj Čoi nam se provode . A ciljamo na Barcelonu ? Mislim ono ....
Još dosta poraditi na igri , dosta . Prošlosedmična partija protiv Citya je top3 koje sam pogledao za 13godina praćenja ove ekipe . Očekivati tako nešto u kontinuitetu je izgleda nerealno obzirom da se isuviše oslanjamo na induvidualnost krilnih igrača a trebala bi se voditi neka druga priča obzirom koliko ova ekipa vrijedi ili koliko je kvalitete prisutno . Jedan od najvećih problema je mali broj igrača koji se nude na igru dok smo pod pritiskom protivnika jer obično se to rješava nabijanjem lopte u aut ili u dio terena gdje nema nikoga .
Danas zadovoljio Tomica , Nani te Fabio odigrali lošu utakmicu a Young iako postigao gol bio solidan . Ni mrvu više od toga .

De Gea . slika
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 15 avg 2011, 01:13

Danas smo se provukli za dlaku, uz jako blijedu igru dosli do jako bitne pobjede. Ne bih ulazio u neke analize, jednostavno greska De Gee nas je dobro poremetila jer smo do tada dosta dobro stajali na terenu, ali bez obzira na sve odigrali smo ispod nivoa na kakvom bi trebao Prvak da igra.

Od novajlija najbolji je bio Kleverli koji je pokazao da moze odigrati kvalitetno na zayebanoj poziciji zayebanu tekmu. Sto se tice De Gee opet je kiks igrac, ali ubjedzen sam da je ovo prolazno, strah i nerovoza jos uvijek dominiraju u njegovoj glavi, no jedini nacin da ih izbaci jeste da ostane medju stativama, selidba na klupu bi ga unistila.

Sto se tice povreda Ria i Nemanje, sve je jasno, problema ce biti, pogotovo ako Evans bude prisutan, jedina sreca u nesreci je sto sada imamo Jonsa, koji daje kvalitetnu alternativu u ovakvim situacijama. Ugl. bice gadno narednih par tekmi, sto zbog protivnika, sto zbog izostanaka, cisto sumnjam da cemo proci bez gubitka bodova u naredna 3 kola, ali i konkurenti su vec poceli da ih gube tako da nam to ne bi treblo predstavljati neku brigu..
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 15 avg 2011, 01:50

Anderson 93.2% pass success today! :twisted:
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 15 avg 2011, 02:39

Klasicni United. Pocetak sezone nikad ne moze proci glatko. Ili je neki los rezultat ili pola tima bude pokoseno povredama. Ali ono sto je najvaznije je da se kako tako upisuju 3 boda. Kad ne moze elegantno, moze na misice. 8-)
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 15 avg 2011, 02:50

Najbitnije je da smo pobijedili, jest da je na malo teži način ali nas konkurenti već moraju stizati
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 15 avg 2011, 03:19

According to Radio Italia and Tuttosport Sneijder has agreed to lower his wage demands and will hold talks with David Gill tomorrow.
bensmith_Times More smoke/mirrors around Wesley Sneijder deal than most others. But what is clear is #MUFC still want him.
Jah... :lol:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 15 avg 2011, 10:21

Trasimaco je napisao/la:
According to Radio Italia and Tuttosport Sneijder has agreed to lower his wage demands and will hold talks with David Gill tomorrow.
bensmith_Times More smoke/mirrors around Wesley Sneijder deal than most others. But what is clear is #MUFC still want him.
Ooooj Allahu dzamijski, pa dokle vise :?
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 15 avg 2011, 11:28

Slusam sad na BBC radiju interviju sa Mike-om Phelan-om, i on govori da je najveci problem De Gea sto mu padne koncetracija u presudnom trenutku i da ce raditi sad na tome. A sto se tice golmanskih sposobnosti kaze da ga je fascinirao na treninzima.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 15 avg 2011, 11:46

Bliss je napisao/la:Slusam sad na BBC radiju interviju sa Mike-om Phelan-om, i on govori da je najveci problem De Gea sto mu padne koncetracija u presudnom trenutku i da ce raditi sad na tome. A sto se tice golmanskih sposobnosti kaze da ga je fascinirao na treninzima.
Ja sam to isto pročitao jučer u jednoj Fergieovoj izjavi. Ma popravit će se on 100%, potencijal je ogroman.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 15 avg 2011, 12:46

DAVID DE GEA, 20-godišnji vratar Manchester Uniteda koji je ljetos stigao u taj klub iz madridskog Atletica, nije baš impresivno započeo svoj boravak u Crvenim đavolima.

Španjolski vratar, za kojeg je Manchester United platio više od 18 milijuna funti odštete, bio je suočen s lavinom kritika već nakon utakmice Community Shielda protiv Manchester Cityja, u kojoj je bio krivac za oba Cityjeva gola. Na njegovu sreću, United je tada zaostatak 0:2 iz prvog dijela okrenuo u svoju konačnu pobjedu 3:2.

Crveni vragovi su u nedjelju započeli obranu naslova prvaka Engleske gostovanjem na Hawthornsu protiv West Bromwich Albiona. United je slavio s 2:1, ali navijače kluba s Old Trafforda brine nova vrlo loša reakcija De Gee. Naime, njegova pogreška vratila je domaćina u igru. Igrala se 37. minuta kada je iskosa s lijeve strane šesnaesterca prema golu Manchester Uniteda pucao Shane Long. Izgledalo je da će to biti lak posao za De Geu jer udarac nije bio snažan, ali novopečeni vratar prvaka propustio je loptu ispod ruke.

"U poluvremenu sam De Gei rekao: ''Dobrodošao u engleski nogomet''. David je trebao bolje reagirati kod primljenog gola. Možda mu je ponestalo koncentracije", komentirao je menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson, koji je svog čuvara mreže ipak uzeo u zaštitu.

"To je za njega dobro iskustvo. Ukoliko me sjećanje ne vara, dolazak iz europskog nogometa na Otok je proces učenja za golmane. Prva utakmica Petera Schmeichela u našem klubu dogodila se jedne kišne srijede navečer protiv Wimbledona. Schmecihel je imao težak debi. Nakon toga je u sljedećoj utakmici primio smiješan gol protiv Leedsa. Svejedno je postao jedan od najboljih vratara u povijesti našeg kluba, po mom mišljenju."

Sir Alex je zaključio:

"De Gea ima tek 20 godina i mora još puno raditi kako bi napredovao."
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 15 avg 2011, 12:56

Ma 3 boda su najbitnija ba za pocetak.. I ne ocekujem da sad pokazujemo neku igru vrhunsku. Posto su svi kixali, bitna su 3 boda, a igra ce da dodje, Fergie ce to da tempira, ne brinem ja za to. Uostalom, i igraca je falilo nekoliko bitnih.. Sto se tice De Gee, momka potpuno razumijem, pa on ni jezik jos ne zna, sve mu je novo hebote. Treba njemu vremena jos, samo se nadam da ipak nece bit' kixeva previse u tom navikavanju na Premiership. Uostalom, on je dugorocno rjesenje, moze bit na pocetku problema, ali poslije... Fergie rece da je Schmeichel tako pocinj'o :D
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

reddevil16
Kontakt:

Post Postao/la reddevil16 » 15 avg 2011, 18:29

Imam jednu molbu, molim neke od ovih kriticara Evansa da mi objasne sta je u stvari njihov problem s ovim igracem?
Ja licno ga ne mogu naci!!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 avg 2011, 18:31

reddevil16 je napisao/la:Imam jednu molbu, molim neke od ovih kriticara Evansa da mo objasne sta je u stvari njihov problem s ovim igracem?
Ja licno ga ne mogu naci!!!!
Probaj malo bolje traziti mozda sta i nadjes.
Evans je igrac koji je mnogo,mnogo stagnirao,velika je on nada bio,strasan tamo negde oko 19-20 godine ali onda je stao i sada je samo jedan prosecan stoper koji po meni nema mesta u Manchesteru,a ako su se mogli resiti O'Shea ne znam sta je problem da se rese i njega. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

VanTheMan
Kontakt:

Post Postao/la VanTheMan » 15 avg 2011, 20:12

Prije dvije godine je jos Jonny Evans pokazivao kakav potencijal ima. Bio je u stanju da sacuva jednog Ibrakadabru, a to je svakako najmocniji napadac na svijetu. Od tad nije napredovao nimalo...

@utakmica

Anderson i Cleverley su dobro odigrali. Rooney zracio klasom, Young konstantna prijetnja, Jones genije. Nani mrtav skroz, mada da je pogodio onaj zicer na pocetku bilo bi drugacije. Welbeck ispod ocekivanja. De Geu moramo cekat. Sve u svemu dobro je za pocetak.
Mislim da bi trebali probat 4-3-3 sa Fletcherom kad se vrati, da dobiju Tom i Ando vise slobode u igri.

reddevil16
Kontakt:

Post Postao/la reddevil16 » 15 avg 2011, 20:15

I ovaj tvoj odgovor treba da bude realnost vezano za Evansa, e stvarno ocigledno nisi pratio United i Evansa. Momak je imao losu sezonu prosle godine i sad ga treba otjerati a on u Unitedu od pjetlica. Extra ti poznajes fudbal i filozofiju fudbala.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 15 avg 2011, 20:20

Trasimaco je napisao/la:
Prije cemo dovesti Messia nego Sneijdera! :D :D
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

VanTheMan
Kontakt:

Post Postao/la VanTheMan » 15 avg 2011, 20:25

Moj pick je Mario Gotze, 19 godina tek napunio, a ima iza sebe sezonu sa 10 golova i 15 asistencija.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 15 avg 2011, 20:35

VanTheMan je napisao/la:Moj pick je Mario Gotze, 19 godina tek napunio, a ima iza sebe sezonu sa 10 golova i 15 asistencija.
Dobar igrac i sto kazes mlad, dobro bi dosao Unitedu sa ovom mladom ekipom bi se savrseno uklopio.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 15 avg 2011, 20:42

http://www.norwaysport.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Rezerve Arsenal- ManUnited 1:1 Diouf dao gol, Pogba asistent.

eric_cantona
Kontakt:

Post Postao/la eric_cantona » 15 avg 2011, 23:07

Evans je odigrao katastrofalno zadnju sezonu.. al je ovu predsezonu bio jako dobar, tako da ko zna..

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.