Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko
Re: Real Madrid C.F.
Real Madrid - Barcelona Spanish Supercup Preview - Real Madrid TV
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA
Xabi je bio jedan on najboljih centarhalfa u Engleskoj ligi, a kad bi Xavi dos'o u Englesku

Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
- Donnie Darko
- Kontakt:
Sve bi to bilo u redu da nije Alonso mladji od Xavija samo godinu i par mjeseci. A nivou na kojem se Xavi danas nalazi, Alonso nikad nije bio blizu nit ce bit.Portillo je napisao/la:Vidis, tu se ne gledaju samo trenutne igracke kvalitete. Jedan je recimo Drobga kvaliteniji igrac od Benzeme, al' ko bi dao 30 milja za cojka koji ima 33. godine za razliku od ovog koji je deset godina mladji, kontas? Uostalom, ne vdim ni neku veliku Xavijevu prednost u odnosu na Xabija. Xabi izdominiro Primeru kad je se Xavi borio za Kup UEFA.Donnie Darko je napisao/la:Sta Xavi vrijedi samo 10 miliona vise od AlonsaRazlika bi trebala biti barem 25 miliona.
Skoro dvije godine, ali nebitno. Cijela Xabijeva karijera nije nista slabija od Xavijeve, ovaj bar nije lopte naucio igrat u 28. godini, odnosno, nije bio rezerva donedavno. I ponavljam, Xavi nije puno bolji od Xabija. Cijena obojice je realna.Donnie Darko je napisao/la: Sve bi to bilo u redu da nije Alonso mladji od Xavija samo godinu i par mjeseci. A nivou na kojem se Xavi danas nalazi, Alonso nikad nije bio blizu nit ce bit.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
- Donnie Darko
- Kontakt:
Kome je Xavi bio rezerva donedavno?
Pricate o Xaviju ko da je do 2008 bio taraba koja je igrala 5 utakmica po sezoni
Btw. Xavi je stariji godinu i 2 mjeseca, tacno. Ono, jos samo 10 mjeseci i dvije godine.

Pricate o Xaviju ko da je do 2008 bio taraba koja je igrala 5 utakmica po sezoni

Btw. Xavi je stariji godinu i 2 mjeseca, tacno. Ono, jos samo 10 mjeseci i dvije godine.
Pa eto, recimo da do 2008. Xavi nikad nije bio u izboru za Zlatnu loptu (medju 30 najboljih igraca svijeta), a Xabi je u toj konkurenciji bio svake godine od 2003.Donnie Darko je napisao/la:Kome je Xavi bio rezerva donedavno?![]()
Pricate o Xaviju ko da je do 2008 bio taraba koja je igrala 5 utakmica po sezoni![]()
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
al Xavi je dostigao razinu koju Xabi nikad nije, a vjerovatno nikad i nece dostici, u tome je rezlika izmeju njih...gdine su manje vise...Portillo je napisao/la:Pa eto, recimo da do 2008. Xavi nikad nije bio u izboru za Zlatnu loptu (medju 30 najboljih igraca svijeta), a Xabi je u toj konkurenciji bio svake godine od 2003.Donnie Darko je napisao/la:Kome je Xavi bio rezerva donedavno?![]()
Pricate o Xaviju ko da je do 2008 bio taraba koja je igrala 5 utakmica po sezoni![]()
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
-
- Kontakt:
Razliciti su oni tipovi igraca.Jedan vise defanzivan sa dobrim pregledom igre,odlicnim pasom i razornim sutem.Portillo je napisao/la:Pa eto, recimo da do 2008. Xavi nikad nije bio u izboru za Zlatnu loptu (medju 30 najboljih igraca svijeta), a Xabi je u toj konkurenciji bio svake godine od 2003.Donnie Darko je napisao/la:Kome je Xavi bio rezerva donedavno?![]()
Drugi je puno ofanzivniji i ujedno carobnjak sa loptom.
Glupo ih je porediti
- Donnie Darko
- Kontakt:
A sto se karijera tice, pa jbt Xavi samo titula prvaka spanije ima vise od svih Alonsovih klubskih titula zajedno. Omjer titula 16:5. Sa repkom Xavi ima jednu titulu vise (Svjetski prvak sa U20 repkom 99').
Da ne govorim o individualnim dostignucima. Ono, Xabi je samo jednom bio najbolji Spanski igrac, i svaka mu cast na tome, i, to je to. Dok je Xavi osvojio tu istu nagradu 2005, i jos gomilu drugih dostignuca, istakao bih onu za najboljeg igraca posljednjeg Eura.
Imas pravo, nista slabija karijera, mislim REALno govoreci.
I da, sram bilo Xavija sto je cijelu karijeru u Barci i nije otisao u Premier Ligu da pokaze kakav je zaista igrac, pu koji cigan.
Da ne govorim o individualnim dostignucima. Ono, Xabi je samo jednom bio najbolji Spanski igrac, i svaka mu cast na tome, i, to je to. Dok je Xavi osvojio tu istu nagradu 2005, i jos gomilu drugih dostignuca, istakao bih onu za najboljeg igraca posljednjeg Eura.
I da, sram bilo Xavija sto je cijelu karijeru u Barci i nije otisao u Premier Ligu da pokaze kakav je zaista igrac, pu koji cigan.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 14 avg 2011, 16:05, ukupno mijenjano 2 puta.
tacno xabi ce mozda biti priblizne cijene xaviju ali nece nikad biti ni blizu xavijevom nivou igre ipak je xavi najbolji vezni ikad (po meni)ZELJO DO GROBA je napisao/la:al Xavi je dostigao razinu koju Xabi nikad nije, a vjerovatno nikad i nece dostici, u tome je rezlika izmeju njih...gdine su manje vise...Portillo je napisao/la:Pa eto, recimo da do 2008. Xavi nikad nije bio u izboru za Zlatnu loptu (medju 30 najboljih igraca svijeta), a Xabi je u toj konkurenciji bio svake godine od 2003.Donnie Darko je napisao/la:Kome je Xavi bio rezerva donedavno?![]()
Portugalski reprezentativac i medijski vrlo praćeni napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo doživio je simpatični susret sa španjolskim novinarom kojeg je morao učiti kako se pravilno izgovara ime njegovog sunarodnjaka i novog suigrača u Realu, Fabia Coentraa.
Naime, novinar je tijekom intervjua, zvijezdu Reala upitao kako se u momčadi snalazi novopridošli 'Consentrao'. Ronaldo je kao iz topa ispalio: "Consetrao, pa tko je to? Consentrao", nasmijao se Portugalac i potom vrlo razgovjetno ponovio novinaru kako bi zapamtio.
[youtube][/youtube]
Naime, novinar je tijekom intervjua, zvijezdu Reala upitao kako se u momčadi snalazi novopridošli 'Consentrao'. Ronaldo je kao iz topa ispalio: "Consetrao, pa tko je to? Consentrao", nasmijao se Portugalac i potom vrlo razgovjetno ponovio novinaru kako bi zapamtio.
[youtube][/youtube]
Pa pusti ta invididualna i klupska sranja, toga na pretek ima i ona rupa na golu od Valdesa (bas me zanima sta bi Xavi osvojio sa Rafinim Liverpoolom i Errealom). Govorim ti o stvarnim igrackim kvalitetama. Xabi je nosio i igru Reala i Liverpoola, i sada je fantastican u Madridu. Ne trebam ti nista uostalom govorit, sve sam znas, samo cu ponoviti Xavi do 2008 nije bio medju 30 najboljih igraca svijeta dok je Xabi i tada i sada u toj konkurenciji, baj d vej, Xavi je grijo klupu u finalu LP 2006.Donnie Darko je napisao/la:A sto se karijera tice, pa jbt Xavi samo titula prvaka spanije ima vise od svih Alonsovih klubskih titula zajedno. Omjer titula 16:5. Sa repkom Xavi ima jednu titulu vise (Svjetski prvak sa U20 repkom 99').

A ti si glup (po meni).tacno xabi ce mozda biti priblizne cijene xaviju ali nece nikad biti ni blizu xavijevom nivou igre ipak je xavi najbolji vezni ikad (po meni)
Očigledno nisi čuo za Zidana ili Scholesa da ne idem još unazadMentalist je napisao/la:tacno xabi ce mozda biti priblizne cijene xaviju ali nece nikad biti ni blizu xavijevom nivou igre ipak je xavi najbolji vezni ikad (po meni)

Zašto poredite Xabija i Xavija nisu isti tip igrača.Ovi što spominju Xavijeve trofeje zaboravljaju da je Xabi nekad sa slabijom ekipom završavao ispred Xavijeve Barce ili da je bio u Liverpoolu ekipi koja često osvaja trofeje.Ne zaboravimo da je on bio najzaslužniji igrač za to što je Liverpool osvojio LP.Nije svako sreće ko Xavi da Ronaldinho,Messi i ostale završe u njegovoj ekipi
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Brao, pogodio si bit onoga o cemu cijelo vrijeme govorim.LBJ MVP je napisao/la:Očigledno nisi čuo za Zidana ili Scholesa da ne idem još unazadMentalist je napisao/la:tacno xabi ce mozda biti priblizne cijene xaviju ali nece nikad biti ni blizu xavijevom nivou igre ipak je xavi najbolji vezni ikad (po meni)![]()
Zašto poredite Xabija i Xavija nisu isti tip igrača.Ovi što spominju Xavijeve trofeje zaboravljaju da je Xabi nekad sa slabijom ekipom završavao ispred Xavijeve Barce ili da je bio u Liverpoolu ekipi koja često osvaja trofeje.Ne zaboravimo da je on bio najzaslužniji igrač za to što je Liverpool osvojio LP.Nije svako sreće ko Xavi da Ronaldinho,Messi i ostale završe u njegovoj ekipi

- Donnie Darko
- Kontakt:
Bio je na klupi zato sto je bio povrijedjen gotovo pola godine prije toga, i nije bio u pravoj formi. Vi imate jednog takvog trenutno.Portillo je napisao/la: Pa pusti ta invididualna i klupska sranja, toga na pretek ima i ona rupa na golu od Valdesa (bas me zanima sta bi Xavi osvojio sa Rafinim Liverpoolom i Errealom). Govorim ti o stvarnim igrackim kvalitetama. Xabi je nosio i igru Reala i Liverpoola, i sada je fantastican u Madridu. Ne trebam ti nista uostalom govorit, sve sam znas, samo cu ponoviti Xavi do 2008 nije bio medju 30 najboljih igraca svijeta dok je Xabi i tada i sada u toj konkurenciji, baj d vej, Xavi je grijo klupu u finalu LP 2006.
Dobro, znaci sto je Xavi prograo na Superstar nivou tek 2008 zato mu karijera nije nista bolja od Alonsove. Mislim na stranu dva treca mjesta i jedno peto u izborima za zlatnu loptu, mislim gdje je bio prije

Opet se vracamo na ono da je Xavi dobar samo zato sto ima Messija i Iniestu u ekipi izgleda. To je glavni razlog sto su i Messi i Iniesta dobri (ujedno razlog sto su i svi ostali u ekipi dobri, ukljucujuci i trenere), zato sto se imaju medjusobno. Daj ba

Ima i Xabi Cristiana, Kaku i Casillasa vec 2 godine u ekipi, i Boga Oca na klupi pa je osvojio kup.

I gledam bas ove izbore za Balon D'Or, Xabija nigdje nema u uzem izboru, nek me ispravi neko ako grijesim

2 puta.Donnie Darko je napisao/la:Bio je na klupi zato sto je bio povrijedjen gotovo pola godine prije toga, i nije bio u pravoj formi. Vi imate jednog takvog trenutno.Portillo je napisao/la: Pa pusti ta invididualna i klupska sranja, toga na pretek ima i ona rupa na golu od Valdesa (bas me zanima sta bi Xavi osvojio sa Rafinim Liverpoolom i Errealom). Govorim ti o stvarnim igrackim kvalitetama. Xabi je nosio i igru Reala i Liverpoola, i sada je fantastican u Madridu. Ne trebam ti nista uostalom govorit, sve sam znas, samo cu ponoviti Xavi do 2008 nije bio medju 30 najboljih igraca svijeta dok je Xabi i tada i sada u toj konkurenciji, baj d vej, Xavi je grijo klupu u finalu LP 2006.
Dobro, znaci sto je Xavi prograo na Superstar nivou tek 2008 zato mu karijera nije nista bolja od Alonsove. Mislim na stranu dva treca mjesta i jedno peto u izborima za zlatnu loptu, mislim gdje je bio prijeJbg vaznije je svake godine biti medju 30 igraca nego vise puta u top5.
Pa veci dio karijere je Xabi bio bolji od Xavija nego sto je ovaj bio bolji od njega. Mislim, ne bjezim ja od tog da je ovaj bolji igrac od njega i trenutno i sveukupno, ali da je nekoliko razina iznad Baska kao sto si ti gore rekao, nije definitivno.

Xabi sa Javi de Pedrom, Nihatom i Darkom Kovacevicem.

- Donnie Darko
- Kontakt:
Dva puta, koje godine, ne mogu nac? I da, i da je dva puta to nije ni blizu svake godine kao sto si prvobitno rekao.
Svaka mu cast na tom drugom mjestu, tad je i bio bolji od Xavija, ali vec dosta dugo vremena nije ni blizu. I nisam ja nigdje rekao da je Xavi bolji nekoliko razina, samo sam rekao da bi trenutna razlika cijena izmedju njih dvojice trebala biti barem 25 miliona, i da Xabi nikada nije bio ni blizu nivoa Xavija u zadnjih nekoliko godina, i da nece.
Meni je Xabi izvrstan igrac, uz Ikera najdrazi u Realu, ali ipak je danasnji Xavi druga dimenzija, ne samo za njega, vec za skoro svakog veznjaka trenutno na svijetu.
Svaka mu cast na tom drugom mjestu, tad je i bio bolji od Xavija, ali vec dosta dugo vremena nije ni blizu. I nisam ja nigdje rekao da je Xavi bolji nekoliko razina, samo sam rekao da bi trenutna razlika cijena izmedju njih dvojice trebala biti barem 25 miliona, i da Xabi nikada nije bio ni blizu nivoa Xavija u zadnjih nekoliko godina, i da nece.
Meni je Xabi izvrstan igrac, uz Ikera najdrazi u Realu, ali ipak je danasnji Xavi druga dimenzija, ne samo za njega, vec za skoro svakog veznjaka trenutno na svijetu.
Ma kakvi, kakvih 25 miliona, sta ti je. 35 miliona je i Real platio Xabija (gore dole koji milion), ne vidim tu nesto oko cega treba polemisati. A sumnjam da bi neko dao vise od 50 miliona za 31. godisnjeg Xavija.Donnie Darko je napisao/la:Dva puta, koje godine, ne mogu nac? I da, i da je dva puta to nije ni blizu svake godine kao sto si prvobitno rekao.
[youtube][/youtube]
eto ti si cuo ja sam glup nego jednostavno vi madriđani nece da priznate da barcelona ima jednog genijalca kojeg u realu nema i to je jednostavno jeLBJ MVP je napisao/la:Očigledno nisi čuo za Zidana ili Scholesa da ne idem još unazadMentalist je napisao/la:tacno xabi ce mozda biti priblizne cijene xaviju ali nece nikad biti ni blizu xavijevom nivou igre ipak je xavi najbolji vezni ikad (po meni)![]()
-
- Kontakt:
koji je debil ovaj portillo frajer veze nema cita levat po netu i bomba da je pratio od zidana i ovih real a nezna da je xavi jos od kad je pep otisao prvotimac s tim da je imao naravno i povreda al uvjek je bio klasa samo kao sto je i on sam rekao da bi se bio u vrhu nije dovoljno biti dobar moras i titule osvajat. I ostavi se vise toga da je xavi tek 2008 proigro aj mi daj onda objasnjenje sto je xavi izabran za najboljeg igraca lige 2005 pored recimo jednog raula itd.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.