Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

JuveSissoko
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la JuveSissoko » 14 avg 2011, 14:48

An encounter with history
August 14, 2011

The ‘white & black’ shirt is a sort of football legend worldwide. Like every legend, its roots are ancient and fascinating, branching through Europe up to England. In fact, those colours which in Torino have become an icon, directly come from the heart of Great Britain. Namely from Nottingham, home to Notts County, the oldest professional club in the world, but especially the club from which Juventus got their current shirt in 1903 (to know how this happened, click here).

Therefore, on 8th September when the New Stadium will be unveiled and a new chapter of Juventus’ history will be written, the Bianconeri will play Notts County.

This will be a due tribute to the ‘white & black’ colours, when the whole ceremony will celebrate 114 years of the club’s history.
The opening ceremony has been entrusted to K-events, who also arranged - inter alia - the opening and closing ceremonies of the Olympic Games occurred in Torino in 2006. “Having those players who represent the oldest club in the world directly on the pitch - pointed out Marco Balich from K-events, show creator - further enriches the programme of the Opening Ceremony, which will be revealed just a few hours before the actual opening of the stadium. When we’ve found out the detail about the ‘white & black’ shirt which replaced the old pink shirt, we’ve had no doubts: it’s a fundamental part of a narrative, emotional path which will involve all Juventus fans attending the event at the stadium.”

This path will tell of Juventus legend through victories, trophies and champions. Through Agnelli family as well, who bonded their name to the club almost 90 years ago, making Juventus a symbol and a way of living for million fans.

On 8th September those fans will have a new reason to be proud. They’ll have a new home.

Information about ticket prices and purchase modes to attend the unveiling ceremony of the New Stadium will be available on Tuesday 16th August on Juventus.com

Juventus.com
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 avg 2011, 14:49

A Bazagli!?

Nećemo dovoditi dvojicu štopera, Lugano nije igrač koji voli da sjedi na klupi, on ako će dolaziti vjerovatno će tražiti da igra i prvu postavu, zato je možda bolje pokušati s tim Coatesom, davati mu ponekad šansu kad prigusti, isto kao sa Sorensenom prošle sezone...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 avg 2011, 14:50

http://www.nottscountyfc.co.uk/page/New ... 70,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;

"I have to admit that when the offer first came in I was slightly taken aback and when we sat down to look at the fixture list, we've obviously got a home game against Walsall just two days later and then a trip to Exeter the following Tuesday," explained Trew.

"However, given the historical relationship between our two clubs and the sheer prestige of the occasion, we were prepared to move heaven and earth to make this happen.

lijepo je kad te cijene ! 8-)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 avg 2011, 14:52

FORZA NC :!:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 avg 2011, 14:57

Bianconeri1988 je napisao/la:A Bazagli!?

Nećemo dovoditi dvojicu štopera, Lugano nije igrač koji voli da sjedi na klupi, on ako će dolaziti vjerovatno će tražiti da igra i prvu postavu, zato je možda bolje pokušati s tim Coatesom, davati mu ponekad šansu kad prigusti, isto kao sa Sorensenom prošle sezone...
ne znam, Barzagli sto se mene tice moze na posudbu :mrgreen: znam da necemo dovodit dva stopera, al ja to kazem u svoje ime, ja bi doveo obojicu, Sorensen i Coates nek uce od Chellinia i Lugana a imali bi i priliku igrat.Conte zna najbolje.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 avg 2011, 15:11

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=59392" onclick="window.open(this.href);return false;

nadam se da ce doci.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 avg 2011, 15:19

Pisao sam ja već...

Vargas će preći u Juventus, sad je samo pitanje kako i kada i na koji način...
Ž '21!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 avg 2011, 15:27

Bianconeri1988 je napisao/la:Pisao sam ja već...

Vargas će preći u Juventus, sad je samo pitanje kako i kada i na koji način...
bilo bi dobro da utrapimo kojeg igraca za njega, imamo Iaquintu, Amauria, Martineza, Grygeru,Mottu bilo koga dat, da sacuvamo pare za stopera, al lakse je reci nego odradit, jer i ostali znaju da smo tim pun skarta pa niko ove likove nece :mrgreen:

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 14 avg 2011, 15:30

Ovo i nije loše 10 miliona i letva .
Pasquatu treba dati šansu u službenim tekmama, ako zadovolji, Vargasa na beka i imamo strašnu odbranu. :D
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 14 avg 2011, 15:55

juventus 0244 je napisao/la:
adointer je napisao/la:haj ba neka ih,od 15 000 navijaca(i to jedva) na stadionu,moraju se nekako primjetit pa makar rasizmom,,
Tko će ti opravdati ovolike izostanke?
hehe pogledaj ti kad sam upisan i kad si upisan,koliko imam postova i koliko imas postova :)
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 14 avg 2011, 16:24

adointer je napisao/la:
hehe pogledaj ti kad sam upisan i kad si upisan,koliko imam postova i koliko imas postova :)
Ja koliko znam da imam u prosjeku 3 posta po danu (još vodim ovu dole ligu, pa zbog toga sam nakucao malo vise postova), znači da je to ok ;), što ti nisu dugo bio na forumu to je tvoja stvar.

A vidim da teško kontaš stvari, pa da ti objasnim ( primjetio sam to od prije, a primjetio je i biancoreni1988 :D), znači ovo se odnosilo na to, da si ovdje visio svaki dan na ovom topicu provocirajući, mislim da sam ti sad pojasnio ;).

sory na off topicu!

Da ne bude sve off topic, sad sam gledao utakmicu Chelsea, ALex je odigrao odličnu utakmicu, samo ako on dodje Bonucciu je klupa, pa sad koliko bi to bilo dobra za njega :? , ali najbitniji je Juventus, nikom mjesto nije zagarantovano dok se sam ne izbori za njega.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 avg 2011, 16:47

Mah on uopšte nije vrijedan repliciranja... :mrgreen: :lol:

Gubimo vrijeme...Samo lagani ignore i "talk to my hand" stav 8-)
Ž '21!

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 14 avg 2011, 17:02

Da hoce se vratit ova borbenost pa makar bili 14-ti.
[youtube][/youtube]

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 avg 2011, 17:10

MakeTZ je napisao/la:Da hoce se vratit ova borbenost pa makar bili 14-ti.
[youtube][/youtube]
this is Juve, ovo je sto Conte treba da vrati, pa i po cijenu svih ovih crvenih kartona, onda nije bilo bitno hoces li dobit karton, bilo je bitno da si se borio i pokusao, zato je Montero toliko voljen, a crvenih nadobijao vrecu jednu, jedan od najdrazi videaa o Juventusu je ovaj.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 avg 2011, 19:55

Eto mazge, šta je drugo nego mazga :mrgreen:

Neće u Fiorentinu, hoće on u Galatasaray daju mu više para...

Ukoliko Vargas ne dođe u Juve, zato što Amauri nije htio preći u Fiorentinu svaki put kad čujem za njega proklet ću ga :twisted:

I ovi iz Fiorentine su prvobitno htjeli Amaurija, sad traže Quagliarellu...Treba se okrentui prema nekom drugom igraču, ako je sve ovo tačno...
Ž '21!

Moggiano
Kontakt:

Post Postao/la Moggiano » 14 avg 2011, 23:10

Otvorenje stadiona 8. Septembra protiv Notts Countya
Na gostovanje Željo kreće, zaustavit nas niko neće...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 avg 2011, 23:13

Moggiano je napisao/la:Otvorenje stadiona 8. Septembra protiv Notts Countya
Pa ja,vidjeli da je i klasa Betisa previse da bi se bilo sigurno u pobjedu :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 14 avg 2011, 23:42

Dylan Dog je napisao/la:
Moggiano je napisao/la:Otvorenje stadiona 8. Septembra protiv Notts Countya
Pa ja,vidjeli da je i klasa Betisa previse da bi se bilo sigurno u pobjedu :mrgreen:

Tu se radi o respektu, klubu koji je dio Juveo proslosti. Razultat nije u prvom planu, a ovo je nacin da im se zahvalimo tako sto ce igrati na otvorenju naseg stadiona.

Forza Juventus !!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 14 avg 2011, 23:52

Engleski mediji javljaju kako će Giuseppe Marotta u utorak otputovati u London kako bi postigao dogovor za Alexa, no on želi da ga dovede na posudbu.

La Gazzetta dello Sport piše kako Marotta ne želi da plati 9 miliona eura za ovog stopera, već da ga dovede na posudbu sa opcijom otkupa ugovora.

Engleski mediji su uvjereni da će Alex do kraja mercata preći u Juventus.

Marotta prema medijima putuje u utorak u London kako bi postigao dogovor sa igračem i Chelseajem, a ostaje da se vidi u narednim danima hoće li doći do transfera.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 avg 2011, 23:59

Dylane, evo pročitah kako tražite Iaqinuta...

Dat ćemo vam i popust ako treba, samo ga vodite... :P :D

Pored Zenita, za Iaquintu su zainteresovni Fiorentina, Napoli i Sevilla.
Ž '21!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.