BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

twisttm87
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la twisttm87 » 12 avg 2011, 23:13

ovaj sastav gore slican mom na sokeru hahaha :D samo se pitam zasto ne pokusaju sa 2 klasicna spica mislim da bi tad imao kagawa vise opcija za dodat,jer odbrana im je i vise nego jaka da mogu igrat bez 2 zadnja vezna,dobro mozda tako bude kad se barios oporavi :) po meni realno glavni favoriti i za ovu sezonu jednostavno igraju lijep i efikasan nogomet sto malo ekipa igra danas :) zna li neko da li ce se dortmund prenosit sutra na eurosportu? :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 avg 2011, 00:10

twisttm87 je napisao/la: zna li neko da li ce se dortmund prenosit sutra na eurosportu? :D
Sutra u 15:30 Eurosport 2 Hoffenheim - Borussia Dortmund ;)

http://tv.sb.eurosport.com/tvschedule.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 avg 2011, 00:52

Wie lange kann Dortmund seinen Giganten Götze noch halten?

BVB-Boss Hans-Joachim Watzke (51) gestern zu BILD: Mario wird viel länger bei uns bleiben, als die meisten denken!“

slika

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 13 avg 2011, 02:08

Damir_BvB je napisao/la:Bit ce gadno protiv hoppenheima stvarno gadno ali tu je Gotze ;), Moj Hare mi jos nismo svjesni kakvog igraca imamo kakav rosicky, kakav sahin, kakav amoroso, ricken, ewerthon, ne smijem ga sa zorcom poredit iako je i od njeg mnogo bolji igrac ali zorc je ostavio predubok trag u crno zutim srcima. Samo mi je zao sto nam valja isti onaj scenario dozivit kao i sa Sahinom jer Gotze nece vjecno htijet nosit crno zuti dres :( ...
Ne treba sad o tome razmišljati - ko će, kada i gdje otići, već jednostavno uživajmo u ovom što imamo. Nepotrebno se zamaramo. Ako on ovako nastavi, naravno da će doći ponude Reala, Barce i Engleza i velika je vjerovatnoća da će on otići, ali to treba masno naplatiti. Međutim ko zna, možda i ostane u Drtmundu do daljneg. :D Uglavnom, bezze se smaramo ovakvom i sličnom tematikom. Uživajmo dok je tu.

Eto ode i Sahin, pa šta bi??? Igramo dinamičnije i mnogo brže s Ilkayem u ekipi. 8-)
Semir bvb je napisao/la:Kringe nije igrao ni za drugi tim, ne znam sta je s njim :?:
Izgleda da nema mjesta ni na klupi. :(

Hopp priželjkuje 3-3 sutra. :D Imao je samo riječi hvale za BVB, unatoč nekim ranijim prepucavanjima sa Watzkeom i čestim napadima naših navijača. Kaže da je Rudy u stanju koliko-toliko zaustaviti Gotzea. Proljetos je i uspio, ali male su mu šanse sutra, jer je i Kagawa tu. :D

Pošto je Gotze postao nezaobilazna tema :mrgreen: , da pomenem još jednu stvar. Glavni je protagonist u novom DFL-ovom promo spotu. :arrow: http://www.bild.de/sport/fussball/mario ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Der Mann für die entscheidenden Tore.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 13 avg 2011, 16:24

Stare rane opet bole :D
Ubiste vi njih,ali opet se koprcaju...sihire su oni vama bacili :lol:
#miasanmia

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 13 avg 2011, 16:25

Slabo slabo ovo zivce su mi pokadili nisam se dugo vak iznervirao. Lose smo skroz izasli na teren i ne djelujemo kao ekipa sa glavom i repom ne zna se ko sta gdje igra. Totalno slabo Gundagan los , Santana katastrofalno ne siguran, jedino Hummy zadovoljio, Weidenfeller bruka odakle primi gol ebo ga otac bitno je da je frizuru namjestio maneken. Moze se ovaj hoffenheim dobit ako se nasi saberu i dodju sebi, samo da izadjemo kao ekipa sad u drugom poluvremenu i bit ce dobar rezultat ABD ! Imamo i opcija sa klupe, u ovakom prvom poluvremenu nam je falio sahin, gundogan nije uspjeo nista da poveze nadam se da ce sad klopp opalit po koji samar pa ce to bit dobro, da izdvojio bih jos i lowea i pisczeka bili su dobri kagawa takodje preslab za sad. Hajde Kloppo razbudi ih samo to nam treba a seju cu hebat sve za onaj gol seljak jedan sto nije grcima zabio a ne nama zabijem mu ja .... Dakle fali nam ono glavno u ovoj utakmici glava i rep ili da ako vec to nije moguce da nas izvuce klasa a tu prije svega mislim na Gotzea ili Kagawu jer s ovom igrom nemamo sta trazit ....
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 13 avg 2011, 16:27

Odavno lošije nismo izgledali u jednom meču. :( Ja sinoć nafali Gundu i odmah ga ureknu. Očajan je u prvom poluvremenu. Kagawa neprepoznatljiv. Lewa takođe. SAP igra bez napadača, ubijaju nas trkom i agresivnošću. Imali smo nekoliko izrađenih akcija preko Gotzea ali nespretnost i komplikovanje nas opet skupo koštaju. Ubaciti što prije Perišića i Leitnera. Očekujem mnogo agresivniju igru u nstavku, jer s ovakvim pristupom nećemo zabiti gol do Bajrama. :evil:

Kakav pogodak Salihage!!! :o Vazda su naši harali protiv BVB-a. :lol:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 13 avg 2011, 17:28

NIKAD GLUPLJI POTEZ KLOPPA I SARADNIKA....da vade Playmaker-a a da ubacuju krilo...nema nas u sredini i nemamo igru ( kakav god da je bio Gundogan morao ga je mijenjati sa nekim tipa Da Silva ili Leithner )...

Lewat extra igrac nije primio niti jednu loptu...
U 60 min vadi Kagawu Gotzea i Gundogana ( to je sad napravio i vise nikad ne smije , to je ravno samoubistvu)
Klopp je direktno odgovoran za to sto nismo igrali svoju igru od 60 min...
Perisic nije los bio ali on je samo trebao da mijenja Gotze i to je to...

Kube se treba rijesiti dok se jos kakve takve pare mogu uzeti za njeg...
Zidana isto se treba rijesiti ...( nisu to vise igraci za BvB)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 13 avg 2011, 17:34

Vrijeme je i bilo. :lol: Jaka šamarčina, taman da se ''zvijezdice'' spuste na zemlju gdje im je i mjesto. Ovakvo nezalaganje odavno nije viđeno od igrača u žutim dresovima, jedino Hummy i Bender zaslužuju prolaznu ocjenu u tom segmentu. Šta su mislili da će im se domaćin samo naguzzit i pustit da ga izblehaju. :lol: Gotze jeste bio loš, ali njegovim izlazkom sam izgubio svaku nadu u povoljan rezultat. Takođe, nadam se da Zidan više nikad neće odigrati ni minute u žutom dresu, jednostavno čovjek nije više za fudbal na vrhunskom nivou. Perišić je morao zabiti barem jednu od one tri izgledne šanse. U zadnjih pola sata kao da nije postojao na terenu, doduše nije ni kompletna ekipa. :evil:

U neku ruku drago mi je što je i Bayern dobio u sudijskom vremenu, jer previše se olahko ušlo u ovaj meč nakon briljantne partije protiv HSV-a. Naredne subote nam dolazi Nurnberg, ekipa koja ''ore'' teren slično kao i SAP, i teško je očekivati da s ovakvim pristupom možemo do ''trice''.

''Seljaci'' nam baš ne leže, da hoće ispasti u Cvajtu i dat nam Salihagu. :lol:

Mentalist
Kontakt:

Post Postao/la Mentalist » 13 avg 2011, 17:36

[youtube][/youtube]
bosanski roberto carlos

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 13 avg 2011, 17:40

Mentalist je napisao/la:[youtube][/youtube]
bosanski roberto carlos
De boli me **** za ovaj video skloni ga ili ga postavi na temu hoffeinheima.... :arrow:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 avg 2011, 17:41

HzBvB je napisao/la: De boli me **** za ovaj video skloni ga ili ga postavi na temu hoffeinheima.... :arrow:
Ne budi bolan ljut. 8-)

Sta mislis da li se neke stvari mogu kupiti novcem? :P
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 13 avg 2011, 17:43

Omerbavarac je napisao/la:
HzBvB je napisao/la: De boli me **** za ovaj video skloni ga ili ga postavi na temu hoffeinheima.... :arrow:
Ne budi bolan ljut. 8-)

Sta mislis da li se neke stvari mogu kupiti novcem? :P
A nije sta mi ga kaca tu ....ha ya
A ljut jesam al na Klopp-a odavno ovako nije jedan trener ispao glup....

A za novac naravno da ne mogu.... ;)

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 13 avg 2011, 18:05

Bgm i vi se brzo spustiste na zemlju. Prvo kolo Bayern a vi odmah u drugom.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 13 avg 2011, 18:17

Ovaj poraz kao prvo je bolan, kao drugo dolazi u najbolje moguci trenutak da nase " zvijezde " otvore oci i skontaju da se utakmica moze dobit prvenstveno trkom zalaganjem pa tek onda tehnickim mogucnostima ... Za mene je ovdje glavni krivac moj ljubimac Klopp i naravno weidenfeller nije morao primit onaj gol. Ali gol primljeni i nije toliko bitan jer nasa igra je podsjecala na igru od prije 3 god. Danasnji glavni problem je bio motivacija i taktika. Da su bili nasi ozbiljniji i bolje takticki organizovani sve bi bilo drugcije , prevelik je razmak bio izmedju odbrane i sredine isto tako izmedju odsjecenog lewandowskog i veznog reda te supljine su igraci sapa dobro iskoristili. Nekako mi ovo nikako nije karakteristicno za Kloppa i Buvaca da su ovako naivno odigrali citavih 90 min. Poraz je sad najmanje bitan svakako se po koja utakmica izgubit mora ali ovakav pristup igri nasih zvijezdica i ovako takticki ne zrelo odirati me zabrinjava nadam se da nam se ovo samo omaklo .

Sto se tice igraca, Weidenfeller - primio gol sa 30 metara ne oprostiva greska za golmana od 30 godina dakle los, Santana po ko zna koji put je danas dokazao da s pravom ne igra u prvoj postavi previse nonsalantan i nikad 100 % siguran nije, Hummy jedan od boljih ako ne i najbolji samo i on pretjeruje sa svojim pasovima ponekad zaboravi da igra stopera, Lowe odlican momak super pojacanje , Pisczek pici dole gore u ofanzivi uradio vise nego kompletan vezni red i napad , Bender standardno dobar, Ilkay mi je zivce pokido slabo slabo mora decko skontat da igra osmicu i da niko za njeg trcat nece mora bit mnogo sigurniji previse gubi loptu, Gotze najbolji od ofanzivaca nije mi jasna njegova izmjena ? jel radi umora ili nedaj boze povrede ?, K.G. koliko zna i umije dao je i pruzio do njeg sigurno nije, Kagawa odigrao je jednu od najlosijih utakmica za crno zuti grb, Lewa odsjecen nije ni do njeg vala lopte nije imo momak. Sto se tice izmjena Perisa jedino zadovoljio, Kubi bi ovim putem pozz mamu i seku ako ima jaooo pa covjek samo puca jbte pa da ima kakav sut pa hajd opali al nidje veze bgm, Zidan hajde ti care moj u egipat svoj i tamo glumi zvijezdu i igraca pa nemoj trcat jos se buni sto ne igra cccc ...

Poraz ko poraz boli jbg ali valja dalje protiv Nurnberga mora bit trica mora nema isprike nikakve danas neka bude hajde ok popusili i cao, ali protiv nurnberga mora trica i bolja igra, i uvjeren sam da smo izvukli pouke iz ovog svega. I slozio bih se sa Hz BvB sto se tice igre bez kreativca upravi si care 10000 % od 60 min se tek nije znalo ni ko pije ni ko placa u nasim redovima. Sve u svemu realno je trebalo bit 1-1 ali mi je drago sto je ovako ispalo jer ovo nam je trebalo upravo sad da ne poletimo ....
BvB Echte Liebe !!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 avg 2011, 18:23

Hoffenheim, Hoffenheim..... seljaci iz provincije.....
Kad vidim da igramo protiv njih otprilike slutim kakv ce bit rezultat, ali ipak se covjek nada... :oops: Nama bi i bod protiv njih bio ko pobjeda :mrgreen:

Izgleda da su ipak reprezentativne obaveze ostavile svoj trag. Kagawa proputovao pola svijeta i vidno umoran, Gotze prespor i pasivan, Lewa odsjecen mada se u par navrata dobro gradio i drzao loptu ali nije imao opcija.
Santanu malo pohvalimo i on onda sve to pokvari, totalno nesiguran kod dodavanja. Lowe bi trebao par sezona gledat kako Schmele igra, jer on samo dobije loptu i vrati Hummelsu, non-stop tako. Ako presijece koju loptu dobro je a ofanzivno ko rutice :evil:
Svijetle tacke su mi Hummels, Bender i Piszczek koji je par puta probio desnu stranu ali ga niko nije ispratio, kao sto su to prije radili Kagawa i Barrios :cry:

Sto se tice izmjena Kuba je par put mogao bolje, krene dobro i onda uprska. Zidana prodat, a Perisicu ne treba zamjerit, nadoće on.
Greska mi je bila izmjena Gundogana i stavljanje Grosskreutza na njegovu poziciju koji se nakon toga nije vidio ni cuo. Kakav god Gundogan bio ( a nije bio nesto danas) ipak je bolji od Kevina na DM-u.Ako je vec morao njega mijenjat, bolje bi bilo Leitner ili Kehl.

Sve u svemu ne trebamo bit ocajni ipak je to bio protivnik koji nam ne lezi i koji nas je prosle (za nas maestralne sezone) trebao 2 puta pobijedit da nije bilo Da Silve i njegove ljevice.

Dobra vijest je da nas opet prenose sljedece sedmice na eurosport 2, pa cemo se svi ABD radovat i zaboravit Hoffenheim i losu igru do revansa i ponovnog susreta s njima.... :D

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 avg 2011, 19:28

Ovaj poraz je i možda dobra stvar za Koppa trebalo je malo da vas neko spusti na zemlju , haubica Salihovića sa 35m čula se do samog Dortmunda. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 14 avg 2011, 16:14

Saurman je napisao/la:Ovaj poraz je i možda dobra stvar za Koppa trebalo je malo da vas neko spusti na zemlju , haubica Salihovića sa 35m čula se do samog Dortmunda. :)
zna se ko u BL moze da bude u visinama , nekima malo treba da se vinu,a salihaga sve to vrati na mjesto,,,mala sala :)
VOLIM BAYERN

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 14 avg 2011, 16:17

Najveci Bayernov uspjeh zadnjih godinu dana...??
Porazi Borussie od Hoffeinheima....

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 avg 2011, 16:38

Gotze je ušao s lakšom ozlijedom u ječarašnji meč, zato je izvučen iz igre onako rano. Kagawa je izgledao preumorno, što i ne čudi jer je proputovao pola svijeta 2 dana prije meča.Zaslužili smo barem bod jučer, ali opet je falilo mirnoće u završnici.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.