KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Burell,je u pripremnim utakmicama bio najbolji igrac Bosne,i ne sumnjam da ce biti dostojna zamjena za Ikonica,pogotovo kada je odbrana u pitanju! Sinoc nije igrao zbog povrede,ali od njega trebamo ocekivati mnogo,jer je igrac koji ne trosi puno lopte,nest slicno kao Djordjevic!
Nama sve zavidi od novog centra,ukolik on bude kvalitetan mozemo daleko dogurati!
Nama sve zavidi od novog centra,ukolik on bude kvalitetan mozemo daleko dogurati!
Da skratim slazem se u svemu s Arsom osim u onome oko Šehovica. Čovjek dobro kuzi stvar.
Burell je fula zesca a to ce vrijeme siguran sam pokazati.
Sve pohvale Abazu, odlican je.
Burell je fula zesca a to ce vrijeme siguran sam pokazati.
Sve pohvale Abazu, odlican je.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!
- storm_raider
- Kontakt:
Ja sam u jedno siguran: nećemo biti lošije plasirani od devetog mjesta, a najbolje što možemo je 6 mjesto, čak i da dovedemo još ekstra centra.Alhemicar je napisao/la:Nista od centra,kako protiv klubova u NLB.
Lošiji od nas:Krka( u dva navrata na tekmi u ZG +11p i +18p, za dvije klase lošiji od nas),Domžale(loš sastav u kojem je najbolji centar od 203 iz bjelorusijeAliaksei Lashkevich),Split CO(strogi prosjek u kojem igra i Prangija(Batina), Split nas je definitivno pojačao što ga je uzeo,hvala im),Zagreb CO(jedino dobar Tomić , al' se bojim Rahilića i Rikića

Definitivno bolji od nas:Zvezda,Partizan,Cibona,Olimpija,Budućnost.
Ekipe koje možemo pobjediti kući i boriti se za plasman od 6-9 mjesta:Zadar,Hemofarm,FMP i Bosna .
Toliko od mene, vidjećemo ko će biti u pravu.
-
- Kontakt:
otprilike si u pravu,samo nisu nesto djetici jer se skoro nista nisu pojacali a otisli im dragojlovic,rakocevic,bakic itd.ars01 je napisao/la:Ja sam u jedno siguran: nećemo biti lošije plasirani od devetog mjesta, a najbolje što možemo je 6 mjesto, čak i da dovedemo još ekstra centra.Alhemicar je napisao/la:Nista od centra,kako protiv klubova u NLB.
Lošiji od nas:Krka( u dva navrata na tekmi u ZG +11p i +18p, za dvije klase lošiji od nas),Domžale(loš sastav u kojem je najbolji centar od 203 iz bjelorusijeAliaksei Lashkevich),Split CO(strogi prosjek u kojem igra i Prangija(Batina), Split nas je definitivno pojačao što ga je uzeo,hvala im),Zagreb CO(jedino dobar Tomić , al' se bojim Rahilića i Rikića),Vojvodina( definitivno jaki na centru sa Borovnjakom i Bajićem nerminh74 ljubimcem
).
Ekipe koje možemo pobjediti kući i boriti se za plasman od 6-9 mjesta:Zadar,Hemofarm,FMP i Bosna .
ali zadar ce bit gadan,hemosi ce dovesti kakvu camugu dobru itd.
-HZ-
Nije me obradovala informacija da centar zasad nece doci! jer sta ako slabo startamo,npr izgubimo u Domzalama,kuci prve utakmice..To bi bilo veoma lose po atmosferu u ekipi...tesko cemo izboriti ta dva prestavnika za BIH..ali mozda je bolje da imamo zadovoljne igrace u timu,koje redovno isplacujemo,nego uzeti nekog polovnog centra i imati slabe rezultate,ovako bar niko nece previse ocekivati...Mada sam bio ubjedjen da mozmeo dovesti solidnog centra! Ipak mislim da ce se uprava potruditi pronaci kojeg kvalitetnog sponzora koji bi placali tog centra...mada se slazem s tim da je bolje ne dovoditi nikoga,ako vec taj igrac nece biti extra kvalitete,u tom slucaju je bolje forsirati Zimica i Suljagica...
doveli su bivseg centra dinama iz moskve i cz, misanovica kojije visok 217 cm, nista narucito, ali solidan centar, zatim su doveli solidno krilo iz hemofarma simonovica (kao back up micovu) i veoma solidnog igraca koji moze igrati pozicije 2 i 3 bojovica iz vojvodine (umjesto bakica i po meni je bolji), ali najvece je pojacanje igrac iz omladinskog pogona i jedan od najboljih igraca na EP U18 dasic 208 cm visoki igrac koji moze pokrivati pozicije 3 i 4 od kojega se ocekuje eksplozija ove sezone jos ako uzmemo da su tu jos gordic, micov, otasevic, maras, ...hordas_do_groba je napisao/la: otprilike si u pravu,samo nisu nesto djetici jer se skoro nista nisu pojacali a otisli im dragojlovic,rakocevic,bakic itd.
ali zadar ce bit gadan,hemosi ce dovesti kakvu camugu dobru itd.
-HZ-
tako da je buducnost u najmanju ruku jaka kao prosle godine, pa ce se bosna dobro morati boriti sa njom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
obrati paznju koliko bajic daje koseva po utakmici i koliko ima skokova, da je sada on bosni, bio je relativno jeftin, a nas igracars01 je napisao/la:
Ja sam u jedno siguran: nećemo biti lošije plasirani od devetog mjesta, a najbolje što možemo je 6 mjesto, čak i da dovedemo još ekstra centra.
Lošiji od nas:Krka( u dva navrata na tekmi u ZG +11p i +18p, za dvije klase lošiji od nas),Domžale(loš sastav u kojem je najbolji centar od 203 iz bjelorusijeAliaksei Lashkevich),Split CO(strogi prosjek u kojem igra i Prangija(Batina), Split nas je definitivno pojačao što ga je uzeo,hvala im),Zagreb CO(jedino dobar Tomić , al' se bojim Rahilića i Rikića),Vojvodina( definitivno jaki na centru sa Borovnjakom i Bajićem nerminh74 ljubimcem
).
a vidjecemo na kraju sezone njegov ucinak
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
HOCE LI NEKA TELEVIZIJA PRENOSITI UTAKMICE BOSNE IZ NLB LIGE???
a evo govore da nece 

ja sam cak kontaktirao i tvhayat i kkbosnu. nikakav odgovor nisam dobio.... katastrofamostari je napisao/la:a evo govore da nece
al najgori su ovi iz bht-a. pojma nemaju da saradjuju s kablovskim operaterom iz austrije

ako neko nesto zna, javite...
Ekipa Domžala je najviše izgubila odlaskom Trohe koji je bio najbolji igrač ovog kluba.
Iz redova poljskog prvaka Anwila, sa euroligaškim iskustvom vratio se Željko Zagorac, krilni centar od kojeg za Bosnu dolazi možda i najveća opasnost. Iz Poljske su još u junu i svoje američko pojačanje, playmakera Alvina Snowa (Katowice), te krilo Vjekoslava Petroviča (Turow), a stigao je i Nicholas Jacobson koji je u prošloj sezone nastupao za belgijskog drugoligaša, Bree. Na klupi Heliosa je Rade Miljanovič, trener bez nekog značajnog iskustva u velikim takmičenjima, ali stručnjak od kojeg u Domžalama mnogo očekuju.
Sva ova pojačanja su dobila "nogu" u Poljskoj tako da to doista i nisu istinska pojačanja koja bi donosila pobjede protiv jačih klubova.
Dakle, večeras očekujem sigurnu pobjedu , oko 10-tak poena razlike.
Na svakoj poziciji od 1-5 smo jači od Heliosa, i doista pobjeda ne bi smjela doći u pitanje, čak i uz nlagu naklonost sudija prema domaćinu.
Iz redova poljskog prvaka Anwila, sa euroligaškim iskustvom vratio se Željko Zagorac, krilni centar od kojeg za Bosnu dolazi možda i najveća opasnost. Iz Poljske su još u junu i svoje američko pojačanje, playmakera Alvina Snowa (Katowice), te krilo Vjekoslava Petroviča (Turow), a stigao je i Nicholas Jacobson koji je u prošloj sezone nastupao za belgijskog drugoligaša, Bree. Na klupi Heliosa je Rade Miljanovič, trener bez nekog značajnog iskustva u velikim takmičenjima, ali stručnjak od kojeg u Domžalama mnogo očekuju.
Sva ova pojačanja su dobila "nogu" u Poljskoj tako da to doista i nisu istinska pojačanja koja bi donosila pobjede protiv jačih klubova.
Dakle, večeras očekujem sigurnu pobjedu , oko 10-tak poena razlike.
Na svakoj poziciji od 1-5 smo jači od Heliosa, i doista pobjeda ne bi smjela doći u pitanje, čak i uz nlagu naklonost sudija prema domaćinu.
Očekujem tijesnu pobjedu 3-5 koševa.
Ocekujem da ce utakmica biti izjednacena i da ce kod nas sve zavisiti od Zimica i Suljagica,ako oni odigraju dobro ,mislim da pobjedjujemo... Helios je prosjecna ekipa,ali moramo biti svjesni da Bosna bez kvalitetne petice ne moze ocekivati neka cuda..
ma ja ne znam sta da ocekujem na pocetku ali mislim da ko i svake sezone u nlb dobra igra kuci lose, grozno na strani sorry ali tako je
Igraa sam hendikep na bosnu, ne smiju izgubiti vise od pet razlike
Nismo toliko ni losi, barem koliko sam vidio na pripremnim utakmicama, Amar i Zima samo neka igraju dobru odbranu, neka imaju dobar skok i mislim da ovo mozemo uzeti.

Nismo toliko ni losi, barem koliko sam vidio na pripremnim utakmicama, Amar i Zima samo neka igraju dobru odbranu, neka imaju dobar skok i mislim da ovo mozemo uzeti.
ma znam likove koji su igrali protiv suljagica predprosle sezone kazu centar skim se najlakse gurat da mu je odbrana 0 al zato ima sut perfekcija
Suljagic je '88 godiste i pretprosle sezone bas i nije imao puno odigranih utakmica, dok je prosle godine odigrao cijelu sezonu (naravno ne u bosni).. Nekako vise ocekujem od njega nego od Zimica, jer cini mi se da emir vise od ovoga ne moze - los skok, los ofanzivno, solidan defanzivno. A stariji je od suljagica dvije godine, a u napadu je mnogo opasniji od zime, dok u odbrani sasvim solidno obavlja zadatke. Jedino gdje ne moze parirati Zimicu su njegove fenomenalne blokade koje obicno idu u serijamabenajon je napisao/la:ma znam likove koji su igrali protiv suljagica predprosle sezone kazu centar skim se najlakse gurat da mu je odbrana 0 al zato ima sut perfekcija

Jos nesto, ne mogu da otvorim NLB stranicu, jel se to samo meni desava ili

- storm_raider
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.