FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Donnie Darko
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Donnie Darko » 12 avg 2011, 16:07

I Alves je bek samo na papiru.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 avg 2011, 16:17

Raul_64 je napisao/la:Mislim da ce Cesk odigrati više utakmica/minuta i od Xavia i od Inieste,ali ako se formacija ne bude mijenjala i ostane ista kada bude bitno Cesk ce biti na klupi..
jer nece ispred Xavia,ako ništa zbog onog što Xavi i Iniesta imaju zajedno,a dok Iniesta nece na krilo jer je objektivno loš i naravno grehota ga razdvojiti od Xavia..

ali,vec sam ranije pisao da Pep uigrava Bousqetsa na poziciji stopera tokom citavih priprema mislim da je vrlo izgledna opcija

------Iniesta----------Xavi---------

--------------Fabregas-------

-----Abidal------Pike----Sergio-----Alves

e sad,koliko je ovo učinkovito ne znam..pogotovo protiv Reala koji ovako ili onako ce prepustiti posjed lope(a i mora) i cekati kontre,dok s Biskvitom svaka situacija 1 na 1 bila bi prilika za Real
al opet ko zna dal bi se mogla dobiti lopta za 90 minuta sa ovom postavkom :lol:
gdje bi Sergio bio stoper,al samo grafički.

tako ce to najvjerovatnije i izgledati, poznato je da nam fali odbrambenih igraca, ali eto oni se ne dovode, sto najvjerovatnije znaci da ce sergio i maskerano cesto igrati u zadnjoj liniji

kada je u pitanju ucinkovitost, na prvu se onako vidi da cemo igrati jos ofanzivnije, napad dobija al odbrana ce malo izgubiti na cvrstini, al opet se to ne bi trebalo osjetiti jer vidjeli smo kako smo do sada protiv najjacih protivnika uspjeli odigrati utakmice gdje su nam uputili tek po jedan ili dva suta za cijelu utakmicu, tako da ova jos ofanzivnija igra nije nikakva ludost
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 avg 2011, 16:48

Romariooo je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:Mislim da ce Cesk odigrati više utakmica/minuta i od Xavia i od Inieste,ali ako se formacija ne bude mijenjala i ostane ista kada bude bitno Cesk ce biti na klupi..
jer nece ispred Xavia,ako ništa zbog onog što Xavi i Iniesta imaju zajedno,a dok Iniesta nece na krilo jer je objektivno loš i naravno grehota ga razdvojiti od Xavia..

ali,vec sam ranije pisao da Pep uigrava Bousqetsa na poziciji stopera tokom citavih priprema mislim da je vrlo izgledna opcija

------Iniesta----------Xavi---------

--------------Fabregas-------

-----Abidal------Pike----Sergio-----Alves

e sad,koliko je ovo učinkovito ne znam..pogotovo protiv Reala koji ovako ili onako ce prepustiti posjed lope(a i mora) i cekati kontre,dok s Biskvitom svaka situacija 1 na 1 bila bi prilika za Real
al opet ko zna dal bi se mogla dobiti lopta za 90 minuta sa ovom postavkom :lol:
gdje bi Sergio bio stoper,al samo grafički.

tako ce to najvjerovatnije i izgledati, poznato je da nam fali odbrambenih igraca, ali eto oni se ne dovode, sto najvjerovatnije znaci da ce sergio i maskerano cesto igrati u zadnjoj liniji

kada je u pitanju ucinkovitost, na prvu se onako vidi da cemo igrati jos ofanzivnije, napad dobija al odbrana ce malo izgubiti na cvrstini, al opet se to ne bi trebalo osjetiti jer vidjeli smo kako smo do sada protiv najjacih protivnika uspjeli odigrati utakmice gdje su nam uputili tek po jedan ili dva suta za cijelu utakmicu, tako da ova jos ofanzivnija igra nije nikakva ludost
nece Cesc igrati zadnjeg veznog, nema teorije, pa zar ne bi bilo grehota da ovakav igrac, sa ovakvim ofanzivnim sposobnostima igra zadnjeg vezong..nema teorije...Cesc ce igrati ofanzivno i to je tako jbg..a jedna stvar, nije Pep lud pa da stavi Cesca koji nema ni pola defanzivnih kvalitetea kao Busquets...a ne vjerujem da bi ni Fabregas pristo da trci za Xavia i Iniestu...
a i jednostavno ludost bi bila poceti utakmicu bez zadnjeg veznog...a Busquets na poziciji stopera je bio los na pripremama...neznam , jedva cekam da vidim Ceca i da vidim gdje ce ga Pep staviti...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 avg 2011, 16:52

vjerovatno ce trio u sredini biti cesc, iniesta xavi, pep valjda na tome insistira, e sad, ko ce igrati ofanzivnije, ko defanzivnije, to se nikad nece znati, sva trojica su u karijeri igrali i ofanzivne i defanzivne veznjake, mozda je to pepova finta neka, da njih trojica cesto mijenjaju mjesta i tako zbunjuju protivnika. viimo recimo kad sergio igra zadnjeg veznog kako mu se cesto otvori veliki prostor, ali on slabo ide naprijed jer nema tu pokretljivost, dok bi recimo xavi sigurno krenuo naprajed, a fabregas odmah bi zatvorio rupu. tako ce to biti vjerovatno, to je i poenta totalnog fudbala, da skoro svi igraci idu naprijed, ali i da neko moze zatvoriti rupu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 avg 2011, 17:00

Romariooo je napisao/la:vjerovatno ce trio u sredini biti cesc, iniesta xavi, pep valjda na tome insistira, e sad, ko ce igrati ofanzivnije, ko defanzivnije, to se nikad nece znati, sva trojica su u karijeri igrali i ofanzivne i defanzivne veznjake, mozda je to pepova finta neka, da njih trojica cesto mijenjaju mjesta i tako zbunjuju protivnika. viimo recimo kad sergio igra zadnjeg veznog kako mu se cesto otvori veliki prostor, ali on slabo ide naprijed jer nema tu pokretljivost, dok bi recimo xavi sigurno krenuo naprajed, a fabregas odmah bi zatvorio rupu. tako ce to biti vjerovatno, to je i poenta totalnog fudbala, da skoro svi igraci idu naprijed, ali i da neko moze zatvoriti rupu
ovo je vrlo moguce, al teze ce biti zaustaviti kontre, jer to svi danas manje-vise igraju protiv Barce...bilo bi odlicno kad bi igrali na ovaj nacin, al cisto sumnjam posto smo i ranije mogli to uraditi u nekim slabijim utakmicama sa Thiagom i Affelayom, pa nismo..
tefintivno totalni fudbal je magja, savrsenstvo, al nisam siguran da bi bio ucinkoviti protiv 8 igraca u 16-ercu...
mislim ofanzivno bi i imali sanse, al sta uraditi kod kontre protivnika...primis gol i sjeb.es citavu sezonu...
neznam, samo misljenja sam da Cesc nece igrati konstantno defanzivnog veznog, a sve ostalo je dosta moguce...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 12 avg 2011, 17:04

cesc ce u cetri dana u barceloni osvojiti vise trofeja nego za 7 godina u arsenalu ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 12 avg 2011, 17:17

Portillo bajraktaru svetih boja, fino se nadati sportski je to duh, ali znaš i sam da ce te opet biti poniženi u Superkupu....mada to nije ništa kakve vas nove blamaže cekaju u El clasicima kad bude sezona...mora se naplatiti ona zayebancija iz finala Kupa kralja.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 avg 2011, 17:20

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:vjerovatno ce trio u sredini biti cesc, iniesta xavi, pep valjda na tome insistira, e sad, ko ce igrati ofanzivnije, ko defanzivnije, to se nikad nece znati, sva trojica su u karijeri igrali i ofanzivne i defanzivne veznjake, mozda je to pepova finta neka, da njih trojica cesto mijenjaju mjesta i tako zbunjuju protivnika. viimo recimo kad sergio igra zadnjeg veznog kako mu se cesto otvori veliki prostor, ali on slabo ide naprijed jer nema tu pokretljivost, dok bi recimo xavi sigurno krenuo naprajed, a fabregas odmah bi zatvorio rupu. tako ce to biti vjerovatno, to je i poenta totalnog fudbala, da skoro svi igraci idu naprijed, ali i da neko moze zatvoriti rupu
ovo je vrlo moguce, al teze ce biti zaustaviti kontre, jer to svi danas manje-vise igraju protiv Barce...bilo bi odlicno kad bi igrali na ovaj nacin, al cisto sumnjam posto smo i ranije mogli to uraditi u nekim slabijim utakmicama sa Thiagom i Affelayom, pa nismo..
tefintivno totalni fudbal je magja, savrsenstvo, al nisam siguran da bi bio ucinkoviti protiv 8 igraca u 16-ercu...
mislim ofanzivno bi i imali sanse, al sta uraditi kod kontre protivnika...primis gol i sjeb.es citavu sezonu...
neznam, samo misljenja sam da Cesc nece igrati konstantno defanzivnog veznog, a sve ostalo je dosta moguce...
ima logike u tome sto kazes, al mislim da i ovo sto ja predvidjam ima logike, sve je nekako i logicno i nije

onako koliko sam ja primijetio, u utakmicam protiv reala recimo, kad su oni igrali bunker, pep je nadmudrio morinja tako sto je tad uveo jednu novinu da bekovine idu naprijed, pa nam je bilo cudo kako recimo alves nikako ne probija po strani nego ostaje u odbrani. tako je pep u odbrani uvijek imao cetvoricu, naspram usamljenog ronalda u napadu reala i tako je real bio nemocan i u napadima i u kontrama. a tad je sergio kao zadnji vezni isao vise naprijed. tako je pep jednostavno prehebao morinja, s logikom ako hocete bunker i kontru, qrac ce te dobiti, necemo ni mi srljati.

moze se primijetiti kako pep ima ta dva neka sablona, kad bekovi idu naprijed i pretvaraju se u krila, zadnji vezni se povlaci na stoper i bude 3-4-3 formacija ili 3-5-2. sve zavisi jel messi se vrati u sredinu ili ode u spic. druga varijanta je kad bekovi ostaju na svojim mjestima pa onda sergio ide malo vise naprijed, kao i xavi

e sad s fabregasom u timu ce vjerovatno bekovi manje ici naprijed, ili ako ce ici, ici ce samo alves po desnoj strani, a abidal ce prakticno ostajati kao stoper, pa cemo opet imati trojicu najmanje u zadnjoj liniji, dok protivnici protiv nas igraju samo s jednim napadacem i onda ce to opet biti sigurna odbrana

nece ovo biti problem protiv bunkera, veci je problem protiv ekipa koje ce igrati napadacki, al opet sve to i nece biti neki problem, brat bratu. mozemo mi igrati puno otvorenije nego sada jer 90 posto nasih utakmica je viktorija, i mozemo onako golim okom vidjeti kako cesto u odbrani imamo i viska igraca koji besposleni stoje, komotno se moze i ofanzivnije i vjerovatno to i pep konta tako

morat cem osacekati da vidimo sta je pep zamislio i na djelu, al opet sve su prilike da cemo gladati ofanzivniju postavku, kombinovanu nekad sa igrom kakvu smo do sada igrali, nekad ovako-nekad onako, znamo da pep voli experimentisati i tako se i mora da bi se uvijek bilo u vrhu, ne moze se godinama igrati isto
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 12 avg 2011, 17:28

Romario, Pep je nešto najavljivao formaciju sa trojicom u zadnjoj liniji u ovoj narednoj sezoni (3-5-2 ili 3-4-3) cak je igrao u pripremnim utakmicama, pa je curilo na sve strane...ali to bi bilo ravno samoubistvu u jacim tekmama protiv jacih timova...valjda ce se okaniti tih suludih zamisli.
Vezni red je prenatrpan i iskreno ne znam kako ce to sve izrotirati i dozirati minutaže svima :?

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 avg 2011, 17:50

@Romariooo

ona prva utakmica polufinala je cist primjer da mi mozemo igrati bez srljanja...ono mi se posebno svidjelo...manje-vise nista nisu mogli uraditi naprijed, dok nasa zadnja linija nije toliko srljala..

vecinu utakmica cemo odigrati protiv ekipa koje su puno, puno slabije od nas gdje cemo moci se dosta uigravati...
nisam siguran hoce li Pep igrati sa 3 stopera pozadi, al to mi se bas i ne svidja, jer kad god bi smo to igrali uvijek je nesto falilo..nije bilo tog protoka i igra se previse sklupljala, dok sa Alvesom tu uvijek imamo jednu prednost, on siri igru, a na njega mora izaci jedan protivnicki igrac, koji ostavlja prostor za majstore u sredini...

sto se mene tice ja sam za to da igramo sa 4 pozadi, al da se vrsi transformacija prema potrebi, mislim ionako nasa odbrana pocinje na trecoj polovini terena..al npr kad je nas napad, a svi znamo koliko on traje, apsolutno Dani treba da ide naprijed, jer pomaze krilu, fakticki skida sa njega jednog igraca, al npr dosta cesto se pokazalo uspjesnim kad se Pique pridruzi sredini ili napadu..tu dobijemo visak od jednog igraca sto je u svakom slucaju dobro, al ima onda druga stvar da dole moraju ostati bar dvojica,
Dani je najcesce naprijed, Adriano je isto tako dosta cesto gore, onda ostanu Pique i Puyol, a kad Pique ode gore ostane lijevi bek...ovo se narvno odnosi na utakmice kad igramo sa zadnjim veznim, jer se Sergio ili Masc vracaju nazad..

e sad ako budu igrala trojica kretivnih veznaja u sredini...pozitivno iz toga je sto ce biti jos teze uzeti loptu, jer i Cesc i Xavi i Iniesta su igraci koji bukvalno sakriju loptu..Dani ce i dalje vjerovatno ici naprijed, jer bez njega je napad slabiji, onda ce vjerovatno ostajti dole oba stopera i lijevi bek, sto opet dodje negdje na isto...

samo jedno je sigurno da necemo svaku utakicu igrati sa ovom trojicom u sredini, pa cemo vjerovatno kombinovati nesto novo sa ovim starim...

sa Cescom smo dobili dimenziju vise, samo se nadam da ce i Thiago dobijati vise sanse, i da ce se Sergio popraviti na poziciji centralnog beka...tu je uvijek i Keita koji nema takve tehnicke mogucnosti kao sto imaju ova trojica + Thiago, al nije ni klasicni zadnji vezni, mislim da ce puno korisiti ovoj ekipi Barce...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 12 avg 2011, 18:02

Wenger izjavio da niko ne napusta klub...Sapunica se izgleda nastavlja... :roll:

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 12 avg 2011, 18:03

Sky Sports je objavio da je transfer skoro pa završen, a oni rijetko griješe, vjeruj mi.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 12 avg 2011, 18:09

enobarca je napisao/la:Wenger izjavio da niko ne napusta klub...Sapunica se izgleda nastavlja... :roll:
Nije izjavio da nitko nece napustiti, nego da ocekuje, da nitko nece napustiti klub.
Jelde ima tu malo razlike?

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 avg 2011, 18:11

kamo puste srece da ne dodje, ali gotovo je to, covjek dolazi definitivno, u nedjelju dolijece, u ponedjeljak predstavljaje, volio bi da ne dodje, al sta je tu je
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

revoX.
Kontakt:

Post Postao/la revoX. » 12 avg 2011, 18:20

ipak nista sada od transfera tek poslije superkupa :mrgreen:
http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 58,00.html
HZ87

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 12 avg 2011, 18:28

dok ga ne vidim kako se slika ispreg grba barce i dok se ne pojavi na camp nou na predstavljanju ne vjerujem u transfer ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Mentalist
Kontakt:

Post Postao/la Mentalist » 12 avg 2011, 21:14

Povratnik Fabregas u ponedjeljak u dresu Barcelone!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 avg 2011, 22:13

slika

Ko je ovo? :mrgreen:

@LBJ MVP, ti ovo moras znat' :D :lol:

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 12 avg 2011, 22:16

@mandraX Balonja u barci nije zadovoljio
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 avg 2011, 22:46

[youtube][/youtube]
al kapitena sto ga zakuca glavom :D
sta bi ovo sa Ikerom kod cetvrtog gola... :D
Xavi majstor kod petog okrenu dva igraca :D
i moj najdrazi na ovoj utakmicu, Gerard Pique, u maniru rasnih strijelaca

ovo podjsjecanja radi, malo pred utakmicu u nedjelju...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.