FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

trebevic
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la trebevic » 12 avg 2011, 00:08

Scof1eld je napisao/la:fakat jarane... koliko ono real dade u jednoj sezoni ? 80% od ove barcine cifre :| :|
btw city ne prodaje igrace.. tj prodaje po 5x nizoj nego sto plate dok malo pogledaj koliko je barca zaradila prodajom ;)
Ja sam napisao koliko su potrosili. Sto se tice zarade, Barca svake godine posluje u debelom minusu kao i svi veci klubovi Evrope osim Arsenala i Bayerna.
Cinjenica je da imaju najbolju skolu fudbala , a da to slabo koriste i uvaljuju se u minus koji vec sada iznosi oko 370m miliona eura!

čUVAR GRADA
Kontakt:

Post Postao/la čUVAR GRADA » 12 avg 2011, 00:15

uvijek sam volio istraživati, pa evo jedne analize koliko je kraljevski klub potrošio na pojačanja u zadnje 4 sezone(sa * su označena pojačanja u sezoni 2008-2009 kada još Perez nije postao predsjednik Real Madrida)

-C. Ronaldo 94 mil. eura
-Kaka 65.8
-Xabi Alonso 35.5
-Benzema 35
-Coentrao 30
-Di Maria 25
-Huntelaar 20 *
-Lass 20 *
-Albiol 15
-Ozil 15
-Khedira 14
-Van der Vaart 13 *
-Garay 10 *
-Pedro Leon 10
-Sahin 10
-Varane 10
-Carvalho 8
-De la Red 5 *
-Callejon 5
-Negredo 5
-Canales 4.5
-Granero 4
-Javi Garcia 4 *
-Arbeloa 4

TOTAL - 461.8 mil. eura

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 avg 2011, 00:19

Scof1eld je napisao/la:jedini konkurent po ovom pitanju nam je chelsea :mrgreen: kod njih rijetko ko zaigra a da nije prosao sve mladje selekcije :|
nemoj tako i Real izbaci bar po jednog igraca u 10 godina :D

a sto se ovog tice...
Barca jeste puno potroslia, ali i puno je zaradila prodajom...
istina, bilo je nekih ne toliko pametnih transfera, a cinjenica je da Barca u svom timu trenutno ima 9 + Cesc, znaci 10 igraca iz svoje skole, e haj nek mi neko kaze jos jedan tim koji u svojoj ekipi ima 10 igraca iz svoje skole...osim Uniteda naravno.Okosnicu Barcine ekipe cine Barcina djeca...

a kad se saberu gubitci zbog transfera dolazi se do cifre od nesto manje od 120 miliona, dok su gubitci Reala u istom vremenskom periodu 275,2 miliona a oni uz to u svom timu imaju samo Ikera iz njihove skole..
a npr Chelsea je za 4 godine imao gubitke od 123,8 miliona, a za razliku od Barce nema niti jednog igraca iz vlastitog pogona..

i sad se neko nadje da prica Barci...

ja se slazem da je i ovo sto Barca trosi puno..al trziste je otislo u pm, sad za iole boljeg igraca moras platiti 30 miliona, i to ne jos izgradjenog igraca, nego taklentovanog, a pri tome je Barca osvojila 3 spanske lige, 2 LP, i nesto jos manje bitnih trofeja, dok je Real Madrid osvojio samo veliki Kup kralja, a Chelsea jednu EPL...
Zadnja izmjena: ZELJO DO GROBA, dana/u 12 avg 2011, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 avg 2011, 00:20

Real je poznat sa astronomskim ulaganjima a rezultate ostvaraju u rangu Granade.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 avg 2011, 00:21

Vidi dječice što su počeli vrijeđati?

Kakve veze ima Real sa ovim?

Trofeji ipak koštaju, zar ne?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 avg 2011, 00:22

Virtu4l je napisao/la:Vidi dječice što su počeli vrijeđati?

Kakve veze ima Real sa ovim?

Trofeji ipak koštaju, zar ne?
Da trofeji koštaju to Roman Abramovič najbolje zna.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 avg 2011, 00:24

Saurman je napisao/la:Da trofeji koštaju to Roman Abramovič najbolje zna.
Naravno da koštaju, čak i ime sponzora moraš staviti na prsa....
Voli te tvoje Sarajevo.

blaugrana1899
Kontakt:

Post Postao/la blaugrana1899 » 12 avg 2011, 00:26

ma **** 40 miliona za fabregasa to ce se za sezonu vrait kroz dresove to je najmanji problem takvi transferi se uvjek zavrse u plusu to je najmanji problem veci je problem kako ce se igra uskladit jer puno vrhunskih igraca je sad a ne moze se izvest 15 na teren

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 avg 2011, 00:31

blaugrana1899 je napisao/la:ma **** 40 miliona za fabregasa to ce se za sezonu vrait kroz dresove
Ko kad će se vratiti kroz dresove. Još jedan neupućeni navijač Barcelone... onaj Paja je u pravu, svaka mu je zlatna....
Voli te tvoje Sarajevo.

Grande
Kontakt:

Post Postao/la Grande » 12 avg 2011, 00:38

Ali ja stvarno ne znam kako navijaci Barse misle da su veci klub od Reala??Mozda jedino ova djeca koja prate fudbal zadnjih 5 god.Ja stvarno nemam nista protiv Barse a nisam navijac Reala,tako da ne mislite da nesto provociram...

Nije mi jasno kako mozete pricat nesto a Real za Barsu GIGANT...Ljudi uzeli 31 titulu a Barsa 21,halo nidje veze...
Real uzeo 9 puta LP a Barsa 4,halo nidje veze opet :D ...Takodje medjusobni duel na strani Reala :D
I Barsa je veliki klub ali moje misljenje i vecene ljudi da je Real veci od Barse...

Jojj sace me napast :lol: :lol:
INTER SIAMO NOI ! ! !

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 avg 2011, 00:40

a evo sad malo gledam po transfermarktu, ni Arsenal sto se transfera tice nije poslovo u plusu, oni su na gubitku nekih 10-ak miliona, istina to je 12x manja cifra od Barcine, al Barca osvaja trofeje a ovi nista...
dok Bayern je u gubitku nekih 70-ak miliona mada su i oni tanki sa trofejima...
definitvno nema danas veceg kluba koji posluje u plusu...
al u svakom slucaju omjer ulozenog i dobijenog kod Barce je moze se reci solidan za razliku od ostalih klubova...iako je mogo biti jos bolji da nismo kupovali igrace poput Henriquea, Caceresa, Cigrinskog, Hleba i ostalih...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 avg 2011, 00:43

ZELJO DO GROBA je napisao/la:a evo sad malo gledam po transfermarktu, ni Arsenal sto se transfera tice nije poslovo u plusu, oni su na gubitku nekih 10-ak miliona, istina to je 12x manja cifra od Barcine, al Barca osvaja trofeje a ovi nista...
al u svakom slucaju omjer ulozenog i dobijenog kod Barce je moze se reci solidan za razliku od ostalih klubova...iako je mogo biti jos bolji da nismo kupovali igrace poput Henriquea, Caceresa, Cigrinskog, Hleba i ostalih...
:lol:

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 12 avg 2011, 00:44

trebevic je napisao/la:
Scof1eld je napisao/la:fakat jarane... koliko ono real dade u jednoj sezoni ? 80% od ove barcine cifre :| :|
btw city ne prodaje igrace.. tj prodaje po 5x nizoj nego sto plate dok malo pogledaj koliko je barca zaradila prodajom ;)
Ja sam napisao koliko su potrosili. Sto se tice zarade, Barca svake godine posluje u debelom minusu kao i svi veci klubovi Evrope osim Arsenala i Bayerna.
Cinjenica je da imaju najbolju skolu fudbala , a da to slabo koriste i uvaljuju se u minus koji vec sada iznosi oko 370m miliona eura!
Da imalo pratis to stanje duga znamo za koliko je on pao, pa tako ovo tvoje "vec" je malo smijesno, ocigledno je da pokusavas samo biti pametan :D
Mes Que Un Club

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 avg 2011, 00:51

Saurman je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:a evo sad malo gledam po transfermarktu, ni Arsenal sto se transfera tice nije poslovo u plusu, oni su na gubitku nekih 10-ak miliona, istina to je 12x manja cifra od Barcine, al Barca osvaja trofeje a ovi nista...
ne kontam sta je smjesno,

ovo u vezi Bayerna se odnosi samo na transfere,
70 miliona je guitak Bayerna sto se tice kupovine i prodaje igraca, a ostali dugovi, odnosno da li Bayern ima ili nema doguova ja ne znam...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

čUVAR GRADA
Kontakt:

Post Postao/la čUVAR GRADA » 12 avg 2011, 01:04

cesc4official Cesc Fàbregas Soler
Just got my new blackberry bold 9900. Its amazing!!!
Ja odje patim a on kupuje blackberry

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 avg 2011, 01:05

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
ne kontam sta je smjesno,

ovo u vezi Bayerna se odnosi samo na transfere,
70 miliona je guitak Bayerna sto se tice kupovine i prodaje igraca, a ostali dugovi, odnosno da li Bayern ima ili nema doguova ja ne znam...
Da više ne idemo u offtopic par onako zanimljivh podataka- Bayern Munchen : Vrijednost 1 (milijuna $) 1,110 $ / Dug(%) 0 / Godišnji prihodi (u mil. $) 465 mil / Stvarni prihod3(u mil. $) 59 mil end of story.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 avg 2011, 01:12

pa ne govorim ja za to...sve OK sto se toga tice...govorim ti da oni daju vise love na igrace koje kupuju nego sto dobiju za igrace koje prodaju...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 12 avg 2011, 02:00

amertiger je napisao/la:
trebevic je napisao/la:
Da imalo pratis to stanje duga znamo za koliko je on pao, pa tako ovo tvoje "vec" je malo smijesno, ocigledno je da pokusavas samo biti pametan :D
Dug Barce je bio oko 450 miliona, spustili su ga na 370 tako sto su prodali arapima za 150 miliona eura ono sto nisu u citavoj historiji postojanja kluba. Pa tako kad sljedeci put budes pominjao seike i njihov novac...
Ovo su cinjenice balavac!

Elmar78430
Kontakt:

Post Postao/la Elmar78430 » 12 avg 2011, 11:43

Fabregas presao?

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 12 avg 2011, 11:46

čUVAR GRADA je napisao/la:cesc4official Cesc Fàbregas Soler
Just got my new blackberry bold 9900. Its amazing!!!
Ja odje patim a on kupuje blackberry
A onda ga neki tim retweeto i napis'o:

@piersmorgan Does it auto-spell 'Captain leaving his ship'?

:lol: :lol:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.