Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
Eto kao sto je bilo ocekivano dovden i ljevi bek(kolko se je samo dramilo oko tog).
Mislim da nece biti promasaj jer do sada nismo imali ljevog beka na kojeg se mozemo osloniti tokom citave sezone,a Enrique je konstantan ljevi bek koji je bio medu najboljim na svojoj poziciji prosle sezone nadam se da ce tako i nastaviti i potvrditi da je klasa.
WELCOME JOSE and YNWA!
Mislim da smo najveci i najvazniji dio u ovom roku obavili(sto se tice dolazaka) i vrjeme je da se rjesi nekih igraca,a sto se tice dodatnih pojacanja mislim da ce biti doveden jos samo stoper(Dann i Cahill su imena povezana s nama) kako bi se ojacala odbrana.
Mislim da nece biti promasaj jer do sada nismo imali ljevog beka na kojeg se mozemo osloniti tokom citave sezone,a Enrique je konstantan ljevi bek koji je bio medu najboljim na svojoj poziciji prosle sezone nadam se da ce tako i nastaviti i potvrditi da je klasa.
WELCOME JOSE and YNWA!
Mislim da smo najveci i najvazniji dio u ovom roku obavili(sto se tice dolazaka) i vrjeme je da se rjesi nekih igraca,a sto se tice dodatnih pojacanja mislim da ce biti doveden jos samo stoper(Dann i Cahill su imena povezana s nama) kako bi se ojacala odbrana.
"Liverpool was made for me and I was made for Liverpool." - Bill Shankly
- King of the kop
- Kontakt:
Zdravo ja sam novi na ovoj temi....... 

Konačno !
Eh sada već mogu reći da je ovaj prelazni rok bio itekako uspješan.Bilo bi dobro ukoliko bi uspjeli dovesti još jednog stopera ali i ovako je dobro.
Sada bi se trebalo riješiti još nekoliko igrača:Degena
,El Zhara i poslati na posudbu Shelveya pa i Spearinga,dok će Poulsen,Maxi i Cole vjerovatno ostati i ove sezone kao backup-ovi.

Eh sada već mogu reći da je ovaj prelazni rok bio itekako uspješan.Bilo bi dobro ukoliko bi uspjeli dovesti još jednog stopera ali i ovako je dobro.
Sada bi se trebalo riješiti još nekoliko igrača:Degena

FK Pjetlovi
Enrique doso, znaci rijesili smo i taj problem lijevog beka, vidjet cemo kako ce se uklopit, ko zna mozda bude jos jedan promasaj na toj poziciji, imali smo ih vala i previse.
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”
cilj liverpoola u ovoj sezoni je plasman u CL. ako se to ispuni onda ce biti lakse privuci i neka zvucnija pojacanja.Monolog je napisao/la:I ostali se pojačavaju, ne samo Liverpool. Jedino će Arsenal (ukoliko se potvrde odlasci Cesca i Nasrija) imati nešto slabije odrađen prelazni rok, al' sve se to može promijeniti. U svakom slučaju, ja i dalje Liverpoolu predviđam borbu za to 4. mjesto. Koliko god da su dobro poslovali sada (Henderson, Adam, Downing i Enrique), ipak to još nije dobro posloženo, a to bi moglo biti od krucijalnog značaja na početku sezone. Dakako, volio bih da griješim i da se Liverpool do posljednjeg kola bori za titulu, no nekako ne vjerujem u taj happy end.
ja od kad pratim liverpool rijetko kad smo imali bolji prelazni rok... da bi bio savren morali bi doci jos jedan CB i back up napadac. sad ko zna sta ce biti ovaj Cahil mi izgleda kao ozbiljna prica pa cemo vidjeti.
sto se tice arsenala ako im ostane nasri a ode cesc i nece biti nesto puno slabiji s tim da ce oni sigurno dovesti neko zvucno ime do kraja mjeseca. ako ode i nasri tu ce onda biti problema jos posebno ako se wenger odluci za nedokazane igrace. mada kada je sama titula u pitanju ja arsenal vec odavno ne vidim kao ozbiljnog konkurenta.
po meni je Scum opet favorit broj 1 za titulu jer City bez pravog trenera ne moze osvojiti ligu a Chelsea se nesto previse pritajio i nekako su mi nepoznanica jer nisu nesto puno trgovali a realno nisu imali ni previse potrebe za tim dok su doveli trenera koji se u portugalu i europa ligi pokazao kao sjajan ali pitanje je da li ce to proci u engleskoj
You are someone else I am still right here
To je ono što ja govorim, ako osvojimo to mjesto koje vodi u LŠ budite sigurni da cemo sljedeće godine biti zainteresovani za Top igrače, onda će priče oko Mate I Hazarda biti realnecilj liverpoola u ovoj sezoni je plasman u CL. ako se to ispuni onda ce biti lakse privuci i neka zvucnija pojacanja.

“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”
Tako je,cilj je da se izbori LP,a onda ukoliko se uspije uraditi nešto više dobro je.Sa Kennyem na klupi veliki sam optimista(a to se rijetko događa).fera je napisao/la:cilj liverpoola u ovoj sezoni je plasman u CL. ako se to ispuni onda ce biti lakse privuci i neka zvucnija pojacanja.
ja od kad pratim liverpool rijetko kad smo imali bolji prelazni rok... da bi bio savren morali bi doci jos jedan CB i back up napadac. sad ko zna sta ce biti ovaj Cahil mi izgleda kao ozbiljna prica pa cemo vidjeti.

Cahill ukoliko bude prelazio ili će u Liverpool ili kod vođe u Arsenal.

On se dovodi u kontekst sa ova dva kluba još od prošlog ljeta(ako se ne varam) tako da sam poprilično ubjeđen da će do kraja prelaznog roka promijeniti klub.
Aquilani: Volio bih ostaviti trag u Liverpoolu
Talijanski nogometni reprezentativac Alberto Aquilani tvrdi da ne bi imao ništa protiv ostanka u Liverpoolu, iako se cijelo ljeto špekulira o njegovom trajnom povratku u Italiju...
Aquilani je Liverpoolu pristupio prije dvije godine iz Rome. Odigrao je u svojoj prvoj i zasad jedinoj sezoni na Anfieldu 26 utakmica, ali je rijetko bio u postavi svih 90 minuta. Nije se nametnuo, pa se Liverpool s Juventusom dogovorio da mu posudi 27-godišnjeg veznog igrača za prošlu sezonu.
Tijekom ljeta je bilo dosta nagađanja kako bi Aquilani mogao prijeći u AC Milan ili Fiorentinu. No, menadžer Liverpoola Kenny Dalglish istaknuo je kako Aquilani ima budućnost na Anfieldu.
- Sve što mogu reći jest da je bilo puno priče o mojoj budućnosti. Pratio sam pisanje talijanskih medija ovoga ljeta. No, štogod se dogodilo, ja sam trenutno u jednom velikom klubu, Liverpoolu. Volio bih u njemu ostaviti traga. Prijelazni rok traje do 31. kolovoza. Ako dobijem konkretnu ponudu za transfer, razmatrat ću je u dogovoru s Liverpoolom – izjavio je Aquilani za SkySports.com.
U srijedu je Aquilani postigao odlučujući pogodak u 84. minuti za pobjedu talijanske reprezentacije nad Španjolskom 2-1 u prijateljskoj utakmici u Bariju.
FK Pjetlovi
odlicno za Josea a sada idemo po Cahilla 

LIVERPOOL YNWA
"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI
"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI
"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI
"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI
Tek sada sam potpuno uvjeren da se mozemo ukljuciti u borbu za prva cetiri mjesta...
Mislim da bi ovo mogla biti veoma zanimljiva sezona, naravno, MANU je favorit broj 1, bez obzira na moje "nesimpatije" prema njima, najkonstantniji su.
Chelsea je najbolji posao odradio dovodjenjem Boasa, a zatim Lukakua, i kontam nesto, da im nista vise i ne treba, naravno ako Torres i Lampard budu "pravi"...
Eh sad, kad je City u pitanju... Malo je to teze elaborirati, puno zvijezda, sve sjajni pojedinci, najslabija karika je definitivno Mancini, i ako se slucajno desi da on ode, bit ce ozbiljni kandidati za titulu. U svakom slucaju medju prva cetiri ih vidim na kraju sezone.
Arsenal? Wenger je definitivno polupao loncice, i ako zaista ima para, a vlasnici tvrde da ima, onda treba odrijesiti kesu i kupiti 2 - 3 igraca, ovako nece daleko. Ali ipak, zato sto su Arsenal, i zato sto igraju kako igraju i oni su tu, u prva cetiri, naravno.
Evo i NAS... LIverpool je doveo nekoliko igraca, Adama, Hendersona, Donija, Downinga, i sada Enriquea... Ocekuje se i Dann ili Cahill... Mislim da pored toga treba i napadac, mozda onaj koreanac iz Monaca, da bismo bili 100 popunjeni i bez deficita na bilo kojoj poziciji...
Neko od ovih 5 klubova ce ostati bez lige prvaka, i to je ono sto je tuzno, jer su, bilo koji od njih, jaci od vecine europskih klubova, ali to su pravila igre i nema im druge nego zapeti.
Moram se vratiti na pocetak posta i reci zasto sam tek sad uvjeren da se mozemo "boriti" za prva cetiri mjesta.
Prvo, imamo extra managera, veliki motivator i sljedbenik Liverpool way-a. On i jeste najvece pojacanje. Dalje, dosli su nam britanci - Adam, Henderson i Downing,a vjerovatno i Dann, koji su mladi igraci, i jos mogu napredovati, iako su i sada sjajni. Drugo, konacno imamo stabilan klub, regularne vlasnike, iako su amerikanci, i koji daju svu mogucu podrsku Kennyu, tako da i tu ne bi trebalo biti problema.
Svi bismo voljeli titulu, ali tko se smije usuditi i tvrditi da cemo je osvojiti protiv ovakvih protivnika?
I smije li iko od protivnika navijacima obecati titulu? Mislim da ne smije, pa uostalom, i Ferguson (njega ne volim, ali cijenim) je rekao da ocekuje ozbiljnu konkurenciju u Liverpoolu. Prema tome, razlika izmedju cetvrtog i prvog mjesta je mala, zato ocekujem borbu za ove cetiri pozicije...
Mislim da bi ovo mogla biti veoma zanimljiva sezona, naravno, MANU je favorit broj 1, bez obzira na moje "nesimpatije" prema njima, najkonstantniji su.
Chelsea je najbolji posao odradio dovodjenjem Boasa, a zatim Lukakua, i kontam nesto, da im nista vise i ne treba, naravno ako Torres i Lampard budu "pravi"...
Eh sad, kad je City u pitanju... Malo je to teze elaborirati, puno zvijezda, sve sjajni pojedinci, najslabija karika je definitivno Mancini, i ako se slucajno desi da on ode, bit ce ozbiljni kandidati za titulu. U svakom slucaju medju prva cetiri ih vidim na kraju sezone.
Arsenal? Wenger je definitivno polupao loncice, i ako zaista ima para, a vlasnici tvrde da ima, onda treba odrijesiti kesu i kupiti 2 - 3 igraca, ovako nece daleko. Ali ipak, zato sto su Arsenal, i zato sto igraju kako igraju i oni su tu, u prva cetiri, naravno.
Evo i NAS... LIverpool je doveo nekoliko igraca, Adama, Hendersona, Donija, Downinga, i sada Enriquea... Ocekuje se i Dann ili Cahill... Mislim da pored toga treba i napadac, mozda onaj koreanac iz Monaca, da bismo bili 100 popunjeni i bez deficita na bilo kojoj poziciji...
Neko od ovih 5 klubova ce ostati bez lige prvaka, i to je ono sto je tuzno, jer su, bilo koji od njih, jaci od vecine europskih klubova, ali to su pravila igre i nema im druge nego zapeti.
Moram se vratiti na pocetak posta i reci zasto sam tek sad uvjeren da se mozemo "boriti" za prva cetiri mjesta.
Prvo, imamo extra managera, veliki motivator i sljedbenik Liverpool way-a. On i jeste najvece pojacanje. Dalje, dosli su nam britanci - Adam, Henderson i Downing,a vjerovatno i Dann, koji su mladi igraci, i jos mogu napredovati, iako su i sada sjajni. Drugo, konacno imamo stabilan klub, regularne vlasnike, iako su amerikanci, i koji daju svu mogucu podrsku Kennyu, tako da i tu ne bi trebalo biti problema.
Svi bismo voljeli titulu, ali tko se smije usuditi i tvrditi da cemo je osvojiti protiv ovakvih protivnika?
I smije li iko od protivnika navijacima obecati titulu? Mislim da ne smije, pa uostalom, i Ferguson (njega ne volim, ali cijenim) je rekao da ocekuje ozbiljnu konkurenciju u Liverpoolu. Prema tome, razlika izmedju cetvrtog i prvog mjesta je mala, zato ocekujem borbu za ove cetiri pozicije...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....
- RamoLFC_93
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
WELKOME JOSE ENRIQUE

WELKOME JOSE ENRIQUE

YNWA_______LIVERPOOL FC_________
nisam sad neki bolesnik pravi za liverpool to sam ostavio za svog zelju al jedini klub u svijetu kojeg pratim je liverpool ...ma ove godine moze samo bolje biti jos kad se kapiten vrati bice to dosta dobra ekipa hoceli biti to titula ne znam al nek samo nastave kao u drugom dijelu prvenstva prosle god.
, takodjer ovaj sastav se moze ravnopravno boriti za vrh a sto se tice konkurenata slazem se sa postom gore man.u i celzi dva glavna favorita ...city to po meni nije djaba silni milioni kad nemaju nekog da poslozi sve to vidjelo se sad protiv gradskog rivala da im je igra truba , bice oni u vrhu al titula im je daleko jos po meni ...arsenal standardno pocece dobro pa pasti i onda se vaditi na ne iskustvo
sve u svemu ove. god. titula na grbavici i na Anfield i ja zadovoljan 

- neutralan__
- Kontakt:
Odlično za sada.Mislim da smo odlično trgovali,te da ćemo biti na jednom od prva 3 mjesta.
Izgleda i oni napadi su se smirili,tako da će se vjerovatno utakmica u subotu na Anfield-u igrati.
Izgleda i oni napadi su se smirili,tako da će se vjerovatno utakmica u subotu na Anfield-u igrati.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
Vlasnici su i radili ono što su obećali ,doveli su mlade igrače (izuzev Donija) i od njih se očekuje puno.
Svakako da bi trebali biti u TOP 4 u sljedećoj sezoni ,ali i United se pojačao,Chelsea ima Boaša,City ,Arsenal ...
Biće teško.
Svakako da bi trebali biti u TOP 4 u sljedećoj sezoni ,ali i United se pojačao,Chelsea ima Boaša,City ,Arsenal ...
Biće teško.
Jose Enrique in 10 facts
Liverpool have agreed a fee with Newcastle United for the transfer of Jose Enrique - but how much do you know about the defender? We attempt to bring you up to speed with 10 interesting facts.
1. Jose Enrique Sanchez Diaz was born in Valencia on January 23, 1986. He shares a birthday with Newcastle defender Steven Taylor.
2. He's nicknamed 'El Toro' (The Bull) due to his speed and physical prowess. He explains: "The nickname was given to me by a teammate in the Spanish U21s, Juanfran. It is a nickname that does not bother me; on the contrary, it is a compliment."
3. Enrique was selected as Newcastle's official Player of the Season for 2009-10 having been voted for by fans on the club's official website.
4. He was also named in the Championship's PFA Team of the Season for 2009-10 alongside Andy Carroll after the pair excelled in the Toon Army's promotion push.
5. As a youngster, Enrique had to choose between pursuing a livelihood in either sprinting or football having been a member of Valencia's Benimaclet running club. Suffice to say, speed is one of his main attributes as a full-back.
6. The defender started his career at Levante, impressing for their B team and earning a move to Valencia. However, he was instantly loaned out to Celta Vigo for a season in order to gain senior experience.
7. He joined Villarreal in the summer of 2006 and actually made his first visit to St James' Park that year, figuring for the Yellow Submarines in a pre-season friendly against Newcastle United.
8. Enrique would make a permanent move to Tyneside 12 months later when he signed a five-year deal, with then Newcastle boss Sam Allardyce claiming Newcastle had beaten off competition from Liverpool and Manchester City to land their man.
9. Enrique made 36 appearances for the Toon in 2010-11, all of which came in the Premier League.
10. Enrique has netted just one goal since arriving in England. It came during Newcastle's 2-0 victory over Nottingham Forest in March 2010.
Liverpool have agreed a fee with Newcastle United for the transfer of Jose Enrique - but how much do you know about the defender? We attempt to bring you up to speed with 10 interesting facts.
1. Jose Enrique Sanchez Diaz was born in Valencia on January 23, 1986. He shares a birthday with Newcastle defender Steven Taylor.
2. He's nicknamed 'El Toro' (The Bull) due to his speed and physical prowess. He explains: "The nickname was given to me by a teammate in the Spanish U21s, Juanfran. It is a nickname that does not bother me; on the contrary, it is a compliment."
3. Enrique was selected as Newcastle's official Player of the Season for 2009-10 having been voted for by fans on the club's official website.
4. He was also named in the Championship's PFA Team of the Season for 2009-10 alongside Andy Carroll after the pair excelled in the Toon Army's promotion push.
5. As a youngster, Enrique had to choose between pursuing a livelihood in either sprinting or football having been a member of Valencia's Benimaclet running club. Suffice to say, speed is one of his main attributes as a full-back.
6. The defender started his career at Levante, impressing for their B team and earning a move to Valencia. However, he was instantly loaned out to Celta Vigo for a season in order to gain senior experience.
7. He joined Villarreal in the summer of 2006 and actually made his first visit to St James' Park that year, figuring for the Yellow Submarines in a pre-season friendly against Newcastle United.
8. Enrique would make a permanent move to Tyneside 12 months later when he signed a five-year deal, with then Newcastle boss Sam Allardyce claiming Newcastle had beaten off competition from Liverpool and Manchester City to land their man.
9. Enrique made 36 appearances for the Toon in 2010-11, all of which came in the Premier League.
10. Enrique has netted just one goal since arriving in England. It came during Newcastle's 2-0 victory over Nottingham Forest in March 2010.

FK Pjetlovi
- Red Assassin
- Kontakt:
5 ljevih 5 desnih, laganica 
------------Reina------------
-----Carra-----Agger-----
Glen----Lucas----- Enrique
-----Gerrard---Adam--
Suarez-------------Downing
----------Caroll-----------
Ev kako je sinoc Aqua odigrao protiv Spain(majstor veliki):
[youtube][/youtube]
Ev neko slikao danas Enrikea na Melwoodu:
http://yfrog.com/z/keiwk1j

------------Reina------------
-----Carra-----Agger-----
Glen----Lucas----- Enrique
-----Gerrard---Adam--
Suarez-------------Downing
----------Caroll-----------
Ev kako je sinoc Aqua odigrao protiv Spain(majstor veliki):
[youtube][/youtube]
Ev neko slikao danas Enrikea na Melwoodu:
http://yfrog.com/z/keiwk1j
http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... at-melwood" onclick="window.open(this.href);return false; nas novi LB 

LIVERPOOL YNWA
Ne mogu da dođem sebi! Odlično pojačanje, nadam se da će Jose debitovati protiv Sunderlanda. Puno špekulacija u zadnje vrijeme. Zadnja je da smo ponudili Ngoga + 10m za Cahilla. To bi odličan posao bio, te da je odbijena ponuda Liverpoola za Higuaina, mada sumnjam da je ponude uopće i bilo.
Alex Frost ✔
Liverpool have tabled a bid of £10M plus David Ngog for Bolton's Gary Cahill. Danny Wilson will also join on loan for the season. #RUMOUR
futbolinstante
#RealMadrid recibió una oferta del #Liverpool por Gonzalo Higuaín, fueron 25M€ los que se rechazaron
RealMadrid # # received an offer from Liverpool for Gonzalo Higuain were € 25M were rejected
Alex Frost ✔
Liverpool have tabled a bid of £10M plus David Ngog for Bolton's Gary Cahill. Danny Wilson will also join on loan for the season. #RUMOUR
futbolinstante
#RealMadrid recibió una oferta del #Liverpool por Gonzalo Higuaín, fueron 25M€ los que se rechazaron
RealMadrid # # received an offer from Liverpool for Gonzalo Higuain were € 25M were rejected
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Odlicno !
I pitanje lijevog beka smo rjesili, sad lagano u subotu ubiti Sunderland

I pitanje lijevog beka smo rjesili, sad lagano u subotu ubiti Sunderland

Proud to be a Red! ♥ Liverpool FC ♥
You'll Never Walk Alone! Long live the King !
"I know Liverpool fans care more about their club's success than the national team." Rafael Benitez
You'll Never Walk Alone! Long live the King !
"I know Liverpool fans care more about their club's success than the national team." Rafael Benitez
bilo bi fenomenalno kada bi Bolton prihvatio 10M i Ngoga za GaryaCarlo je napisao/la:Ne mogu da dođem sebi! Odlično pojačanje, nadam se da će Jose debitovati protiv Sunderlanda. Puno špekulacija u zadnje vrijeme. Zadnja je da smo ponudili Ngoga + 10m za Cahilla. To bi odličan posao bio, te da je odbijena ponuda Liverpoola za Higuaina, mada sumnjam da je ponude uopće i bilo.
Alex Frost ✔
futbolinstante
LIVERPOOL YNWA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.