BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

TKC
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la TKC » 10 avg 2011, 15:21

@Vendeta
I srbi i hrvati su izgubili masa od njihova igraca iz dijaspore. Arnautovic,Gavranovic,Marin,Vukcevic....und so weiter.
Nije mi bio cilj da mjesam politiku, ako sam tjeo da uzmem "nase" pravoslavca i katolike koji su zaigrali za Srbiju i Hrvatusku lista bi bila duga :roll:

Ba Ze
Kontakt:

Post Postao/la Ba Ze » 10 avg 2011, 15:54

Zna li neko kakav je ovaj igrač, ima li šanse da uspije u Njemačkoj ?
http://www.transfermarkt.de/de/sead-kol ... 94005.html" onclick="window.open(this.href);return false;
BOLESNI OD LJUBAVI !
THC U KRVI

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 10 avg 2011, 16:54

TKC je napisao/la:@Vendeta
I srbi i hrvati su izgubili masa od njihova igraca iz dijaspore. Arnautovic,Gavranovic,Marin,Vukcevic....und so weiter.
Nije mi bio cilj da mjesam politiku, ako sam tjeo da uzmem "nase" pravoslavca i katolike koji su zaigrali za Srbiju i Hrvatusku lista bi bila duga :roll:
Pa ja samo govorim da Srbi i Hrvati iz BIH odma odaberu reprezentaciju i to javno kazu i nema dvomljenja npr. Krstanovic, a bosnjaci ko kakve p.... neznaju ili bi pislili ili bi kakili.

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 10 avg 2011, 20:20

Edin Visca prelazi u Istanbul BB
Kad zaigra za ovaj tim onda ga treba pozvati u A-repki jer nam jos jedno krilo treba.

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 11 avg 2011, 09:02

Šta ima za Alena Halilovića ? Da li će zaigrati za repku Hrvatske ili BiH ?

Sada sam baš pročitao na indexu kako je Mamić sve dogovorio i da Alen ostaje ipak u Dinamu i ne prelazi u Atletico kao što su neki mediji najavljivali. Po meni je ovo šteta, jer mnogo je bolje igrati u omladinskom pogonu ovog Madridskog diva .
Livin' La Vida Loca ;)

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 11 avg 2011, 13:04

BH Patriot je napisao/la:Šta ima za Alena Halilovića ? Da li će zaigrati za repku Hrvatske ili BiH ?

Sada sam baš pročitao na indexu kako je Mamić sve dogovorio i da Alen ostaje ipak u Dinamu i ne prelazi u Atletico kao što su neki mediji najavljivali. Po meni je ovo šteta, jer mnogo je bolje igrati u omladinskom pogonu ovog Madridskog diva .
Igrat ce za BiH to je davno jos izjavio on i njegov otac
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 11 avg 2011, 13:15

seha je napisao/la:
BH Patriot je napisao/la:Šta ima za Alena Halilovića ? Da li će zaigrati za repku Hrvatske ili BiH ?

Igrat ce za BiH to je davno jos izjavio on i njegov otac
Sportske novosti su pisale da je njegov otac trazio da igra za Hrvatsku U-16,sad koliko u tome ima istina neću ulaziti.No,ipak cu vise vjerovati Alenu i Seadu na rijec nego sto pisu neke tam novine :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 11 avg 2011, 13:17

Al' sam baš neki dan pročitao kako će mu Ivan Gudelj izbornik selekcije U16 uputiti poziv pa zato pitam. ;)
Livin' La Vida Loca ;)

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 11 avg 2011, 13:18

Halilović ostaje u Dinamu, SN piše da će igrati za Hrvatsku
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 11 avg 2011, 13:20

Ted Mosby je napisao/la:Halilović ostaje u Dinamu, SN piše da će igrati za Hrvatsku
Samo sanjajte, otac mu je igrao igrat će i on !
Livin' La Vida Loca ;)

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 11 avg 2011, 13:21

BH Patriot je napisao/la:Al' sam baš neki dan pročitao kako će mu Ivan Gudelj izbornik selekcije U16 uputiti poziv pa zato pitam. ;)
Pa neko mora,kad necemo mi hoce susjedi :evil:
BH Patriot je napisao/la:
Ted Mosby je napisao/la:Halilović ostaje u Dinamu, SN piše da će igrati za Hrvatsku
Igrao je i brat od Mensura Mujdže za nasu repku,a Mensur igrao za mlađe uzraste Hrvatske :) I necu se ljuti ako Halilovic bude kao Mensur Mujdza sto se tice reprezentacije :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 11 avg 2011, 13:23

BH Patriot je napisao/la:

Otac je rekao Hrvatska
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 11 avg 2011, 13:27

Baš ćemo vidjeti, a do tada gledaj majstorije Seada u repki BiH na Youtubeu !
Livin' La Vida Loca ;)

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 avg 2011, 13:37

BH Patriot je napisao/la:Baš ćemo vidjeti, a do tada gledaj majstorije Seada u repki BiH na Youtubeu !
E jbg jarane ja ukucao na youtube "Sead Halilovic " i dobio ovo
[youtube][/youtube] :D
Ocito i nije ostavio preveliki trag.

Ovdje je tesko naslutiti istinu,s jedne strane znam koliko mi imamo kvislinga pa me nebi ni cudilo da mu je otac odlucio da ga usmjeri u put Hrvatske reprezentacije,a s druge strane dobro znam koliko su hrvatski mediji spremni iznositi lazi u korist Hrvatske,tako da vrijeme ce pokazati.

Neka ga nasu pozovu uostalom,nemaju mu sta zamjeriti ako ga Hrvatska zove a mi ne.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 avg 2011, 14:34

Na Transfermarktu upravo se prica o tome, da FC Köln i Palermo imaju interesa na Anelu Hadzicu (uskoro 22 godine). Izvor novosti je jedan BiH portal.

Ali ne smije se zaboraviti, da bas FC Köln i Ried imaju ugovor o kooperaciji, sto bi Hadzica mozda vise priblizilo ovom klubu. Mnogo se dobrog cuje o tom igracu, a njegova vrijednost je u stalnom usponu. http://www.transfermarkt.de/de/anel-had ... 51311.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Po komentarima navijaca on igra stopera, beka, krila, DM i centralno kao i ofanzivnog veznog.
Ne igra kao spic ili golman. :D

Nisam gledao kako igra, ali bi ga mozda Pape trebao malo pratiti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 11 avg 2011, 15:40

E jbg jarane ja ukucao na youtube "Sead Halilovic " i dobio ovo
Sejad Halilovic evo snimak protiv Farskih O.,broj 8 kod himne je na kraju najmanji ;)

u svakom slucaju je sramota da sin bivseg reprezentativca igra za Hrvatsku

" onclick="window.open(this.href);return false;

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 11 avg 2011, 16:00

@Principatus

Naša fudbalska reprezentacija uskoro bi mogla dobiti darovitog veznjaka, a riječ je o Anelu Hadžiću, fudbaleru Rieda…

Hadžić uživa u statusu u klubu, iako ima svega 21. godinu, iza sebe je ostavio čak 103 bundesligaške utakmice u Austriji. Zanimljivo, Hadžić je nastupao za omaldinske reprezentacije Austrije, ali i U-21 tim. Ipak, momku porijeklom iz Velike Kladuše BiH je prava domovina, iz tog razloga čekat će na poziv Safeta Sušića.

Igrao sam za mlade reprezentacije Austrije. Poslije toga, sve u Savezu i klubu sam obavijestio da me interesuju nastupi samo u dresu voljene domovine, Bosne i Hercegovine. Ima nade da ću postati Zmaj, u toku je vraćanje mog bh. pasoša, istakao je napočetku razgovora za Sportin.ba, Anel Hadžić a potom dodao:

Razgovarao sam i sa selektorom Safetom Sušićem. Moj povratak je u toku i na potezu je Vijeće Ministara.

Gol posvetio djedu

Ried našega Anela Hadžića igrat će u četvrtom pretkolu Europa Lige. Njihov naredni protivnik je nizozemski PSV. Anel ističe kako nisu bez šansi.

Dobili smo jakog i atraktivnog protivnika, no sigurno nismo bez šansi. Mi smo već dosta toga napravili, izbacili smo Brondby, stoga ne bi nam niko prigovorio za eventualni ne uspijeh, govori nam 21-godišnji veznjak porijeklom iz naše zemlje.

Upravo je Anel najzaslužniji što će Ried uopće igrati u četvrtom pretkolu Europa Lige. Svojim pogotkom za 4:2 u posljednjim minutama susreta, bacio je Dance na koljena.

To je bio osjećaj kojeg nikada neću zaboraviti. Dao sam pogodak za prolaz, no nisam se mogao dugo radovati jer mi je preminuo djed. Taj gol bio je za njega, otrkiva nam Hadžić

Palermo, Koln,... Ried

Za usluge darovitog veznjaka, Anela Hadžića, zainteresovani su brojni klubovi. Između ostalog, saznajemo kako su zagrijani italijanski Palermo, odnosno njemački Koln. Međutim, Hadžiću je ostanak u Riedu prioritet.

Imam ugovor sa Riedom i fokusiran sam samo na njega. U ovom trenutku ima mnogo ponuda, ali ne bih govorio o njima. Ried je moj klub i tako će ostati barem do naredne sezone, otrkiva nam Hadžić.

Što se tiče ambicija Rieda u novoj bundesligaškoj sezoni u Austriji, one su veoma visoke, što nam je potvrdio Anel.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 avg 2011, 17:33

@ bavarian

To su dobre vijesti, svaka cast momku jer zna za koga treba da igra. I Susicu jer se pobrinuo oko njega. :)
Dakle jos jedan igrac za reprezentaciju koji moze da igra vise pozicija.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 11 avg 2011, 19:05

Principatus je napisao/la:@ bavarian

To su dobre vijesti, svaka cast momku jer zna za koga treba da igra. I Susicu jer se pobrinuo oko njega. :)
Dakle jos jedan igrac za reprezentaciju koji moze da igra vise pozicija.
Decko je strava ,ja sam gledao par utakmica Rieda i pricao sam sa jednim bivsim igracem nase repke,, koji mi je rekao da je Muratovic zvao Susica i Baljica da vide ovoga momka,, i tako je dosao poziv!!! inace decko se najbolje snalazi u zadnjoj liniji ali dobro igra na DM!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 avg 2011, 19:21

@vrebac

Pametno je to uradio Murat. A Susic i strucni stab sebi mogu ponovo upisati bodove zbog dovodjenja jednog perspektivnog igraca u reprezentaciju.

Evo Austrijanci vec zale za njim i kritikuju Austrijski fudbalski savez jer je suvise spor usporedjeno sa bosanskim savezom koji ga je vec kontaktirao (haha da je dosao dan da tako nesto procitam :D ). Kaze da mu ÖFB jos nije ponudio A reprezentaciju iako su ga posmatrali (igrao je za mlade). Ovaj novinar kaze da je to jedan gubitak, jer pripada u nacionalnu selekciju vec odavno.

Iznad toga jos pise ponovo kako je igrao desnog beka, desnog veznog, lijevog ili desnog DM-a ili srednjeg ili ofanzivnog veznog itd. 1,86 m je, ima tehnicke kvalitete, brz je i im dobru pas igru. Ko zna, mozda vec zaigra u sljedecoj prijateljskoj za nas ako mu do tada srede papire.

http://fm4.orf.at/stories/1683196/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fussballreport.com/1-bundesl ... el-hadzic/" onclick="window.open(this.href);return false;
Anel Hadzic setzt da noch einen drauf. Hadzic, an der bosnisch-kroatischen Grenze geborener 21jähriger Österreicher mit etlichen Jugendnationalmannschafts-Einsätzen, kann rechter Verteidiger in der Rieder Dreier-Abwehr spielen; oder den rechten Mann in der defensiven Mittelfeldreihe davor; oder den linken; oder den mittleren, also den nominellen 6er; oder - wie im Finish der Meisterschaft machmal notgedrungen - auch den zentralen Mann in der Mittelfeld-Offensive. Hadzic setzt seinen 186cm-Körper gut ein, hat aber auch seine technischen Qualitäten, er ist schnell und verfügt über ein gutes Passspiel.

Hadzic symbolisiert die Qualität und den Erfolg von Ried. Er ist der heimliche, der unbekannte Spieler der Saison, er gehört ins Nationalteam, schon längst.
Weil da nicht viel passiert (angeblich wurde er beobachtet) ist natürlich auch das bosnische Nationalteam eine Option für den mehrfachen U21-Teamspieler. Die haben, ganz im Gegensatz zum lahmlackeligen ÖFB, schon angefragt. Wäre ein Verlust.
Ovim golom je spasio Ried protiv Kopenhagena:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Google Adsense [Bot], JackW, NazorUso, tutankamon1905 i 29 gostiju.