FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Klare

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 09 avg 2011, 15:11

effe_sa je napisao/la:ne ide nam na ruku podatak da je bayern zadnji put uvodnu utakmicu izgubio 1995
Čini mi se da je bilo još jednom, baš protiv zadnjeg nam protivnika, bliža prošlost je u pitanju nekih 5-8 godina. Izgubili 1:0 na njihovom terenu. Gero, ovo je bez googlea, provjerite, pa mi javite jesam li upravu.

EDIT 1: :D Da, Da, ne trebate se mučiti, u pitanju je sezona 2001/02.
Joj volim nego pare, što znam više od našeg nam Geroslava. 8-)

EDIT 2:Uz pomoć čarolije sjetih se :mrgreen:da je to isto bilo i u sezoni 1997/98, kući protiv Kaiserslauterna 0:1.
@effe :? , baš te '95 nismo gubili tu uvodnu nam utakmicu, šta se to događa s tobom :? , reci koji je izvor, pa da ga javno kamenujemo. :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 avg 2011, 15:34

@Klare: podatak sam čuo jučer a i prekjučer čini mi se i ostalo mi nekako u glavi da je 1995 :D :D nisam provjeravao još jednom na netu...al et pogrešno upamtio ovaj podatak...zato si ti tu da ispraviš :) al tradicija je tu da se ruši, bila je i ona da bayern se nije kvalifikovao nikad za LP kada je finale bilo u munchenu...a et na najboljem smo putu da je srušimo, samo nas ovaj play off dijeli :) kad smo se hrvali prošle sezone za plasman , barem na treče mjesto, često nam je i ova "tradicija" prošla kroz glavu :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 avg 2011, 17:15

Klare je napisao/la: EDIT 2:Uz pomoć čarolije sjetih se :mrgreen:da je to isto bilo i u sezoni 1997/98, kući protiv Kaiserslauterna 0:1.
Meni ne treba carolija za tako nesto. Te 1997 König Otto je (nakon sto je najuren iz Bayerna) uveo K´lautern u 1.Bundesligu i u 1.kolu se osvetio svom bivsem klubu, pobjedivsi sa 1:0. Moram biti iskren pa priznati da sam se tada radovao pobjedi Teufela. :D
Ma legendarna ba sezona i ujedno neponovljiva da jedan novajlija osvoji namah i prvenstvo. Volio sam ovog Rehagela.
Klare je napisao/la: baš te '95 nismo gubili tu uvodnu nam utakmicu
Na klar, dobili smo Hamburga. :lol:
Effe se malo zajebunio :mrgreen: , a ti Klarito ako ne znas kad smo protiv Gladbacha zijanili u 1.kolu, samo pitaj geru. :D
To se desilo u sezoni 2001/2002 kada je tadasnji novajlija dosao do punog plijena golom van Lenta.
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... en-14.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Klare je napisao/la: reci koji je izvor
Dobro bola, recu ti. Sta sise uspanicio. :lol: Nisam ja ko ti da krijem stranice gdje se informisem.
E´o ti je´na, pa ako budes dobar nastavak slijedi. :D
http://www.fussballdaten.de/bundesliga/1998/1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Idealna za statisticare i za one koji hoce da se podsjete sta je nekad bilo. Osim toga, zna dobro posluziti i za onaj seckin kviz. :D
P.S. Namjerno sam ustop´o na sezonu kada je Betzenberg gorio. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 09 avg 2011, 17:57

Što bolan preskoči EDIT 1? :lol: Kicker je No1 što se statistike i historijata tiče, nevalja ta tvoj, ali baš ono nevalja. :mrgreen: A ono gore k'o biva :lol: Borussijini igrači razigraniji. Vjeruj nisam znao bez Gugle, eto živa istina.
Nekako mi je drag Wolfsburg, pa šteta što se ovako rano sastajemo, novi dresovi su im extra, fluorescentni, i u mraku se vide, žao mi kvariti njihov dobar start, a eto neće mi biti krivo ako ponovo izgubimo, živa istina.
Puno razočarenja i šokova su mi nanijeli u zadnjih godinu dana, a zadnji šamar je ono malo šlaga što je trebalo, pod kožu više ne može, tako da mi je došao period svejednog, živa istina.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 avg 2011, 18:36

ivica olić je razočaran i tužan jer na utakmici protiv gladbacha nije bio u kadru bayerna, nalazio se na tribinama
ivica smatra da je mogao pomoći ekipi barem 20-30 minuta jer kaže da nije 100 % spreman al da je svojim načinom igre mogao biti od koristi za ekipu...takvog ratnika smo baš trebali na terenu...al možda je jupp mislio da nedovoljno spremni olić mu neče biti mnogo od koristi...nastavak priče čemo još da vidimo il što bi nijemci rekli: fortsetzung folgt..bin schon gespannt :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 avg 2011, 20:25

Klare je napisao/la:Što bolan preskoči EDIT 1? :lol: Kicker je No1 što se statistike i historijata tiče, nevalja ta tvoj, ali baš ono nevalja.
Ne mogu da vjerujem da si uspio Edit - Editovati, a da ne pise ono dole "zadnji put si promjenio post...". :shock:
´bem mu lampu, to moze samo Admin i njegovi pomocnici. :mrgreen:
A i ti zaredao Edita ko veliki, mor´o sam jedan preskociti. Ko mi je kriv kad sam prisao forumu bez djozluka. :D Rekoh samo kratko, ´ta ce mi one i ostavim ih na klaviru. :lol:
Ispricavam se herr Klare. 8-)
Hocemo li jednu? :? Otkad nismo. Eto je dole. :lol:
-------------------------------------------------------------------------
Evo @effe zajmio malo o Olicu, svakako tema koje se mozemo dohvatiti. Nek´ prica ko sta hoce, on bi nam pomogao u ovakvim trenucima kao sto je bilo protiv Gladbacha. Sasvim dovoljno njegovih pola sata pune motivacije, trke (da i ostale natjera, a bome i protivnika na greske) da se nesto vise uradi. Gorak ukus je izgubiti bez ispaljenog metka.
Da se malo dotaknemo Neuera. Prvo sto sam pomislio nakon njegove greske je da stvarno oni Ultrasi (ne) uticu na njega. Onako, na izgled i prema izjavama, ne bi se reklo. Djeluje cool. Chris je odmah opovrgao takve price i tvrdi da od toga nema nista. Pridruzio mu se i Sepp Maier, rekavsi da je to Neuerov stil, pun rizika i da se takve greske uvijek prikradu.
Edit ( :mrgreen: ): je li ovaj krezavi keslo (smajli) samo kod mene zastaje? :?
Vom Jäger zum Gejagten

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 09 avg 2011, 20:49

slika
Evo malo statistike sa utakmice protiv B. M'Gladbacha
------------------FCB---BMG
Udarci na gol:---17-----8
Centarsutevi:---27-----0
Posjed lopte:---60%---40%
Dobijeni dueli:-60%---40%
:arrow: http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... d33fafbcf0
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
slika
Cak 15 igraca Bayerna otputovalo je na utakmice svojih reprezentacija: Manuel Neuer, Jerome Boateng, Holger Badstuber, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Thomas Muller, Toni Kroos, Mario Gomez (svi Njemacka), Luiz Gustavo (Brazil), Daniel Pranjic, Ivica Olic (oba Hrvatska), David Alaba (Austrija), Anatoliy Tymoshchuk (Ukrajina), Daniel van Buyten (Belgija) i Diego Contento (U-21 Njemacka).
Franck Ribery nije dobio poziv za utakmicu protiv Chilea, zbog jednosedmicne pauze usljed povrede pred utakmicu sa Gladbachom.
Arjen Robben je otputovao, ali se i vratio s obzirom da je utakmica na Wembleyu otkazana.
Takashi Usami nije dobio odobrenje kluba da otputuje na prijateljsku utakmicu protiv Egipta (U-21).
slika
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
slika
1. FC Nürnberg II - FC Bayern II 2:2 (1:1)
1. FC Nürnberg II: Stephan - Heinloth, Ballas, Maurer, Plattenhardt - Kamavuaka, Fall (78. Eckstein), Wießmeier - Görtler (70. Diroll), Bunjaku, George (78. Walthier)
FC Bayern II: Riedmüller - Dombrowka (60. Reinhardt), Köz, Van der Meulen, Vrzogic - B. Müller (87. Pryor), Horn, Jüllich - Sene, Fischer, Vastic (60. Strieder)
Schiedsrichter: Petersen (Leinfelden)
Zuschauer 2633
Tore: 0:1 Fischer (3.), 1:1 Bunjaku (38.), 2:1 Ballas (53.), 2:2 Sene (79.)
Gelbe Karten: Wießmeier, Plattenhardt / Van der Meulen
"Ostali smo ispod nasih mogucnosti i mozemo puno vise", izjavio je Andries Jonker za fcbayern.de. Mladi golman Bayerna Maximilian Riedmüller odbranio je i jedanaesterac, kojeg je skrivio Cuneyt Koz.
U petak predstoji prvi domaci susret u Regionalnoj ligi i to protiv FC Memmingena.
slika
Christian Nerlinger o...
- otvaranju sezone: "Poraz protiv Gladbacha se naravno nije uklopio u ocekivanja."
- mogucim promjenama u kadru: "Svaka pozicija je dvostruko zauzeta, imamo uravnotezenu momcad."
- dugoj povredi Brazilca Brena: "Nadam se da ce tokom sljedece sedmice ili dvije ugurati se u ekipu i pokazati ono sto on moze."
- vremenu odigravanja reprezentativnih utakmica: "Datum je apsurdan." (misli se na augustovski termin za prijateljske utakmice)
- izvlacenju za CL: "Ne mozemo se pozaliti. Ali nece to biti lak zadatak."

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 09 avg 2011, 23:18

ivica olić je razočaran i tužan jer na utakmici protiv gladbacha nije bio u kadru bayerna, nalazio se na tribinama
ivica smatra da je mogao pomoći ekipi barem 20-30 minuta jer kaže da nije 100 % spreman al da je svojim načinom igre mogao biti od koristi za ekipu...takvog ratnika smo baš trebali na terenu...al možda je jupp mislio da nedovoljno spremni olić mu neče biti mnogo od koristi...nastavak priče čemo još da vidimo il što bi nijemci rekli: fortsetzung folgt..bin schon gespannt
josh bi samo nadodao da je prvi but u zadnjih 10godina Olic kako sam kazhe bio spreman za igru,a da je bio na tribinama.!!!
nadam se da ga FCB nije otpisao jer ovakav nam jedan treba da grize na terenu,kao sto od prilike 10igraca bvb-a radi
Stern des Südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 avg 2011, 23:29

Nadam se da neće biti nekih povreda igrača na ovim prijateljskim utakmicama , Robben se već vratio u Minhen iz razloga što je utakmica između Engleske i Holadnije odgođena, tako da će imati vremena da se pripremi za utakmicu protiv Wolfsburga u subotu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 09 avg 2011, 23:31

zao mi je stvarno zbog onih nereda u VB,ali s druge strane mi je opet drago jer me strah od mogucih povreda Robbena
Stern des Südens

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 09 avg 2011, 23:50

mislim da se malo pretjeruje pricom o BVB igracima treba tu malo usporiti, citam i Beckenbauer ih dize jako visoko cak ih poredi sa Barcelonom tj. da su najblizi Barci, moguce da mu je to neka taktika da ih malo digne u nebesa,,stvarno respektiram momcad Dortmunda ali mislim da malo pretjerujemo.

Dobra stvar sto su Ribery i Roben izbjegli prijateljske utakmice,imaju dovoljno vremena da se u potpunosti dovedu u red do subote,a i da sa Juppom malo porade na taktici i kako da se probijaju bunker momcadi kao sto je B.M.
Sa Swajnijem nesto nesljaka ocigledno mu ne pase pritisak koji ima kao vodja u veznom redu previse misli na odbranu pa zbog toga je slabo kreativan prema napred.Uz M.van Bomela je izgledao mnogo sigurniji i hrabrije isao naprijed ali nadam se da ce stvari doci na svoje sa nasim vodjom,,,L.Gustavo me odusevio sto se tice defanzivnog dijela igre,..
Malog Tonija po meni bi trebalo malo na klupu,Mullera staviti na njegovo mjesto pa da se i to isproba,,Kroos mi previse statican nisam bas zapazio da pravi prevagu na sredini..A mozda i Swajni sjedne na klupu nikad se ne zna, :D :mrgreen:
VOLIM BAYERN

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 10 avg 2011, 00:06

zasluzeno se prica o njima,sto jest jest,mada sad i po meni pocinje blago pretjerivanje. a sto se tice L.Gustava ja ili ga nisam dovoljno pratio pa nisam uspio vidit ta njegova dobra dijela il smo gledali dvije razlicite utakmice,nesh mi on i ne godi. A sto se tice Kroos-a on mi je deffinitivno za prve postave...
Stern des Südens

Klare

Post Postao/la Klare » 10 avg 2011, 01:38

geronimo je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da si uspio Edit - Editovati, a da ne pise ono dole "zadnji put si promjenio post...". :shock:
´bem mu lampu, to moze samo Admin i njegovi pomocnici. :mrgreen:
Ili ti ga Monoloževi najbolji frendovi. :lol:
geronimo je napisao/la:Hocemo li jednu? :? Otkad nismo.
Izvinjavam se, nisam mogao prije, pa krenimo redom. :D
geronimo je napisao/la:Evo @effe zajmio malo o Olicu, svakako tema koje se mozemo dohvatiti. Nek´ prica ko sta hoce, on bi nam pomogao u ovakvim trenucima kao sto je bilo protiv Gladbacha. Sasvim dovoljno njegovih pola sata pune motivacije, trke (da i ostale natjera, a bome i protivnika na greske) da se nesto vise uradi.
Sve to stoji, ali možda je ovaj puta Olić u krivu, možda nije baš spreman kako se njemu čini. Teška povreda je iza njega, a to je igrač koji se ni sekunde ne štedi, pitanje bi li mogao izdržati. Vjerovatno Jupp zna bolje od svih nas, trening je karta za ulazak na tribine, ne, ovaj travnjak. Na njemu je da se dokazuje, mislim da će imati mjesta na svakoj utakmici, izuzev ako je on Heynckessov neomiljeni lik iz romana. Vrijeme će pokazati, ali stoji činjenica da bi nam jedan stari Ola zlata vrijedio u ovoj i svim ostalim utakmicama.
geronimo je napisao/la:Gorak ukus je izgubiti bez ispaljenog metka.
Što :? , meni ljepše jedan, nego 2-3 komada u našoj mreži, odbrana mi je postala najvažnija, kvaliteta u napadu smo svjesni.
geronimo je napisao/la:Da se malo dotaknemo Neuera. Prvo sto sam pomislio nakon njegove greske je da stvarno oni Ultrasi (ne) uticu na njega. Onako, na izgled i prema izjavama, ne bi se reklo. Djeluje cool. Chris je odmah opovrgao takve price i tvrdi da od toga nema nista. Pridruzio mu se i Sepp Maier, rekavsi da je to Neuerov stil, pun rizika i da se takve greske uvijek prikradu.
Upravu je Sepp, i ja sam isto govorio. Na ono gledam kao na nešto što se moralo desiti. Utakmica mi je mirisala na ovakav rasplet. Autsajder se zatvori, favorit drži kontrolu, ali nema rješenja, mora nekad sjevnuti jedan prekid ili kontra, ostalo poznato. Dosta sam takvih utakmica odgledao. Borussia je taktički besprijekorno djelovala na terenu, svaka im čast. Neuer ima puno povjerenje, biće još pokoja greška, ali neka ih, dovoljno mi samo da vidim tu sigurnost i smirenost pri dodiru s loptom, taj golman uvijek ide na loptu, hrabro, pa je i zadnji slučaj takav bio, nažalost nepovoljno završio, ja mu ne zamjeram, kriva je cijela ekipa.
Uvijek je na oprezu,a zašto da ne spomenemo njegovo čišćenje lopte na 30-35 metara od gola prije ove situacije, prekid ozbiljne protivničke kontre.
geronimo je napisao/la:Edit ( :mrgreen: ): je li ovaj krezavi keslo (smajli) samo kod mene zastaje? :?
Kesla li se kesla, barem kod mene, evo ne prestaje čitavu noć. :lol: Samo imam i ja primjedbu :mrgreen: , prije je imao zube, sad ih nema, mogu li to ikako vratiti, sad mi više krnjo, nego što bi po pravilo trebao da krezo bude. :?

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 10 avg 2011, 16:55

slika
Najbolji golman na svijetu po misljenju Franza Beckenbauera: Manuel Neuer! :arrow: http://www.goal.com/de/news/3643/exklus ... %C3%A4ngst

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 10 avg 2011, 17:01

rase.king je napisao/la: Najbolji golman na svijetu po misljenju Franza Beckenbauera: Manuel Neuer! :arrow: http://www.goal.com/de/news/3643/exklus ... %C3%A4ngst
Ja se ne slazem sa tom konstatacijom, da je najtalentovaniji mogao bih se sloziti, ali nedostaje njemu jos iskustva, kao sada u prvom kolu sto je go primio, zatim i onaj protiv HSV-a, da ne spominjem proslosezonski sa "tribina" sto je primio, tako da imas ispred njega Casillasa, Cecha i mozda jos jednog ili dva golmana, kojih sam zaboravio.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 10 avg 2011, 17:13

guber90 je napisao/la:
rase.king je napisao/la: Najbolji golman na svijetu po misljenju Franza Beckenbauera: Manuel Neuer! :arrow: http://www.goal.com/de/news/3643/exklus ... %C3%A4ngst
Ja se ne slazem sa tom konstatacijom, da je najtalentovaniji mogao bih se sloziti, ali nedostaje njemu jos iskustva, kao sada u prvom kolu sto je go primio, zatim i onaj protiv HSV-a, da ne spominjem proslosezonski sa "tribina" sto je primio, tako da imas ispred njega Casillasa, Cecha i mozda jos jednog ili dva golmana, kojih sam zaboravio.
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Nije go, nego gol. ;)
Ne koriste se vise te crtice kod skracenica (HSV-a), nego samo onako obicno napises (HSV). I ja sam skoro cuo za to. :?
I ovo: "... jednog ili dva golmana, koja sam zaboravio." ;)
Nekada treba i tacku staviti. :)

E da se vratimo temi. Ni ja se ne slazem sa ovom izjavom Kaisera. Da je najbolji golman Njemacke - to stoji. Ovako je to malo pretjerivanje, ali hajde neka mu bude, ja se ne bunim. :D

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 10 avg 2011, 17:21

@rase.king

Primljeno k' znanju :D. Neke greske su radi toga da se brze odkuca, a neke su stvarno greske, kojih nisam bio svjestan da su tu :D.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 avg 2011, 17:22

rase.king je napisao/la:Ne koriste se vise te crtice kod skracenica (HSV-a)
Gdje si to čuo? :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 10 avg 2011, 17:25

Monolog je napisao/la:
rase.king je napisao/la:Ne koriste se vise te crtice kod skracenica (HSV-a)
Gdje si to čuo? :mrgreen:
Rekao mi asistent na faksu. Kad sam otisao na uvid u rad upozorio me na to. I meni je bilo cudno, ali valjda on zna bolje od mene. :geek:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 avg 2011, 17:31

Nemoj mi samo reći da ti je to rek'o Boris. :lol: Ako jeste, nabij ga nogom. :mrgreen: Da ne bi bilo kako @Monolog (pih, opet o sebi u 3. licu) lupa, evo ti pa se uvjeri ("Rječnik jezičkih nedoumica" - Ivan Klajn):"b) neke postaju reči pa se čitaju kao skraćenice i menjaju po padežima, npr.:
Bila sam u SAD-u. Iz SAD-a sam donela kompakt diskove sa operskom muzikom.

On topic:
Neuer nije sigurno najbolji golman. Casillas, Lloris, povrijeđeni Buffon, Cech...Mah, mog'o bih još barem 4-5 golmana navesti, sasvim sam siguran. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.