FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 08 avg 2011, 02:57

Danas je potvrdjeno ono sto se vec dugo vremena moglo vidjeti: Bayern ne zna igrati protiv bunkera.
Svi timovi koji dodju na AA igraju defanzivno, a to Bayernu nikako ne odgovara. Bas zato je i prosle sezone Bayern bio samo prosjecan kod kuce, a najbolji u gostima (ako me pamcenje sluzi).
Jer kada se napadackoj sili Bayern (koja je ogromna) da prostora da se razmase, onda je protivnik u velikim problemima. Danas prostora gotovo nikako nije bilo, a kada se na to doda i nedostatak srece, onda se dodje do sramotnog poraza.

Nesto se takticki mora mijenjati. Mislim da bi se trebao koristiti Fergusonov model, koji koristi razlicite igrace u zavisnosti od tezine protivnika. Recimo Nani koji je puno bolji u ofanzivi igra uvijek protiv slabijih protivnika, dok je Park zbog svojih defanzivnih sposobnosti vecinom u prvoj postavi protiv jakih protivnika.
Dakle, Kroos bi trebao imati prednost u odnosu na Gustava (koji je i danas bio dosta dobar) i Tyma kada se igra protiv ekipa tipa Gladbach. Naravno zbog toga sto je kreativnji, dok u defanzivi i nije toliko potreban.
Dalje, u sesnaestercu nam je potreban jos barem jedan igrac. Usamljeni Gomez tesko da moze nesto protiv 5-6 protivnika. Tu mu se mora prilkjuciti Muller, Petersen ili Olic.

Bio sam iznenadjen kad sam vidio da Ole nema ni na klupi, a koliko ja znam spreman je. Znamo da je potpuno razlicit tip napadaca od Gomeza i Petersena koji su dosta slicni. Zato ga je uvijek dobro imati u situacijama kad je potrebna promjena u nacinu igre, kao sto je to bilo danas.

Za odbranu se ne brinem toliko. Boateng i Rafinha su ocigledno velika pojacanja, a Badstuber je danas odigrao bez greske. Danas i nisu imali previse posla, a ono sto je bilo dobro su obavili. Bit ce vremena za njihovo kritikovanje, mozda vec u sljedecem kolu protiv Vukova. :D

Igracki smo super jaki, ali kao kolektiv se jos puno toga moze i mora popraviti.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 08 avg 2011, 03:24

JetSet_Hantraga je napisao/la:Danas je potvrdjeno ono sto se vec dugo vremena moglo vidjeti: Bayern ne zna igrati protiv bunkera.
Svi timovi koji dodju na AA igraju defanzivno, a to Bayernu nikako ne odgovara. Bas zato je i prosle sezone Bayern bio samo prosjecan kod kuce, a najbolji u gostima (ako me pamcenje sluzi).
Slabo te služi pamćenje. Bayern je prošle sezone bio najbolji domaćin u Bundesligi - 17 utakmica: 13 pobjeda, 2 remija i 2 poraza (protiv Mainza i Dortmunda). Da je Bayern bio prosječan kod kuće sad bi igrali kvalifikacije za EL. Dosta ekipa se na AA veći dio utakmice brani. Igrati protiv defanzivno dobro organizovane ekipe i bunkera zna biti teško. Bayern je znao rušiti bunkere protivničkih ekipa. Današnja predstava je bila grozna, očajna i sramotna, pogotovo kad se uzme u obzir da su igrail protiv ekipe koja je prošle sezone kroz baraž izborila opstanak, i koja je zadnjih nekoliko sezona jedan od najgorih gostujućih timova! Igra bez igre - jalovi i očajni napadi.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 08 avg 2011, 03:38

Moja greska, izgleda da sam pobrkao. :D
Ali i dalje stoji to da ne znamo igrati protiv bunkera. I ne samo da smo cesto remizirali protiv defanzivnih ekipa, nego smo znali i izgubiti.
suicidesquad je napisao/la: Bayern je znao rušiti bunkere protivničkih ekipa.
Naravno, ali nedovoljno cesto. Sigurno da neki genijalan potez Robbena ili Bilala nekad mora rijesiti utakmicu u kojoj smo bezidejni, ali gledano u cjelini previse se bodova prosipa na takvim utakmica.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 08 avg 2011, 03:39

Jako los pocetak sezone, nisam ni slutio da nam B.Monchengladbach moze uzeti tri boda, naravno znao sam da ce igrati bunker i pokusati uzeti bod ali tesko da je ko to ocekivao da ce to ostvariti, a oni ne da su nam uzeli jedan bod nego TRI u sred Munchena !!!
Stvarno ne shvatam formaciju sa dva zadnja vezna protiv ekipe kao sto je B.M(ne Bayern Munchen :lol:) Ali hajde necu se praviti pametan niti cu pljuvati po Heynckesu (jel nam se tako bijase zove trener ?:lol:) tek je pocetak sezone a i on zna najbolje zar ne? Vidjecemo inace ako ne bude tako do 10 kola ce biti noga :mrgreen:
Vidim vecina hvali zadnju liniju,ljudi dragi igrali smo protiv ekipe koja je igrala bunker citavu utakmnicu i da opet smo primili gol, istina nije krivica odbrane ali opet smirite strasti to cemo tek da vidimo protiv malo jacih ekipa.
Neuer nepotrebno izletanje i sljedi kazna, stvarno ovaj mi momak ne ide u glavu, odlicno brani ali odjednom napravi neki kiks, nadajmo se da toga nece biti, inace, inace ...
Sto se tice Roberya, prica koja se desava svake godine problemi sa povredama, a mi nemamo dostojne zamjene, i to se dobro osjeti na igri Bayerna, jer najvise igramo po tim krilima, cim nema jednog od ove dvojice previse srljamo i nemamo ideje, a sredina katastrofalna, Svajni neprepoznatljiv, dali je to onaj isti igrac sa SP?
Da li je u pitanju pad forme ili nesto drugo stvarno ne znam, ali vec duze vrijeme pruza lose partije, ja sam za opciju da se mladom Krosu pruzi malo prilika i neka pokaze sta zna.

A jetset je donekle upravu kad kaze da ne znamo da igramo protiv ekipa koje igraju bunker, kao sto je slucaj sa Interom, da ne kritiziramo igrace,trenera,formaciju neka ovo bude samo los dan!

Inace, inace ... :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 avg 2011, 10:00

JetSet_Hantraga je napisao/la:Danas je potvrdjeno ono sto se vec dugo vremena moglo vidjeti: Bayern ne zna igrati protiv bunkera.
Svi timovi koji dodju na AA igraju defanzivno, a to Bayernu nikako ne odgovara. Bas zato je i prosle sezone Bayern bio samo prosjecan kod kuce, a najbolji u gostima (ako me pamcenje sluzi)..
http://www.wahretabelle.de/wahretabelle ... .php?nr=34" onclick="window.open(this.href);return false;

Najbolji kod kuce, a 4. u gostima.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 08 avg 2011, 12:47

JetSet_Hantraga je napisao/la: Bayern ne zna igrati protiv bunkera.
Milan je igrao jedan italijanski bunker,dobili smo ih,doduse na penale.
Braunschweig igrao bunker,dobili smo i njih.

Izgubili smo ; smak svijeta :o :o :o :o

Ovo je bila jedna od onih utakmica koje se,gotovo pa moraju,izgubiti.Sve je dobro na terenu,ali nema realizacije,a protivnik ako je strpljiv,sto M'gladbach jeste bio,samo ceka jednu priliku i to je to.Jedna greska je bila dovoljna.

Ja juce ako sam dobro vidio,Muller kad je dao onaj gol nije bio u ofsajdu,ali samo su jednom ponovili,tako da mozda i nisam vidio kako treba.

Badstuber je fino odigrao utakmicu,Gustavo pokazao kakav potencijal ima i sta bude na sredini terena kad ga koristi,a ostali nista vise do prosjecni.

Bilo kako bilo,prosle sezone Dortmund je otvorio sezonu porazom od 0:2,a mi pobjedom od 2:1. :)
#miasanmia

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 avg 2011, 13:10

Poraz od M'Gladbacha ne treba previše uzeti k srcu kao što kažu prvi se mačići u vodu bacaju :D ...kako bude odmicalo prvenstvo sve će to ići na bolje.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 avg 2011, 13:38

Svi timovi koji dodju na AA igraju defanzivno, a to Bayernu nikako ne odgovara.
Ako svi timovi igraju defanzivno, a Bayern nema lijeka za njihov bunker, onda nam se ne pise dobro. :lol:

Salim se, pogodio si srz problema i time se moraju malo vise pozabaviti. Pa jebmu, Borusija je igracki jaca od nas (kad kazem igracki, mislim na spielerisch. @Klare, hast du verstanden? :D ) pa ne vidjam tako cesto bunker protiv njih. Jos sad, kao aktuelnim prvacima, svi zele da im skinu skalp. To opet moze biti samo prividno, jer BvB igra na prvu, sa dosta kratkih dodavanja, nerijetko sa ubilackim zadnjim pasom kroz sredinu. Jednom rjecju, krasi ih raznolikost, leprsavost, kreativnost, ucinkovitost svakog na osob (rijetko ces kod njih vidjeti da zakaze vise od jednog-dvojice po utakmici), maksimalna koncentracija i trka svih 90 minuta.
Kod nas ima dosta suprotnosti, zato smo bili donji u prosloj sezoni i ako se stvari radikalno ne promjene, bice i u ovoj izuzetno tesko parirati super snaznom Dortmundu.
Ja sam takodjer bio pod euforijom (zbog samog starta sezone) i mislio sam da cemo lagano zavrsiti posao sa Gladbachom. Smelo mi se sa uma da ih vodi Favre, koji je lani od jedne Schießbude, napravio cvrst tim koji je veoma tesko primao golove (malog Marc-Andre-a sam vec indirektno pohvalio), tako da je napravio malo cudo, sacuvavsi prvoligaski status.
Vidjet cemo hoce li Heynckes nauciti nesto iz ovoga, te da nece tvrdoglavo (kao prethodnik) furati svoju strategiju i kad kola krenu nizbrdo. Ne sumnjam (niti cu sumnjati) da ova ekipa moze puno, ali neke stvari se moraju promjeniti. Puno vise trke, zalaganja, neophodno je da vecina igraca pronadju zavidnu formu, da neki od njih igraju na limitu svojih mogucnosti, sto manje oscilacija, ako ne ide plan A, probati plan B, C...koji trener mora razraditi. Pa ako se zna da ce (gotovo) svaka ekipa igrati bunker na Areni (vrlo cesto i kada su domacini) mozda ne bi bilo lose da se od prvog sudijskog zvizduka krene atakovati (svim snagama) ka protivnickom golu, gdje ce, nadam se, pasti gol i tako mirnom igrom i drzanjem lopte u svojim nogama (to nam bar ide) navuci protivnika da se otvori. Visak prostora u protivnickoj polovini je smrt za svaku ekipu sa potpuno spremnim Robbery-jem.
Osim ako se protivnik ne zadovolji sa minimalnim porazom i nastavi graditi igru na bunkeru. :mrgreen:

U prosloj utakmici sam pohvalio Müllera kao najboljeg pojedinca, a ni on sam nije pruzio neku sjajnu partiju. To nam je reklo da vecina igraca nisu u (potrebnoj) formi. Dokle god se to ne promjeni, imat cemo problema.
Zasto se ne vjezbaju ( :mrgreen: ) centarsutevi, zasto Basti u nedostatku smrtonosnog pasa (Götze je king) i manjka posla na poziciji "sestice" ne pokusava nesto vise u ofanzivnom dijelu? Pa makar to bili sutevi sa distance.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 avg 2011, 15:14

@gero: prvo i prvo mislim da sam kod tebe na tapetu ako jupp ne uspije jer sam ga hvalio posebno :D
sve ovo inače stoji što si napisao...mislim da defanziva neče biti problem ove sezone, boateng se tu dobro uklapa, al ja sam isto kao još neki i prije rekao taman da ne dovedemo ni jednog novog stopera odbrana će biti jača s juppom iz razloga što on drugačije postavlja ekipu nego van gaal...al mi imamo drugi problem, a to je sad bezidejnost i letargičnost ekipe...imam osjecaj kad je bunker, kad se igrom ne može stvar riješit nikom se ne trči, ne kreče, niko neče da se pokrene...isto ko kakve princeze....schweinsteiger se tu počinje gubit...znači na terenu nemamo baš pravog lidera...lahm (kapiten) i schweinsteiger (zamjenik kapitena, neki kažu stvarni vođa) se gube u trenucima kada ne ide...drago mi je što su mnogi ovde skontali da kod nas nije problem u potencijalu ekipe, nama sad ništa ne pomažu novi igrači, igrača imamo...samo ti igrači trebaju da pruže ono što znaju i to jučer su trebali pružit samo normalnu formu...a naravno trka i zalaganje su ti u bundesligi ključni a to je jučer falilo...heynckes sad mora probudit ekipu i posložit kockice...soliranje pojedinih igrača tokom utakmice nam ne pomaže, potreban je brz protok igre i mnogo veče kretanje bez lopte...a neki igrači se u tim trenucima opšte ne kreču neg puste igrača koji vodi loptu samog i čekaju da to sam završi(u večini slućajeva robben)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 08 avg 2011, 15:26

BvB vs FCB
Gelaufene Kilometer 124 km vs 116 km
Sprints 193 vs 165

Razila između Bayerna i BvB-a u pretrčanim kilometrima i broju šprinteva je poražavajuća. :o
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 08 avg 2011, 15:52

roy_makaay je napisao/la:BvB vs FCB
Sprints 193 vs 165

Razila između Bayerna i BvB-a u pretrčanim kilometrima i broju šprinteva je poražavajuća. :o
Ja na to uopste tako ne bih gledao, jer su to dvije utakmice koje su u potpunosti razlicite bile, Stuttgart se nije zatvorio i igrao je koliko je mogao ofanzivno, zato su i igraci Borusie morali da vise sprintaju (sto ganjajuci protivnika, sto bjezeci od istog, ali uglavnom bila je puno otvorenije i dinamicnija utakmica), a samim time i te kilometre da "naberu". Ovdje bi se moglo reci: "Statistika je majka svih zajeba" :mrgreen: .
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 08 avg 2011, 16:13

guber90 je napisao/la:
Sprints 193 vs 165

Ja na to uopste tako ne bih gledao, jer su to dvije utakmice koje su u potpunosti razlicite bile, Stuttgart se nije zatvorio i igrao je koliko je mogao ofanzivno, zato su i igraci Borusie morali da vise sprintaju (sto ganjajuci protivnika, sto bjezeci od istog, ali uglavnom bila je puno otvorenije i dinamicnija utakmica), a samim time i te kilometre da "naberu". Ovdje bi se moglo reci: "Statistika je majka svih zajeba" :mrgreen: .
Da se nisi malo zbunio ;) ali nije to bas problem.
Borussia je od pocetka vise trcala i time su stekli prednost veoma brzo a kasnije i dok su vodili sa 2 i 3 razlike oni su nastavljali u skoro istom tempu.A Bayern je u drugom poluvremenu morao vise da se aktivira,ipak nisu imali povoljan rezultat a oni su i dalje igrali isto,pa i kada su primili gol ni tad nisu brze isli naprijed i trcali nego su pokusavali neke spore akcije i prebacivanja lopte s jedne na drugu stranu oslanjajuci se na krila,e u tome je razlika.Ali ima jos jedan problem Bayerna,previse se oslanjaju na krila i to tek oporavljena.Treba lopta nekad i kroz sredinu da se pokusa ubacit a ne samo daj na stranu pa oni sta urade.Treba tu malo vise "killerballsa" kojima ce se izbacit i po 2-3 protivnicka igraca i tako otvarati prostor za napad,a izgleda da mi bas i nemamo kreativca koji ce to kroz sredinu radit.Misljenja sam da bi Kroos to mogao radit.Kada nemamo povoljan rezultat njega treba na 6-icu stavit da se nesto pokusa i moraju u napadu biti 2 igraca,ne moze ni Gomez sam.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 08 avg 2011, 16:53

S-Y-L-A-R je napisao/la:
guber90 je napisao/la:
Sprints 193 vs 165

Da se nisi malo zbunio ;) ali nije to bas problem.
Borussia je od pocetka vise trcala i time su stekli prednost veoma brzo a kasnije i dok su vodili sa 2 i 3 razlike oni su nastavljali u skoro istom tempu.A Bayern je u drugom poluvremenu morao vise da se aktivira,ipak nisu imali povoljan rezultat a oni su i dalje igrali isto,pa i kada su primili gol ni tad nisu brze isli naprijed i trcali nego su pokusavali neke spore akcije i prebacivanja lopte s jedne na drugu stranu oslanjajuci se na krila,e u tome je razlika.Ali ima jos jedan problem Bayerna,previse se oslanjaju na krila i to tek oporavljena.Treba lopta nekad i kroz sredinu da se pokusa ubacit a ne samo daj na stranu pa oni sta urade.Treba tu malo vise "killerballsa" kojima ce se izbacit i po 2-3 protivnicka igraca i tako otvarati prostor za napad,a izgleda da mi bas i nemamo kreativca koji ce to kroz sredinu radit.Misljenja sam da bi Kroos to mogao radit.Kada nemamo povoljan rezultat njega treba na 6-icu stavit da se nesto pokusa i moraju u napadu biti 2 igraca,ne moze ni Gomez sam.
Nisam malo :mrgreen: , pokusao sam Copy Paste Hamburger (sto li i ja ne znam, bi mi usput, gledao na rez ultati.com, reko pa hajd da ne kucam :mrgreen: , ko crnogorac) , nije me poslusalo i kopirao sam Stuttgart (nesto prije toga mi bio u clipboard :D). Uglavnom eto mene u temi najsmjesniji postovi na forumu :mrgreen: .

Ma sve je to uredu sto ti pricas, ali gdje da trcis, nema sprinta sa loptom kroz bunker, to ne moze i to je tako, Borrusia nije morala da trci kroz bunker i odtud ti sprintevi ponajprije, a tih 8 km i neka su vise pretrcali nije tolika katastrofa, mada i to su istrcali jednostavno jer se otvorenije igralo, a mi, ko mi, ne znamo protiv bunkera da proturimo fin pas, to je ponajveci problem, a i problem je sto Muller nije igrao na svojoj poziciji, vjerujem da bi sa svoje pozicije koji put promjesao odbranu protivnika, nije bas za njega krilo. To da treba kroz sredino slazem se, a tu bi ponajprije trebao Svajni da pokusa malo sta, ali mrsavo to od njega sve, ali kazem, opet, da je Muller igrao na svojoj poziciji, vjerovatno bi taj protok kroz sredinu daleko bolji bio.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 avg 2011, 17:10

što se tiče diskusije ko je više pretrčao borussija ili bayern....treba reči da nezavisno od statističkih podataka i navođenja kilometraže , vidjelo se tačno na terenu da se borussijina igrači u susretu s hsv-om puno više i bolje kreču....tu postoji protok lopte...dok kod nas uzme robben loptu i mora je stalno vozat duži period jer mu se niko ne otkriva , nema slobodnih igrača...da su se igrači bolje kretali probio bi se i bunker...mora se priznat da je ona postavka gladbachovi igrača jučer bila izuzetno dobra, al bayern kao bayern mora biti u stanju probit gladbachov bunker...i nismo se mi baš ni sa šansama pretrgli, malo je bilo opšte izrađenih šansi...dortmund bi sa igrom od petka lako probio i gladbachov bunker, hsv je više šupljina ostavio u odbrani, al je dortmund mnogo tih šupljina i svojom igrom otvorio, tačnije probio...kad protivnik brzo igra onda je teško pokrivat prostor, moraš tada biti baš umjetnik
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 08 avg 2011, 18:01

Vidim da ste svi osuli paljbu na Swajnija.... e pa nije ni on toliko kriv,sad cu vam to obrazloziti....
On igra centralnog veznog i nekog ko bi trebao kreirati akcije ali problem je u tome sto On Ribery i Robben i Gomez stoje relativno daleko jedan od drugog( ne mislim da svi trebaju da ucestvuju u akciji nemojte pogresno shvatit).
Koliko je puta Robben usao u sredinu da organizuje igru....a koliko je to puta uradio jedan Messi protiv Reala , Man UTD....Ribery isto...zatim i Gomez stoje daleko odsjecen od svega ukljucuje se u igru jedino nakon centarsuteva..( odatle su i dosle sve njegove prilike 2x glavom, ostalo nije vrijedno pomena).
Gomez se ne izvlaci na 25 ili 30 da primi loptu da odigra martinelu....to nedostanje njegovoj igri...ja mislim da se tu ne treba dosta stvari popraviti samo neke nijasnse ....i da jos da se malo vise Svajni prikljucuje napadu, ali vjerujte da nije on samo kriv jer realno on nema s kim da odigra nesto kvalitetno kroz sredinu....

Al hajde nadat se da necete proigrat jos par kola da se mi malo odlijepimo :mrgreen: :mrgreen:

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 08 avg 2011, 19:05

uopste nismo pruzili ono sto se od nas ocekivalo. kruzenje oko 16-erca nista produktivno nije donijelo. Jedina lijepa stvar na utakmici prilika Gomeza (znamo kako je zavrsilo).
Odbrana sad lici na nesto,mada mi se nikako ne svidja zamisao da je Badstuber na poziciji stopera.
Ima josh dovoljno da se igra,slijedi nam prilicno ajmo reci "neugodno" gostovanje kod Wolfsburga,vidit cemo je li se neshto promijenilo...
I btw sta je sa Olic-a nije ga bilo ni na klupi, any idea?
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 avg 2011, 19:56

HzBvB je napisao/la:Vidim da ste svi osuli paljbu na Swajnija.... e pa nije ni on toliko kriv,sad cu vam to obrazloziti....
On igra centralnog veznog i nekog ko bi trebao kreirati akcije ali problem je u tome sto On Ribery i Robben i Gomez stoje relativno daleko jedan od drugog( ne mislim da svi trebaju da ucestvuju u akciji nemojte pogresno shvatit).
Koliko je puta Robben usao u sredinu da organizuje igru....a koliko je to puta uradio jedan Messi protiv Reala , Man UTD....Ribery isto...zatim i Gomez stoje daleko odsjecen od svega ukljucuje se u igru jedino nakon centarsuteva..( odatle su i dosle sve njegove prilike 2x glavom, ostalo nije vrijedno pomena).
Gomez se ne izvlaci na 25 ili 30 da primi loptu da odigra martinelu....to nedostanje njegovoj igri...ja mislim da se tu ne treba dosta stvari popraviti samo neke nijasnse ....i da jos da se malo vise Svajni prikljucuje napadu, ali vjerujte da nije on samo kriv jer realno on nema s kim da odigra nesto kvalitetno kroz sredinu....

Al hajde nadat se da necete proigrat jos par kola da se mi malo odlijepimo :mrgreen: :mrgreen:
ma schweinsteiger inače često igra toplo-hladno...i iskreno 5 utakmica riberyjevih ili robbenovih nekad više vrijede od bastianovih 20...schweini isto kao da nekad odluta, nevjerovatan je raspon u učinku kod njega, nekad je čovjek apsolutna svjetska klasa, a nekada prosjek....znači nekad mi je fantastičan i stvarno budem s njim oduševljen, al nekad ima jedan niz utakmica koje schweini prespava prosto...naravno da nije jedini kriv, lahm več odavno igra ispod svojih mogučnosti, njemu je kapitenska traka više u glavi nego sama igra...igrači kad se trebaju pohvalit prvi sam koji će to uradit, kad treba nekog kritikovat onda se mora...još je ovde schweini mnogo manje kritikovan, pa bilo je "kriminalno" koliko je dugo gomez bio kritikovan i nalažene su mu mane a čovjek ima učinak vrhunskog napadača...ne daj Bože još da je badstuber pogriješio pa ovde bi frcalo od napada :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 avg 2011, 09:39

effe_sa je napisao/la:@gero: prvo i prvo mislim da sam kod tebe na tapetu ako jupp ne uspije jer sam ga hvalio posebno
Nisi. Pa koga bi doveli umjesto Juppa? Puno rjesenja se nije nudilo.
Poslije stranca, ponovo stranac? Nezamislivo u Bayernu. Od domacih ono sto valja ili je vec bilo ili je nemoguce dovesti u ovom trenutku (Löw, Klopp).
Heynckes je malo u godinama, karakterno odgovara upravi. Konacno je dozivio kakav-takav uspjeh u Bundesligi sa Leverkusenom, poslije niza neuspjeha (S04, Eintracht, Gladbach). Znamo da je bio Meistertrainer i da je uspjesno radio u Spaniji.
Rano je za konacan sud, naravno da mu treba dati vremena.

Ponovo nam poceli odbrojavati dane od kada nismo zauzeli 1. mjesto na tabeli. :mrgreen:
Danas je (haman) 474 dan kako cekamo i cekamo... :D
Vom Jäger zum Gejagten

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 09 avg 2011, 10:11

Ponovo nam poceli odbrojavati dane od kada nismo zauzeli 1. mjesto na tabeli.
Danas je (haman) 474 dan kako cekamo i cekamo...
Pa zar je moguce da nam je post toliki??? auuu
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 avg 2011, 11:02

geronimo je napisao/la: Nisi. Pa koga bi doveli umjesto Juppa? Puno rjesenja se nije nudilo.
Poslije stranca, ponovo stranac? Nezamislivo u Bayernu. Od domacih ono sto valja ili je vec bilo ili je nemoguce dovesti u ovom trenutku (Löw, Klopp).
Heynckes je malo u godinama, karakterno odgovara upravi. Konacno je dozivio kakav-takav uspjeh u Bundesligi sa Leverkusenom, poslije niza neuspjeha (S04, Eintracht, Gladbach). Znamo da je bio Meistertrainer i da je uspjesno radio u Spaniji.
Rano je za konacan sud, naravno da mu treba dati vremena.

Ponovo nam poceli odbrojavati dane od kada nismo zauzeli 1. mjesto na tabeli. :mrgreen:
Danas je (haman) 474 dan kako cekamo i cekamo... :D
ma naravno da je rano za konačni sud ...ja u don juppa imam i dalje puno povjerenje...on mora samo usmjerit ovu ekipu na pravi kolosijek, a mislim i da će iz prve utakmice izvuči pouke...sam van gaal je u prvoj utakmici, pa čak u par njih prvih imao loš start pa je na kraju osvojio duplu krunu ;)
ne ide nam na ruku podatak da je bayern zadnji put uvodnu utakmicu izgubio 1995, a tada je na kraju bio prvak dortmund :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.