Fudbalska Reprezentacija Engleske

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Koliko daleko može Engleska?

Osmina finala
3
14%
Četvrtfinale
1
5%
Polufinale
1
5%
Finale
7
32%
It's coming home
10
45%

Ukupno glasova: 22

Edin TM87
Kontakt:

Re: Fudbalska Reprezentacija Engleske

Post Postao/la Edin TM87 » 31 jul 2011, 22:45

Ted Mosby je napisao/la:NAKON obavljenog ždrijeba najviše zadovoljstva kod braniča Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Rija Ferdinanda je zbog izbjegavanja Francuza.

Mnogi su prilikom ždrijeba u Rio de Janeiru strijepili od Francuske koja je bila u drugom rangu reprezentacija, a na kraju ih je dobila Španjolska pa su ostali, uključujući i Engleze, odahnuli.

"Sada kada smo izbjegli Francuze koji bi bili izuzetno jak protivnik, potpuno je jasno da mi moramo biti pobjednici skupine. Ponovo ćemo igrati protiv Crne Gore, a tu su još neka neugodna gostovanja poput Ukrajine i Poljske, ali ovaj put moramo na vrh", smatra Ferdinand.
Dok vas Kapelo vodi nidje vi necete, Ukrajina ce bit prva, Englezi u baraz!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 01 avg 2011, 22:18

Veznjak Bluesa i engleske reprezentacije Frank Lampard ne odiše optimizmom kad ga se pita za SP 2014. Iako se nada da će s Engleskom nastupiti na tom natjecanju, ne vjeruje da mogu do kraja i naslova svjetskih prvaka.

Ždrijeb u Brazilu reprezentaciji Engleske donio je za protivnike Crnu Goru, Ukrajinu, Poljsku, Moldaviju i Sam Marino. Englezi tu iskaču kvalitetom i plasman na SP 2014. ne bi trebao doći u pitanje, no kad je riječ o završnom turniru Frank Lampard ne odiše optimizmom.

On će u vrijeme Mundiala u Brazilu imati 36 godina, ali se nada da će biti jedan od predvodnika reprezentacije. Koju, prema njegovim riječima, ne očekuje borba za vrh: "Engleskoj će biti jako teško slaviti tamo. U njihovom dvorištu, s najjačim ekipama i s tamošnjom klimom će biti dosta zahtjevno, ali tko god izbori nastup čeka ga veliki izazov".

"Bit će teško, ali sjajno je vidjeti mlade igrače kako se probijaju, primjerice Jacka Wilsherea i Josha McEachransa koji dobivaju priliku. No, ja se nadam da ću biti uključen najduže što mogu", rekao je Lampard na temu ostanka u reprezentaciji tako dugo dodajući da bi bio vrlo sretan s nastupom u Brazilu.

Nakon nekoliko izjava o reprezentativnoj budućnosti, na red je došla i klupska sadašnjost. Ne brine ga mladost novog portugalskog stratega niti misli da bi Villas-Boas mogao imati problema sa stjecanjem poštovanja i autoriteta kod starijih prvotimaca.

"Čitao sam da treba odmah zadobiti naše poštovanje, ali u nogometnim klubovima to nikad ne ide tako brzo. Ja se njemu želim dokazati kao 33-godišnjak, na isti način kao i deset godina prije. To je veoma jednostavno", riječi su veznjaka kluba sa Stamford Bridgea koji je na kraju ponudio i nešto ugodniju izjavu za uši svih navijača Chelseaja:

"Mislim da imamo snažnu momčad, a ako trener doda svoj doprinos i učini nas još jačima bit ćemo veoma zadovoljni. No, treba pričekati do kraja prijelaznog roka pa ćemo onda vidjeti kako će sve to izgledati."
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 07 avg 2011, 11:52

IZBORNIK engleske nogometne izabrane vrste Fabio Capello objavio je popis igrača za prijateljsku utakmicu protiv svjetskih viceprvaka Nizozemske na kojem se našlo ime Dannyja Welbecka, napadača Manchester Uniteda.

Welbeck (20) je debitirao za Englesku u ožujku ove godine i dugo je bio označen kao velika nada momčadi Sira Alexa Fergusona, međutim iznenađenje je da se Capello odlučio pozvati njega, a ostaviti Jermaina Defoea ili Darrena Benta bez poziva. Capello je u posljednji trenutak morao promijeniti Glena Johnsona koji se ozlijedio nakon samo sedam minuta prijateljske utakmice u kojoj je njegov Liverpool bio bolji od Valencije s 2:0.

Utakmica je na rasporedu 10. kolovoza, a mjesto radnje bit će Wembley.

Popis igrača:

Vratari: Green, Hart, Stockdale

Obrambeni: Baines, Cahill, Cole, Ferdinand, Jagielka, Lescott, Richards, Terry, Walker

Vezni: Barry, Carrick, Downing, A Johnson, Lampard, Milner, Parker, Wilshere, Young

Napadači: Carroll, Crouch, Rooney, Welbeck
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 avg 2011, 13:51

Wilshere haman neće nastupiti zbog povrede. Al' pročitah sad na skysports-u da bi poziv mog'o dobiti Cleverley. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 08 avg 2011, 15:54

Vodja je dao naredbu da Wilshare ne smije igrati prijateljsku, ne znam sta ovaj Capelo kreten radi pa poziva Wilshara koji ne smije nastupiti.
Dio Arsenala

rajvoSa1945
Kontakt:

Post Postao/la rajvoSa1945 » 09 avg 2011, 00:52

-Paja je napisao/la:Vodja je dao naredbu da Wilshare ne smije igrati prijateljsku, ne znam sta ovaj Capelo kreten radi pa poziva Wilshara koji ne smije nastupiti.
Vođa izgleda polako , ali sigurno udaljava Wilshera od reprezentacije.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 09 avg 2011, 01:06

rajvoSa1945 je napisao/la:
-Paja je napisao/la:Vodja je dao naredbu da Wilshare ne smije igrati prijateljsku, ne znam sta ovaj Capelo kreten radi pa poziva Wilshara koji ne smije nastupiti.
Vođa izgleda polako , ali sigurno udaljava Wilshera od reprezentacije.
Muzika za moje usi.
Dio Arsenala

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 avg 2011, 19:38

Osvrnut ću se malo na spisak, sa ili bez Wilshera. :mrgreen:

Što se tiče golmana, mislim da Engleska na golu s Hartom ne bi trebala imati većih problema (iako se kod Engleza nikad ne zna (sjetimo se Greena) :mrgreen:). Tu su još Green i Stockdale, kao solidna alternativa Joe. Dakle, na golu je situacija zadovoljavajuća. Zadnji bedem do gola Harta je, u najmanju ruku, vrlo stabilan. Tu su standardno dobri (iako stariji) Terry, Ferdinand i Cole. Zatim, tu je i jedan od najboljih defanzivaca u Premiershipu - Leighton Baines, stoper Evertona. Također, ne treba zaboraviti ni Micah Richardsa, koji zna bljesnuti s vremena na vrijeme. Da bi stvar bila još bolja po Engleze, na spisku su Jagielka i Lescott (kojem nije nepoznanica postići pogodak/tke). :mrgreen:
Što se tiče veznog reda, rekao bih da je ovo najkritičniji dio tima (uz tradicionalno neefikasan napad :mrgreen:). Tu su solidni Barry i Carrick, iz dvaju mančesterskih klubova, kao i Ashley Young, perspektivno krilo Junajteda kojeg je Ferguson angažovao u proteklom prelaznom roku. Tu je i Lampard, doduše na fantastičan kao i prije ali još uvijek nije za bacit'. Može Frank još puno dati u dresu reprezentacije, samo ako se potrudi i vrati samopouzdanje; i naravno, da ga zaobiđu povrede. :mrgreen: Imaju tu još i Milner, Parker, Downing i Johnson; svi oni zaslužuju priliku za igru i dokazivanje.
Dolazimo i do rak rane Otočana. Napad koji ima velikih problema s postizanjem pogodaka i međusobnoj suradnji. Najjači adut(i) Engleske u napadu su svakako Carrol i Rooney. Učinak reprezentacije uveliko će ovisiti o formi navedenog dvojca. Također, tu je i Crouch koji, ruku na srce, ne igra sezonu za pamćenje. No on može doprinijeti u skok-igri, nakon izvođenja prekida i centaršuteva zvog svoje visine. Tu je i talentovani Welbeck, koji je zaista jedan od najperspektivnijih mladih napadača u Engleskoj. Svakako da će i on u budućnosti nametnuti u repki. Ali, čudi me da na spisku nema Darrena Benta, koji je zaista zaslužio poziv i koji se nalazi u zavidnoj napadačkoj formi...

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 12 avg 2011, 19:49

Claus je napisao/la: Zatim, tu je i jedan od najboljih defanzivaca u Premiershipu - Leighton Baines, stoper Evertona.
Sve si ti to jarane fino srocio nama, al ako je Baines stoper onda mozemo reci da je i Crouch krilo.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 avg 2011, 11:10

Johnyx95 je napisao/la:
Claus je napisao/la: Zatim, tu je i jedan od najboljih defanzivaca u Premiershipu - Leighton Baines, stoper Evertona.
Sve si ti to jarane fino srocio nama, al ako je Baines stoper onda mozemo reci da je i Crouch krilo.
My mistake. :mrgreen: Znam da je Baines lijevi bek, al' sam mahinalno napisao stoper (što ne znači da u početku nije bio na toj poziciji ;)). Jbg, napisao sam dosta teksta i greške su normalna stvar. Uglavnom, Leighton je definitivno jedan od najboljih na svojoj poziciji u PL. :D

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 13 avg 2011, 11:39

Nije jedan od najboljih nego najbolji.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 13 avg 2011, 11:42

Bosco je napisao/la:Nije jedan od najboljih nego najbolji.
drug da ga malo ne precijenjujes???

Baines jest dobar al ni blizu nije najboljeg. Proslu sezonu je odigrao dobro,al prije toga je igrao prosjecno. Vidjet cemo sta ce biti dalje u njegovoj karijeri al netreba imati na umu da on ima 26 godina.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 13 avg 2011, 12:03

majestic24 je napisao/la:
Bosco je napisao/la:Nije jedan od najboljih nego najbolji.
drug da ga malo ne precijenjujes???

Baines jest dobar al ni blizu nije najboljeg. Proslu sezonu je odigrao dobro,al prije toga je igrao prosjecno. Vidjet cemo sta ce biti dalje u njegovoj karijeri al netreba imati na umu da on ima 26 godina.
Ne precjenjujem, momak je vrh, trenutno nema igrača koji mu je blizu, mozda jedino Ashley. Ovi ostali ne mogu u istu rečenicu sa Bainesom.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 avg 2011, 13:46

Zasto u procjenjivanju igrackih sposobnosti neko igraca ulogu mora igrati historija??? Nije igrao dobro prije 2 godine, ali je ove godine pomeo svu konkurenciju, i trenutno je najbolji bek lige, trenutno..
Celik!3,2,2.

Blue City
Kontakt:

Post Postao/la Blue City » 14 avg 2011, 19:19

Engleska reprezentacija je meni oduvijek bila draga sa odličnim igračima ali nikako da naprave dobar rezultat no nadam se da će tomu doći kraj na ep 2012 u Ukrajini i Poljskoj ;)

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 15 avg 2011, 23:20

draga mi je odavno Engleska reprezentacija , prepuno dobrih igraca al nikako da naprave dobar rezultat fali im nesto .. Nadam se da ce na ep 2012 u finalu bit ;) ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

VanTheMan
Kontakt:

Post Postao/la VanTheMan » 16 avg 2011, 13:59

Ne fali njima nista. Smeta im samo prevelika sujeta i medijski pritisak.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 16 avg 2011, 16:50

Pa Engleska ima odlične rezultate s ovom ekipom.Nema tu previše kvalitetnih igrača 8-) Da imaju kvalitetne ekipe,ali ni u jednom od trenutno 6 najboljih engleskih timova englezi nisu glavni igrači
Čuj finale eura pa,ako budu među 8 trebaju slaviti to.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 16 avg 2011, 18:15

LBJ MVP je napisao/la:Pa Engleska ima odlične rezultate s ovom ekipom.Nema tu previše kvalitetnih igrača 8-) Da imaju kvalitetne ekipe,ali ni u jednom od trenutno 6 najboljih engleskih timova englezi nisu glavni igrači
Čuj finale eura pa,ako budu među 8 trebaju slaviti to.

Objasni mi to ,brate nije mi jasno cuj nisu englezi glavni igraci u prvih 6 engleskih timova .. nisu u prvih 6 al jesu u prva 2 ..

Chelsea - John Terry , Frank Lampard ..

Man Utd - Rooney ..
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 avg 2011, 18:18

Arsenal- Jack Wilshere
Liverpool- Gerrard???
Celik!3,2,2.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.