Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

haxonja
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la haxonja » 06 avg 2011, 13:24

Citam da je Obertan na putu za Toon, odnosno United je prihvatio ponudu i treba potpise ugovor na 5 godina! ;)
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 avg 2011, 13:47

haxonja je napisao/la:Citam da je Obertan na putu za Toon, odnosno United je prihvatio ponudu i treba potpise ugovor na 5 godina! ;)
Ma tako izvještava D. Mail. Prije par dana sam ja još ovo čit'o, al' jučer upitah i navijače Manchestera koji i nisu upoznati sa ovim transferom. Francuski mediji su napisali da je sve dogovoreno između Newcastle-a i Obertana, te da se samo čeka dogovor između dvaju klubova. Inače, govori se da bi visina odštete bila 3 miliona funti (toliko je haman plaćen kad je dolazio u Manchester). Iskren da budem, kad se već ne može dovesti Barnetta (povreda), onda ovo i nije toliko loše (3 miliona se mogu prežaliti, a valjda će se prodati u Francusku ako zakaže :mrgreen: ), al' kada se poredi sa mogućim dolaskom N'Zogbie, onda mi dođe da zaplačem. U svakom slučaju, ekipa će se pojačati njegovim dolaskom, jer Newcastle i nema neki preveliki izbor kada su ovakvi igrači u pitanju (može igrati kao polušpic i na oba krila). Ponavljam ono što sam jučer rekao - BUJRUM! :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 06 avg 2011, 13:50

Obertan pa sta ce on, veze lik nema. A eto, jos jedan Francuz. Lo stile Wenger. :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 avg 2011, 20:54

Ako ništa, on je barem duže u Engleskoj od ostalih Francuza koji su u timu. :mrgreen: Inače, Pardew je nakon (prekinutog) prijateljskog meča sa Fiorentinom govorio o Obertanu. U sljedeća 2 dana bi transfer treb'o biti realizovan, ako je vjerovati ovome. :mrgreen:

Pardew je (ponovo :lol: ) izjavio da prije utakmice sa Arsenalom želi dovesti još koje pojačanje, al' da l' je to samo da bi se smirile tenzije ili ne, ostaje nam da vidimo.

Također, nakon što je Sunday Sun poveziv'o Newcastle sa Crouchom i Defoeom, sada je na red doš'o i treći napadač Tottenhama. Da, sada je na listi želja Pavlyuchenko. :lol: Iskreno, svi znamo da nije kalibar za 'Castleovu devetku, tako da je teško povjerovati u ovo. A, kada se pogleda dolazak Lukakua u Chelsea, možda da se pokuša sa posljednjom ponudom za Sturridgea (protiv Rangersa odigr'o sjajno). :mrgreen:

Enriqueova saga haman pri kraju. :mrgreen: Fabregas i Enrique su uzurpirali novinske članke ove godine u Engleskoj. :lol: Dakle, radi se o (hej) transferu u Liverpool, po kome bi odmah Newcastle dobio 5.5 miliona funti, a onda i kojekakvi bonusi. Vidićemo da l' je ovo u redu. :mrgreen:

Kako god da se okrene, pojačanja su potrebna da bi se nešto napravilo ove sezone. Niko nije preplaćen da igra u Premiershipu, za ostanak u istom je potreban kvalitet, a Newcastle se mora pojačati ukoliko želi biti u društvu najboljih.

Napadač je prijeko potreban (Ameobi, Ba, Best, Lovenkrads nisu tipovi koji mogu zabijati golove kad im se prohtije). Dakle, nova devetka je potrebna. Ovako mi ovo djeluje kao napad za Championship. Shola koji se vječito spetlja, Best koji je im'o nekoliko dobrih utakmica prošle sezone, al' nikako da zabija u kontinuitetu, upitnik iznad glave Dembe Ba, te Lovenkrads koji je možda i najslabiji od gorenavedenih igrača. Erdinc se manje spominje. Sad, ukoliko PSG angažuju Berbatova ili Anelku, možda bi on sam i želio preći, u svakom drugom slučaju - teško. Eto, hoće se on izboriti za status prvotimca. :lol: Svi znate moju želju - Sturridge. Dakako, za razumnu cijenu - maksimalno nekih 12-13 miliona funti. Nema smisla da Chelsea za njega traži 20. :mrgreen: Shane Long je velika nepoznanica, a Reading traži minimalno 7 miliona funti za njega. Neprovjeren na najvišem nivou.

Dolazak Obertana bi ojač'o krilne pozicije (doduše, možda bi samo poveć'o broj igrača na istim, ne bih ga još nazv'o pojačanjem :mrgreen: ), al' mišljenja sam da i tu treba još jedno krilo (Marveaux se oporavio, Ben Arfa povrijeđen). Barton igra lažno desno krilo (pitanje je da l' će ubuduće igrati ikako :mrgreen: ), Gutierrez je na onom "puno prometa, slaba zarada", tako da...Barnetta je daleko od dolaska zbog proklete povrede, a baš bi leg'o ovoj ekipi. Jbg, takav je život. :(

Još jedan stoper te lijevi bek i idemo dalje. :lol: Joj, pa haman pola tima (napada, stoper, lijevi bek i krilo). :( I nismo toliko jaki kako se predstavljalo. Jedri ga (š'o bi moj prika rek'o), valjda bude bolje u ovoj sedmici, u protivnom nam se crno piše protiv Arsenala. :(
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 avg 2011, 23:57

Mog'o bi Obertan biti solidno pojacanje za Njukastl. Na Mancinoj temi sam (prije 2-3 dana) napis'o da cu lajati ko pas ako uspije u Mancesteru, al' to ne vazi za Njukastl :mrgreen: ,.. On je jedan od onih koji vole da su glavni igraci u timu, da se sto vise igra na njega,.. Moglo bi njega krenuti u Njukastlu ako se neke stvari poklope. A i ne kosta puno, tako da se nista ne moze izgubiti :mrgreen: .

Ne znam zasto ne mirises Pavlijucenka i DefU :mrgreen: !? Po meni, odlicna rjesenja za Njukastl. Nisu neki umjetnici sa loptom, al' znaju postici pogodak. Trenutno nisu dovoljno dobri za ambicije Totenhema, al' bi u Njukastlu mogli odigrati dobru sezonu. Pravi golgeter se mora dovesti. Demba Ba je dobar napadac, dobro radi u organizaciji igre, al' nije od onih napadaca koji ce postici veliki broj golova.

Gjde isparise pare od Kerola :mrgreen: !?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 avg 2011, 09:02

@Valencia.

Evo ti neki igrači koji su nosili broj 9: Andy Cole, Les Ferdinand, Malcolm Macdonald (Supermac), Albert Stubbins, Jackie Milburn, Len White, Alan Shearer...

Roman i Jermain bi mogli poboljšati navalu, al' oni nisu za te devetke. :mrgreen: Godine im svakako ne idu u prilog (kada pogledamo ovogodišnju transfer politiku), a da ne govorim o visini obeštećenja koje, ruku na srce, nije malo. Roman bi sigurno bio na 15+ golova, ja sam ubijeđen u to. Al', nije to ta devetka u svetom dresu. A, kada razmjenjujem mišljenja sa Toonsima, svi do jednog govore da bi u ovom prelaznom roku upravo trebala doći devetka (dobro, nisu rekli ništa što mi već ne znamo, al'...). :mrgreen:

Obertan za 3 miliona = dobar posao. Sigurno da može pokazati više u odnosu na ono što je pokaz'o u Manchesteru (veliko ništa :mrgreen: ), a ako i ne bude na nekom zavidnom nivou, uvijek se može prodati nekom francuskom klubu za te pare. Dakle, kada se sve sabere i oduzme, to i nije neki loš posao. Iskreno se nadam da će Gabriel pokazati zašto je uopće prelazio u Manchester, te da tu magiju u budućnosti pokazuje u dresu Newcastle-a. Mada, njegov dolazak = nedolazak nekog pravog krila, u to sam ubijeđen. Al' haj', samo da on proigra, pa da i zaboravim(o) na ta krilna pojačanja. :mrgreen:

Ja pijem od para od Carrollovog transfera. :mrgreen: Jara, pare su otišle u saniranje dugova, iste nisu, niti će biti upotrebljene u buduće transfere. Tako je, nažalost. Pa Cabaye, Ba, Marveaux, Abeid su došli za svotu za koju je Nolan napustio klub. :lol: Dodajmo tome odlazak Enriquea (5.5 miliona funti + bonusi), Routledge (oko 2 miliona) i sada dolazak Obertana (3 miliona) i sve je jasno. I u ovom transfer roku se poslovalo u plusu + 35 miliona funti od Carrolla. :lol: Stabilizacija kluba + stabilizacija Ashleya i to je to. :mrgreen:

Btw, danas je izašla vijest da je Erik Pieters (PSV) na meti Newcastle-a. Radi se o lijevom beku, taman da nadomjesti Enriqueov odlazak. A, kako ne može proći bez napadača, spominje se još jedan PSV-ovac, Ola Toivonen. Haj' da i to vidimo. Već me sve ovo polako nervira (prelazni rok i (ne)mogući dolasci), te se nadam da će se što prije sklopiti mozaik i uigravati ekipa, a ne da se 31. 08. dovedu 2-3 igrača, koji će u 2 mjeseca odigrati 2 konkretne utakmice. :(

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 08 avg 2011, 13:11

Pa jel 100% sigurno da Enrike odlazi? Jel mi moze neko reci ko je stalno pratio Newcastle koje su Enrikeove najvece mane a koje najbolje kvalitete.. Ja koliko sam ga gledao(to je mozda jedno 5-6 tekmi) primjetio sam da voli biti u posjedu lopte sto nije karakteristicno za LB..

btw ev ko nije gledao pripremnu protiv fiorentine(enrike je predobro odigrao)

[youtube][/youtube]

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 avg 2011, 13:46

Ma ništa nije 100% sigurno. Al' sve su prilike da će Jose napustiti St. James Park. Sad, ovo što se odugovlači može biti samo problem po Newcastle, nikako po Liverpool. Jer, vi biste ga doveli na kraju prelaznog roka, a Svrake bi ostale sa igračem manje. :( Stvarno se stvara prava gongola oko njegovog odlaska/ostanka. Rekoh, ako će otići, bolje da ode sad, al' da se dovede neka zamjena (Pieters recimo, kada već Taylor ne može). Jer, ostati na Shane Fergusonu i nije baš pametno. :(

Btw, nadam se da će Vučkić ove sezone pokazati svoj talenat. Mog'o bi on imati neku zapaženu ulogu; ne samo u Carling Cupu, da se razumijemo. Tipujem na njega da bi mog'o eksplodirati. :mrgreen:

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 08 avg 2011, 21:34

Defoe je sam rekao kako nece u NUFC. A nama treba nam brz, malo niži igrač tipa Defoe, Erdinc ili Gameiro. Trojka nije dostupna, pa se treba tražiti neko drugo rješenje.
A što se tiče Obertana, bolje da on igra nego Loven, Obertan je bar brz. A igrat ce na desnoj strani, opet sve zavisi do formacije. Loven je igrao nekoliko utakmica sad na pripremama, i pokazao je veliko nista.

Luuk de Jong i Lens su solidni, trebaju njih pratit skauti.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 08 avg 2011, 23:21

Ja se nadam da ce Obertan doci samo na posudbu. Ima nesto u njemu zbog cega ja vjerujem da ce on biti dobar igrac. Mda,ako vec nesto zelite kupiti,onda vam halal bio Berbatov. 15-ak mill,zadovoljni vi,zadovoljni mi.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 08 avg 2011, 23:26

majestic24 je napisao/la:Ja se nadam da ce Obertan doci samo na posudbu. Ima nesto u njemu zbog cega ja vjerujem da ce on biti dobar igrac. Mda,ako vec nesto zelite kupiti,onda vam halal bio Berbatov. 15-ak mill,zadovoljni vi,zadovoljni mi.
ma Obertan je bezveze igrac...covjek od kad je u United nije kako treba odigro utakmicu...ovo ce biti definitivno pojacanje za United...
koliko ce love Manchester dobiti za Obertana?
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 08 avg 2011, 23:29

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Ja se nadam da ce Obertan doci samo na posudbu. Ima nesto u njemu zbog cega ja vjerujem da ce on biti dobar igrac. Mda,ako vec nesto zelite kupiti,onda vam halal bio Berbatov. 15-ak mill,zadovoljni vi,zadovoljni mi.
ma Obertan je bezveze igrac...covjek od kad je u United nije kako treba odigro utakmicu...ovo ce biti definitivno pojacanje za United...
Cini mi se da je u pitanju 3 miliona funti ! Ipak mislim da je za Obertana najbolje da ode u Newcastle jer bi tu sigurno igrao ! I onda ako se i tu ne pokaze onda pravac Francuska tu moze igrati vazda :D
Glory Glory Man United !!! :D

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 08 avg 2011, 23:34

red devil88 je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:
Cini mi se da je u pitanju 3 miliona funti ! Ipak mislim da je za Obertana najbolje da ode u Newcastle jer bi tu sigurno igrao ! I onda ako se i tu ne pokaze onda pravac Francuska tu moze igrati vazda :D
ovaj Obertan, ja neznam, covjek je brz, ima fin dribling...onako moglo bi se reci dobar potencijal, al nikako da odigra dobro neku utkmicu...jedina kad me je zadivio je ono protiv Seattlea na pripremama kad je uso na poluvremenu i odigro odlicno utakmicu..al ostalo nista...
bolje i za njega i za United da ide...mozda u Newcastlu bude igro dobro...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 09 avg 2011, 01:08

Iskreno, ne bih volio da vam prodamo Obertana, vise sam za posudbu jer mislim da jos uvijek moze dosegnuti nivo za Uniteda. Momak ima sjajne tehnicke mogucnosti, ali mu je najveci problem predstavljao nedostatak samopouzdanja usljed nedovoljnog igranja i slabe psihe, uz to ga je kocila i neadekvatna fizicka snaga za Premiershipa, ali po onome sto je pokazao na pripremnim tekmama dalo se primjetiti da je dobro poradio na oba segmenta. Bilo kako bilo zao ce mi biti ako vam ga prodamo, ali s obzirom da mi je izuzetno drag igrac volio bih da napravi nesto konkretno u Newcastleu, gdje ce objekitvno imati mnogo vise prilike za dokazivanje i vjerujem da ce vam biti, ako se transfer realizuje, jako korisno pojacanje, i finansijski ali i igracki jer sigurno da ima dosta toga za ponuditi..
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 avg 2011, 14:29

slika
slika

Evo Obertana. Haj', bolje išta nego ništa. :mrgreen:

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 09 avg 2011, 14:54

Sretno vam s Obertanom, valjda neće biti flopina :mrgreen:

paulfraserecho Paul Fraser
Interesting to learn #nufc edging closer to deal for Erik Peters. As a left-back, he could prove to be the replacement for Enrique #lfc
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 avg 2011, 13:40

Enrique je na medicinskom pregledu u Liverpoolu. Mah, to je već davnih dana odrađen posao, u to sam siguran. Nek' mu je sa srećom pa nek' izbori CL sljedeće sezone. Sigurno je da će biti starter (Insua i Aurelio nisu neki izbor), a tako će prije dogurati i do reprezentacije, jer je Capdevila već u godinama. :mrgreen: Odšteta je 5.5 miliona funti, a biće i nekakvi bonusi, a s obzirom da mu ugovor ističe na kraju sezone, ovo i nije toliko loše (mada, moram priznati da sam navijao za još barem 2 miliona :mrgreen: ).

Njegova zamjena bi mog'o biti Pieters iz PSV-a. Samo se nadam da se neće ponoviti Swansea i Taylor. :( Pieters bi, barem po onome što sam čitao o njemu, leg'o k'o kec na desetku. Može igrati i na desnom i na lijevom boku, tako da bi to bilo baš dobro pojačanje. A, svi znamo kako se igrači iz Holandije dobro priviknu na otočki fudbal. :mrgreen:

Sad nas povezuju sa još jednim Švicarcem koji, gle čuda, igra u Leverkuzenu. :mrgreen: Nije više Barnetta, sada je Derdiyook. Bilo kako bilo, napadač je potreban i to do kraja prelaznog roka. Mora se malo pojačati navalna linija kako bi Newcastle s pravom juriš'o na top 10.

Nego, Bartonu je Stoke haman ponudio sedmičnu platu od 60k, ako je vjerovati Mirroru. Također, spominje se i Zenit, mada mi to ne djeluje kao tačna informacija, jer je sam Barton rek'o da nema namjeru napuštati Otok zbog porodice. :D

Da ne zaboravim, Stoke se povezuje i sa dovođenjem Gutierreza, mada mi ovo ne djeluje kao istinita informacija. :mrgreen:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 avg 2011, 13:48

Cuj Barton u Zenitu,da nam pokvari nase fine igrace :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 11 avg 2011, 15:11

Xisco u Deportivu. Ajde sad dovedite jednog normalnog napadaca!!! :!: :P

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 avg 2011, 15:24

gloryhunter je napisao/la:Xisco u Deportivu. Ajde sad dovedite jednog normalnog napadaca!!! :!: :P
Koga bi ti (al' realno, da ne bude sad: Eto'o, Cavani, Rossi, Rooney...)?

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.