Svi timovi koji dodju na AA igraju defanzivno, a to Bayernu nikako ne odgovara. Bas zato je i prosle sezone Bayern bio samo prosjecan kod kuce, a najbolji u gostima (ako me pamcenje sluzi).
Jer kada se napadackoj sili Bayern (koja je ogromna) da prostora da se razmase, onda je protivnik u velikim problemima. Danas prostora gotovo nikako nije bilo, a kada se na to doda i nedostatak srece, onda se dodje do sramotnog poraza.
Nesto se takticki mora mijenjati. Mislim da bi se trebao koristiti Fergusonov model, koji koristi razlicite igrace u zavisnosti od tezine protivnika. Recimo Nani koji je puno bolji u ofanzivi igra uvijek protiv slabijih protivnika, dok je Park zbog svojih defanzivnih sposobnosti vecinom u prvoj postavi protiv jakih protivnika.
Dakle, Kroos bi trebao imati prednost u odnosu na Gustava (koji je i danas bio dosta dobar) i Tyma kada se igra protiv ekipa tipa Gladbach. Naravno zbog toga sto je kreativnji, dok u defanzivi i nije toliko potreban.
Dalje, u sesnaestercu nam je potreban jos barem jedan igrac. Usamljeni Gomez tesko da moze nesto protiv 5-6 protivnika. Tu mu se mora prilkjuciti Muller, Petersen ili Olic.
Bio sam iznenadjen kad sam vidio da Ole nema ni na klupi, a koliko ja znam spreman je. Znamo da je potpuno razlicit tip napadaca od Gomeza i Petersena koji su dosta slicni. Zato ga je uvijek dobro imati u situacijama kad je potrebna promjena u nacinu igre, kao sto je to bilo danas.
Za odbranu se ne brinem toliko. Boateng i Rafinha su ocigledno velika pojacanja, a Badstuber je danas odigrao bez greske. Danas i nisu imali previse posla, a ono sto je bilo dobro su obavili. Bit ce vremena za njihovo kritikovanje, mozda vec u sljedecem kolu protiv Vukova.

Igracki smo super jaki, ali kao kolektiv se jos puno toga moze i mora popraviti.