Transferi, igrači Premijer Lige BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Neutral
Kontakt:

Re: Mlade nade BiH koje su jos u premijer ligi

Post Postao/la Neutral » 23 jul 2009, 00:16

Zahirović , naš kapiten, 19 godina. MašAllah.

PETRICEVAC BL
Kontakt:

Post Postao/la PETRICEVAC BL » 23 jul 2009, 00:22

no rules je napisao/la:
PETRICEVAC BL je napisao/la:e ovako posto sam iz bl naveo bi Grahovca(vezni,17 god) i Bilbiju(napadac,19)...vi nastavite
mislim da bi ovaj Bilbija ako nastavi ovako mogao izrasti u vrsnog napadača , jer ima sve predispozicije da to postane... , a za one koji ne znaju slučajno Billbija igra za našu mladu reprezentaciju ;)
igra i grahova :D imao je ponudu udinezea al je htio ostati u bl da se dokaze u svom gradu :D dobar covjek 8-)

fk zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la fk zeljeznicar » 23 jul 2009, 00:40

benjamin čolić 1991.g pozicija-zadnji vezni, desni bek mali je zvjerka na pripremama je sa prvim timom i kako stvari stoje biče najmanje na klupi a možda i prva postava
đip 1991-2.g(nisam siguran) pozicija spic mali je prebrz isto zako priključen prvom timu i bio je najbolji strijelac kadetske lige dao nekih tridesetak golova
ova dvojce se izdvajaju od ostalih a što se tiče igrača koji su već otišli nabroja ću samo neke eldar hasanovic 1990.g zadnji vezni bio kapiten juniorske rep.BiH otisao u žilinu, đenan durak 1991 pozicija špic bio kapiten kadetske repBiH otišao u frajburg, enes sipović 1990.g pozicija štoper 1.95cm otišao u rumuniju, emir hodzurda 1990.g pozicija štoper, špic, lijevi bek 1.98cm otišao u rumuniju
a ove mlade nade zrinskog i borca jel igraju za repBiH ili HR ili SRB

PETRICEVAC BL
Kontakt:

Post Postao/la PETRICEVAC BL » 23 jul 2009, 00:43

fk zeljeznicar je napisao/la:benjamin čolić 1991.g pozicija-zadnji vezni, desni bek mali je zvjerka na pripremama je sa prvim timom i kako stvari stoje biče najmanje na klupi a možda i prva postava
đip 1991-2.g(nisam siguran) pozicija spic mali je prebrz isto zako priključen prvom timu i bio je najbolji strijelac kadetske lige dao nekih tridesetak golova
ova dvojce se izdvajaju od ostalih a što se tiče igrača koji su već otišli nabroja ću samo neke eldar hasanovic 1990.g zadnji vezni bio kapiten juniorske rep.BiH otisao u žilinu, đenan durak 1991 pozicija špic bio kapiten kadetske repBiH otišao u frajburg, enes sipović 1990.g pozicija štoper 1.95cm otišao u rumuniju, emir hodzurda 1990.g pozicija štoper, špic, lijevi bek 1.98cm otišao u rumuniju
Grahovac i Bilbia da ....za zrinjski nzm

fk zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la fk zeljeznicar » 23 jul 2009, 00:47

a za koju od ove tri repke

PETRICEVAC BL
Kontakt:

Post Postao/la PETRICEVAC BL » 23 jul 2009, 00:48

fk zeljeznicar je napisao/la:a za koju od ove tri repke
BiH

fk zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la fk zeljeznicar » 23 jul 2009, 00:53

pa dobro je ja sam iskreno mislio da igraju za srbiju samo da kasnije ne odu a A repSRB ko mnogi dosad pa da izgubimo opet naše igrače

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 23 jul 2009, 01:04

Senad Husić došao u Zvijezdu iz Kalesije.
Denis Paras
Vedad Omeragić

Njihovo vrijeme tek dolazi ;)
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 23 jul 2009, 02:25

Iz Zrinjskog Šunjić igra za BiH,za ove ostale ne znam.

Edo_Majka
Kontakt:

Post Postao/la Edo_Majka » 23 jul 2009, 02:39

Eagles je napisao/la:Iz Zrinjskog Šunjić igra za BiH,za ove ostale ne znam.
Bilo je price da ceka poziv iz Hrvatske,neznam koliko je to istina,dosad sam ga gledo za mladu dok je igro i djeluje pravo sigurno,u svakum slucaju bice nesto od njega,za mene je Mujic iz Slobode dobar igrac a i ovaj novi Velezovac Osmaangic je nekad bio kapiten Joveticu
Tracy McGrady!!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 jul 2009, 13:34

fk zeljeznicar je napisao/la:benjamin čolić 1991.g pozicija-zadnji vezni, desni bek mali je zvjerka na pripremama je sa prvim timom i kako stvari stoje biče najmanje na klupi a možda i prva postava
u zadnje vrijeme je puno mladih igraca koji odlaze vani a da nisu ni dobili sansu u premijer ligi. evo ima i ovaj mali iz Banovica koji je sad u Hajduku i izgleda da ce ga zadrzati. pa onda ona dva iz Celika sto su trebali ici u HSV na probu da se nisu povrijedili.
nevalja to, trebali bi nasi klubovi malo bolje skautirati po manjim klubovima i davati cesce sansu igracima iz svog podmlatka. ovako ih nauce igrati i onda im odu prije nego sto i zaigraju za prvi tim, i posto nemaju ugovore klub ne zaradi nista od toga.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 24 jul 2009, 13:41

Čolic Benjaminu Želji ima 19 god ja mislim 8-)

Emir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Emir_tm87 » 24 jul 2009, 15:23

nime_tm87 je napisao/la:Čolic Benjaminu Želji ima 19 god ja mislim 8-)

on je 91. godiste a ima brata Mirzu koji je 89. godiste takodje veliki talenat, po meni cak i bolji igrac od benjamina, igrao sam sa obojicom ali i protiv njih:D samo ne znam zbog cega mirza nije dobio nikad priliku nego ga daju famosu na posudbe neke ;)
JA VOLIM ZELJU IMAM KRV PLAVU,
SRCE MI KUCA ZA NJEGOVU SLAVU,
NA CIJELOM SVIJETU SAMO SI JEDAN,
BEZ TEBE ZELJO ZIVOT NIJE VRIJEDAN!!!

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 24 jul 2009, 15:27

evo nešto za mlade nade:

ovi iz saveza su odredili da se omladinska liga igra dvokružno umjesto četverokružnog tipa tj. umjesto dosadašnja 32 kola, igrat će se 16, valjda da se manje umaraju :o :o

uništavanje fudbala u BiH se nastavlja...
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 28 jul 2009, 22:23

Azur Velagic,17 godina,zadnji vezni,kapiten Olimpika.

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 28 jul 2009, 22:27

herbion je napisao/la:Azur Velagic,17 godina,zadnji vezni,kapiten Olimpika.
ne vjerujem da ce kapiten bit,nema teorije,,isto sto su nama govorili da ce Zahirovic s 19 bit i na kraju nista,,jest da je taj Velagic doso iz Bayerna al sumnjam cak da ce i u prvih 11 Olimpika bit :roll:
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 29 jul 2009, 09:22

Protiv Zelje u drugom poluvremenu nosio kapitensku traku.

DiNno
Kontakt:

Post Postao/la DiNno » 29 jul 2009, 23:06

zeljo ima najjace mlade nade

Ognjeslav
Kontakt:

Post Postao/la Ognjeslav » 31 jul 2009, 10:33

Mali Milan Milinkovic iz Slavije, 18 god i prosao sve kategorije u reprezentaciji BiH. Klasicni trkac i ko se imalo razumije u tu pricu, dovoljno je reci da na "bip testu" (test brzine i izdrzljivosti) obara sve rekorde. Sto rekao jedan od trenera reprezentacije "sine ti si po ovom testu crnac" :mrgreen: .
Idealna pozicija za njega je desni bek ili desno krilo mada je u mladjim kategorijama Slavije bio sve osim golmana :mrgreen: . Sjajno odigrao onu cuvenu tekmu protiv Liverpula u Dalasu, a jedno od njegovih najboljih izdanja je bio nastup za kadetsku reprezentaciju u Slovackoj.
Prvi tim ga vodi na pripreme vec par godina i cijelu proslu sezonu je presjedio na klupi. Ove sezone ga nisu vodili na evropske tekme i pitanje je kako ce se prica sa njim zavrsiti. Sjajan potencijal kome jedino nedostaje malo bolja tehnika, ali ima pluca koja nadoknadjuju sve to.
Pedja Papaz-nekadasnji kapiten juniorske reprezentacije i mozda najveci talenat iz Slavijine omladinske skole. Imao nesrecu sa povredama prije par godina pa je umjesto njega u prvi plan izbio Kosoric koji je zavrsio u Partizanu, a realno je slabiji igrac od Papaza. Ima 22,23 godine i mozda mu nije ni mjesto na ovoj temi, ali puno ocekujem od njega u ovoj sezoni i drago m isto se vratio iz Ceske u maticni klub.
Lackanovic-Papetova generacija i starter u prvom timu. Igra na poziciji stopera i ukazanu sansu u protekloj sezoni nije iskoristio mada mu je popravni iskrsao protiv Alborga (Benovic odradjivao kaznu radi kartona pa je Erbez iskombinovao sa Stankovicem na poziciji beka a sa Lackom na stoperskom mjestu) i ta tekma, kao i revans protiv iste ekipe su bile najsjaniji trenuci za ovog perspektivnog igraca, mada se protiv Kosica vidjelo da mu nedostaju iskustvo i brzina.
Todorovic-krilo (podjednako dobro igra po obje strane). Strijelac golova protiv Partizana (prijateljska) i Slobode (finale kupa) i igrac kome se smjesi sjajna karijera.
Levani Kutalia-Gruzijac koji je, po mom subjektivnom misljenju, najbolji igrac PL, 21 god, igra podjednako dobro na svakoj poziciji u veznom redu,a moze da igra i spica. Njegovo dovodjenje je najbolji potez uprave slavije u posljednjih par godina i 100% igrac koga cemo za par godina gledati u nekom od velikih klubova najjacih evropskih liga.
Izvinjavam se ako je tema rezervisana samo za igrace ispod 18, ali "mlad" i "nada" su siroki pojmovi ;) .

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 jul 2009, 10:37

DiNno je napisao/la:zeljo ima najjace mlade nade

Koliko su te mlade nade igrali protiv naših. čuo sam da su petarde bile jeftine :mrgreen:

Zahirović 19 godina, čudo od igrača i čitav juniorski tim Čelika je vrijedan pažnje.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.