BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Broj pretrcanih kilometara protiv HSV-a.
Roman Weidenfeller 5,065 km
Lukas Piszczek 11,896 km
Chris Löwe 9,850 km
Felipe Santana 11,116 km
Mats Hummels 10,588 km
Ilkay Gündogan 12,369 km
Mario Götze 10,424 km
Sven Bender 12,871 km
Kevin Großkreutz 12,602 km
Robert Lewandowski 10,533 km
Shinji Kagawa 12,516 km
Jakub Blaszczykowski (ab 75.)2,218 km
Ivan Perisic (ab 75.) 2,217 km
Sebastian Kehl (ab 90.) 0,348 km
Roman Weidenfeller 5,065 km
Lukas Piszczek 11,896 km
Chris Löwe 9,850 km
Felipe Santana 11,116 km
Mats Hummels 10,588 km
Ilkay Gündogan 12,369 km
Mario Götze 10,424 km
Sven Bender 12,871 km
Kevin Großkreutz 12,602 km
Robert Lewandowski 10,533 km
Shinji Kagawa 12,516 km
Jakub Blaszczykowski (ab 75.)2,218 km
Ivan Perisic (ab 75.) 2,217 km
Sebastian Kehl (ab 90.) 0,348 km
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Protiv Dresdena u kupu i to u Dortmundu...ima da se sve zuto-crni 

Lovely jubbly!!!adnan24 je napisao/la:Protiv Dresdena u kupu i to u Dortmundu...ima da se sve zuto-crni

Možda i mi konačno prezimimo u kupu.

DDR-ovci su mi simpatični, ne bih volio da ih previše nagazamo.

Ufff, na tribinma će biti pravo veselo.

Der Mann für die entscheidenden Tore.
- schweinsteiger
- Kontakt:
@Semir bvb
gdje si nasao tu statistiku,ja se jednom sturio trazeci,ali nisam nasao

#miasanmia
Idi na stranicu http://www.bild.de/sport/fussball/bunde ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false; i klikni na grb kluba koji zelis i tu ti budu najnovije vijesti. Tu je bila i ova statistikaschweinsteiger je napisao/la:@Semir bvb

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Seljacko RUMENILO Henesa na kraju utakmice......NEKE SE STVARI NE MOGU KUPITI NOVCEM !!!!
Beckenbauer: Götze je njemački Messi
Legenda njemačkog nogometa Franz Beckenbauer nazvao je nogometaša dortmundske Borussije Maria Götzea "njemačkim Messijem" nakon vrhunske predstave u pobjedi 3-1 protiv HSV-a na otvaranju sezone...
- Nemoguće je zaustaviti Götzea. Ne postoji nijedan igrač koji igra bolje od njega. Prolazi pored svojih braniča kao da uopće ne postoje. Mario je uz sam bok Messiju što se tiče tehnike i pregleda igre – rekao je Beckenbauer.
Nijemac je priznao da mu se život u posljednjih 12 mjeseci okrenuo naglavačke, jer je sin profesora sa sveučilišta postao znan kao jedna od zvijezda njemačkog nogometa.
- Ponekad mi smeta jer dođe mi, kao i svakome, da imam malo mira i privatnosti s vremena na vrijeme. Recimo kao odlazak u kino. Ljudi me vide na ulici i odmah prepoznaju i žele komunicirati sa mnom. Shvatio sam da ne mogu više raditi sve što želim – rekao je za Die Welt Götze.
Osvajanjem prošlogodišnje titule Dortmund je zaradio izravni plasman u Ligu prvaka gdje bi se mogao ostvariti dječački san mladog Nijemca, a taj je da zaigra protiv argentinskog genijalca – Lionela Messija.
- Posebna je motivacija igrati protiv Messija – zaključio je Götze.
Međutim, njegovi suigrači smatraju da je njima veća čast igrati uz njega.
- Zovemo ga Götzinho. On nas čini boljim igračima na terenu, a lopta mu se lijepi za nogu kao da u njoj ima magnet, a lopta je metal – rekao je Götzeov suigrač Sven Bender.
Legenda njemačkog nogometa Franz Beckenbauer nazvao je nogometaša dortmundske Borussije Maria Götzea "njemačkim Messijem" nakon vrhunske predstave u pobjedi 3-1 protiv HSV-a na otvaranju sezone...
- Nemoguće je zaustaviti Götzea. Ne postoji nijedan igrač koji igra bolje od njega. Prolazi pored svojih braniča kao da uopće ne postoje. Mario je uz sam bok Messiju što se tiče tehnike i pregleda igre – rekao je Beckenbauer.
Nijemac je priznao da mu se život u posljednjih 12 mjeseci okrenuo naglavačke, jer je sin profesora sa sveučilišta postao znan kao jedna od zvijezda njemačkog nogometa.
- Ponekad mi smeta jer dođe mi, kao i svakome, da imam malo mira i privatnosti s vremena na vrijeme. Recimo kao odlazak u kino. Ljudi me vide na ulici i odmah prepoznaju i žele komunicirati sa mnom. Shvatio sam da ne mogu više raditi sve što želim – rekao je za Die Welt Götze.
Osvajanjem prošlogodišnje titule Dortmund je zaradio izravni plasman u Ligu prvaka gdje bi se mogao ostvariti dječački san mladog Nijemca, a taj je da zaigra protiv argentinskog genijalca – Lionela Messija.
- Posebna je motivacija igrati protiv Messija – zaključio je Götze.
Međutim, njegovi suigrači smatraju da je njima veća čast igrati uz njega.
- Zovemo ga Götzinho. On nas čini boljim igračima na terenu, a lopta mu se lijepi za nogu kao da u njoj ima magnet, a lopta je metal – rekao je Götzeov suigrač Sven Bender.
[youtube][/youtube]
Nije se sezona ni zalaufala kako treba, a mi već bižimo konkurenciji.
Šta ovo bi, padoše sva tri bez ispaljenog metka.
Ovo me još više obradovalo:
Kompletan intervju
Götze: Ich bleibe in Dortmund und bei Mama
Mario je takođe izjavio da je Bayo glavni favorit za titulu.
PS: Kajza ga malo pretjeruje.

Ovo me još više obradovalo:
Tako veli naš Zupa Mario.„Was soll ich denn woanders? Dortmund ist mein Glücksfall. Hier passt einfach alles. Wir haben einen sehr guten Trainer. Eine Mannschaft mit sensationeller Perspektive, und wir verstehen uns alle blind. Und ich habe meine Familie, was will ich denn mehr?“

Mario je takođe izjavio da je Bayo glavni favorit za titulu.

PS: Kajza ga malo pretjeruje.

HzBvB je napisao/la:Seljacko RUMENILO Henesa na kraju utakmice......NEKE SE STVARI NE MOGU KUPITI NOVCEM !!!!

Hare_BvB je napisao/la:Nije se sezona ni zalaufala kako treba, a mi već bižimo konkurenciji.Šta ovo bi, padoše sva tri bez ispaljenog metka.
Od Leverkusena nema nista dok im se ne vrati Adler...ove zamjene ce ih kostati golova,kao i jucer...iako ni napad im nije na nivou proslogodisnjeg,izgleda da ih je Dresden dobro uzdrmao.
"Players wins games but teams wins championships"-tako nesto pise u dvorani Boston Celticsa,to me nekako podsjetilo i na Bayern...dobijat ce oni utakmice na individualni kvalitet,ali morat ce popraviti svoju timsku igru ako zele sami vrh...ipak treba ocekivati mnogo bolji Bayern vec sljedeceg vikenda.
I ko je treci konkurent?-Schalke?

Bild: Sie sind Borusse durch und durch. Werden Sie auch in Dortmund Ihre Karriere beenden?
Großkreutz: „Im Moment wüsste ich keinen Grund, warum ich den besten Klub der Welt verlassen soll.“
SLAB AL SKROOOOOOOOOOZ ! King Kevin
Großkreutz: „Im Moment wüsste ich keinen Grund, warum ich den besten Klub der Welt verlassen soll.“
SLAB AL SKROOOOOOOOOOZ ! King Kevin
BvB Echte Liebe !!!
Götze im tz-Interview
http://www.tz-online.de/sport/fussball/ ... 53985.html" onclick="window.open(this.href);return false;
@Hz, http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... nd-17.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tz-online.de/sport/fussball/ ... 53985.html" onclick="window.open(this.href);return false;
@Hz, http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... nd-17.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Vom Jäger zum Gejagten
Jesmol dobili ikako Hoffenheim-a kako su usli u Bundesligu ?
12/03/2011 BundesLiga Hoffenheim vs Dortmund 1 - 0
24/10/2010 BundesLiga Dortmund vs Hoffenheim 1 - 1
18/04/2010 BundesLiga Dortmund vs Hoffenheim 1 - 1
28/11/2009 BundesLiga Hoffenheim vs Dortmund 1 - 2
28/02/2009 BundesLiga Dortmund vs Hoffenheim 0 - 0
21/09/2008 BundesLiga Hoffenheim vs Dortmund 4 - 1
Jedna pobjeda u 6 utakmica, mislio sam da ih nikad niste dobili
24/10/2010 BundesLiga Dortmund vs Hoffenheim 1 - 1
18/04/2010 BundesLiga Dortmund vs Hoffenheim 1 - 1
28/11/2009 BundesLiga Hoffenheim vs Dortmund 1 - 2
28/02/2009 BundesLiga Dortmund vs Hoffenheim 0 - 0
21/09/2008 BundesLiga Hoffenheim vs Dortmund 4 - 1
Jedna pobjeda u 6 utakmica, mislio sam da ih nikad niste dobili

Stern des Südens
znao sam da vam hoffenheim nije neki omiljeni protivnik, al nisam znao da ste ih samo jednom dobili
hajd ima onda nade....
jest da poredeči igru vašu protiv hsv-a i hoffenheimovu protiv hannovera, a i onu iz kupa kad su se "hrvali" sa šestoligašem onda da Bog da kčeri, da Bog da

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Sta je sa Sahina? Koliko znam imao je neku povredu josh prije al sam mislio da je to vec zavrseno,sta se radi o novoj povredi?
Stern des Südens
Klopp je opet pokazao da ima nos za talente
iz Chemnitzera doveo Löwe kojeg je odmah bacio u vatru u prvom kolu i momak je odmah pokazao da se na njega mora ozbiljno računati..Jugren Jurgen maheru stari 

1974---1975---1976---2001---2013---2020
drago mi je da su odmah dobro krenuli u sezonu ipak je HSV jedan od jačih ekipa. znaći predsotoji borba opet za vrh.
Kagawa zbiberio dva komada za Japan u pobjedi od 3-0 protiv J.Koreje.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Prvi gol je pravo malo remek djelo.
Gotze i Hummy startaju večeras za Elf protiv KariJoka.
Bendonja i Gundonja će vjerovatno dobiti šansu u drugom poluvremenu.
PS: Gotzihno pokrenuo svoj vebsajt - http://www.mario-goetze.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

" onclick="window.open(this.href);return false;
Prvi gol je pravo malo remek djelo.

Gotze i Hummy startaju večeras za Elf protiv KariJoka.

Bendonja i Gundonja će vjerovatno dobiti šansu u drugom poluvremenu.
PS: Gotzihno pokrenuo svoj vebsajt - http://www.mario-goetze.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.