Dan prije putovanja u Slovačku na revanš-meč protiv Spartaka iz Trnave trener Sarajeva Mehmed Janjoš morao je podnijeti težak udarac. Milan Muminović neće biti u ekspediciji bordo tima.
Strijelac jedinog gola u pobjedi Sarajeva nad Slovacima od 1:0 nije uspio na vrijeme izvaditi pasoš. Na osnovu onog starog nije mogao dobiti vizu, jer ubrzo ističe.
Ogorčeni Janjoš
- Stomak me zabolio kada sam to čuo. Ne znam, zaista, kako je moguće da nam nisu mogli izaći ususret i ranije završiti Milanov pasoš - ogorčen je Janjoš.
Strateg bordo tima morat će praviti nove planove, bez ofanzivnog veznjaka.
- Moramo bez njega, nema nam druge. Ostaje nam da iskoristimo Hamzagića ili Plisku, to je jedino što mi sada pada na pamet, ali imamo još malo vremena do utakmice. Možda se u Slovačkoj desi nešto novo - govori Janjoš.
Ostalo je sve u redu. Danas će svi osim Muminovića putovati u Slovačku.
- Pripreme teku dobro. Atmosfera u timu je odlična, spremni smo da velikom borbom i zalaganjem dođemo do cilja. Mislim da imamo snage za to - dodao je trener Sarajeva.
Predviđeno je da ekspedicija Sarajeva doputuje u Trnavu danas u popodnevnim satima. Tamo će do utakmice, koja se igra u četvrtak u 19.30 sati, imati još jedan trening.
Gol za prolazak
Janjoš vjeruje u prolazak, ali tvrdi da njegovi momci za to moraju postići najmanje jedan gol.
- Spartak je sigurno kvalitetna ekipa, nisam nimalo promijenio mišljenje o njima. Mislim da ovih 1:0 daje šansu i njima i nama. Teško je reći na čijoj su strani procenti, ali je evidentno da imamo sjajnu priliku da prođemo ovu prepreku i da ostanemo još malo u Evropi.
Očekujem veoma težak meč, Spartak će učiniti sve da što prije postigne gol, ali mi moramo strpljivo čekati svoju šansi. Ako želimo proći, moramo postići jedan pogodak. Ako to učinimo, mislim da će sve biti riješeno - kaže Janjoš.
Bašić operisan
Potpredsjednik Sarajeva Mensud Bašić, koji se u četvrtak povrijedio slaveći pogodak protiv Spartaka, operisan je i uspješno se oporavlja.
Bašić neće putovati sa igračima u Trnavu, a ekspediciju će predvoditi predsjednik Sarajeva Hajrudin Šuman.
Dnevni avaz