Everton F.C.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Everton F.C.
Dobri su igrači, bez obzira na dugove i slične stvari. Na kraju krajeva, okosnica tima je ostala. Kakva okosnica, za sada, svi igrači ostaju. Tu je mladi Barkley, koji oduševljava, tako da očekujem da se Moyes ponovo 'izvuče', i bude u prvih deset.
Nego, volio bih kada bi nekada (za godinu, dvije) doveli onoga Holtbya iz Schalkea. Otac mu je rođen u Liverpoolu, i navijao je za Everton, tako da je Lewis u više navrata isticao želju da se pridruži Karamelama.
Čujem i da se zakuhalo sa Bartonom, i da je transfer vrlo moguć?
Nego, volio bih kada bi nekada (za godinu, dvije) doveli onoga Holtbya iz Schalkea. Otac mu je rođen u Liverpoolu, i navijao je za Everton, tako da je Lewis u više navrata isticao želju da se pridruži Karamelama.
Čujem i da se zakuhalo sa Bartonom, i da je transfer vrlo moguć?
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
to za Bartona nigdje nisam čuo...
a u Karamelama uvijek ima talentovane dječice, zna se gdje niču najbolja Liverpoolska djeca, pa tako i nadolazeći Ross Barkley koji ima samo 17 godina i još masa njih koji su tu na oku Moyesu...
a u Karamelama uvijek ima talentovane dječice, zna se gdje niču najbolja Liverpoolska djeca, pa tako i nadolazeći Ross Barkley koji ima samo 17 godina i još masa njih koji su tu na oku Moyesu...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Nisi dovoljno informiran.
Barton i Moyes će se izgleda sastati u nadolazećim danima kako bi razmatrali njegov mogući dolazak. Naravno, sve su ovo samo špekulacije.
To je pozitivna stvar kod Davida, i zato se ne smije ni slučajno pomišljati na njegov otkaz, ako se uopšte ikada i pomislilo. Čak i kad klub nije u stanju potrošiti ni 2-3 miliona, tu su mladi momci koje Moyes pretvori u vrlo kvalitetne igrače. Najsvježiji primjer je Coleman, inače desni bek, ako se ne varam, a većinu prošle sezone je proveo na desnoj strani veznog reda i tu je bio odličan.
Najgori je ovaj početak sezone za Everton. Uvijek odigraju očajno prvih 10-ak utakmica, te se nađu na samom dnu i tek onda se uozbilje i onda to izgleda fino, ali džaba kada je 1/4 sezone otišla u zaborav.

Barton i Moyes će se izgleda sastati u nadolazećim danima kako bi razmatrali njegov mogući dolazak. Naravno, sve su ovo samo špekulacije.
To je pozitivna stvar kod Davida, i zato se ne smije ni slučajno pomišljati na njegov otkaz, ako se uopšte ikada i pomislilo. Čak i kad klub nije u stanju potrošiti ni 2-3 miliona, tu su mladi momci koje Moyes pretvori u vrlo kvalitetne igrače. Najsvježiji primjer je Coleman, inače desni bek, ako se ne varam, a većinu prošle sezone je proveo na desnoj strani veznog reda i tu je bio odličan.
Najgori je ovaj početak sezone za Everton. Uvijek odigraju očajno prvih 10-ak utakmica, te se nađu na samom dnu i tek onda se uozbilje i onda to izgleda fino, ali džaba kada je 1/4 sezone otišla u zaborav.
Greatness dies
A nez otkako je otisao Pienar ni ne pratim visse everton sjecam se samo da su imali puno povreda i bilo je problema al opet ste odam iza nas to hocu da kazem svaka cast !
Some Teams Make Headlines-Other Make History
Scums We-have Won-it Five-times
BE RED OR DEAD :D ♥
Scums We-have Won-it Five-times
BE RED OR DEAD :D ♥
muXmania je napisao/la:to za Bartona nigdje nisam čuo...
Mislim da su ga otjerali iz Ncastlea pa se sad to ponovo aktueliziralo.. Nego ako Eve nema kesa posudit cu im ja od svojih 37 milja koliko imam sa Eve na pleju hahhha ako hoce evo im i Snajder

Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??

Coleman se povrijedio u duelu sa Villarealom, nakon težeg starta Marchene. Srećom, nije bilo nikakvog loma, no sigurno će biti na određenoj pauzi. Rodwellu je to bila prva predsezonska utakmica, i kaže da se raduje predstojećoj sezoni. Karamele su, inače, izgubile sa 0:1.
Greatness dies
Bertrand je napisao/la:
Coleman se povrijedio u duelu sa Villarealom, nakon težeg starta Marchene. Srećom, nije bilo nikakvog loma, no sigurno će biti na određenoj pauzi. Rodwellu je to bila prva predsezonska utakmica, i kaže da se raduje predstojećoj sezoni. Karamele su, inače, izgubile sa 0:1.
Pocelo je pocelo ha ja odmah povrede cccccc.. I protiv Werdera su zijanili samo ne znam tacno koja reza je tu biila..
Who is your čampion??
Who is your čampion??
Premijerna tekma sa Tottenhemom na gostovanju je odgodzena zbog belaja u Londonu.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
Everton je izvukao Sheffield United u drugom kolu Carling Cupa. Utakmica se igra 24-og.
Inače, današnje izdanje Peoplea donosi vijest da bi Karamele mogle dovesti Niku Kranjčara, i to na posudbu do kraja sezone, uz mogućnost otkupa. No, sve zavisi i od budućnosti Modrića jer bi njegovim odlaskom Kranjčar mogao dobiti značajniju minutažu u timu. U svakom slučaju, mislim da bi bio od velike koristi Moyesu. Može igrati na skoro svakoj poziciji u veznom redu tako da će i uvijek imati mjesta za njega, a to je i jedina stvar koju on želi. Igrati.
Inače, današnje izdanje Peoplea donosi vijest da bi Karamele mogle dovesti Niku Kranjčara, i to na posudbu do kraja sezone, uz mogućnost otkupa. No, sve zavisi i od budućnosti Modrića jer bi njegovim odlaskom Kranjčar mogao dobiti značajniju minutažu u timu. U svakom slučaju, mislim da bi bio od velike koristi Moyesu. Može igrati na skoro svakoj poziciji u veznom redu tako da će i uvijek imati mjesta za njega, a to je i jedina stvar koju on želi. Igrati.
Greatness dies
Kao prvo pozdrav svim forumašima, a pogotovo fanovima Karamela.
Trenutna situacija u klubu nije zadovoljavajuća, ali nikada Moyes neće odustati. Nadam se da ćemo do kraja prijelaznog roka uspjeti da dovedemo Kranjčara koji bi nam bio izuzetno važna karika u momčadi. Drago mi je što su "komšije" ohladile od Bainesa, a i Arsenal koji je pokazivao interes za njim i Jagielkom. Dakle momčad je ostala na okupu što je dobro, dolaskom Nike bili bi kvalitetni i borili bi se za Europu naredne sezone.
Što se tiče Carling Cupa, naš igrač Jagielka se vraća na svoj nekadašnji stadion gdje ćemo igrati protiv drugoligaša Sheffielda. Ja se nadam da ćemo u Carlingu ili FA Cupu dogurati što je više moguće kako bi izborili Europu radi populacije kluba. Ako je Birmingham koji je sada drugoligaš uspio osvojiti Carling Cup onda možemo i Mi !
Trenutna situacija u klubu nije zadovoljavajuća, ali nikada Moyes neće odustati. Nadam se da ćemo do kraja prijelaznog roka uspjeti da dovedemo Kranjčara koji bi nam bio izuzetno važna karika u momčadi. Drago mi je što su "komšije" ohladile od Bainesa, a i Arsenal koji je pokazivao interes za njim i Jagielkom. Dakle momčad je ostala na okupu što je dobro, dolaskom Nike bili bi kvalitetni i borili bi se za Europu naredne sezone.
Što se tiče Carling Cupa, naš igrač Jagielka se vraća na svoj nekadašnji stadion gdje ćemo igrati protiv drugoligaša Sheffielda. Ja se nadam da ćemo u Carlingu ili FA Cupu dogurati što je više moguće kako bi izborili Europu radi populacije kluba. Ako je Birmingham koji je sada drugoligaš uspio osvojiti Carling Cup onda možemo i Mi !

Ese portugués, hijo puta és!
Pa da i Kranjčar ne dođe, ova ekipa može daleko dogurati. Stvar je ozbiljnosti i motiva kojeg, iz sezone u sezonu, vidimo da fali.
Who dares, wins !
Sutra,nadamo se,mi kladionicari
jedna rutinska pobeda Evertona? 

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Ako je suditi po prvih 35min. tesko da ce biti to rutinska pobjeda jer Qpr je konkretniji i vodi sa jedan nula Jagielka ostavio napadaca a ovaj rutinski pogadzaTribalian je napisao/la:Sutra,nadamo se,mi kladionicarijedna rutinska pobeda Evertona?

Who is your čampion??
Who is your čampion??
Poraz 0:1??????????????????????????????????? Everton je danas igrao totalno lose ako budu medzu prvih 10 ove sezone obro ce biti!!
Who is your čampion??
Who is your čampion??
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Uglavnom nista neobicno za Everton, pocetak sezone standardno los.
Everton - QPR
Goal attempts: 13-4
Goals: 0-1
jel to Rodwell povrijedjen ?
Everton - QPR
Goal attempts: 13-4
Goals: 0-1
jel to Rodwell povrijedjen ?
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
silver & black
Rodwell je igrao 60-ak minuta i nije povrijeđen. Ali koliko sam zapazio, odigrao je većinu meča na desnoj strani dok je onaj koji je trebao igrati desno, Osman, igrao negdje na njegovoj poziciji. Dosta neobično, i neefikasno, jer se nije posebno iskazao na strani, što opet i nije ništa neobično. Kasnije su ušli i Arteta i Felaini i Saha, no ništa. Barkley je imao debi, odigrao je cijelu utakmicu na lijevoj strani. Everton je stvorio nekoliko odličnih šansi, dok je QPRu, ako dobro pamtim, onaj gol, praktično, bio i jedina prava šansa. Remi je, u najgoru ruku, trebao biti realan rezultat.
Šteta, očekivao sam da će Karamele dobro startati, ali kako stvari stoje, slijedi repriza prošle sezone.
Šteta, očekivao sam da će Karamele dobro startati, ali kako stvari stoje, slijedi repriza prošle sezone.
Greatness dies
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Kad bi barem, ono sto se kaze upola odigrali kao protiv Uniteda na Goodisonu, siguran sam Everton kuci ne bi imo poraza
.
Al kad dodje United ili jos neki jaci protivnik, onda se gine do kraja utakmice

Al kad dodje United ili jos neki jaci protivnik, onda se gine do kraja utakmice

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black
silver & black
Danas je toliko pogresnih pasova bilo da je to prosto za nepovjerovat.. A jedna jako vazna stvar kada su u pitanju pojacanja itd.. je ova: klub jednostavno nije mogao da dodze do novca za nove igrace, izgleda banke im nisu htjeli dati kredit???
Who is your čampion??
Who is your čampion??
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
kao prvo-velik i iskren pozdrav Karamelama na forumu i koji nas čitaju.
Odlučih da se javim i prije ali ništa nemah za dodati
sve poznato...Everton niti jedne prinove-ali što najbitnije je ,nije nitko ni otišao (Jag, Bains,Arteta...) sve više manje isto-samo tanji za lovu.Koliko se ova "kriminalno loša" utakmica (vs. QPR 0:1) pokazala kao "uvod" u sezonu,(same all same old story's) kao i dosadašnjih 3-4 posljednje(ulazili sa izgubljenom tekmom,mučili se sa "pridošlicama" tukli se kao sumanuti protiv "velikih i bogatih"...i tako so Božiča a onda preokret-samo ko če to ponovo čekati i strijepiti
) no tekma je pokazala da ima i pozitivnih pomaka-mali Ross Barkly je sljedeči Rooney-isti onaj bulldog/hools look
) ali da i nekoliko "likova" DM mora protrljati i zaprijetiti sa posudbom u Tranmere ili u BuryFC pa neka tamo palamude-kako i "zeljocity" rece nije bilo dvaa suvisla dodavanja-UŽAS!!!
Ok,ok...tek se zakuhalo pa polagano...hehe
sad prvo "ovjeriti" Sheffild Utd. u Curling Cup pa tražiti preko kupova afirmaciju.
do pisanja
COYB
Odlučih da se javim i prije ali ništa nemah za dodati

Ok,ok...tek se zakuhalo pa polagano...hehe

do pisanja
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********
********COYB**********Everton FC********
Phil Neville produzio ugovor do 2013god.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
Trenutno korisnika/ca: Brokula, LenyYoro15, Ozren i 13 gostiju.