Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

kabas
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la kabas » 03 avg 2011, 23:12

samosarajvo je napisao/la:Nisam pratio nikako 3/4. Kolko su Buza,Zahiragic i Lulic igrali u tih 10 minuta ? Mora da su pravo malo cim su se sa plus 20 vratili na plus 7 :(

Cini mi se da Zahiragic nikako nije raspolozen bar po poenima ali je opet u igri skoro pa najvise, garant je trener rekao da sve lopte idu na Buzu koji je fakat masina a da manje ide na polaganje pod kos.
Na prvenstvu iz BiH dosad Buza,Zahiragic i Lulic najbolji, ovim redosljedom.

AJMO MOMCI! BEZ OPUSTANJA
Adi je u igri i kad' ga ne ide iz vrlo prostog razloga zato što nam on drži odbranu i s njim u igri imamo neku potrebnu sigurnost!!! ;)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 avg 2011, 23:13

legenda reala je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Cim nosi ime kakvo nosi, mora biti dobar cime god da se bavi :lol: :lol: :lol: ..

Nedim sada igra u Sparsima, otisao je iz Bosne za dzaba...Smijesno Bosnino rukovdstvo je i ovog momka pustilo...Nazalost :( :( :(

A inace sam ja napisao da je on najperspektivniji nas mladi igrac...Perspektivniji i od Vrapca, Glogovca, Residovica, itd...
Pa može li napraviti bar karijeru kao Teletović ,a jel perspektivniji i od ovih četvorice Španaca :?:
Suvise je rano pricati koliki je njegov domet, jer je ovo tek prakticno pocetak. Ostaje zal sto Sandro nije ovdje s njim...Odakle cetvorica, Djurasinovic i Omeragic nece nikada igrati za nas, jedino mogu Djedovic Jr. i Sandro :D :D
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 03 avg 2011, 23:15

73-83 kraj lagana pobjeda bez previse sikiracije svaka cast momci sutra jos madari :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 03 avg 2011, 23:16

kabas je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Nisam pratio nikako 3/4. Kolko su Buza,Zahiragic i Lulic igrali u tih 10 minuta ? Mora da su pravo malo cim su se sa plus 20 vratili na plus 7 :(

Cini mi se da Zahiragic nikako nije raspolozen bar po poenima ali je opet u igri skoro pa najvise, garant je trener rekao da sve lopte idu na Buzu koji je fakat masina a da manje ide na polaganje pod kos.
Na prvenstvu iz BiH dosad Buza,Zahiragic i Lulic najbolji, ovim redosljedom.

AJMO MOMCI! BEZ OPUSTANJA
Adi je u igri i kad' ga ne ide iz vrlo prostog razloga zato što nam on drži odbranu i s njim u igri imamo neku potrebnu sigurnost!!! ;)
Nek ih on krade u odbrani i asistira Buzi a on ce to sa lakocom da roka :mrgreen: a Adi nek zabije 10 ak 12 cisto reda radi :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 avg 2011, 23:16

neno#4 je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Cim nosi ime kakvo nosi, mora biti dobar cime god da se bavi :lol: :lol: :lol: ..

Nedim sada igra u Sparsima, otisao je iz Bosne za dzaba...Smijesno Bosnino rukovdstvo je i ovog momka pustilo...Nazalost :( :( :(

A inace sam ja napisao da je on najperspektivniji nas mladi igrac...Perspektivniji i od Vrapca, Glogovca, Residovica, itd...
Pa može li napraviti bar karijeru kao Teletović ,a jel perspektivniji i od ovih četvorice Španaca :?:
Suvise je rano pricati koliki je njegov domet, jer je ovo tek prakticno pocetak. Ostaje zal sto Sandro nije ovdje s njim...Odakle cetvorica, Djurasinovic i Omeragic nece nikada igrati za nas, jedino mogu Djedovic Jr. i Sandro :D :D
Što to pa za koga će nisu zar takvi talenti da će za Špance igrat :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 03 avg 2011, 23:16

Pobjeda!!!
Madjari pa englezi, ako njih dobijemo finale i osigurana A divizija?
Ajmo sad malo podrobnije informacije o englezima neno ili neko, koliko smo bolji od njih :mrgreen: , cini mi se da su slabiji od Izraela kojeg smo mi vec otresli?
I kad se igra ta utakmica?
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 avg 2011, 23:17

mdss je napisao/la:nene#4 sta bi on mogao igrati u buducnosti krilnog centra ili centra jer visok je 201 hocel jos rasti ili i kakva mu je prespektiva u buducnosti moze li se A REPKA OSLONITI NA NJEGA U BUDUCNOSTI :D
Hocemo jedno prvoklasno krilo u repki 8-) 8-) 8-) 8-)

Decko je sigurno u razvoju, moze rasti jos. Rekao sam prije, suvise je rano pricati o njemu kao krajnjem proizvodu, ali sa ovakvim radom decko moze mnogo, to je sigurno.

Znam mu porodicu odlicno, casni i posteni ljudi, decko je prefin.

Ostalo je samo ime.....

kabas
Kontakt:

Post Postao/la kabas » 03 avg 2011, 23:20

neno#4 je napisao/la:
mdss je napisao/la:nene#4 sta bi on mogao igrati u buducnosti krilnog centra ili centra jer visok je 201 hocel jos rasti ili i kakva mu je prespektiva u buducnosti moze li se A REPKA OSLONITI NA NJEGA U BUDUCNOSTI :D
Hocemo jedno prvoklasno krilo u repki 8-) 8-) 8-) 8-)

Decko je sigurno u razvoju, moze rasti jos. Rekao sam prije, suvise je rano pricati o njemu kao krajnjem proizvodu, ali sa ovakvim radom decko moze mnogo, to je sigurno.

Znam mu porodicu odlicno, casni i posteni ljudi, decko je prefin.
Meni je on po ponašanju isto curica neka (naravno ništa negativno :) ), znam ga i ja lično baš je prefin!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 avg 2011, 23:21

Sto to pa za koga će nisu zar takvi talenti da će za Špance igrat
- Otac Stefana Đurašinovića, koji je član Estudijantesa, u startu nam je rekao da njegov sin čeka španske papire i da neće igrati ni za jednu drugu selekciju.

Privatne razloge za nedolazak naveo je Sandro Gačić iz Kaha Laborala, ali lijepa je vijest da nam je njegov otac prenio da je BiH jedina reprezentacija za koju Sandro želi igrati. U konkurenciji nema ni Adnana Omeragića, koji je igrao za U-14 selekciju Španije, a nama nije naveo konkretne razloge otkaza - kaže Zeljković.

Ostalo je samo ime.....

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 03 avg 2011, 23:21

ako pricate o buzi, on mi dodje blizi rodjak mami... iako ga ja ne znam ono najbolje, sreli smo se nekoliko puta i tako..
inace roditelji i on su prefini...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 avg 2011, 23:28

tanzla je napisao/la:Pobjeda!!!
Ajmo sad malo podrobnije informacije o englezima neno ili neko, koliko smo bolji od njih :mrgreen: , cini mi se da su slabiji od Izraela kojeg smo mi vec otresli?
Poslije pobjede i velikog povratka protiv Izraela, mi smo dobili mnogo na psiholoskom planu. Momci sada pucaju od zelje, vidjeli su da mogu i to je to. Sto se kaze, krv su namirisali.

Licno, ja bi vise volio Engleze, jer bojim se da se Slovenija "mora" vratiti u Diviziju A. Vidjet cemo. Prvo Madjarska, pa onda hop :D :D :D . Sutra prvo Madjare dobiti i onda razmisljati o polufinalu. U krajnjem slucaju od Madjarske nam pase i poraz od <7 poena. Ali idemo dobiti i tu utakmicu!!!

Ostalo je samo ime.....

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 03 avg 2011, 23:32

neno#4 je napisao/la:
tanzla je napisao/la:Pobjeda!!!
Poslije pobjede i velikog povratka protiv Izraela, mi smo dobili mnogo na psiholoskom planu. Momci sada pucaju od zelje, vidjeli su da mogu i to je to. Sto se kaze, krv su namirisali.

Licno, ja bi vise volio Engleze, jer bojim se da se Slovenija "mora" vratiti u Diviziju A. Vidjet cemo. Prvo Madjarska, pa onda hop :D :D :D . Sutra prvo Madjare dobiti i onda razmisljati o polufinalu. U krajnjem slucaju od Madjarske nam pase i poraz od <7 poena. Ali idemo dobiti i tu utakmicu!!!
naravno prvo dobiti madare pa cemo onda o englezima i polufinalu 8-)
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 avg 2011, 00:07

slika

Situacija se nije mnogo promjenila ni poslje danasnje utakmice.
Buza ubjedljivo najvise poena,skokova i izblokiranih udaraca a ni asistencije mu nisu strane. :mrgreen:
Poslje su tu Zahiragic i Lulic. Ovaj drugi ima koji kos vise ali Zahiragic ubjedljivo najbolji u asistencijama i ukradenim loptama.

Pogledajte razliku izmedju prve trojke i ostatka ekipe...drasticna :P

Dernut ove madjare pa cemo dalje vidjet kako i sta ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 avg 2011, 00:13

jeli ikad iko od vas cuo za aldina djelmu ?? vjerovatno nije...igrao je do ove sezone za KK turbina, ev sad presao u slobodu....bio je na onom nekom testiranju u mladoj repci i mislim da nije prosao, a bolji je od pola kosarkasa u U20 repci....imao je prosjek 25-30 poena po mecu, al stela jbg.....momak razvaljuje...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 04 avg 2011, 00:18

Svaka čast mašinerije ! Rutinski odrađeno :mrgreen:
Valjda nam Španci neće uzeti ovu preostalu dvojicu, a i ovu dvojicu ostalih možda otkače dok dođu do seniorske repke :!:
Jel ovaj Buza ista u srodstvu za ovim starijim Buzom?
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 avg 2011, 00:23

dzenan01 je napisao/la:Svaka čast mašinerije ! Rutinski odrađeno :mrgreen:
Valjda nam Španci neće uzeti ovu preostalu dvojicu, a i ovu dvojicu ostalih možda otkače dok dođu do seniorske repke :!:
Samo mu je mladji brat :D :D :D

Ostalo je samo ime.....

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 04 avg 2011, 00:31

neno#4 je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:Svaka čast mašinerije ! Rutinski odrađeno :mrgreen:
Samo mu je mladji brat :D :D :D
Da su se ovom starijem neke stvari poklopile mogli smo za par godina u reprezentaciji gledati zajedno braću Đedoviće i Buze :D
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 04 avg 2011, 10:47

bravo za nase mlade kosarkase, ali i minus za sportsport.ba posto jos nisu objavili vijest da smo dobili i armeniju!
Volim te Bosno!!!

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 04 avg 2011, 11:29

Najbolje bi bilo da ovog Buzu neko sto prije odevede iz BiH. Ovdje moze samo propast.
Ako cemo o dometima i komparacijama, koliko se sjecam Teletovic je bio prvi strijelac nase lige s 18 g., dok je Djedovic bio prvi strijelac ovog istog U-16 takmicenja, B divizije.

Vijdecemo koliko ce jos (i da li ce) rasti Buza, ali ovi procenti suta za 3 poena, nisu obecavajuci za karijeru SF.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 avg 2011, 12:48

floyd je napisao/la:Najbolje bi bilo da ovog Buzu neko sto prije odevede iz BiH. Ovdje moze samo propast.
Ako cemo o dometima i komparacijama, koliko se sjecam Teletovic je bio prvi strijelac nase lige s 18 g., dok je Djedovic bio prvi strijelac ovog istog U-16 takmicenja, B divizije.

Vijdecemo koliko ce jos (i da li ce) rasti Buza, ali ovi procenti suta za 3 poena, nisu obecavajuci za karijeru SF.
Sve nedostatke koje ima moze ispraviti, u to nema sumnje.

Djedovic je bio najbolji strijelac turnira, ali cini mi se da smo tada takmicenje zavrsili nakon drugog kruga. Ova repka se nalazi samo mali korak od polufinala, ja bih rekao da su vec 80 posto u polufinalu.

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Divos i 35 gostiju.