Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Armageddon2012
Kontakt:

Re: Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Post Postao/la Armageddon2012 » 01 avg 2011, 16:59

Znam, ali klubovi u Evropi recimo veliki dio proracuna pokrivaju od love koja legne od prenosa. Znam, recemo sad svi, ma kakva nasa liga. Da, mozda to i stoji, ali kakva je god gledanija je recimo nego grupna faza Lige prvaka. Moraju se i klubovi naci u svemu tome, pogotovo ovi malo veci.
Kakve su šanse da se neka komercijalna televizija uključi u projekat?

Devil je pominjao Arenasport.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 01 avg 2011, 17:06

Armageddon2012 je napisao/la:
Rečeno je da će biti.Najvjerovatnije ide Široki -Željo

To i jeste najjača utakmica,mada će najveći spektakl i najveća posjeta i pun stadion kao šipak biti na našem krajiškom derbiju. 8-)
Možda je za promociju fudbala i bolje prenositi našu utakmicu nego ovu sa Pecare gdje će biti 700 gledalaca.Odmah gledaoci izgube volju i za životom i za gledanjem prenosa kad vide tako prazne tribine.
Vi ste prošle sezone kad ste bili prvaci(prije tog ste se muvali po drugoj ligi),imali u prosjeku po 1500 gledatelja, što i nije za pohvalu s obzirom da su navijači Borca imali priliku prvi put doživjeti da se njihov tim bori za prvaka,a veličinu grada ne treba ni spominjati...

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 01 avg 2011, 17:10

Vi ste prošle sezone kad ste bili prvaci(prije tog ste se muvali po drugoj ligi),imali u prosjeku po 1500 gledatelja, što i nije za pohvalu s obzirom da su navijači Borca imali priliku prvi put doživjeti da se njihov tim bori za prvaka,a veličinu grada ne treba ni spominjati...
Ovo sigurno nije tačno,a vjerujem da postoje relevantni sajtovi gdje se to može provjeriti.

Čak sam siguran da ni na jednoj pojedinačnoj utakmici nije bilo samo 1500 ljudi,a pogotovo to ne može biti prosjek. Griješiš.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 01 avg 2011, 17:13

Armageddon2012 je napisao/la:
Ovo sigurno nije tačno,a vjerujem da postoje relevantni sajtovi gdje se to može provjeriti.

Čak sam siguran da ni na jednoj pojedinačnoj utakmici nije bilo samo 1500 ljudi,a pogotovo to ne može biti prosjek. Griješiš.
Možda sam pogriješio,ali isto i ti griješiš kad kažeš da na pecari bude 700 ljudi protiv Želje...

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 01 avg 2011, 17:33

Prijenos Široki-Željezničar u nedjelju na BHT 1 http://www.bhrt.ba/lat/?p=39&n=7.8.2011" onclick="window.open(this.href);return false;.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 03 avg 2011, 11:55

Grdan je napisao/la:Prijenos Široki-Željezničar u nedjelju na BHT 1 http://www.bhrt.ba/lat/?p=39&n=7.8.2011" onclick="window.open(this.href);return false;.
ovo su oni ofrlje stavili a nitko nije kontaktirao klub niti išta..

inače, veliko sranje ovo sa prijenosima i kotizacijom i normalno da se klubovi bune i ne odgovara im..

bht placa kotizacije 1 u sezoni 6000KM, a prenosi cijelu sezonu utakmice + kup..npr.neka prenosi siroki 6 put, ispada da je svaki prijenos bio 1000 KM :roll:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 03 avg 2011, 12:14

Pa nemaju se šta pojedinačno klubovima ni javljati. Mislim da se pitanje prenosa konačno treba prebaciti na relaciju Klubovi-kolektivno - Savez - Televizija, jer sve dok se budu zasebno klubovi pitali bit će situacija "u zadnji tren nam je onemogućen prenos susreta iz tog i tog mjesta, jer taj i taj kabadahija odlučio da tako bude." Što se novca tiče, mora ga, prije svega, biti više. Mislim da je 100.000 po sezoni mizerna cifra. S druge strane, svaki tim treba dobiti neki minimum, ali da se ostatak para raspodjeluje prema broju utakmicu kojih će prenos biti rađen. Besmisleno je da isti novac dobijaju ekipe koje su mnogo prenošene i mnogo gledane kao i ekipe koje ili su nikako gledane ili neće nikako niti biti prenošene.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 03 avg 2011, 12:39

elSaik je napisao/la:Pa nemaju se šta pojedinačno klubovima ni javljati. Mislim da se pitanje prenosa konačno treba prebaciti na relaciju Klubovi-kolektivno - Savez - Televizija, jer sve dok se budu zasebno klubovi pitali bit će situacija "u zadnji tren nam je onemogućen prenos susreta iz tog i tog mjesta, jer taj i taj kabadahija odlučio da tako bude." Što se novca tiče, mora ga, prije svega, biti više. Mislim da je 100.000 po sezoni mizerna cifra. S druge strane, svaki tim treba dobiti neki minimum, ali da se ostatak para raspodjeluje prema broju utakmicu kojih će prenos biti rađen. Besmisleno je da isti novac dobijaju ekipe koje su mnogo prenošene i mnogo gledane kao i ekipe koje ili su nikako gledane ili neće nikako niti biti prenošene.
upravo o tome i pricam
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 03 avg 2011, 12:46

elSaik je napisao/la:Pa nemaju se šta pojedinačno klubovima ni javljati. Mislim da se pitanje prenosa konačno treba prebaciti na relaciju Klubovi-kolektivno - Savez - Televizija, jer sve dok se budu zasebno klubovi pitali bit će situacija "u zadnji tren nam je onemogućen prenos susreta iz tog i tog mjesta, jer taj i taj kabadahija odlučio da tako bude." Što se novca tiče, mora ga, prije svega, biti više. Mislim da je 100.000 po sezoni mizerna cifra. S druge strane, svaki tim treba dobiti neki minimum, ali da se ostatak para raspodjeluje prema broju utakmicu kojih će prenos biti rađen. Besmisleno je da isti novac dobijaju ekipe koje su mnogo prenošene i mnogo gledane kao i ekipe koje ili su nikako gledane ili neće nikako niti biti prenošene.
ja kako sam cuo, sve ekipe ce biti obuhvacene prijenosom, i to minimalno 2 puta, samo ne znam jel tokom cijele sezone ili polusezone, logicnije mi da je to u toku polusezone..
Volim te Bosno!!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 03 avg 2011, 16:18

Kevin je napisao/la:
Grdan je napisao/la:Prijenos Široki-Željezničar u nedjelju na BHT 1 http://www.bhrt.ba/lat/?p=39&n=7.8.2011" onclick="window.open(this.href);return false;.
ovo su oni ofrlje stavili a nitko nije kontaktirao klub niti išta..

inače, veliko sranje ovo sa prijenosima i kotizacijom i normalno da se klubovi bune i ne odgovara im..

bht placa kotizacije 1 u sezoni 6000KM, a prenosi cijelu sezonu utakmice + kup..npr.neka prenosi siroki 6 put, ispada da je svaki prijenos bio 1000 KM :roll:
je li to ozbiljno? :o ja sam mislio da je po utakmici 6000, a ako je to ukupna cifra onda je čudo kako klubovi pristaju..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 03 avg 2011, 16:23

Premijer Ligu treba prenositi neka privatna televizija poput arenasport. Sve dok BHT bude prenosio nasi ce klubovi dobivati sicu... Takoder fali jedna emisija koja bi bila posvecena Premijer Ligi.

A zar nije bilo govora da ce i savez osloboditi klubove sto prenose utakmice od nekih troskova?
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 03 avg 2011, 16:27

Ako cemo iskreno trebali bi prenositi Velež : Čelik, ipak je to susret dva BH velikana, ali kod nas se vise prenosi Slavija od Veleža i Čelika..... I sto se tice i ovog portala, 70 % vijesti dolazi iz Sarajeva i Zelje, mislim da to nije fer, ostali klubovi dobijaju prostor na slamku... Licno nemam nista protiv Sarajevskih klubova, ali jbg nije BiH samo Sarajevo.
i tito je volio velež :D

TMovac990
Kontakt:

Post Postao/la TMovac990 » 03 avg 2011, 16:32

kroos je napisao/la:Ako cemo iskreno trebali bi prenositi Velež : Čelik, ipak je to susret dva BH velikana, ali kod nas se vise prenosi Slavija od Veleža i Čelika..... I sto se tice i ovog portala, 70 % vijesti dolazi iz Sarajeva i Zelje, mislim da to nije fer, ostali klubovi dobijaju prostor na slamku... Licno nemam nista protiv Sarajevskih klubova, ali jbg nije BiH samo Sarajevo.
jel se u Spaniji pise najvise o Realu i Barceloni, ili o Almeriji i R.Santanderu...budi malo realan, Zeljo i Sarajevo su bili i ostali najveci klubovi u BiH !!

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 03 avg 2011, 16:37

TMovac990 je napisao/la:
kroos je napisao/la:Ako cemo iskreno trebali bi prenositi Velež : Čelik, ipak je to susret dva BH velikana, ali kod nas se vise prenosi Slavija od Veleža i Čelika..... I sto se tice i ovog portala, 70 % vijesti dolazi iz Sarajeva i Zelje, mislim da to nije fer, ostali klubovi dobijaju prostor na slamku... Licno nemam nista protiv Sarajevskih klubova, ali jbg nije BiH samo Sarajevo.
jel se u Spaniji pise najvise o Realu i Barceloni, ili o Almeriji i R.Santanderu...budi malo realan, Zeljo i Sarajevo su bili i ostali najveci klubovi u BiH !!
Dalo bi se raspravljati jeli Sarajevo veci klub od Veleža ili Borca, ali ne zelim o tome.... ajddd recemo da si u pravu sto se toga tice, ali opet dobijaju previse prostora, jedan Velez odigrao pripremne utakmice sa Brestom 1:1, sa Sošom 2:2 i dobili jedan mali clanak, vjeruj da su Sarajevo ili Zeljo igrali bio bi prenos na TV-u... O tome ti govorim.

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 03 avg 2011, 16:57

kroos je napisao/la:
TMovac990 je napisao/la:
Dalo bi se raspravljati jeli Sarajevo veci klub od Veleža ili Borca, ali ne zelim o tome.... ajddd recemo da si u pravu sto se toga tice, ali opet dobijaju previse prostora, jedan Velez odigrao pripremne utakmice sa Brestom 1:1, sa Sošom 2:2 i dobili jedan mali clanak, vjeruj da su Sarajevo ili Zeljo igrali bio bi prenos na TV-u... O tome ti govorim.

Malo pričaš o portalu, pa sad o TV i prenosu. Budimo realni, ovaj portal ima sjedište u Sa i sigurno je mnogo lakše napraviti reportažu sa rteninga i utakmice Želje, Sarajeva, Olimpika... Borac i Široki su također bili u žiži interesovanja zbog nastupa u Evropi, ali kako su sarajevski klbovi jedini ostali u 3.pretkolu onda se medijska pažnja svela na ta dva kluba. I recimo šta ćeš ti sad pričat o Borcu ako se ne dešava ništa. Imaš informaciju o prijateljskim utakmicama, o pojačanjima i to je sasvim dovoljno. I u ostalim gradovima imaju portali pa ako su u mogućnosti nek nađu izjave igrača, slike sa treninga...Ovaj portal realno ne može toliko!
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 03 avg 2011, 18:40

Dalo bi se raspravljati je li Sarajevo veči klub od Veleža i Borca,WHO ARE YOU :oops:
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

hordas'87
Kontakt:

Post Postao/la hordas'87 » 03 avg 2011, 18:54

kroos je napisao/la:Dalo bi se raspravljati jeli Sarajevo veci klub od Veleža ili Borca, ali ne zelim o tome.... ajddd recemo da si u pravu sto se toga tice, ali opet dobijaju previse prostora, jedan Velez odigrao pripremne utakmice sa Brestom 1:1, sa Sošom 2:2 i dobili jedan mali clanak, vjeruj da su Sarajevo ili Zeljo igrali bio bi prenos na TV-u... O tome ti govorim.

o cemu pricas ti opalila te zega izgleda sarajevo godinama jebu drzavne televizije za prenose utakmica mogao si to vidjeti i ove godine protiv sveda a o velicini klubova je smjesno pricati

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 03 avg 2011, 20:22

@CoDe ostavi se ti Željezničara i gledaj malo svoj klub.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Joint_Union
Kontakt:

Post Postao/la Joint_Union » 03 avg 2011, 20:31

Neprilagodjeni prilagodi se i mojne im ovo raditi.Vidis da su se upalili k'o kutnjaci. :lol:
The Blues,La Squadra,Azzura,Blucerchiati,Plavi.Plava boja se voli iz ljubavi.Ne želimo nametnutu ljubav,već onu čistu Shakespeareovu.Da,u nju vjerujemo.A takva je ljubav prema plavoj boji.Ona se poklanja samo jednom i jedinom-fudbalskom klubu ŽELJEZNIČAR.

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 03 avg 2011, 20:46

Ljudi otici ce ovo u nedogled prepucavanje ko je veci klub, samo sam zelio da kazem da su medijski puno propraceniji sarajevski klubovi od ostalih. Pusti pricu oni su sad u Evropi, bilo je sezona dok Zeljo nije igrao u Evropi pa je bio praceniji npr. Od komsinica ( zrinjskog ) koji je tad igrao Evropu.... Uglavnom kazem vam, stvarno nemam nista ni protiv jednog kluba osim komsinica :P hehehhe , ali mislim da nije fer sto se ovo radi.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: laszlo, Nebeski i 21 gost.