Grupa je prestrašna! Ako u ovom ciklusu ne bude uspjeha (a sve miriše na to), u sljedeće kvalifikacije treba ući sa novim selektorom i pokušati nešto više uraditi. Sa hrvatima i makedoncima smo bili u kvalifikacijama za euro 2000 i završili smo prvi u grupi. Tada su nam makedonci odradili posao jer su otkinuli bodove i ircima i hrvatima u skoplju, a tadašnja Juga ih je dobila glatko oba puta. Realno je za očekivati da se Srbija, Hrvatska i Belgija bore za prva dva mjesta. Ono što je vrlo bitno i za Srbiju a Boga mi i za Hrvatsku je da u ovoj grupi nema nijedne
sovjetske repke.

Evo nekog mog detaljnijeg osvrta na protivnike u grupi.
Hrvatska - sigurno nisu najjača repka iz prvog šešira, ali najiskrenije ja bih volio da smo dobili Engleze ili Njemce zbog tog nekog naboja i svega ostalog što ide uz to kad igraju Srbija i Hrvatska. Imaju odličan napad, kamaru kvalitetnih špiceva i tu su bolji, veznjaci su kvalitetni kao i kod Srbije, igraju u jakim evropskim ekipama, tako da je na sredini situacija tu negdje, odbrana je mngo bolja kod Srbije. Ukratko repke su izjednačene i sa Hrvatima se može igrati. Srbija i Hrvatska su odigrali dvije utakmice, obje nerješeno.
Belgija - prije određenog vremena sam na temi o kvalifikacijama sam rekao da će sljedeće kvlaifikacije biti njihove, ali sad se nadam da neće biti tako. Imaju nevjerovatno talentovanu ekipu. Courtois, Bailly na golu, vertongen, vermaelen, lombaerts, kompany, alderwereld, na sredini fellaini, defour, witsel, mirallas, mertens, simons, hazard, u napadu lukaku, chadli, dembele, vossen... Mogu se uključiti u borbu za prva dva mjesta, sa njima se može igrati, ali smatram da su Hrvatska i Srbija jače. Protiv Belgije srbija u kvalifikaiconim utakmicama ima pozitivan učinak 2 pobjede, jedan remi i jedan poraz.
Škotska - njih na velikoj sceni nema još od 1998. željni su velikog takmičenja, ali ekipa im je skremna, bar po imenima. Feguson, Miller, Mcfadden, hutton, brown, fletcher su ima nosioci igre. Kod kuće kad igraju duplo su jači nego u gostima, igraju tvrdo, Hrvati imaju iskustva sa njima. Srbija sa njima nikad nije igrala.
Makedonija - Osim pandeva i popova iz dinamo kijeva, nemaju nekih velikih imena ali znaju biti vrlo nezgodni, to englezi najbolje znaju. Čini mi se da su nedavno dobili novog selektora, neko je poznato ime, ali se sad ne mogu tačno sjetiti ko je u pitanju. Čini mi se Jirgen Koler.
Vels - sigurno najjača repka iz zadnjeg šešira. Predvode ih Bale, Ramsey, Gabbidon, Collins, Hennesey na golu, Bellamy, Earnshaw... Imaju dobrih igrača, ali na terenu to ne izgleda dobro, u ovim kvalikikacijama su odigrali 4 utakmice i nemaju nijedan bod.
Mislim da bi veliku ulogu u konačnom plasmanu mogao odigrati i raspored utakmica. Mislim da bi i za Srbiju i za Hrvatsku moglo biti najbitinije da međusobno ne igraju na kraju kvalifikacija .
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović