NAravno da nije tacno,uostalom nisam to ni napisao,napisao sam da nisu ulazila u sredinu,pogotovo se Borja vracao,bio je korisni na beku nego Reljic.
Borja na krilu ne može da igra, a ne da nešto kombinuje u sredini sa čavom ili evandrom. Reljića niko ne uzima za ozbiljno, jednostavno momak je limitiran, on je igrač za ekipe poput Borca iz Čačka, Novog pazara ili slične ekipe, ali njega ne treba kriviti uopšte. On je tu jer mi trenutno nemamo bolje rješenje, a zašto nemamo to nije pitanje za njega nego za Adžića i ostale.
Da to je osnovna stvar u modernom fudbalu krila,da kada vuku loptu u postavljenom napadu ulaze u sredinu i stvaraju visak,pogotovo se to radi protiv ekipa koje igraju visoki presing sa izrazito pokretljivim zadnjim delom tima,kao sto to radi VEntspils i vecina "istocnih ekipa",koje se baziraju na "SSSR skoli fudbala".I da mi ne igramo 4-3-3 vec 4-5-1 ili 4-1-4-1 formaciju,da igramo 4-3-3 Borja i Lazovic bi bili mnogo mnogo visocije napred.
Moj @devile naša udaljenost od modernog fudbala mjeri se svjetlosnim godinama. To je pokazala vojvodina tj. vaduz, na kraju krajeva to je pokazala i ova utakmica u Letoniji. Moderni fudbal igraju ekipe koje trenira guardiola, mourinho, wenger teži tome...
Pa Borja i jeste dosao kao napadac u Zvezdu,kakva mu je realizacija bila u Brazilu u to necemo ulaziti,ali Robiju je nedostajalo desno krilo,napred bila guzva i odlucio se za Borju tamo.
Kad je Borja dolazio, najavljivan je kao pojačanje za napad, to što igra gdje igra i kako igra to je sticaj okolnosti, ali ako robi nastavi sa njim na krilu, borja ne može da pokaže onoliko koliko bi mogao.
Sa ovim nikako ne mogu da se slozim,Borja je prosle sezone bio nas ponajbolji igrac,narocito nakon odlaska Evandra,necemo ulaziti sada u njegove golgeterske sposobnosti ovde,igrao je krilo,a igra za krilo mu je bila i vise nego dobra,konstantno dva igraca na njemu,konstantno ostavljanje prostora Ninkovu ili nekome drugom desno i odlicna saradnja sa desnim bekom,od njega i vise nego dovoljno,kada bi sada odigrao tako na levom ja bih bio prezadovoljan,ali nece zbog Reljica,kada Dusko bude tu mozda i nesta mogne.
Sad kažeš nećemo ulaziti u njegove golgeterske sposobnosti, a prije pišeš da bi on pogađao ono što andrija fula. Znači ti si napravio poređenje andrije i borje, ja sam se nadovezao ali nisam se dobro izrazio. Kad kažem da smatram da mu je učinak slab prvenstveno sam mislio na golegeterski učinak. To što je on jak, što može dvojicu nositi na leđima i kao takav stvarati višak i otvarati prostor, to mu niko ne može osporiti.
Ne krivim ga direktno za losu igru protivnika,ali svakako da je i on tome kumovao,vec sam gore napisao zasto.Uostalom potvrda za moje reci se moze videti i u poslednjih 10 minuta.Zasto Ventspils tada nije igrao presing.
Pa vjerovatno zbog toga što nema ekipe na svijetu koja jednako može presing raditi u 18. i 74. minutu i zbog toga što igrači ventspilsa prosto nisu toliko kvalitetni da naš vezni red mogu držati u mat poziciji čitavu utakmicu, vezni red koji je objektivno mnogo kvalitetniji od letonaca.
Krilo sa izuzetno sposobnim mogucnostima za napadaca,uostalom on nama samo treba za polusezonu dok Mezenga ne udje potpuno u sistem.Ako si gledao Spartak detaljno ove sezone video bi koliko se on cesto ubacuje na Adamovicevu poziciju i ceka pas Torbice u prilici za gol ili otvaranje kontre.Ima sve ono sto je nama potrebno sa veznim redom Evandro-Chava.
To znači da Mirić MOŽE da se ubacuje na poziciju centarfora sa krila, ali da igra centarfora pogotovo u ovakvoj formaciji gdje igramo sa jednim napadačem, ne može. Čuj treba nam za polusezonu, dovesti igrača za jednu polusezonu, na poziciji gdje imamo Lazovića, Borju koji igra i lijevo i desno i pašeka koji će navodno biti spreman za tri-četiri mjeseca, je suludo. Davati pare za igrača koji nam objekivno ne treba, a pri tome u odbrani škripi na sve strane...
Milic je kvalitetan spic,gledao sam ga i u mladjim kategorijama uvek je odudarao od ostalih.Istina nije imao neki preterani golgeterski niz u OFK-a,ali je to posledice i sto on uvek ima neku laksu povredu,jbt ne pamtim utakmice da nije bar 2-3 puta izasao napolje,da nije igrao pod inekcijama,da se nije tek vratio sa povrede,ali i on ima ono sto nama treba.
To da je često bio povrijeđen, to nisam znao, ali to je samo jedan razlog više da njega ne dovedemo.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović