FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
to gubljenje bekova gledali smo i do sada, tu zamisao je pep praktikovao u zadnje dvije godine i to vrlo uspjesno, a ako dodje cesc bice samo jos i izrazenije. do sada su recimo abidal ili adriano, kao i alves igrali kao krila, sergio se vracao nazad u liniju s pujolom i pikeom i dobijali smo formaciju 3-4-3 kad napadamo, kad se branimo to se brzo pretvaralo u 5-3-2
to je moguce kad imas polivalentne igrace, a sad recimo sa cescom bio bi problem zbog lijeve strane, kad se branimo tu bi se trebao na poziciju beka vratiti iniesta ili recimo fabregas, a to nije to.
iniesta...fabregas...xavi....alves
...abidal....pike...sergio(maskerano) ovako bi mozda moglo izgledati kad napadamo, a kad se branimo uslijedila bi valjda neka rotacija s desna na lijevo i izgledalo bi mozda ovako
.....iniesta....fabregas...xavi......
abidal..pike..sergio(maskerano)..alves
s ovim izmjenama bi dobili u napadackom dijelu i izgubili mozda na cvrstini u odbrani, jer gubimo jednog defanzivca, al s obzirom kako igramo mozda se ne bi puno ni osjetilo, pogotovo kad bi ovj trio cesc, iniesta, xavi pomagali odbrani, vracali se nazad i radili presing
sve je ovo i moguce kad znamo kako dobre igrace imamo i koja je njihova mogucnost izmjene pozicija i polivalentnosti, a ovako bi i tiago imo dosta prostora za igru jer bi bio prva zamjena, a kad bi neko od standardnih bio malo duze povrijedjen pep bi vjerovatno koristio sadasnji sistem igre. ovdje je jedino problem iniestina eventualna nova uloga, al snasao bio se on nekakako vjerovatno
to je moguce kad imas polivalentne igrace, a sad recimo sa cescom bio bi problem zbog lijeve strane, kad se branimo tu bi se trebao na poziciju beka vratiti iniesta ili recimo fabregas, a to nije to.
iniesta...fabregas...xavi....alves
...abidal....pike...sergio(maskerano) ovako bi mozda moglo izgledati kad napadamo, a kad se branimo uslijedila bi valjda neka rotacija s desna na lijevo i izgledalo bi mozda ovako
.....iniesta....fabregas...xavi......
abidal..pike..sergio(maskerano)..alves
s ovim izmjenama bi dobili u napadackom dijelu i izgubili mozda na cvrstini u odbrani, jer gubimo jednog defanzivca, al s obzirom kako igramo mozda se ne bi puno ni osjetilo, pogotovo kad bi ovj trio cesc, iniesta, xavi pomagali odbrani, vracali se nazad i radili presing
sve je ovo i moguce kad znamo kako dobre igrace imamo i koja je njihova mogucnost izmjene pozicija i polivalentnosti, a ovako bi i tiago imo dosta prostora za igru jer bi bio prva zamjena, a kad bi neko od standardnih bio malo duze povrijedjen pep bi vjerovatno koristio sadasnji sistem igre. ovdje je jedino problem iniestina eventualna nova uloga, al snasao bio se on nekakako vjerovatno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Znači, Puyol ne igra. 

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
igra, kao rezerva, ne znam jel to s ironijom kazes, ali ako pratis barcu mogao si tokom prosle sezone primijetiti koliko je malo igrao, a u sezoni koja je pred nama bice jos i stariji i tako je tesko zaocekivati da ce nas legendarni kapiten biti stub u odbrani kao sto je to godinama bioMonolog je napisao/la:Znači, Puyol ne igra.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Koliko znam, Puyol nije igrao zbog toga što je u lošoj formi, već zbog povrede/a. To su dva različita pojma. Nebitno da l' će doći Cesc ili ne, Carles će imati mjesta u 1. postavi (kad je zdrav).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
razliciti su to pojmovi svakako, ali imaju i puno toga zajednickog, neseg kapitena su povrede i godine stisle, tako da i kad je zdrav. to jest zalijecen, nije vise u nekadasnjoj formi, jednostavno covjek je izgubio onu svoju brzinu i nikad je nece moci vratiti, evo i sad je nespreman i bice podlozan jos vise tim povredama, zato ce ga pep sigurno u vecini utakmica drzati na klupi i kad bude zalijecen, cuvajuci ga za ne daj boze, pametan je pep trener, nije ko neki koji konstantno guraju igru igrace koji su skloni povredama, i tako ih cesto i gubeMonolog je napisao/la:Koliko znam, Puyol nije igrao zbog toga što je u lošoj formi, već zbog povrede/a. To su dva različita pojma. Nebitno da l' će doći Cesc ili ne, Charles će imati mjesta u 1. postavi (kad je zdrav).
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
meni ovo smrdi na to da ce iniesta na krilo a cesc na njegovo mjesto... al fakat ne znam sto nam ovo treba, da po 1000x pravimo neke formacije s njim, kad na kraju ce se nesto iskomplikovat i nista od toga 
btw puyol ce igrat' u prvoj 100%, ne znam zasto njega na klupu stavljate

btw puyol ce igrat' u prvoj 100%, ne znam zasto njega na klupu stavljate

ser del barça es el millor que hi ha !
ne stavlja ga ja na klupu, nego pep, ne bi ga ni on stavljao da nije tava stuacija jbg, vidjeli smo u finalu kako ga je stavio na klupu, jednostavno valja nam prihvatiti cinjenicu da je covjek u godinama i okrnjen povredama i da pep ne moze se vise ko nekad pouzdati u puyola da ganja po terenu mladje i puno brze igrace kao runi i cikarito, tako je to ljudi, nista ne traje vjecno, pa ni nas kapiten
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Preporucujem svima da pogledaju !!!
Objasnila Gospdja / Gospodjica sta je Barcelona
[youtube][/youtube]
btw: Sto se tice formacije formacija se 100% nece jenjati,samo ce tu biti sitne rokade.Ubjedzen sam da ce se iz kola u kolo mjenjati igraci.I vjerujem da ce jako cesto uigravati tandem Cesc i Thiago u koliko dodje do transfera ili Thiago i Xavi.Jer nelogicno je da igraju Iniesta i Thiago radi ofanzivnijih uloga na terenu.
Edit : vezano za Puyola.Puyol ce sve manje i manje igrati to je zasigurno,ali kada je 100% spreman on ce igrati i to je to.Nekada ce ga odmarati,nekada ce mu varirati forma.Mascherano se pokazao kao odlican na poziciji CB kao i Abidal tako da to i nije neki problem
Objasnila Gospdja / Gospodjica sta je Barcelona

[youtube][/youtube]
btw: Sto se tice formacije formacija se 100% nece jenjati,samo ce tu biti sitne rokade.Ubjedzen sam da ce se iz kola u kolo mjenjati igraci.I vjerujem da ce jako cesto uigravati tandem Cesc i Thiago u koliko dodje do transfera ili Thiago i Xavi.Jer nelogicno je da igraju Iniesta i Thiago radi ofanzivnijih uloga na terenu.
Edit : vezano za Puyola.Puyol ce sve manje i manje igrati to je zasigurno,ali kada je 100% spreman on ce igrati i to je to.Nekada ce ga odmarati,nekada ce mu varirati forma.Mascherano se pokazao kao odlican na poziciji CB kao i Abidal tako da to i nije neki problem

Stranger in the night. SIDA in the morning!
covjek nije igrao citavu sezonu i ti ocekujes da ga stavi u finalu lp ? a samo par dana poslije je isao na operaciju sto znaci da nesto nije bilo uredu i za vrijeme finala.. puyol ce igrati sigurno kad bude spreman, ali nije za odbaciti to da ce biti kombinovanja sa mascheranom / bousqetsom na stoperuRomariooo je napisao/la:ne stavlja ga ja na klupu, nego pep, ne bi ga ni on stavljao da nije tava stuacija jbg, vidjeli smo u finalu kako ga je stavio na klupu, jednostavno valja nam prihvatiti cinjenicu da je covjek u godinama i okrnjen povredama i da pep ne moze se vise ko nekad pouzdati u puyola da ganja po terenu mladje i puno brze igrace kao runi i cikarito, tako je to ljudi, nista ne traje vjecno, pa ni nas kapiten

ser del barça es el millor que hi ha !
Bodegas Iniesta, vinarija Andresa Inieste, ove će sezone biti sponzor Albaceteu, koji igra u 3. španjolskoj ligi. Iniesta je prije dolaska u Barcelonu igrao za ovaj klub, koji će u narednoj sezoni na majicama nositi ime njegove vinarije
Pedro Rodriguez je dao intervju za 'Mundo Deportivo' u kojem je govorio o svom životu nakon što je postao igrač prvog tima Barcelone, o treneru koji mu je to omogućio, Josepu Guardioli, o vječnom protivniku Barcelone, Real Madridu, očekivanjima pred novu sezonu …
U čemu se promijenio život Pedra od kad je prešao u prvi tim?
Biti dio ovog tima je privilegija i čast i možda se promijenio u tome što sam postao nešto više poznat, ali ljudi su svakako uvijek bili na mojoj strani. Vole me mnogo.
Nerazdvojni ste od Sergia Busquetsa. Oduvijek?
Da, imao sam tu sreću da igram s njim u nižim kategorijama i zajedno smo prešli u prvi tim, kao i s Jeffrenom. On je veoma dobar prijatelj i suigrač, s kojim mogu podijeliti teške trenutke i to je veoma važno.
Koji igrač iz Barçe B bi mogao po Vašem mišljenju preći u prvi tim?
Za one koji nisu tu, ne mogu govoriti, ali imamo mnogo mladih igrača, kao što su Cuenca i drugi. Oni su odlični fudbaleri i nadam se da će moći igrati mnogo minuta s prvim timom i da će ostati u Barçi.
Kakve promjene ste doživjeli u svom životu? Vozite li isti automobil?
Ne (smijeh). Ranije sam vozio Clio, a sada Audi, koji nam je ponudio klub. Život se promijenio, ali ne toliko, samo neki detalji.
Vi ste i dalje isti Pedro...
Da, promijenio sam život, ali ne i sebe. I dalje sam isti, družim se s istim ljudima, porodicom, mojim prijateljima, mislim da je sve za mene prošlo dobro.
Barcelona ima napadače kao što su David Villa, Pedro i Jonathan Soriano, a samo Thiago i Jonathan Dos Santos su postigli golove u predsezonskim utakmicama. Šta se dešava?
Istina je da nismo imali sreće ili svježinu u postizanju golova, ali uvjeren sam da će golovi doći, jer imamo veoma kvalitetne igrače i s dolaskom Alexisa dobiti ćemo na brzini i svježini.
Koje Alexisove karakteristike bi izdvojili?
On je brz, snažan i fizički spreman i dobro igra jedan na jedan.
Koji Vaš gol Vam je najdraži?
Mnogo golova sam postigao i teško je izabrati. Možda zbog toga kakav je bio i što je bio na početku, gol u Superkupu Evrope. Ali i gol na Svjetskom klupskom prvenstvu, u finalu Lige prvaka, važni golovi protiv Madrida... teško je izabrati samo jedan.
Postići pogodak protiv Madrida je poseban osjećaj?
Za mene, da. Tu uvijek ima rivalstva i postići pogodak njima me uvijek ispuni zadovoljstvom.
Vaš novi ugovor s Barçom je iznenadio medije. Možda ste to uradili zbog toga što ste imali mnogo ponuda?
Ne znam. Nisam siguran da li je Klub primio neku ponudu za mene. Ja sam uvijek bio smiren, jer se osjećam privilegovanim što sam dio ovog velikog kluba i ovog velikog tima. Jedino mjesto gdje želim biti je ovdje i želim se ponovo zahvaliti upravi, predsjedniku, treneru i svim suigračima. Nadam se da ću ovdje moći biti dugo godina.
A Madrid?
Ne, već sam to rekao. Zbog toga što sam ovdje otkad sam bio mali, zbog vrijednosti koje su me naučili i zbog onog što osjećam. Koštalo bi me mnogo braniti taj dres.
Pep Guardiola.
Za mene, on je sve. Otkad sam došao, on je vjerovao u mene i dao mi je priliku da igram u prvom timu. Uvijek ću mu biti zahvalan, jer je vjerovao u mene i zbog toga što mi je omogućio da se poboljšam kao igrač.
Vratimo se u 2008. godinu. Dolazi Guardiola i neko mu govori o Pedru. Šta Vam je rekao tada Guardiola, kao novi trener Barçe B?
Da me želi vidjeti u igri, probati i da pokušam iskoristiti tu priliku. Rekao je da je uzbuđen zbog toga što je mnogo igrača 'u zraku' i ne zna se šta će se desiti. Ja sam shvatio da je to moja posljednja šansa da ostanem u Barceloni. Odlučio je da vjeruje u mene i ja sam bio veoma uzbuđen.
I šta mislite da je vidio u Pedritu?
Ne znam, to bi trebao reći Pep. Možda to što sam uvijek radio i nastojao se poboljšati.
Neki kažu da Guardiola nije isti. Da li i Vi mislite to?
Za mene je i dalje ostao isti: razgovara s igračima, ima poseban tretman prema svima i veoma dobro analizira sve, i utakmice, ali sve to je već radio u Barçi B. Ponaša se prema svim rivalima isto, s mnogo poštovanja i to mnogo govori o njemu.
Razgovarajmo o Madridu. Da li smatrate da će se ponoviti neugodne situacije iz prošle sezone?
Sigurno, jer uvijek postoji rivalitet, a utakmice će biti s mnogo fizičkih kontakata i veoma teške, kao i uvijek protiv njih.
Koliko puta su napravili takav start nad Pedrom u prošloj sezoni ?
Ne znam, bilo je duela s Marcelom, ali to su dueli koji čine dio igre i poslije se zaborave. Ne treba se sjećati toga.
Koji ciljevi za narednu sezonu Vas najviše privlače?
Najvažnije je da tim igra dobro, da ne bude mnogo povreda i da tako nastavimo razvijati našu igru na našem nivou, da bi imali novu uspješnu sezonu, iako znamo da protivnici uvijek imaju veću želju da se natječu s nama i biti će teško.
Da li ste uzbuđeni zbog ponovnog igranja na Svjetskom klupskom prvenstvu?
Da, bilo je veoma posebno za mene, zbog igranja u šest takmičenja i zbog gola u finalu protiv Estudiantesa, koji nam je omogućio igranje produžetaka. To je veoma lijep trofej, iako znamo da ćemo imati teške protivnike.
A Cesc?
Nadamo se da će se to uskoro riješiti.
U čemu se promijenio život Pedra od kad je prešao u prvi tim?
Biti dio ovog tima je privilegija i čast i možda se promijenio u tome što sam postao nešto više poznat, ali ljudi su svakako uvijek bili na mojoj strani. Vole me mnogo.
Nerazdvojni ste od Sergia Busquetsa. Oduvijek?
Da, imao sam tu sreću da igram s njim u nižim kategorijama i zajedno smo prešli u prvi tim, kao i s Jeffrenom. On je veoma dobar prijatelj i suigrač, s kojim mogu podijeliti teške trenutke i to je veoma važno.
Koji igrač iz Barçe B bi mogao po Vašem mišljenju preći u prvi tim?
Za one koji nisu tu, ne mogu govoriti, ali imamo mnogo mladih igrača, kao što su Cuenca i drugi. Oni su odlični fudbaleri i nadam se da će moći igrati mnogo minuta s prvim timom i da će ostati u Barçi.
Kakve promjene ste doživjeli u svom životu? Vozite li isti automobil?
Ne (smijeh). Ranije sam vozio Clio, a sada Audi, koji nam je ponudio klub. Život se promijenio, ali ne toliko, samo neki detalji.
Vi ste i dalje isti Pedro...
Da, promijenio sam život, ali ne i sebe. I dalje sam isti, družim se s istim ljudima, porodicom, mojim prijateljima, mislim da je sve za mene prošlo dobro.
Barcelona ima napadače kao što su David Villa, Pedro i Jonathan Soriano, a samo Thiago i Jonathan Dos Santos su postigli golove u predsezonskim utakmicama. Šta se dešava?
Istina je da nismo imali sreće ili svježinu u postizanju golova, ali uvjeren sam da će golovi doći, jer imamo veoma kvalitetne igrače i s dolaskom Alexisa dobiti ćemo na brzini i svježini.
Koje Alexisove karakteristike bi izdvojili?
On je brz, snažan i fizički spreman i dobro igra jedan na jedan.
Koji Vaš gol Vam je najdraži?
Mnogo golova sam postigao i teško je izabrati. Možda zbog toga kakav je bio i što je bio na početku, gol u Superkupu Evrope. Ali i gol na Svjetskom klupskom prvenstvu, u finalu Lige prvaka, važni golovi protiv Madrida... teško je izabrati samo jedan.
Postići pogodak protiv Madrida je poseban osjećaj?
Za mene, da. Tu uvijek ima rivalstva i postići pogodak njima me uvijek ispuni zadovoljstvom.
Vaš novi ugovor s Barçom je iznenadio medije. Možda ste to uradili zbog toga što ste imali mnogo ponuda?
Ne znam. Nisam siguran da li je Klub primio neku ponudu za mene. Ja sam uvijek bio smiren, jer se osjećam privilegovanim što sam dio ovog velikog kluba i ovog velikog tima. Jedino mjesto gdje želim biti je ovdje i želim se ponovo zahvaliti upravi, predsjedniku, treneru i svim suigračima. Nadam se da ću ovdje moći biti dugo godina.
A Madrid?
Ne, već sam to rekao. Zbog toga što sam ovdje otkad sam bio mali, zbog vrijednosti koje su me naučili i zbog onog što osjećam. Koštalo bi me mnogo braniti taj dres.
Pep Guardiola.
Za mene, on je sve. Otkad sam došao, on je vjerovao u mene i dao mi je priliku da igram u prvom timu. Uvijek ću mu biti zahvalan, jer je vjerovao u mene i zbog toga što mi je omogućio da se poboljšam kao igrač.
Vratimo se u 2008. godinu. Dolazi Guardiola i neko mu govori o Pedru. Šta Vam je rekao tada Guardiola, kao novi trener Barçe B?
Da me želi vidjeti u igri, probati i da pokušam iskoristiti tu priliku. Rekao je da je uzbuđen zbog toga što je mnogo igrača 'u zraku' i ne zna se šta će se desiti. Ja sam shvatio da je to moja posljednja šansa da ostanem u Barceloni. Odlučio je da vjeruje u mene i ja sam bio veoma uzbuđen.
I šta mislite da je vidio u Pedritu?
Ne znam, to bi trebao reći Pep. Možda to što sam uvijek radio i nastojao se poboljšati.
Neki kažu da Guardiola nije isti. Da li i Vi mislite to?
Za mene je i dalje ostao isti: razgovara s igračima, ima poseban tretman prema svima i veoma dobro analizira sve, i utakmice, ali sve to je već radio u Barçi B. Ponaša se prema svim rivalima isto, s mnogo poštovanja i to mnogo govori o njemu.
Razgovarajmo o Madridu. Da li smatrate da će se ponoviti neugodne situacije iz prošle sezone?
Sigurno, jer uvijek postoji rivalitet, a utakmice će biti s mnogo fizičkih kontakata i veoma teške, kao i uvijek protiv njih.
Koliko puta su napravili takav start nad Pedrom u prošloj sezoni ?
Ne znam, bilo je duela s Marcelom, ali to su dueli koji čine dio igre i poslije se zaborave. Ne treba se sjećati toga.
Koji ciljevi za narednu sezonu Vas najviše privlače?
Najvažnije je da tim igra dobro, da ne bude mnogo povreda i da tako nastavimo razvijati našu igru na našem nivou, da bi imali novu uspješnu sezonu, iako znamo da protivnici uvijek imaju veću želju da se natječu s nama i biti će teško.
Da li ste uzbuđeni zbog ponovnog igranja na Svjetskom klupskom prvenstvu?
Da, bilo je veoma posebno za mene, zbog igranja u šest takmičenja i zbog gola u finalu protiv Estudiantesa, koji nam je omogućio igranje produžetaka. To je veoma lijep trofej, iako znamo da ćemo imati teške protivnike.
A Cesc?
Nadamo se da će se to uskoro riješiti.

Marc Muniesa je nakon nekoliko dana posebnog tretmana dobio liječničku potvrdu o oporavku od ozljede, koju je zaradio u junu i koja ga je udaljila od nastupa na Mundijalu U-20, iako se našao na listi pozvanih. Nakon što je potvrdio prisustvo Xavija Hernandeza i Gerarda Pique, Guardiola je rekao da će i Muniesa moći odigrati nekoliko minuta u utakmici protiv Chivasa.
Ovacije za Adriana
Iako se Adriano pridružio timu u ponedjeljak u hotelu u Miamiju, danas je na treningu dobio ovacije i dobrodošlicu od strane svojih suigrača. Adriano je zajedno s Messijem, Alvesom, Macheranom i Alexisom Sanchezom bio jedan od igrača Barcelone koji su nastupili na Copa Americi i imao je dopuštenje od strane Kluba da se pridruži timu nešto kasnije u odnosu na druge igrače.
Povratak Sergi Gomeza i Gerarda Deulofeua
Tim je trenirao na Cobb Stadiumu , a na prvom današnjem treningu nije se pojavio Afellay, jer se povrijedio u utakmici protiv Machester Uniteda, te je ostao s fizioterapeutima i odradio poseban tretman. Jeffren je u ponedjeljak navečer napustio američku turneju i Barcelonu da bi završio dogovor s Sportingom iz Lisabona.
Ovo nije posljednji trening za danas. U 20.00h sati je planiran još jedan trening na Sun Life Stadiumu, koji će biti otvoren za javnost. Sergi Gomez i Gerard Deulofeu, koji su bili odsutni zbog odigravanja prvenstva Evrope U-19, nakon pobjede u finalu, trebali bi se večeras pridružiti suigračima iz Barcelone u Miamiju.
Ovacije za Adriana
Iako se Adriano pridružio timu u ponedjeljak u hotelu u Miamiju, danas je na treningu dobio ovacije i dobrodošlicu od strane svojih suigrača. Adriano je zajedno s Messijem, Alvesom, Macheranom i Alexisom Sanchezom bio jedan od igrača Barcelone koji su nastupili na Copa Americi i imao je dopuštenje od strane Kluba da se pridruži timu nešto kasnije u odnosu na druge igrače.
Povratak Sergi Gomeza i Gerarda Deulofeua
Tim je trenirao na Cobb Stadiumu , a na prvom današnjem treningu nije se pojavio Afellay, jer se povrijedio u utakmici protiv Machester Uniteda, te je ostao s fizioterapeutima i odradio poseban tretman. Jeffren je u ponedjeljak navečer napustio američku turneju i Barcelonu da bi završio dogovor s Sportingom iz Lisabona.
Ovo nije posljednji trening za danas. U 20.00h sati je planiran još jedan trening na Sun Life Stadiumu, koji će biti otvoren za javnost. Sergi Gomez i Gerard Deulofeu, koji su bili odsutni zbog odigravanja prvenstva Evrope U-19, nakon pobjede u finalu, trebali bi se večeras pridružiti suigračima iz Barcelone u Miamiju.
Čovjek lijepo objasnio , ne znam zašto mislite da će Pep zbog Cesca mijenjati formaciju.Zabac je napisao/la:btw: Sto se tice formacije formacija se 100% nece jenjati,samo ce tu biti sitne rokade.Ubjedzen sam da ce se iz kola u kolo mjenjati igraci.I vjerujem da ce jako cesto uigravati tandem Cesc i Thiago u koliko dodje do transfera ili Thiago i Xavi.Jer nelogicno je da igraju Iniesta i Thiago radi ofanzivnijih uloga na terenu.
Jasno je da će na snazi biti stalna rotacija igrača kako u napadu tako i u veznom redu , Pep želi širinu i što više kvalitetnih igrača jer ipak valja igrati na toliko frontova.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Portal "Goal.com" sačinio je listu TOP 20 transfera ovog ljeta. Na prvom mjestu je Alexis Sanchez, pojačanje Barcelone.
Danas je u London otišla posljednja ponuda za Cesca Fabregasa. Ona iznosi 37 miliona (uključujući 5 miliona kojih bi se igrač odrekao u korist kluba) plus 5 miliona kroz razne varijable.
Danas je u London otišla posljednja ponuda za Cesca Fabregasa. Ona iznosi 37 miliona (uključujući 5 miliona kojih bi se igrač odrekao u korist kluba) plus 5 miliona kroz razne varijable.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Ako dodje Cesk mogu se kladiti da Biskvit ide na stopera..
gdje ga Pep i forsira od početka priprema..
+ je sigurno apsolutni posjed lopte i sa Sergiom+ Cesk dobili bi još jednu dodatnu širinu u organizaciji napada,preveliku
al naravno fudbal se igra na oba kraja i kada dođu trenuci da se treba braniti,postavljati linije,markirati svog igrača e to ce biti zajebano..
ali u svakom slučaju Fabregasov dolazk je pozitivna stvar ako ništa zbog te dubine ali sam siguran da ako dodje da ce Pepe naci poziciju za njega(DMF/CMF)
nem veze,vehbija se raspucao
gdje ga Pep i forsira od početka priprema..
+ je sigurno apsolutni posjed lopte i sa Sergiom+ Cesk dobili bi još jednu dodatnu širinu u organizaciji napada,preveliku

al naravno fudbal se igra na oba kraja i kada dođu trenuci da se treba braniti,postavljati linije,markirati svog igrača e to ce biti zajebano..
ali u svakom slučaju Fabregasov dolazk je pozitivna stvar ako ništa zbog te dubine ali sam siguran da ako dodje da ce Pepe naci poziciju za njega(DMF/CMF)
nem veze,vehbija se raspucao

Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
pisao sam jednom,ali cu ponoviti opet...fabregas ako dodze formacija se nece drasticno mjenjati..kakva crna 3-4-3 formacija..da nas iole jaca krila poderu po stranama..
prije ce iniesta cesce igrati na krilu nego u vezi,nego li da se citava formacija mjenja..
i da,puyol nece na klupu...on kad bude zdrav on ce svaku zapoceti u pocetnoj postavi..moze kapiten jos dosta ponuditi barceloni..

prije ce iniesta cesce igrati na krilu nego u vezi,nego li da se citava formacija mjenja..
i da,puyol nece na klupu...on kad bude zdrav on ce svaku zapoceti u pocetnoj postavi..moze kapiten jos dosta ponuditi barceloni..

Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Kako vam ne dosade više te price i pravljenje formacija
Cesc nece ni doci ove godine ,a vi vec neke formacije sa njim 

- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
sto se tice Puyola, on polako al sigurno gubi svoje mjesto u ekipi...
njegova glavna karakteristika je to sto ja snazan, brz i bori se puno na terenu...s godinama fizicki opada i polako se izaci iz prvih 11...
apsolutno da ce igrati neke vazne utakmice...on je jos klasa...al protiv brzih napadaca je slab...i to zna i Pep i svi ostali zato ce izgubiti svoje mjesto u prvih 11...nista ne traje vjecno...covjek je ostario...jbg
a sto se formacije tice mi cemo i dalje igrati sa klasicnim zadnjim veznim, bio to Sergio ili Masc, nebitno al mi cemo igrati tako...doso Cesc ili ne doso, mijenjali formaciju ili ne mjenjali svejdno igracemo sa zadnjim veznim...niti jedna ekipa ne moze danas igrati bez klasicnog jurisnika na protivnicke igrace, a pogotvo to mi sebi ne mozemo priustiti...
ako ne dodje do promjene formacije sve mi mirise na to da ce Cesc i Xavi igrati u sredini zajedno sa Busqiem ili Mascheranom, a Iniesta na krilu, naravno tad bi bio u opticaju sistem rotacije vrlo cesto...
a ako budemo mijenjali formaciju ima vise opcija, al u svakom slucaju igramo sa zadnjim veznim...
njegova glavna karakteristika je to sto ja snazan, brz i bori se puno na terenu...s godinama fizicki opada i polako se izaci iz prvih 11...
apsolutno da ce igrati neke vazne utakmice...on je jos klasa...al protiv brzih napadaca je slab...i to zna i Pep i svi ostali zato ce izgubiti svoje mjesto u prvih 11...nista ne traje vjecno...covjek je ostario...jbg
a sto se formacije tice mi cemo i dalje igrati sa klasicnim zadnjim veznim, bio to Sergio ili Masc, nebitno al mi cemo igrati tako...doso Cesc ili ne doso, mijenjali formaciju ili ne mjenjali svejdno igracemo sa zadnjim veznim...niti jedna ekipa ne moze danas igrati bez klasicnog jurisnika na protivnicke igrace, a pogotvo to mi sebi ne mozemo priustiti...
ako ne dodje do promjene formacije sve mi mirise na to da ce Cesc i Xavi igrati u sredini zajedno sa Busqiem ili Mascheranom, a Iniesta na krilu, naravno tad bi bio u opticaju sistem rotacije vrlo cesto...
a ako budemo mijenjali formaciju ima vise opcija, al u svakom slucaju igramo sa zadnjim veznim...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Koga vi imate u planu da zamijeni Puyola.Nije mi jasno kako bi on izgubio mjesto u ekipi.Možda nekad,ali ove sezone sigurno ne niste doveli nekog jakog stopera,a ne vjerujem da Fontas(ako je on u vašim mislima nebitno ili bilo ko drugi)može odigrati ni približno kvalitetno kao Puyol 

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
misljenje je da ce busquets ici na stopera ako cesc dodjeLBJ MVP je napisao/la:Koga vi imate u planu da zamijeni Puyola.Nije mi jasno kako bi on izgubio mjesto u ekipi.Možda nekad,ali ove sezone sigurno ne niste doveli nekog jakog stopera,a ne vjerujem da Fontas(ako je on u vašim mislima nebitno ili bilo ko drugi)može odigrati ni približno kvalitetno kao Puyol

necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.