NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

randy_moss
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la randy_moss » 01 avg 2011, 16:26

Report: Patriots interested in former Bears DT Tommie Harris.

Salty, posto je 7 godina igrao za Bearse, tebe pitam, isplati li se dovesti ga?
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 avg 2011, 17:28

SaltCityAttack je napisao/la:izgleda da bi mogli uzeti covjeka koji je promjenio tok utkamice u super bowlu izmedju Coltsa i Bearsa :).... naime govorim o veteranu cornerbecku Kelvin Haydenu :).... on je uhvatio onu loptu od Grossmana i napravio return od 56 yardi za TD, nakon cega se promjenio i sami tok utakmice, jer smo do tada i imali prednost ...ma samo bilo ko da dodje na corner nama ce biti dobro :)

ebiga Coltsi igraju istu odbranu kao i Bearsi, pas e ovi nadaju da ce se on uklopiti kod nas i ako je bio povredjen prosle sezone....Colti su ga odpustili zbog salarya i sto je bio povredjen, ali navodno sad je zdrav pa vidjet cemo..... sa njim bilo bi opet dosta bolje
Nosite ga, brzi Manning od njeg :lol: :lol:

Evo izbrojah, imamo 87 igraca u rosteru :mrgreen: Mogli bi zaokruzit na 100... :oops:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 avg 2011, 18:02

Evo i startne postave za predstojecu sezonu:

Offense:
QB: Manning
RB: Brown
WR: Wayne, Garcon i Collie
TE: Clark

C: Saturday
RT: Diem
LT: Castonzo
RG: DeVan
LG: Pollak

Sto se tice igraca koji postizu poene, tu smo jaki, strasni resiveri prevodjeni Manningom, samo da se rijesi RB, jer sa Brownom nece ici. Sto se tice linije nismo losi bili prosle sezone, a sad mozemo bit' samo bolji, jer je nekoliko debelih rookija draftovano, nadam se da nece udarat' Manninga puno.

Defense:
DE: Freeney i Mathis
DT: Foster i Moala
LB: Brackett, Wheeler, Glenn
CB: Thomas i Powers
FS: Bethea
SS: Silva? :roll: :shock:

Ako je napad dobar, onda je odbrana skroz suprotna, od 2006. najslabija tacka Coltsa. Najjaci smo naravno na DE, gdje Freeney i Mathis ruse sve pred sobom, dok smo na DT pravo losi otkako je Jonhson otis'o. LB-ove nikad nismo imali kako treba od Junea i one sjajne generacije, Brackett je tu uvijek bio najjaci, ali puno propusta je imao prosle sezone i polahko stari... CB-ovi su nam buducnost, dva mlada dobra CB-a koji ce se nadam se dokazat ove sezone. Bethea, sef odbrane, vrlo pouzdan igrac. Eh, najgori smo na SS, do prije godinu dvije tu smo bili sjajni sa Sandersom, ali su ga mucile povrede pa je otisao. Sto je najgore i Bullitu je istek'o ugovor pa nemamo tu nikoga osim nejakog Silve, no uvjeren sam da poslije RB-a, dovodimo i nekog SS-a.

Special Team:
K: Vinatieri
P: McAfee

Tu imamo mozda najboljeg kikera svih vremena, uvijek hladan, nadam se da jos nece u penziju. McAfee, solidan panter i nista vise.

Zakljucak:
Ako celnici kluba reaguju i dovedu neke igrace (prica sa Manningom je napokon gotova), mozemo se nadati SB-u.

Napomena:
Boldovani igraci su nosioci Coltsa. :)

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 01 avg 2011, 21:00

Samo da kazem daje Manning zaradio veliki respect kod mene, zbog toga, sto nije uzeo pare koje su mu nudili iz Coltsa, nego MANJE! ... sto je velika rijetkost u profesionalnom sportu.

Evo jedna vijest: Randy Moss,se penzionisao!

Isto tako i Olin Kreutz, bi mogao njegovim stopama.
Postovanje treba zaraditi.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 01 avg 2011, 21:54

randy_moss je napisao/la:Report: Patriots interested in former Bears DT Tommie Harris.

care Tommie je bio beton kad je dosao....imao je povredu hamstring sto i sam znas da je jako teko zaljeciti u fudbalu...zadnjih par sezona je bio dosta slabi nego na pocetku zbog te povrede, ali je znao odigrati dosta dobro...mi smo ga odpustili vise zbog plate, jer nije vrijedio onoga i ako je bolji sigurno od ovih koji ce biti na njegovoj poziciji.....za solidne novce on ce biti vam dosta dobar .... imao je tih maloj problema ovdje jer su uvjek ocekivali od njega da isplati novac koji je ulozen na njega, pa su ga znali i odstraniti iz ekipe, kao nezadovoljni su ucinkom i td...on nikad nije zelio otici iz Bearsa, nikad nije zelio trade... zao mi ga je sto je otisao, ali ebiga sta je tu je ipak nije vise onaj stari od samog pocetka kakav je bio..... sigurno je da ce ipak biti pojacanje vama za neka minimalna primanja
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 01 avg 2011, 22:29

SaltCityAttack je napisao/la:
randy_moss je napisao/la:Report: Patriots interested in former Bears DT Tommie Harris.

care Tommie je bio beton kad je dosao....imao je povredu hamstring sto i sam znas da je jako teko zaljeciti u fudbalu...zadnjih par sezona je bio dosta slabi nego na pocetku zbog te povrede, ali je znao odigrati dosta dobro...mi smo ga odpustili vise zbog plate, jer nije vrijedio onoga i ako je bolji sigurno od ovih koji ce biti na njegovoj poziciji.....za solidne novce on ce biti vam dosta dobar .... imao je tih maloj problema ovdje jer su uvjek ocekivali od njega da isplati novac koji je ulozen na njega, pa su ga znali i odstraniti iz ekipe, kao nezadovoljni su ucinkom i td...on nikad nije zelio otici iz Bearsa, nikad nije zelio trade... zao mi ga je sto je otisao, ali ebiga sta je tu je ipak nije vise onaj stari od samog pocetka kakav je bio..... sigurno je da ce ipak biti pojacanje vama za neka minimalna primanja
Tommie Harris, meni uz Urlacher-a, omiljeni Bear ... doduse sad Tommie je vec bivsi. Mislim da sve zavisi za koje ga pare ce te ga dovesti. Kao sto je Salt, rekao, imao je problema sa povredom, i to je utjecalo na njega u zadnjim sez.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 avg 2011, 22:36

kad_kako je napisao/la:Samo da kazem daje Manning zaradio veliki respect kod mene, zbog toga, sto nije uzeo pare koje su mu nudili iz Coltsa, nego MANJE! ... sto je velika rijetkost u profesionalnom sportu.
Opet je previse uz'o, kuka kako mu treba jaci tim, a on istrosi citav salary, evo malo je smanjio, al' nije dovoljno.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 01 avg 2011, 23:13

Edin TM87 je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:Samo da kazem daje Manning zaradio veliki respect kod mene, zbog toga, sto nije uzeo pare koje su mu nudili iz Coltsa, nego MANJE! ... sto je velika rijetkost u profesionalnom sportu.
Opet je previse uz'o, kuka kako mu treba jaci tim, a on istrosi citav salary, evo malo je smanjio, al' nije dovoljno.
Za jednog od najboljih QB u istoriji NFL-a, nemogu reci da je previse. Naravno da bi bilo idealno, da to nije $90mil za 5sez. nego da je to npr. $60-70mil. za 5 ... ali, sa parama koje ste na njemu ustedili, vec ste produzili ugovor Addai-u, od tih para.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 avg 2011, 23:19

kad_kako je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:
Za jednog od najboljih QB u istoriji NFL-a, nemogu reci da je previse. Naravno da bi bilo idealno, da to nije $90mil za 5sez. nego da je to npr. $60-70mil. za 5 ... ali, sa parama koje ste na njemu ustedili, vec ste produzili ugovor Addai-u, od tih para.
Vidi, kad vidis kol'ko je on para zaradio dok se bavi ovim sportom zakljucis da njemu pare ne trebaju, naravno da je najbolji QB svih vremena i da je zasluzio jos deblji ugovor, ali posto se zasitio para i sad ganja prstenove logicno bi bilo da uzme manje pa da se dovede jos kakav prijeko potreban igrac. Ma ni Addai nije zasluzio ugovor, al' eto, sta's kad na trzistu nema nista bolje.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 01 avg 2011, 23:31

Edin TM87 je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la: Opet je previse uz'o, kuka kako mu treba jaci tim, a on istrosi citav salary, evo malo je smanjio, al' nije dovoljno.
Vidi, kad vidis kol'ko je on para zaradio dok se bavi ovim sportom zakljucis da njemu pare ne trebaju, naravno da je najbolji QB svih vremena i da je zasluzio jos deblji ugovor, ali posto se zasitio para i sad ganja prstenove logicno bi bilo da uzme manje pa da se dovede jos kakav prijeko potreban igrac. Ma ni Addai nije zasluzio ugovor, al' eto, sta's kad na trzistu nema nista bolje.
Vi imate okay ekipu. Jedini vas problem u prosloj sez. je bio, sto ste imali bruku povreda. Barem po mom misljenju. Nisam neki bas poznavalac vasih potreba, sto se tice igrackog kadra.

U eri, kada evo uzmi kao primjer Olin Kreutz, moze se reci legendarni Centar Bears-a, koji je tu od 1998, ce najvjerovatnije odluciti da zavrsi karijeru, radi $500.000. Naime, Bears-i mu nude $4mil za 1 godisnji ugovor, a on trazi $4,5mil.

... Sumnjam da i njemu fali para. I kad onda vidis da ce neko uzeti manje para nego sto mu nude, onda to stvarno mozes postovati, pa makar se radilo i o nekoj simbolicnoj brojci. Iako, licno nisam neki ljubitelj Manninga.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 avg 2011, 06:35

Ma Kreutza mi nismo htijeli potpisati uvjeren sam u to :)...ebiga to ti je problem Chicago ekipa gdje nikad ne brane interes legendi izuzev Cubsa i donekle sad Hawksa :)

Prvo i on je sam izjavio da nije to zbog novca sto nije prihvatio ponudu Bearsa i da ima dovoljno novca, ali vjerovanto je to princip, jer je zelio da vidi koliko ce se Bearsi okrenuti prema njemu i dai ga uopste zele...ebiga vec odavno se spominjalo dolazak Spencera, tako da je na taj nacin i on sam zelio da vidi koliko je Bearsma stalo do njega....ebiga ruku na srce protiv Giantsa skoro svako rusenje je bilo preko njega i vecina od 56 sucks koje je Cutler primio bia je njegova krivica...covjek je ostario i ja ga postujem ko covjeka i kao vodju, jer sto i Urlacher kaze niko ga nece moci zamjeniti u motivicaiji ekipe...Mi dobro znamo koliko Urlacher i Briggs motivisu ekipu, ali oni i sami kazu kako niko to nije radio bolje od Kreutza....svakako nedostajat ce nam pravo, ali vjerujem u Spencera koji je dosta dobro u dvije utkamice cuvao Peppersa :)

nego brate nek si se ti prikljucio na ovaj dio foruma , jer ipak si zivio ovdje u Chicagu i navijac si Bearsa , tako da nisam sam :)... sos da nam se titova juga pridruzi bice odlicno :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 avg 2011, 16:48

kad_kako je napisao/la:Vi imate okay ekipu. Jedini vas problem u prosloj sez. je bio, sto ste imali bruku povreda. Barem po mom misljenju. Nisam neki bas poznavalac vasih potreba, sto se tice igrackog kadra.

U eri, kada evo uzmi kao primjer Olin Kreutz, moze se reci legendarni Centar Bears-a, koji je tu od 1998, ce najvjerovatnije odluciti da zavrsi karijeru, radi $500.000. Naime, Bears-i mu nude $4mil za 1 godisnji ugovor, a on trazi $4,5mil.

... Sumnjam da i njemu fali para. I kad onda vidis da ce neko uzeti manje para nego sto mu nude, onda to stvarno mozes postovati, pa makar se radilo i o nekoj simbolicnoj brojci. Iako, licno nisam neki ljubitelj Manninga.
Da se razumijemo, ne kazem ja da je Manning trebao uzeti jos manje para, i ovo je naravno za svaku pohvalu, ali ima 35 godina u glavni mu je cilj osvojiti jos koji SB. Ne znam sta ce mu pare, ja bi dzaba radio da sam na njegovom mjestu :D

Sto se tice ekipe, imamo solidan sastav, prosle sezone su nas ubile povrede, pa valjda ce sad bit' bolje.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 02 avg 2011, 19:33

Edin TM87 je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:Vi imate okay ekipu. Jedini vas problem u prosloj sez. je bio, sto ste imali bruku povreda. Barem po mom misljenju. Nisam neki bas poznavalac vasih potreba, sto se tice igrackog kadra.

Da se razumijemo, ne kazem ja da je Manning trebao uzeti jos manje para, i ovo je naravno za svaku pohvalu, ali ima 35 godina u glavni mu je cilj osvojiti jos koji SB. Ne znam sta ce mu pare, ja bi dzaba radio da sam na njegovom mjestu :D

Sto se tice ekipe, imamo solidan sastav, prosle sezone su nas ubile povrede, pa valjda ce sad bit' bolje.
U nekom idealnom navijackom svijetu, i ja bi volio kad bi svi igraci igrali pro bono, ili ti na naski, djabali. :D

Ali slazem se sa tobom, da bi njegov cilj sa 35 kuka trebao biti samo SB, a ne kako zaraditi koji dinar do kraja karijere. Mislim, imat ce on velike zarade i poslije pemzije. Sponzori, komentatorska pozicija, itd... haj to je proslo, sad vam je vazno da ozdravi, jer citam da bi mogao propustiti pocetak sezone, radi vrata.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 avg 2011, 19:35

kad_kako je napisao/la:U nekom idealnom navijackom svijetu, i ja bi volio kad bi svi igraci igrali pro bono, ili ti na naski, djabali. :D

Ali slazem se sa tobom, da bi njegov cilj sa 35 kuka trebao biti samo SB, a ne kako zaraditi koji dinar do kraja karijere. Mislim, imat ce on velike zarade i poslije pemzije. Sponzori, komentatorska pozicija, itd... haj to je proslo, sad vam je vazno da ozdravi, jer citam da bi mogao propustiti pocetak sezone, radi vrata.
Nema razloga za brigu, propustit ce samo predsezonu gdje po obicaju igra Painter i tu smo uvijek u omjeru 0-4 :D

No valja se fizicki spremit za week 1, nadam se da ce bit dobar.

I da, drago mi je sto ces nam se pridruzit, nema nas puno ovde, a evo sad Salty ima i "svog" navijaca :mrgreen:

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 02 avg 2011, 19:40

SaltCityAttack je napisao/la:Ma Kreutza mi nismo htijeli potpisati uvjeren sam u to :)...ebiga to ti je problem Chicago ekipa gdje nikad ne brane interes legendi izuzev Cubsa i donekle sad Hawksa :)

Prvo i on je sam izjavio da nije to zbog novca sto nije prihvatio ponudu Bearsa i da ima dovoljno novca, ali vjerovanto je to princip, jer je zelio da vidi koliko ce se Bearsi okrenuti prema njemu i dai ga uopste zele...ebiga vec odavno se spominjalo dolazak Spencera, tako da je na taj nacin i on sam zelio da vidi koliko je Bearsma stalo do njega....ebiga ruku na srce protiv Giantsa skoro svako rusenje je bilo preko njega i vecina od 56 sucks koje je Cutler primio bia je njegova krivica...covjek je ostario i ja ga postujem ko covjeka i kao vodju, jer sto i Urlacher kaze niko ga nece moci zamjeniti u motivicaiji ekipe...Mi dobro znamo koliko Urlacher i Briggs motivisu ekipu, ali oni i sami kazu kako niko to nije radio bolje od Kreutza....svakako nedostajat ce nam pravo, ali vjerujem u Spencera koji je dosta dobro u dvije utkamice cuvao Peppersa :)

nego brate nek si se ti prikljucio na ovaj dio foruma , jer ipak si zivio ovdje u Chicagu i navijac si Bearsa , tako da nisam sam :)... sos da nam se titova juga pridruzi bice odlicno :)
I ako im je bila namjera da ga se kotarisu, ipak su pokazali da im je stalo do njega, tako sto su mu ponudili $4mil, i to vjerovatno samo iz postovanja za sve sto je uradio u Bearsima. Citao sam negdje da ga je uprava se htjela davno kotarisati, ali da on ima jak uticaj u svlacionici i kod trenera Smita, pa to nisu uspjeli prije. Ali, vjerovatno poslije proslogodisnje uzasne sezone sa njegove strane, i igraci i trener su uvidili da ljubav ne donosi rezultate. Svaka njemu cast, ali vrijeme je da se malo OL promjeni. Ono prosle godine je bila sramota za Bearse.

Tu sam od sad. Ma bio bi tu ja ranije, ali nisam vidjeo da se pise u ovom threadu. Neznam sto nema Juge ... mozda je on samo navijac Bulls-a, mozda nije nesto zagrijan za Bears-e i ostale Chi. Town ekipe ...

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 02 avg 2011, 19:53

Edin TM87 je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:U nekom idealnom navijackom svijetu, i ja bi volio kad bi svi igraci igrali pro bono, ili ti na naski, djabali. :D

Nema razloga za brigu, propustit ce samo predsezonu gdje po obicaju igra Painter i tu smo uvijek u omjeru 0-4 :D

No valja se fizicki spremit za week 1, nadam se da ce bit dobar.

I da, drago mi je sto ces nam se pridruzit, nema nas puno ovde, a evo sad Salty ima i "svog" navijaca :mrgreen:
Hajde fino, drago mi je cuti da je u pitnju samo pred sezona, iako sam ja citao drugacije.

Koji simpatizera ovdje ima najvise? ... nebi me cudilo da je u pitanju New England Patriota ... ipak kod nas raja leti na rezultate ko muha na ... znate sta vec. :lol:

the_packer
Kontakt:

Post Postao/la the_packer » 02 avg 2011, 23:41

ufatio sam rodgersa, jenningsa, ochocinca, stevena jacksona i Ravense kao odbranu na fantasy draftu :)
beton.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 03 avg 2011, 01:16

kad_kako je napisao/la:Hajde fino, drago mi je cuti da je u pitnju samo pred sezona, iako sam ja citao drugacije.

Koji simpatizera ovdje ima najvise? ... nebi me cudilo da je u pitanju New England Patriota ... ipak kod nas raja leti na rezultate ko muha na ... znate sta vec. :lol:
Upravo to :lol: :lol: :lol: Troje ih je, imamo 2 Bearsa sad i sve ostalo po 1!

Colts
Eagles
Vikings
Packers
Giants
Rams
Jets
Chargers
Ravens
i jos sam nekog zaboravio :mrgreen:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 avg 2011, 01:58

kad_kako je napisao/la:
Tu sam od sad. Ma bio bi tu ja ranije, ali nisam vidjeo da se pise u ovom threadu. Neznam sto nema Juge ... mozda je on samo navijac Bulls-a, mozda nije nesto zagrijan za Bears-e i ostale Chi. Town ekipe ...

ma i tito je navijac Bersa pa i on je ovdje zivio , jer znam pisali smo o tome :)...naravno da jeste, samo sto garant ne vidi on ovu temu na forumu :)...moramo mu dojavit ...on je cak i Hawkse pratio kao i mi :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 avg 2011, 06:00

Tommie Harris je potpisao ipak za Coltse :).... za Coltse je on vrlo dobro pojacanje....U onom periodu kad su Bearsi igrlai sa Coltsima u super bowl Harris je bio izuzetan za Bearse, samo sto je propustio super bowl zbog povrede , kao i Mike Brown i Thank Johnson zbog suspenzije :).... da su oni bili u odbrani nebi ovo Coltsi uzeli :)...dobro tesko je sad reci, ali zaista Johnson i Mike Brown, kao i Harris bili su po najbolji u ekipi te godine , a posebno Brown ...kakva je tad bila odbrana uhhhhhhhhhhhh strahota je to bilo gledat Briggs,Urlacher,Johnson,Harris,Ogunleye,Alex Brown uh strasna linija :)...da je sad ona , sa ovim Peppersom bili bi strasni ...i ovakva je sto jest jest bez obzira odlicna bolja ne moze biti izuzev da se dovede sta kvalitetnije na cornere :)

Evo sta je juce Harris izjavio u Chicagu na O'Hare aerodromu :)

Had he chosen the Patriots, Harris would have played in a 3-4 defense rather than the familiar 4-3.

"I'm at a place in my career where I have to prove myself, prove that I can still play," Harris said. "Why would I go to a whole other defense?

"I don't have to learn a new defense again. Just have to change the uniform."

Harris, a first-round pick of the Bears in the 2004 NFL Draft, made three Pro Bowls before chronic knee issues took away his effectiveness. He played through the pain last year and even impressed the coaches late in the season, but it wasn't enough to keep him in Chicago.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.