RK Bosna

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la Trigger » 26 jul 2011, 19:30

dzenan01 je napisao/la:@Trigger Evo Neno je naveo jedan dobar primjer u košarci. Kada se Neno(Markovic :) ) vratio u Bosnu to je bilo nezapamćeno interesovanje i ljudi su maltene dolazili na utakmice radi njega.

Slažem se da mi nemamo rukometnu publiku, ali složićeš se da Terzića(opet ga uzimam kao primjer) zna 95% ljudi koji imaju bilo kakav afinitet prema utakmicama RK Bosne, dok npr. za Gorenca ili Bašića većina nikada prije nije čula.

Trebamo izgraditi rukometnu publiku, ali sada je već jasno da to nije moguće samo sa rezultatima. Potrebno je još nešto, a mislim da je to upravo neko "naše poznato ime" .

P.S. Svaka čast Areni sport za prenos Bosninih utakmica u LP, kada državna televizija to nije bila sposobna uraditi .
Drugar, pročitaj još jednom post...
Ne sporim ja to, naveo sam primjer Enida Tahirovića, ali problem je u "publici" - primjer: reprezentacija BiH! Tu su ti bili i Terzić i Tahirović i Toromanović i....tribine poluprazne i onda hajd' igrati u Visoko, Goražde...
O tome ti ja pišem....A vjeruj, da nam u klub dođe i Balić, Karabatić..ne bi se mnogo bitnog, pozitivnog, dogodilo.....
Što napisa drugar raja više voli gledat Drinu, Modriču, Travnik....nego najveće evropske rukometne klubove i rukometne zvijezde.... Nema nama, za sad, pomoći.....
Bosno moja poharana....

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 26 jul 2011, 20:00

aleksandar_veliki je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:@Trigger Evo Neno je naveo jedan dobar primjer u košarci. Kada se Neno(Markovic :) ) vratio u Bosnu to je bilo nezapamćeno interesovanje i ljudi su maltene dolazili na utakmice radi njega.

Slažem se da mi nemamo rukometnu publiku, ali složićeš se da Terzića(opet ga uzimam kao primjer) zna 95% ljudi koji imaju bilo kakav afinitet prema utakmicama RK Bosne, dok npr. za Gorenca ili Bašića većina nikada prije nije čula.

Trebamo izgraditi rukometnu publiku, ali sada je već jasno da to nije moguće samo sa rezultatima. Potrebno je još nešto, a mislim da je to upravo neko "naše poznato ime" .

P.S. Svaka čast Areni sport za prenos Bosninih utakmica u LP, kada državna televizija to nije bila sposobna uraditi .
Realno, o Terzicu mozemo samo sanjati. On u Mađarskoj zaradjuje 18 milja eura mjesecno, a to Bosna u ovom trenutku ni u snu ne moze platiti, odnosno sedmorka Studenata vrijedi priblizno toliko.
Njega sam samo uzeo kao primjer, jer mi on pada prvi na pamet kao naša najveća rukometna zvijezda, ali naravno da moramo iskeširati nešto love ako želimo povratiti publiku.

@Trigger Jarane, možda si i upravu, ali nedavne rukometne utakmice kao što su BiH - Srbija mi daju nadu da će biti bolje.
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 26 jul 2011, 20:09

Srdjane pametniji si kad sutis. Provaljujes se samo ti urodjena pakost ne dozvoljava da i to skontas :

PostPostao/la SrdjanBL dana 26 jul 2011, 12:34
matrix1982, jesi ti to bio na utakmici pa znas kakvo je navijanje bilo, ili si cuo ovde od kojekakvih poslovnih ljudi?

Kada ti Aco rece da je bio licno, onda si promjenio na :

Postao/la SrdjanBL dana 26 jul 2011, 13:05
Naravno da je bilo, ali niko ne spominje provaokacije igraca Bosne, prije, za vrijeme i nakon utakmice, to inace nije tacno znam

Gramaticki ispravno je provokacije, a semanticki znas da je to bilo sramotno za svakoga ko ima ljudskih vrijednosti. Buduci da si i na to dobio dobar odgovor onda si izvalio :

Postao/la SrdjanBL dana 26 jul 2011, 13:22
Joj sve liberali i svi ustogljeni, aisto bi bilo u Sarajevu da je obrnuta situacija

Kao da Borac nikada nije igrao u Sarajevu od postojanja pa ne bi problema. Isto pricaju i Kukanjac, Krstic, Mladic, .... Nastavljas svijetlu tradiciju, a branis se da je u pitanju preemtivni genocid.

Uostalom sta ti znas kako razmisljaju raja u Sarajevu i normalni ljudi. Ti to ne mozes da shvatis i zato ti niko ne zamjera. Trenutno u svijetu postoji par Univerziteta koji istrazuju takvo razmisljanje i porive pa mozda ti plate ako se prikljucis eksperimentu.

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 26 jul 2011, 20:17

Dijelom si upravu. Evo ja licno dolazim gledat utakmice Bosne jer ima mojih (Visocana) u istoj ili kad je neki atraktivan prtivnik (real, zagreb.. )dojdem i to da vidim. Naravno uvijek u tim utakmicama navijam za Bosnu i drago mi je kad pobijede (osim kad igraju sa mojom Bosnom :D)

lokalac
Kontakt:

Post Postao/la lokalac » 27 jul 2011, 11:00

upravi i igracima rk bosne zelim uspjesnu sezonu, a navijacima dobrih utakmica.. :D

jauza
Kontakt:

Post Postao/la jauza » 31 jul 2011, 18:18

pucelj u c. zvezdi.....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 31 jul 2011, 20:08

jauza je napisao/la:pucelj u c. zvezdi.....
:?:
Ljubišić iz C.Zvezde u Borcu..... šta u tom svemu ima veze s Bosnom (osim što je Pucelj, odavno, bivši igrač Bosne koji nije uspio naći angažman u Austriji, Sloveniji...)!?
Bosno moja poharana....

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 01 avg 2011, 09:39

Trigger je napisao/la:
jauza je napisao/la:pucelj u c. zvezdi.....
:?:
Ljubišić iz C.Zvezde u Borcu..... šta u tom svemu ima veze s Bosnom (osim što je Pucelj, odavno, bivši igrač Bosne koji nije uspio naći angažman u Austriji, Sloveniji...)!?
Trigger uopšte nije istina da Pucelj nije mogao nači aganžma u austrija...jer znamo svi več ptice pjavaju o tome da ja takozvani menager TRAKTOR iz slovenije ga zajebo...a nije ni fer do tebe da ne dozvoliš da se piše ovde u Pucelju...jer znamo svi, da je dosta napravijo za klub iz Sarajeva..borijo se ja za bordo boje ko da igra u sloveniji..pozz

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 01 avg 2011, 10:27

Pa jeli ga zajebao ili nije ono je tako..... Valjda ce mu biti bolje
u C. Zvijezdi nego u Bosni smjesno..... Nejasna mi skroz odluka
da pored Slovenacki klubova ode u Srbiju..

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 01 avg 2011, 11:32

matrix1982 je napisao/la:Pa jeli ga zajebao ili nije ono je tako..... Valjda ce mu biti bolje
pa buraz lova radi čuda...još naročito kad ti šta legne prije početka sezone :lol: :lol:

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 01 avg 2011, 11:48

Aikon je napisao/la:
matrix1982 je napisao/la:Pa jeli ga zajebao ili nije ono je tako..... Valjda ce mu biti bolje
pa buraz lova radi čuda...još naročito kad ti šta legne prije početka sezone :lol: :lol:
Lova gdje igraci bjeze iz tog kluba smijesno

bosnjak_033
Kontakt:

Post Postao/la bosnjak_033 » 01 avg 2011, 11:49

Do sada je i Pucelju i svima ostalim lezalo 4 godine i na kraju jos imaju obraza pricati o Sarajevu i RK Bosni! Inace bio je poznat kao Igrac, preskak'o tramvajske sine da ga struja ne opali, pa je pric'o da je bolje bit' golub na Carsiji nego nacelnik u Kranju, inace metropoli. Satrao se od zvanja Klubova iz inostranstva i na kraju u veliku Zvezdu koja ce Ligu Prvaka igrati, pardon gledati na Areni, kad Pucelj bude u poznim rukometnim godinama

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 avg 2011, 14:17

@Trigger druze aj mi reci sta mogu ocekivati od Pucelja u narednoj sezoni moze li biti pojacanje?
Doduse verujem da ce i njemu trebati vremena za uigravanje jer je poprilican broj novih igraca,ali sve su to dobri igraci i nebi njima trebalo puno da se uigraju.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 01 avg 2011, 14:48

bosnjak_033 je napisao/la:Do sada je i Pucelju i svima ostalim lezalo 4 godine i na kraju jos imaju obraza pricati o Sarajevu i RK Bosni! Inace bio je poznat kao Igrac, preskak'o tramvajske sine da ga struja ne opali, pa je pric'o da je bolje bit' golub na Carsiji nego nacelnik u Kranju, inace metropoli. Satrao se od zvanja Klubova iz inostranstva i na kraju u veliku Zvezdu koja ce Ligu Prvaka igrati, pardon gledati na Areni, kad Pucelj bude u poznim rukometnim godinama

Bošnjak sram te bilo!! a dobar ti je pucelj bijo kad je igro u sarajevu...kako si ga ti več zvao?? PUCKO,TARZANE....itd....jadan si .....ali bog, alah ili več ko sve vidi...nevalja ti to bošnjak_033 :oops:

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 01 avg 2011, 15:13

aleksandar_veliki je napisao/la:Bio je dobar, sasvim solidan odbrambeni igrac koji je Bosni dao mnogo, ali ista ta Bosna je njemu dala mnogo vise. No, postavlja se pitanje, bez obzira koliko ja volio Bosnu, radi li Uprava kluba, funkcionira li klub uopste ili se sve svelo na Pipeta, igrace i ono malo kancelarije. Kako je moguce da neki solidan pivot ode u Zvezdu, koja je do prije pola godine bila mrtav klub, a ne ostane u klubu koji je medju 16 u Evropi. Cini mi se da je sve krenulo po zlu kako ovaj Pilav dodje, nisam optimistican nikako.
E na to pitanje neka ti kaže bošnjak_033.....ali nikada buraz od njega nečeš istine saznati :D ..pozzzz

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 01 avg 2011, 15:21

Aikon je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Bio je dobar, sasvim solidan odbrambeni igrac koji je Bosni dao mnogo, ali ista ta Bosna je njemu dala mnogo vise. No, postavlja se pitanje, bez obzira koliko ja volio Bosnu, radi li Uprava kluba, funkcionira li klub uopste ili se sve svelo na Pipeta, igrace i ono malo kancelarije. Kako je moguce da neki solidan pivot ode u Zvezdu, koja je do prije pola godine bila mrtav klub, a ne ostane u klubu koji je medju 16 u Evropi. Cini mi se da je sve krenulo po zlu kako ovaj Pilav dodje, nisam optimistican nikako.
E na to pitanje neka ti kaže bošnjak_033.....ali nikada buraz od njega nečeš istine saznati :D ..pozzzz
Hajmo kod vidovite Džemile da nam ona kaze mozda bude koja i istina, nego nebuloze od bošnjak__033.... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 01 avg 2011, 18:40

Devil je napisao/la:@Trigger druze aj mi reci sta mogu ocekivati od Pucelja u narednoj sezoni moze li biti pojacanje?
Doduse verujem da ce i njemu trebati vremena za uigravanje jer je poprilican broj novih igraca,ali sve su to dobri igraci i nebi njima trebalo puno da se uigraju.
Eh!
Vidim da je Pucelj de facto postao „off topic“ na ovoj temi, a sva se rasprava sad svela na one „za“ i one „protiv“ tog igrača, pravog profesionalca! :?:
Ja sam Pucelja spomenuo samo u kontekstu da je vijest u kojem je klubu više „off topic“, jer je čovjek otišao iz Bosne odmah nakon završetka sezone.....

A što se igračkih kvaliteta tiče, ako sam ja uopšte mjerodavan, moje mišljenje je ovako:
Petar Pucelj je došao u Bosnu kao anonimus, poznat kao solidan odbrambeni igrač. I pravi profesionalac (Slovenac, voli raditi...).
U Bosni je, sa ostalim saigračima, uspio da postane glavni igrač odbrane i svaku utakmicu je odigrao 'maksimalno', nikad nije zabušavao.
Vremenom (pomalo i zbog 'moranja' – manjak dobrih pivota) je počeo da igra u oba smjera i pokazao da zna dobro odigrati i u napadu.
Istina, nema on prave odlike ofanzivnog pivota (otvaranje prostora, igra dva na dva, jak blok....) ali da ima sasvim solidnu realizaciju kad dobije loptu. Kretanje po crti je 'kratko' a često ga odbrana izgura na 7-8 metara...a tad nikakve koristi... (Mesarić je konstitucijski slabiji, ali klasični ofanzivac i zna se 'držati' crte i kretati po njoj....).

Pucelj je igrajući u Bosni od anonimusa dogurao je i do poziva (i nekoliko utakmica) u reprezentaciji Slovenije, a sada je i u najboljim igračkim godinama – i to valjda nešto 'govori'!

Pucelj je izvrstan odbrambeni igrač jer je školovan i može i zna čuvati i fizički mnogo jače rivale, jer koristi 'pamet' i brzinu, uvijek na vrijeme izlazi prema suparniku (na njegov prvi korak ili prijem lopte) i pravovremno procjenjuje 'situaciju', ali to samo ako igra na halfu (malo ko se naigrao pored njega kad igra halfa), pa i na 'flasteru' (najbolje se snalazi u odbrani 4-2, 3-2-1 pa i 'elastičnoj 6-0 – kao half koji 'izlazi' na beka'), dok u klasičnoj odbrani 6-0 je dosta slabiji jer teško izlazi na kraj sa korpulentnim supraničkim pivotima ili snažnim bekovima koji idu na 'prolaz' iz zaleta....

Meni je lično žao što je otišao iz Bosne, ali je činjenica da je zadnjih pola godine dosta 'pao' u formi' a ima indicija da je razlog tome i sve češće povrede.... a Pucelj je uvijek davao maksimum sebe....

Ne znam kakav je sad sastav C.Zvezde, lanjski sam znao, ali smatram da može biti od koristi u svakom slučaju, mada sve zavisi od trenerovih namjera i vizija....
Mnogo je korisniji u fazi odbrane (brzo se on uklapa sa saigračima, ne glumi 'vedetu') pod uslovom da igra ono što najbolje zna.
U fazi napada može biti vrlodobar „backup“ ali, po mom mišljenju, nikako prvi 'napadač'.
Njemu problem može biti to što srbijanski treneri preferiraju klasičnu 6-0 odbranu (''tarabe'') i on tu već gubi na kvaliteti....
Izlasci prema beku su njegova specijalnost i tu je najbolji, prekida napade i u tim situacijama ne dobija lako isključenja (pametno pravi faul, brz, iskusan i pametan..) – na 'liniji' već češće dobije isključenje....slabija konstitucija...'hrvanje'...povlačenje za dres... znaš već čime se sve služe igrači...
Smatram da bi trebao biti pojačanje za Zvezdu, ali ponavljam – ne znam s kakvim timom CZ sad raspolaže i ko je sad trener....je li još Igor Butulija!?
Bosno moja poharana....

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 04 avg 2011, 00:24

ne znam s kakvim timom CZ sad raspolaže i ko je sad trener....je li još Igor Butulija!?
Jos je trener Butulija a dosli su:Jure Jeraj (Kopar, Slovenija), Milan Vukas (Panduri, Rumunija), Milan Ivančev (Selfos, Island), Božidar Nadoveza (Vardar, Skoplje), Peter Pucelj (Bosna, BiH), Filip Šćepanović (Briksen, Italija), Nikola Šljivančanin (PKB).
U Zvezdu je usao opasan kes,mislim da ce biti jos pojacanja,bice to zanimljiv protivnik u regionalnoj ligi...

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 04 avg 2011, 00:43

Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 04 avg 2011, 00:52

aleksandar_veliki je napisao/la:
Situacija kriticna, i mnogo vise od toga.
Znači i RK Bosna ima svog Imamovića. Divno...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.