FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Seyo_TM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Seyo_TM » 31 jul 2011, 13:50

VanBasten je napisao/la: evo ja ću nastaviti ;) ...
Najveći uspjeh četvrtfinale kupa Uefa prije 2 godine, rezultat koji je Sparta ponovila prije samo po' godine. S gotovo identičnom ekipom koja je igrala u četvrtak. Hapoel je prvi i jedini put vidio grupe Lige prvaka prošle godine. Koliko je Sparta puta bila u završnici LP u prošloj dekadi (?), da ne idemo u devedesete gdje su bili i polufinalisti iste. Haopel i Sparta ne mogu u istu rečenicu, i to je činjenica.
Mislim, ne pije to mnogo vode na kraju konca, primiti petaka od bilo koga je katastrofa i teško se zaboravlja.
Ali potezat priču o Hapoelu kao haman Barceloni u poređenju sa Spartom, je neozbiljno u najmanju ruku.
Ne kontam zasto repliciras prosloscu kada si rekao da samo pogledamo koeficijent...pogledali, nisi u pravu i ta tema je zavrsena.
Gdje je N.Forrest, a gdje na primjer Hapoel...proslost nije tema danasnje emisije.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 31 jul 2011, 13:58

Joj teme smarajuće, promjenite temu
Ovo ne vrijedi čitati

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 31 jul 2011, 13:59

Kada će biti u prodaji majce što naša gospoda(igrači) nose :?:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 31 jul 2011, 14:07

Hamo je napisao/la:Kada će biti u prodaji majce što naša gospoda(igrači) nose :?:
zar nisu već u prodaji po cijeni od 35 KM, dresovi imaju 90 KM neki govore da imaju i polo maice drugi govore samo dresovi (bijeli i plavi)

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 31 jul 2011, 14:11

- Zaista se ne opterećujem, meni je u Želji super, kod kuće sam, igram u svom klubu. Već sam bio u inozemstvu, nije mi imperativ da tražim angažman vani. Kako god klubu odgovara, spreman sam se dogovoriti - govori Zeba u razgovoru za Dnevni Avaz.

O ovome sam ja govorio kad se pokrenula priča o Zebi. Mislim da je njemu ovdje fakat OK, solidna plata, njegovi ljudi, igrao vani... Čovjek svoj na svom! ;)
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 31 jul 2011, 14:12

Najveći uspjeh četvrtfinale kupa Uefa prije 2 godine, rezultat koji je Sparta ponovila prije samo po' godine. S gotovo identičnom ekipom koja je igrala u četvrtak. Hapoel je prvi i jedini put vidio grupe Lige prvaka prošle godine. Koliko je Sparta puta bila u završnici LP u prošloj dekadi (?), da ne idemo u devedesete gdje su bili i polufinalisti iste. Haopel i Sparta ne mogu u istu rečenicu, i to je činjenica.
Mislim, ne pije to mnogo vode na kraju konca, primiti petaka od bilo koga je katastrofa i teško se zaboravlja.
Ali potezat priču o Hapoelu kao haman Barceloni u poređenju sa Spartom, je neozbiljno u najmanju ruku.
ne, neozbiljno je teatralno reći "pogledajte samo koeficijent", a on više od 6.000 na strani hapoela.

ime i tradicija se ne mogu porediti, ali rezultati u zadnjih nekoliko godina itekako mogu i nešto malo su na strani hapoela. prije dvije godine je sparta ispala u zadnjem pretkolu od dinama zagreb, a prošle godine u šesnaestini finala. pisati takve stvari u eri ADSL-a kad se sve to može provjeriti za sekundu, e to je također neozbiljno.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 31 jul 2011, 14:17

ChWilla je napisao/la:
ne, neozbiljno je teatralno reći "pogledajte samo koeficijent", a on više od 6.000 na strani hapoela.

ime i tradicija se ne mogu porediti, ali rezultati u zadnjih nekoliko godina itekako mogu i nešto malo su na strani hapoela. prije dvije godine je sparta ispala u zadnjem pretkolu od dinama zagreb, a prošle godine u šesnaestini finala. pisati takve stvari u eri ADSL-a kad se sve to može provjeriti za sekundu, e to je također neozbiljno.
vise od 6 ?
Koef. je vise od 2, Hapoel ima 26,625 a Sparta 24,320 zakljucno sa ovom sezonom
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2012.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 31 jul 2011, 14:20

ovo je zaključno sa prošlom, ova nije ni blizu gotova ni za hapoel ni za spartu. al' poenta ostaje, da se vrli moderator provalio.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 31 jul 2011, 14:26

ChWilla je napisao/la:ovo je zaključno sa prošlom, ova nije ni blizu gotova ni za hapoel ni za spartu. al' poenta ostaje, da se vrli moderator provalio.
jest zakljucno sa proslom ali samo iz razloga sto je prije 5 sezona tj 2006/2007 Sparta preskocila Europu a Hapoel se po prvi put plasirao u grupnu fazu.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 31 jul 2011, 14:26

Seyo_TM je napisao/la:
Ne kontam zasto repliciras prosloscu kada si rekao da samo pogledamo koeficijent...pogledali, nisi u pravu i ta tema je zavrsena.
Gdje je N.Forrest, a gdje na primjer Hapoel...proslost nije tema danasnje emisije.
Iskreno, mislio sam da koeficjent teče od 2000. godine.
No i na osnovu današnjeg stanja dalo bi se polemisati. Ali vidim da već negoduju.
Stoga....

Petarda je petarda...
Slažem se.
Mada još ne znamo kakav je osjećaj eksirati 7up. :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Ba Ze
Kontakt:

Post Postao/la Ba Ze » 31 jul 2011, 14:38

VanBasten je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
Iskreno, mislio sam da koeficjent teče od 2000. godine.
No i na osnovu današnjeg stanja dalo bi se polemisati. Ali vidim da već negoduju.
Stoga....

Petarda je petarda...
Slažem se.
Mada još ne znamo kakav je osjećaj eksirati 7up. :mrgreen:
sjetite se Bazela, i eto :D
BOLESNI OD LJUBAVI !
THC U KRVI

Švabo
Kontakt:

Post Postao/la Švabo » 31 jul 2011, 14:39

Zato znas kakav je osjećaj popiti 6 komada,ne bas velika razlika. :mrgreen:

Vodite u blamažama 3-2.Postavljate standarde 8-)
I nek se završi na ovoj temi o Sparti i komšinicama,kojeficijentima...vrijeme je.
Joint Union

Švabo: " U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti,a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse ."

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 31 jul 2011, 14:41

Ma pustite ba vise Spartu i Makabi ljudi su jaci od nas i to je nasa realnost,za mene licno i Zeljo i Sarajevo su postigli puno i samim plasmanom u trece pretkolo bez obzira koliko pojedinci osporavali kvalitet Serifa i Orebra,u kakvim uslovima ljudi treniraju i igraju(mislim na nase klubove dobro je sto i postignu poneki go).Kada se uzme sve u obzir od stanja u drzavi losa finansijske situacija u klubovima,neuslovni stadioni i jos monogo toga dobra je svaka pobjeda.pa ljudi dragi nisu ovo sedamdesete godine proslog vijeka kada se fudbal igrao srcem sada je novac taj koji odlucuje o kvalitetu,pa i Uefi je draze da dalje idu bogatiji klubovi nego nasi kokuzi.Treba se okrenuti prvenstvu i ako Bog da uzeti titulu ili kup,a vremenom ce se zar stvoriti neki kvalitet da bi se bar doslo do cetvrtok pretkola lige sampiona ili lige Evrope.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 31 jul 2011, 14:47

mi smo za naše standarde jaki k'o beton. ove godine je ekipa bolja u odnosu na regularnu sezonu, što prošle u ova doba nikako nije bio slučaj. dobili smo dva PRAVA pojačanja (kvesić i smajić), bitno bolja od onih koji su dosad igrali i zasad dvije solidne prinove (adilović i selimović) koji mogu, a i ne moraju biti bolji, vrijeme će pokazati. ja mislim da hoće biti bolji od lazara, ali vidjećemo. radi se na pravi način, koliko god je moguće u ovakvim uslovima. očekujem da se za titulu borimo mi i borac, sarajevo zasad nema igrače niti organizaciju na tom nivou.

za veće domete nam treba golman i još jači špic. al' o tom potom. golman bi možda mogao biti bukvić. ja bi odmah sad krenuo forsirati bukvića i čolića na desnom beku pa šta bude. marković je solidan za naše lige, solidan je i karić, ali bukvić i čolić imaju potencijal da budu više od toga. probati pa šta bude. a koliko god da je hala ispao - bogam' bi i kerla došao k'o kec na desetku. pa onda nek' amar izradi njega, treća sreća :mrgreen:

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 31 jul 2011, 14:56

@VanBasten
Jarane nepisem ovo da bi se prepucavali ali stari kontradiktoran si ponekad,sam kazez da se netreba vracati u proslost a onda ti prvi to uradis.Kada ovdje neki nas navijac spomene Videoton i polufinale kupa Uefa ili neki drugi uspjeh Zelje iz proslosti navijaci Sarajeva odmah pocnu spominjati da je to istorija sto je i tacno ali valjda je i istorija i ta sedmica Litexa (kao i vasa sestica protiv Bazela) za koju kazez da niste nikad konzumrali seven up,nemam nista protiv sto spominjes taj rezultat(i Roma i Deportivo su znali primiti po osam komada pa i dalje normalno igraju) ali isto tako moras prihvatiti da nikad niste niti ce te ni konzumirati polufinale nekog Evropskog kupa,a obzirom na kvalitet nase lige i klubova mogucnost konzumiranja sedmice u buducnosti za nas i vas i svaki nas klub uvjek je otvorena.Budi mi pozdravljen i mnogo srece u prvenstvu i kupu,licno bi volio da mi i vi budemo prvi i drugi i da igramo finale(navijacki nama titula vama kup) jer barem ce nasi klubovi Bosnu predstavljati srcem.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 31 jul 2011, 15:07

dino lj je napisao/la:@VanBasten
Jarane nepisem ovo da bi se prepucavali ali stari kontradiktoran si ponekad,sam kazez da se netreba vracati u proslost a onda ti prvi to uradis.Kada ovdje neki nas navijac spomene Videoton i polufinale kupa Uefa ili neki drugi uspjeh Zelje iz proslosti navijaci Sarajeva odmah pocnu spominjati da je to istorija sto je i tacno ali valjda je i istorija i ta sedmica Litexa (kao i vasa sestica protiv Bazela) za koju kazez da niste nikad konzumrali seven up,nemam nista protiv sto spominjes taj rezultat(i Roma i Deportivo su znali primiti po osam komada pa i dalje normalno igraju) ali isto tako moras prihvatiti da nikad niste niti ce te ni konzumirati polufinale nekog Evropskog kupa,a obzirom na kvalitet nase lige i klubova mogucnost konzumiranja sedmice u buducnosti za nas i vas i svaki nas klub uvjek je otvorena.Budi mi pozdravljen i mnogo srece u prvenstvu i kupu,licno bi volio da mi i vi budemo prvi i drugi i da igramo finale(navijacki nama titula vama kup) jer barem ce nasi klubovi Bosnu predstavljati srcem.
Ma, ne prepucavamo se. Diskutujemo.
Ja sam u zavšetku drugog posta iznio suštinu koja je bitna. Petarda je petarda, isti klinac primili je od Hapoela, ili Sparte. Reaogovao sam samo na pretjeranu glorifikaciju Hapoela na uštrb Sparte. I to Boga mi ne zbog naše petarde od Sparte. U smislu da na neki način opravdam tu katastrofu. Nego čisto zbog potcjenjivanja kluba kakav je praška Sparta. Uz Newcastle i Dynamo K, to je sigurno najveće klupsko fudbalsko ime s kojim se susreo neki naš prdstavnik u Evropi polsije rata.

A za Litex, pošto je @ Virtu moj stari virtuelni drug s foruma morao sam mu uzvratiti malo. To je između nas dvojice :)
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 31 jul 2011, 16:19

Ispadanje od makabia nista strasno, u klubu izlazak u evropu smatraju relativno uspjesnim s cim bi se i slozio.S tim da uz pomoc jednog-dvojice pojacanja u iducoj sezoni zele napraviti i korak dalje.I to je ono sto mene posebno raduje planira se sto se tice ekipe i ako Bog da iduci nastup u evropi Zeljo ce izgledati jos jaci.A do tada se treba okrenuti nasoj ligi i utakmicama a mi smo tu da pomognemo sa tribina da taj put bude sto laksi, sto se tice igrackog kadra ovo sto imamo trebalo bi biti dovoljno za mjesto koje vodi u evropska takmicanja.Znci utakmica protiv izraelaca cisto rekreativno.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 31 jul 2011, 16:41

Ma možemo drobit 5 sati kako je Makabi bolji, da imaju veći budžet i skuplje igrače...Al' mi smo njih imali! Morali smo imati 2:0 u 1.poluvremenu, povuć se i izvuć pozitivan rezultat. Sve ove priče su tješenje, a svi znamo koliko smo ustvari bili blizu da ih razmontiramo!

Ponoviti riječi Osima, i objasniti šta želim reći u konačnici!
"Falila je samo iskra da sve zapali" !!! ;)
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 31 jul 2011, 16:44

**** drug, kvalitet se najviše vidi kad fali "malo". zamisli da su oni nas tako držali, koliko bi bio krajnji rezultat? :mrgreen:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 31 jul 2011, 16:45

Maccabi je zavrsena prica nazalost, sada u nedjelju 7-og aBd da otvorimo sezonu pobjedom.
Ocigledno je da je Zeljo sad dosta uigraniji od Sirokog i cak dosta kvalitetnija ekipa - sada to treba iskoristiti. :mrgreen: :mrgreen:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Cwirek, Firebase, Lekqqq1921 i 53 gosta.