West Ham United have completed the signing of Newcastle United captain Kevin Nolan!
Intervju sa Kevinom Nolanom sa zvaničnog sajta.
WH:
Dobrodošao u West Ham United Kevine. Možeš li nam reći svoju prvu reakciju nakon potpisivanja ugovora sa nama?
KN: Bilo je poput obične glasine u početku, ali kada sam saznao da me žele pokazali su žudnju i veliku želju da me ubjede da zaista treba da igram u West Hamu.
Šansa da se ponovo ujedinim sa Semom nije mala stvar, kao ni prelazak u tako afirmisan klub poput West Hama. Bio sam tužan što napuštam Newcastle, ali došao sam u još jedan veliki klub i želim da budem uspješan i ovde kao što sam bio i tamo.
WH: Veoma si cjenjen igrač i mnogo klubova te je tražilo. Zašto si izabrao baš nas?
KN: Došao sam u West Ham pre svega zbog tradicije kluba i svega što ide uz to. Uvek sam uživao igrajući na Upton Parku a i ponovo sam pod palicom menadžera Alardaysa. Vlasnici kluba su mi ponudili dobar ugovor i polažu velike nade u mene, na meni je samo da se odužim na terenu.
WH:
Da li ti je palo teško da se vratiš u Npower Championship?
KN: Razmišljao sam i o tome, ali sam svakako došao da vratim klub tamo gde mu je mjesto, u Premijerligu. Da ne mislim da ću se sledeće sezone takmičiti sa klubom tamo ne bi ni došao. Spreman sam za izazov, ne kažem da je Npower lak, naprotiv, na****o je takmičenje, iskusio sam to na sebi.
Sa kvalitetom koji posedujemo u igračkom kadru, sa sjajnim menadžerom i upravom koja stoji iza njega imamo prave resurse za povratak.
WH:
Možeš li nam reći nešto bliže o Alardaysu i razrešiš možda mit o njegovoj taktici ‚‚dugih lopti‚‚?
KN: Nije fer klasifikovati našu igru u Boltonu kao samo takvu. Ne može se proći u PL igrajući samo na duge lopte.
Kada sam čuo da me Sem traži iskreno sam se obradovao. Kod njega sam debitovao i zaradio kapitensku traku, igrali smo Uefa Kup i stigli do finala Liga Kupa, i to ne zahvaljujući samo dugim loptama. Imali smo fantastične igrače i ne sumnjam da će Sem dovesti prava pojačanja.
WH: Imao si promocije i sa Boltonom i Newcastle-om. Prije dvije sezone si postigao 17 pogodaka i bio igrač sezone. Šta je potrebno za promociju, iz iskustva tvog?
KN: Biće veoma na****o doći do promocije. Ovde imamo veliku reputaciju među klubovima i biće teško protiv svakog protivnika. Moramo biti spremni jer je očekivano da će svaki tim ići svim silama na nas.
WH:
Mnogo puta si razočarao Čekićare sa svojim odličnim partijama i golovima. Bilo bi lepo da izgradiš dobre odnose sa njima?
KN: To je ključna stvar. Znaju navijači da sam lojalan igrač i da želim najbolje klubu. Voleo sam Bolton, kasnije Newcastle, a sada sam u Londonu i sigurno ću se potruditi da učinim navijače srećnim. Sve ću učiniti da opravdam veru koju vlasnici i menadžer Sem imaju u mene.
WH: Za kraj, bio si kapiten i u Boltonu i u Newcastle-u, očekuješ li traku i u West Hamu?
KN: Definitivno. Nisam stidljiv od kapitenske trake, ali za sada želim biti u prvih 11 samo.
Strasno pojacanje, samo neka nastave ovako